Τα Βαλκάνια, οι περιφερειάρχες τους και…

Prost Europa! Prost!

(Αφιέρωμα στους Έλληνες Πολίτες)

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Πολλά τα προβλήματα σε όλους τους τομείς που έχουν μείνει ανοιχτά στην κομματική Ελλάδα των τζακιών περιμένουν τη λύση τους και, όπως πρόσφατα έχουμε αναφερθεί, πριν περιμένουμε να πεθάνει η μάνα μας ας δούμε επιτέλους ότι υπάρχει θάνατος. Ας αφυπνιστούν οι Πολίτες τούτη τη φορά την οποία, ανεπιφύλακτα θα ονομάζαμε «τελευταία ευκαιρία» ιδιαίτερα για το χώρο της εξωτερικής πολιτικής, η οποία χαρακτηρίζεται από κάθε άποψη ανθελληνική όπως περίτρανα διαπιστώνεται και καταγγέλλεται από οργανώσεις, φορείς από προοδευτικά κόμματα και ιδιαίτερα από τον Απόδημο Ελληνισμό, για υποχωρήσεις και συμβιβασμούς των ελληνικών, μετά την πτώση της Χούντας κυβερνήσεων, για μια πρωτόγνωρη, τυφλή υπακοή στους «φίλους» και συμμάχους μας ευρωάτλαντες που δημιούργησαν την «Παγκοσμιοποίηση», την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και δημιουργούν τις « π ο λ υ π ο λ ι τ ι σ μ ι κ έ ς » Πολιτείες, που θυμίζουν εποχές των Σοδόμων και Γομόρρων, των Καϊάφιδων, των Γραμματέων και Φαρισαίων.

Ας αφυπνιστούν λοιπόν οι Πολίτες, ας πάψουν να φωνασκούν το κατά κομματικών παραγγελιών «Prost Europa prost» (στην υγειά σου Ευρώπη), ας σκύψουν και να αφουγκραστούν τα προβλήματα της Χώρας μας και από κει να «κουρέψουν» τις γραβάτες των ανίσχυρων ελληνικών κυβερνήσεων που κατάντησαν την Ελλάδα μπάχαλο, ξέφραγο αμπέλι, καντόνι της Ε.Ε.-προτεκτοράτο των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, τόπο αναψυχής και διακοπών, ιδιαίτερα της νησιώτικης Ελλάδας για τους ευρωάτλαντες, «κουρεμένη»… (κι αυτό θα συμβεί με αριθμητική ακρίβεια όταν «ωριμάσουν» οι συνθήκες από τους Βαλκάνιους «περιφερειάρχες», με άλλα λόγια είναι πλέον θέμα χρόνου, οι μόνοι που δε το γνωρίζουν είναι οι α φ ε λ ε ί ς   Πολίτες  που μεθοδικά μετέτρεψαν οι Έλληνες υπάλληλοι των Βρυξελών)… με την «ψιλή» στο βορειοδυτικό και ανατολικό τμήμα της και αναγκασμένη στους σάπιους εξοπλισμούς των ευρωάτλαντων που γονατίζουν το λαό, που τον μεταβάλλουν σε αφελή, αδιάφορο και απερίσκεπτο, αρκετά όμως «προηγμένο» να τον οδηγούν στη «σφαγή», κοινώς κάλπη.

Λοιπόν πολλά είναι τα εθνικά προβλήματα που δημιουργούνται όχι μόνο στο συνοριακό μας περίγυρο αλλά και πιο βαθιά, προβλήματα που δεν πρόκειται να ακουστούν στην περίοδο του προεκλογικού αγώνα αλλά και αν ακόμα ακουστούν θα είναι απόλυτα καμουφλαρισμένα ανάλογα με τη νοημοσύνη των Πολιτών.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρο βιβλίο με αναφορά την εξωτερική πολιτική τής Χώρας μας για την οποία τα κομματικά τζάκια υπερηφανεύονται, όμως στην ουσία εργάζονται για τα συμφέροντα των ξένων. Θα αναφέρουμε μόνο ένα  σ ύ ν θ ε τ ο  όσο και βασικότερο πρόβλημα από τον χώρο των Βαλκανίων, θα επισημάνουμε τις επικεφαλίδες που κατά καιρούς διαβάσαμε στον τύπο, εντοπίσαμε ήδη τους περιφερειάρχες των βαλκανικών καντονιών και με ένα: «Prost Europa! Prostθα μεταφέρουμε μερικούς τίτλους, που συχνά διαβάζουμε στο διαδίκτυο και στον Τύπο όπως: «Μεγάλη Αλβανία στήνουν οι Αμερικανοί – Στόχος η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου – Οι Αλβανοί στα όπλα σε όλο το φάσμα των Βαλκανίων! – Αναδιάταξη των συνόρων με την κατασκευή μειονοτήτων – Κοσσυφοπέδιο, Νέα Τάξη και Πολυπολιτισμικότητα – Κόσοβο και Κύπρος» και τέλος ένα απόσπασμα, μια αναγνώριση για όσα περιγράψαμε. Είδαμε, ακούσαμε  και διαβάσαμε για τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια (08-02-2005, Αθήνα)προσφώνηση της Προέδρου της Βουλής κ. Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα συνοδευόμενη από τους πέντε Αντιπροέδρους του Σώματος κ.κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, Γεώργιο Σούρλα, Ιωάννη Τραγάκη, Φίλιππο Πετσάλνικο και Παναγιώτη Κοσιώνη, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε και τούτα:

«Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.

Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς: Στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα, στον οικονομικό και τον κοινωνικό τομέα πρέπει να γίνουν τομές και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, η διαπαιδαγώγηση των νέων θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορία…»

Αν και είναι γνωστά, περισσότερα μπορεί να δει κανείς στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, http://www.parliament.gr/enhmerwsh/details.asp?textID=9000783 εμείς απλά τα θυμίζουμε στους απλούς Πολίτες, οι οποίοι αποτελούν και την πλειοψηφία αυτού του τόπου και οι οποίοι, Πολίτες, είχαν και εξακολουθούν να έχουν μεγάλη μερίδα ευθύνης. Είναι υποχρέωσή τους και καθήκον να απαιτήσουν  κ α θ α ρ έ ς   ε ξ η γ ή σ ε ι ς  από κείνους που διεκδικούν  την ψήφο τους.

«Έλληνες Πολίτες ξυπνάτε. Διώξτε τους υπερόπτες, αλαζόνες και ψεύτες από την κάλπη. Ίσως έτσι πάψουμε να είμαστε έρμαια της κομματικής …μοίρας μας».