«Ζήτω» οι «Έλληνες» και οι φωτιές τους!

Στην καμένη Ελλάδα πρυτανεύει η πυρ-κομματική «αντιπαράθεση»

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

 

Πριν καταθέσουμε τις απόψεις μας για τις φωτιές στην Πελοπόννησο, στις οικογένειες των άτυχων θυμάτων στέλνουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας, δύναμη και κουράγιο.

Στο προεκλογικό μας «ευαγγέλιο»«Καθοδόν προς τις κάλπες» θα εντάξουμε και τις… φωτιές μιας και «ταίριασε» να πέσουνε στην προεκλογική περίοδο και που, δυστυχώς, θα χρησιμοποιηθούν σαν το πιο δυναμικό κομματικό χαρτί «αντιπαράθεσης» από όλα γενικά τα κόμματα. ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ!!! κατά την ταπεινή μας άποψη, είναι φωτιές  α ν θ ε λ λ η ν ι κ έ ς , είναι φωτιές βαλτές, είναι φωτιές  εμπρηστικές από εμπρηστές διαφορετικού είδους και μεγέθους από έναν απλό εμπρηστή, ο οποίος βάζει κάπου φωτιά για να κάνει την πλάκα του ή για να «εκδικηθεί» μια διαφορά ή γιατί έχει κάποιο νοητικό πρόβλημα και δε βάζει ποτέ  δεκάδες μέχρι εκατοντάδες φωτιές σε ολόκληρη την Ελλάδα και μάλιστα και νύχτα!!! εκτός και αν η Ελλάδα είναι ή έγινε Χώρα των τρελών.

 

«Εμπρηστής» κατά κάποιο τρόπο είναι και ο…ήλιος και… κρίμα που δεν βγαίνει και τη νύχτα για να έχουμε να λέμε τα ξερά τσάκνα(φύλλα, κλαριά κλπ) τα πυρπόλησε ο ήλιος. Βεβαίως «συντελεστής» στις πυρκαγιές είναι και ο καιρός (ξηρασία, υψηλές θερμοκρασίες-καύσωνες) και βεβαίως έχουν «μερτικό» στην ευθύνη, δεν έχουν όμως μερτικό στην ανθρώπινη παρέμβαση που καραδοκεί να αρπάξει την ευκαιρία και να κάψει… Πολύ φοβούμαστε ότι τις φωτιές στο σύνολό τους τις «ανάβουν» οι άνθρωποι. Και λέγοντας άνθρωποι εννοούμε τα κόμματα που διακινούνται σε διάφορα μεγαλοσυμφέροντα. Τάχα ποιος δεν το λέει και τάχα ποιος δεν λέει ότι ο τρίτος καύσωνας με τις « φ ω τ ι έ ς » του μέσα στην προεκλογική περίοδο δεν ήταν τυχαίος!!

Στην ολέθρια για τρίτη φορά περιβαλλοντική και ανθρώπινη καταστροφή σε πολλά διαμερίσματα της Χώρας, τα «δάκρυα» ορισμένων «κροκόδειλων» που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους πληγέντες Πολίτες, είναι «δάκρυα» θεάτρου, άοσμα και άυλα και αν όχι, άχρηστα και απαράδεκτα όσο η κομματική (δε λέμε πολιτική, δεν έχουμε πολιτική, άνθρωποι και ντρεπόμαστε) ανικανότητα  ε π ι τ ρ έ π ε ι   τη φωτιά, είτε προέρχεται από ανθρώπινη απροσεξία, είτε από εμπρησμό, είτε από οικοπεδοφάγους, είτε από φυσική ακτινοβολία σε χώρους σκουπιδιών ή και από οποιονδήποτε άλλον «παράγοντα» όπως άλλωστε διαφαίνεται αυτόν τον καιρό, όσο οι νοσηρές ως τώρα κυβερνήσεις (1974-2007) δεν μπόρεσαν όχι μόνο να αποκλείσουν τη φωτιά αλλά να τη μετριάσουν, αυτές οι κυβερνήσεις είναι άχρηστες και ζημιογόνες για τον τόπο.

Η οργή και η αγανάκτησή μας για την καμένη Ελλάδα και τα θύματά της δεν έχει προηγούμενο. Τα φέρετρα των απανθρακωμένων συνανθρώπων μας δεν έχουν προηγούμενο(ξεπερνούν τους 41 ώρα 13:15, 25-08-07) Δεν τολμούμε να παρακολουθούμε το μέτρημά τους. Στη ραχοκοκαλιά μας περνά ένα παράξενο σύγκρυο και η οσμή του θανάτου φτάνει στα σπλάχνα μας. Οι πληγείσες περιοχές στην Πελοπόννησο και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν προηγούμενο. Το οικοσύστημα παραδόθηκε πλέον στα χέρια των κακούργων. Η Εθνική οικονομία θα γονατίσει και στη συνέχεια θα γονατίσει τους Πολίτες. Αλλά υπερέχουν οι ανθρώπινες υπάρξεις που χάθηκαν στο παρανάλωμα της πυράς και του παράλογου θεάτρου. Μαζί του πεθαίνει το όμορφο, το λιγοστό και ζηλευτό Ελληνικό Πάνθεο. Πεθαίνει η Ελλάδα. 

Και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. «Πάγωσαν» οι κομματικές – προεκλογικές αρένες απ' τη δίνη της καταστροφής. Ο απολογισμός σε ψυχές και σε ζημιές ασήκωτος. Και τα κόμματα, ιδιαίτερα τα μεγάλα, θα νιώθουν επίσης ένα σύγκρυο στη ραχοκοκαλιά τους: Πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση μιας ΚΑΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; Ποιοι την έκαψαν; Έλληνες, γιατί καίτε την Ελλάδα;

Δεν είναι ώρα για κριτικές προς το έναν ή τον άλλον. Λέμε μόνο στους Πολίτες να συνετισθούν, να δουν την πραγματικότητα και να «γκρεμίσουν» τα «οχυρά» που εσκεμμένα ή μη ανάβουν φωτιές…  

Η κομματική Ελλάδα οφείλει να κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα -Αύγουστος 25 2007 pelasgos@fasoulas.de  http:\\www.fasoulas.de