Σύσσωμος ο ελληνισμός απανταχού της γης, παρακολουθεί με αισθήματα λύπης και οργής την εθνική καταστροφή, που διέρχεται η πατρίδα μας τις μέρες αυτές.

Στεκόμαστε αποσβολωμένοι μπροστά στο μέγεθος του ολέθρου και στέλνουμε την συμπαράσταση και τη συμπάθειά μας στους πληγέντες συμπατριώτες μας.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών και να προσευχηθούμε ευλαβικά στη μνήμη τους.

                              

Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και όλα τα μέλη του Προεδρείου του, βρίσκονται  στην διάθεση της Ελληνικής Πολιτείας προκειμένου να προσφέρουν τις δυνάμεις τους, στην εθνική προσπάθεια ανοικοδόμησης των πληγέντων περιοχών και ανασύνταξης της οικονομικής ζωής τους.

 

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης καταθέτει το συμβολικό ποσό των 10.000,00€ για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών και καλεί τους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό να συμβάλουν και αυτοί με τις δυνάμεις τους.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει προχωρήσει στην σύσταση Ειδικού Ταμείου Εκτάκτων Αναγκών:

SWIFT: BNGRGRAA,

IBAN: GR9801000230000002341103053

 

Καλούμε τις οργανώσεις – μέλη μας, αλλά και τον κάθε έναν από τους Έλληνες του Εξωτερικού να μεταφέρουν στο Προεδρείο μας, εισηγήσεις, προτάσεις για την υποστήριξη της πατρίδας μας με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να μεταφερθούν αυτές οι πρωτοβουλίες στην Ελληνική Πολιτεία.

 

Καλούμε την ομογένεια να στηρίξει τις πρωτοβουλίες των περιφερειών του ΣΑΕ.

 

Προσευχόμαστε όλοι να λήξει το συντομότερο δυνατό η καταστροφική αυτή μανία και η πατρίδα μας να ανασυνταχθεί με δυναμισμό και να συνεχίσει την πορεία προς το μέλλον

 

Όλοι μας είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας μας.