Το Greek American News Agency ανοίγει σήμερα ένα παράθυρο στην ενημέρωση σας  αναφορικά ως προς  του τι επικρατεί σήμερα στην Αμερική και την Οργανωμένη και Συντεταγμένη Ομογένεια μετά την  "κινητοποίηση" αρωγής και υποστήριξης προς τους πυροπαθείς  στην Ελλάδα. Αποκαλύπτουμε  με στοιχεία και ντοκουμέντα την κατάσταση και το γενικό μπάχαλο που επικρατεί απ' άκρη σ' άκρη της Αμερικανικής επικράτειας. Γενικός Συντονιστής στο μεγάλο μπάχαλο που διαπιστώνεται ο περιφερειάρχης  και Συντονιστής του ΣΑΕ Αμερικής Θεόδωρος Σπυρόπουλος με βοηθό τον κ. Μανόλη Βεληβασάκη! Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και κρίνετε τα έργα, τις πράξεις και τις ημέρες της κατά τ' άλλα οργανωμένης Ομογένειας. Χωρίς διάθεση μηδενισμού και γενικής ισοπέδωσης σας δίνουμε το ρεπορτάζ και εσείς βγάλετε τα συμπεράσματα σας.   

Θορυβημένος από τα όσα αποκαλύπτονται στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ  ο "Συντονιστής" του ΣΑΕ Αμερικής Θεόδωρος Σπυρόπουλος, το οποίο έχει κάνει το γύρο της Αμερικής  έσπευσε να δώσει συνέντευξη στον Εθνικό Κήρυκα το φύλλο της 5ης Σεπτεμβρίου για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα χωρίς όμως να απαντήσει ουσιαστικά σε τίποτα! Επιβεβαιώνοντας πλήρως την ανυπαρξία συντονισμού δράσης. Διαβάστε τη συνέντευξη του στον Κήρυκα και προσέξετε την αγωνιώδη προσπάθεια να απαντήσει σε όσα αποκαλύπτονται στο ρεπορτάζ μας. Ομως απαντήσεις δεν δίδει. Αντιθέτως επιβεβαιώνει πλήρως την ανυπαρξία συνονισμού για αυτό προετείνει τη δημιουργία  και άλλου(!) συντονιστικού όργανου! όσο για το περιβόητο ίδρυμα "φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα"   καμία απολύτως σαφή και ξεκάθαρη απάντηση!   Η μόνη του αγωνία είναι όχι πως θα βοηθήσει η Ομογένεια τους πυρόπληκτους αλλά πως θα φανεί συνολικά ότι βοήθεισε η Ομογένεια! Δηλαδή πως θα φανεί ότι βοήθεισε αυτός και ο Βεληβασάκης με τα λεφτά της Ομογένειας! Με τα λεφτά της δικά σας δηλαδή να δρέψει δάφνες και δόξες ο κ. Σπυρόπουλος! Δεν τον είδαμε όμως να βάζει χρήματα από το προσωπικό του ταμείο στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε η Ελλάδα!  Έτσι για να μη κοροϊδευόμαστε! Και να ξέρετε ποιος  δουλεύει ποιον…   

Δέκα ημέρες συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που άρχισε η καταστροφική πορεία των πυρκαγιών στην Ελλάδα οδηγώντας την χώρα σε μια νέα περιβαλλοντική  καταστροφή εθνικών διαστάσεων. Η  χώρα με μαθηματική ακρίβεια θα πάει πίσω αρκετά χρόνια σε όλους τους τομείς και κυρίως στην  οικονομία. Το πρώτο μεγάλο θύμα ο ίδιος ο  Έλληνας πολίτης, αφού αναγκαστικά ο προϋπολογισμός της χώρας θα αναπροσαρμοσθεί (και θα αναπροσαρμόζεται για την επόμενη 5ετια)  με βάση τις επιτακτικές ανάγκες  που καθημερινά θα δημιουργούνται με την ανεργία να ανεβαίνει στο κατακόρυφο. Οι αναταράξεις και επιρροές στην εθνική οικονομία της χώρας θα λειτουργούν ραγδαία  όπως το ντόμινο σε όλους τους τομείς. 

Το παρήγορο σε όλη αυτή την ανείπωτη τραγωδία είναι ότι όλοι οι Έλληνες επώνυμοι και «ανώνυμοι»  ενώθηκαν μπροστά σε αυτή την τραγωδία. Από το παιδάκι που σπάει το κουμπαρά του και σταματάει να ξοδεύει για δώσει 50, 10, 150 euros, το συνταξιούχο με τα 750e να δίνει τα 200 και 350e για να συνδράμει μέχρι την οικογένεια Αγγελόπουλου  και τον όμιλο  Λάτση  να δίνουν 60.000.000 euros και δεκάδες άλλους ευκατάστατους που έσπευσαν να απαλύνουν τον πόνο συνδράμοντας την κυβέρνηση στο εθνικό ταμείο αρωγής που δημιουργήθηκε υπό τον πρώην υπουργό εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

Στο σημείο αυτό ελάτε μαζί με στοιχεία και ντοκουμέντα να δούμε τι κάνει ο Ελληνισμός της Αμερικής. Η συντεταγμένη Ομογένεια. Η Εκκλησία κατά τόπους και συνολικά η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.  Οι οργανισμοί.  Οι Ομοσπονδίες. Οι σύλλογοι. Ο Οργανωμένος  Ελληνισμός γενικότερα. Να δούμε και κατά πόσο οργανωμένος είναι τελικά. Γιατί ίσως μέσα από αυτή την τραγωδία να συνειδητοποιήσουν  κάποιοι τη δική τους προσωπική και συλλογική  τραγωδία και ανυπαρξία που εξακολουθούν να  παριστάνουν τους ηγέτες εδώ και χρόνια.  Τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα. Στους παλιούς και τους νέους οργανισμούς.  Εδώ και μέρες, ειδικότερα από τις 27 Αυγούστου που βγήκαμε με σειρά άρθρων και ρωτήσαμε πού είναι ο Ελληνισμός; Πού είναι η συντεταγμένη Ομογένεια; Πού είναι η τοπική Εκκλησία;  

Παρακολουθούμε step by step το ρεπορτάζ στις κατά τόπους περιφέρειες – πολιτείες όλους τους ηγέτες και τους προέδρους να χάνονται μέσα στο γενικότερο αλαλούμ των ημερών.  Το θετικό πριν προχωρήσουμε στο ρεπορτάζ και την ανάλυση μας,  είναι ότι όλοι θα θέλανε να βοηθήσουν. Να υποστηρίξουν. Να κάνουν κάτι. Βέβαια ενώ υπάρχει το πολύ απλό έντιμο και καθαρό,  ο λογαριασμός του εθνικού ταμείου αλληλεγγύης  που μπορεί ο κάθε ένας από όποιο σημείο της γης και αν είναι να καταθέσει από το υστέρημα ή το περίσσευμα,  όλοι οι «ηγέτες» προτίμησαν -γιατί άραγε- να ανοίξουν δικούς τους λογαριασμούς!  Σε κάποιες περιπτώσεις άρχισαν και οι τσακωμοί.  Όχι εμείς λέει η Εκκλησία δια των κατά τόπους  εκπροσώπων της που έσπευσαν να ανοίξουν λογαριασμούς.  Όχι,  εμείς απαντά το δίδυμο Σπυρόπουλου – Βεληβασάκη που ανακοίνωσαν άλλους λογαριασμούς. Η ΑΧΕΠΑ με τη σειρά τους λένε είμαστε κι εμείς εδώ και πιο οργανωμένοι και άνοιξαν και αυτοί λογαριασμούς.  Οι οργανωμένες ομοσπονδίες όπως της Φλόριδας, της Βοστόνης τράβηξαν το δικό τους δρόμο με τη Φλόριδα να προηγείται σε οργάνωση είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.  Τα έργα μιλάνε από μόνα τους έτσι κι αλλιώς.  Όσο για την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης αυτή άνοιξε τέσσερις λογαριασμούς… έτσι για  να τους έχει μπόλικους επειδή οι ουρές αυτών που θέλουν να προσφέρουν έχουν δημιουργήσει κυκλοφοριακό πρόβλημα στα κατά τόπους καταστήματα και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ρυθμίσει το πρόβλημα. Τι ειρωνεία; Καλύπτουν την ανυπαρξία και την ανικανότητα τους με περίσσια ανοησία.  Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ  έχει  και το άλλο  δυναμικό και τρομερό  δίδυμο γεμάτο νεανική δύναμη και προοπτικές μπροστά τους που αγωνίζονται για τους πυροπαθείς!

Και για όσους δε καταλάβατε ναι!  Μιλάμε για τους αξιότιμους κ.κ. Νικόλαο Διαμαντίδη και Ντίνο Ράλλη που διέκοψαν τις χλιδάτες  διακοπές τους στην Ελλάδα  εσπευσμένα και άρχισαν να τρέχουν από κανάλι σε κανάλι και από σταθμό σε σταθμό για να βροντοφωνάξουν καπηλευόμενοι τον πόνο, τη θλίψη και τη δυστυχία των ανθρώπων  ότι «η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ με τους 160 συλλόγους μέλη της κάνει έργο. Συντονίζει… μαζεύει χρήματα.  Η οργανωμένη ομογένεια… άνοιξε και 4  λογαριασμούς… κάναμε αυτό…κάναμε εκείνο… » αυτά  και άλλα τέτοια φαιδρά έλεγαν οι κ. Διαμαντίδης και Ράλλης  που τα άκουσαν οι πέτρες  της ΝΥ και άρχισαν να τους κυνηγούν από μόνες τους… Τρομάρα τους ξεμωραμένοι μωροφιλόδοξοι… Τέλος πάντων για αυτούς θα βαρεθείτε να διαβάζετε και να αηδιάζετε. Τόση αξία μάλιστα έχουν οι δηλώσεις των κ. Διαμαντίδη και Ράλλη,  και τέτοιο το έργο τους  που αναγνωρίζοντας  τη δυσκολία και το φόρτο εργασίας τους σύσσωμη η συντεταγμένη Ομογένεια  δεν τους κάλεσαν -ούτε τον ένα ούτε τον άλλο- στην πρώτη  μεγάλη τηλεφωνική συνδιάσκεψη των παραγόντων της Ομογένειας που συγκάλεσαν οι κ. Βεληβασάκης και Σπυρόπουλος ώστε απερίσπαστοι οι δυο δημογέροντες  να συνεχίσουν ανενόχλητοι και απερίσπαστοι το τιτάνιο έργο της ενημέρωσης και της παραπληροφόρησης.

Ο λόγος και το ρεπορτάζ που ακολουθεί  αφορά κυρίως  στην περιβόητη τηλεφωνική συνδιάσκεψη που έγινε την Πέμπτη 30 Αυγούστου μετά από πρωτοβουλία των  κ. Βεληβασάκη και Σπυρόπουλο.   Είναι η τηλεφωνική συνδιάσκεψη που διαβάσατε στο πρωτοσέλιδο του Εθνικού Κήρυκα το Σάββατο  της 1ης και 2ας  Σεπτεμβρίου.  Εξαγγέλθηκε δε και έδρεψε τόσα μπράβο από τους σχολιογράφους της ημερησίας -και πώς να μη τους  πουν μπράβο αφού κατάφεραν το αυτονόητο – που σχεδόν όλο το κυριακάτικο φύλλο αφιερώθηκε στη πρώτη  μεγάλη τηλεφωνική συνδιάσκεψη  που διηύθυνε ο Παύλος Κωτρότσιος από τη Φιλαδέλφεια. Τόση ήταν η ειδησεογραφική αξία της τηλεφωνικής συνδιάσκεψης της 30ης Αυγούστου  που μισή σελίδα αφιερώθηκε στο τι είπε ο κ. Σπυρόπουλος και άλλη μισή στο τι είπε ο κ. Βεληβασάκης! Και για του λόγου το αληθές διαβάστε εδώ το εγκυρότατο ρεπορτάζ του Εθνικού Κήρυκα και θα καταλάβετε παρακάτω τι εννοούμε.  Αν ρωτάτε για το αποτέλεσμα μηδέν! Στο μόνο που συμφώνησαν είναι ότι διαφωνούν στο ποιος θα ηγηθεί της όλης προσπάθειας συλλογής χρημάτων και ποιος θα φανεί. Ποιος θα πάρει το credit! Διαβάστε καλά στη σελίδα 8 του Εθνικού Κήρυκα  ένα απόσπασμα των όσων είπε ο κ. Σπυρόπουλος και θα καταλάβετε. Γιατί από τα όσα περιγράφει η κατά τ' άλλα έγκυρη μοναδική ημερησία της Νέας Υόρκης, δυστυχώς  ούτε τα μισά δεν είναι αλήθεια! Κάναμε το σχετικό ρεπορτάζ και ιδού το αποτέλεσμα των πληροφοριών και των δηλώσεων που περισυλλέξαμε προς αποκατάσταση της αλήθειας για τα όσα έγιναν στη πραγματικότητα και όχι όπως παρουσιάστηκαν και θα παρουσιάζονται από τον Εθνικό Κήρυκα αλλά και  τον υπόλοιπο  πλήρως εξαρτώμενο τοπικό  και εκ  περιτροπής Ομογενειακό Τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό) που όταν και όποτε θυμάται να  κάνει  κανονικό ρεπορτάζ.

Η τηλεφωνική διάσκεψη οργανώθηκε στο πόδι και  με πρωτοβουλία των κ. Βεληβασάκη και Σπυρόπουλου μετά την δημόσια και σκληρή κριτική που τους ασκήθηκε  από το Greek American News Agency για την ολιγωρία που επέδειξαν ως συντεταγμένη Οργανωμένη Ομογένεια με σειρά άρθρων μας. Το τι είπε ο κ. Σπυρόπουλος και ο κ. Βεληβασάκης δε χρειάζεται να σας το πούμε εμείς διότι δεν κάνουμε χρέη γραφείου τύπου των δυο αυτών κυρίων ούτε έχουμε αναλάβει εργολαβικά την προβολή και την προώθηση τους ως ηγεσίας της Ομογένειας. Αυτό είναι προνόμιο του Εθνικού Κήρυκα με το αζημίωτο φυσικά. Τόσες καταχωρήσεις μέσα στο χρόνο  είναι χιλιάδες τα δολάρια.  Όμως δε θα κρίνουμε εμείς τώρα τον Εθνικό Κήρυκα τον έχετε κρίνει εσείς εδώ και χρόνια. Εσείς μας κρίνετε όλους. Ας έρθουμε στην περιβόητη συνδιάσκεψη. Χαρακτηρίστηκε από υπόγεια φραστικά επεισόδια αλλά και αμφισβήτηση για το ρόλο των κ. Βεληβασάκη και Σπυρόπουλου.  Ήδη από την αρχή της συνδιάσκεψης εκ των πραγμάτων τέθηκε το βασικό ερώτημα. Ποιος προΐσταται της όλης προσπάθειας; Ποιος διευθύνει; Ποιος προεδρεύει;

Επισήμως από την τηλεφωνική συνδιάσκεψη έλειπε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής αν και από πολλούς αναφέρθηκε. Ο fr. Nick Kyritsis έλαβε μέρος ως εκπρόσωπος μέλος του συντονιστικού περιφερειακού συμβουλίου Αμςερικής. Οι κ.  Στέλιος Σεβαστός, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Φλόριδας και ο κ.  Τέντ  Λαλιώτης από την Καλιφόρινια όταν πήραν το λόγο ο κάθε ένας ξεχωριστά ρώτησε ποιος θα μαζεύει τα χρήματα;  το ΣΑΕ Αμερικής ή το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο; οι Ομοσπονδίες; Οι εκκλησίες ; ή το προξενείο κάθε περιοχής; Ήδη το προξενείο στη Φλόριδα αλλά και της ΝΥ παραπέμπουν στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί στην Ελλάδα για το σκοπό αυτό. Μάλιστα ο κ. Λαλιώτης ανέφερε ότι ήδη στην περιοχή του υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις ενορίες οι οποίες αρνούνται να συνεργαστούν υπακούοντας στις εντολές της Μητρόπολης και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής η οποία άνοιξε δικό της ταμείο.  

Από την συνδιάσκεψη δεν έλειψαν και τα γνωστά καπελώματα όπως αυτό που επιχείρησε ο κ. Μιχάλης  Σέρβος από τη Φλόριδα και πρόεδρος τώρα πια μόνο  στο «ίδρυμα των Ελλήνων Αμερικής». Ο κ. Σέρβος είχε τη φαεινή ιδέα να παρουσιάσει  ως δικές του τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Φλόριδας τις οποίες είχε ακούσει την προηγούμενη το βράδυ στην ολομέλεια των προέδρων της Ομοσπονδίας Φλόριδας! Το γεγονός καυτηρίασε έντονα ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Φλόριδας Στέλιος Σεβαστός ο οποίος ζήτησε και έλαβε το λόγο τονίζοντας πως όλες οι προτάσεις που ακούστηκαν από τον κ. Σέρβο ήταν όλες προτάσεις και αποφάσεις που την προηγούμενη ακριβώς είχε λάβει η Ομοσπονδία Φλόριδας και ήδη υλοποιούνται. Ιδού τι μας δήλωσε ο κ. Σεβαστός για την περιβόητη τηλεφωνική συνδιάσκεψη : 

Στέλιος Σεβαστός

«Αυτό που κατάλαβα από την τηλεφωνική διάσκεψη που είχαμε ήταν ότι ο κάθε ένας τραβούσε το δικό του δρόμο. Δεν υπήρχε συντονισμός, δεν ξέρανε πώς θα ανοίξουν λογαριασμούς και τι θα κάνουν. Παραδείγματος χάρη εδώ στην περιοχή μας οι εκκλησίες ανοίξαν δικό τους λογαριασμό, το προξενείο δικό του, όλοι άνοιξαν λογαριασμούς και όταν έκανα την ερώτηση στον κ. Τ. Σπυρόπουλο είπε ότι αυτά είναι κατά τόπους, ο κάθε ένας μπορεί να ενεργήσει όπως θέλει. Δηλαδή δεν υπάρχει συντονισμός. Οι Έλληνες δεν είναι συντονισμένοι από έναν μεγάλο οργανισμό, όπως είναι το ΣΑΕ ή το εθνικό Συμβούλιο ή οι ΑΧΕΠΑΝΣ ή η εκκλησία τέλος πάντων. Κάποιος έπρεπε να πάρει την ευθύνη να μαζευτούμε όλοι μαζί και όχι ο κάθε ένας μόνος του. έτσι εκφράστηκε και κάποιος πρόεδρος από την Καλιφόρνια, ο οποίος έχει το ίδιο πρόβλημα, η ΑΧΕΠΑ έχει δικό της λογαριασμό, τα σωματεία θέλουν να κάνουν δικό τους έρανο, η εκκλησία θέλει να κάνει το δικό της έρανο, και αυτός είπε ότι πρέπει να ενωθούμε και να έχουμε έναν ενιαίο λογαριασμό.

Τι προτείνετε; Αφού από την συγκεκριμένη τηλεφωνική διάσκεψη το μόνο που βγήκε είναι ότι δεν υπάρχει συντονισμός στην Ομογένεια, δεν υπάρχει ηγεσία, δεν υπάρχει οργάνωση.

Κοιτάξτε, προσωπικά σαν τοπική οργάνωση ομοσπονδίας Φλόριδας, έχουμε πάρει ορισμένες αποφάσεις, οι οποίες και δημοσιοποιήθηκαν. Το πώς θα χρησιμοποιήσουμε το χρηματικό ποσό που θα μαζέψουμε τις επόμενες εβδομάδες, δεν είμαι σε θέση να σας το πω αυτή την στιγμή. Το ότι θα καλέσουμε γενική συνέλευση όλων των συλλόγων και των φορέων που έχουν βοηθήσει, από κει και πέρα θα βρούμε τον τρόπο πώς θα δώσουμε τα χρήματα και πού.

Από την στιγμή που κάνετε την διαπίστωση ότι δεν υπάρχει συντονισμός, τι έχετε να προτείνετε; Ποια είναι η δική σας πρόταση για να μπορέσει να υπάρξει μια άμεση ανταπόκριση στο αίτημα που υπάρχει από την Ελλάδα;

Από ό,τι έχω καταλάβει, παρακολουθώντας όλα τα ΜΜΕ από την Ελλάδα και από την Αμερική, τα σπίτια θα φτιαχτούν πολύ γρήγορα. Δρόμοι θα φτιαχτούν, πολλά θα φτιαχτούν. Ο κόσμος βοηθάει, και όχι μόνο Έλληνες, Γερμανοί, Άγγλοι κ.λ. , όλοι αυτοί βοηθούν και θα βοηθήσουν. Το θέμα είναι το περιβάλλον. Πώς μπορούμε να φτιάξουμε το περιβάλλον. Τα μέρη που έχουν πάθει αυτή την καταστροφή. Θα πρέπει να αναδασωθούν.  Υπάρχει κάποιος λογαριασμός, υπάρχει κάποιο ίδρυμα «φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα», που κανείς δεν το ξέρει. Εγώ για πρώτη φορά το άκουσα την ημέρα της συνεδριάσεως. Δεν ξέρω ποιο είναι αυτό το ίδρυμα, ποιο είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του, τι είναι αυτό το ίδρυμα. Κάποιος έκανε πρόταση να δοθούν τα χρήματα όχι σε αυτό το ίδρυμα αλλά να ανοιχτεί ένας άλλος οργανισμός. Προσωπικά δεν μπορώ να κάνω πρόταση διότι δεν έχω την έγκριση της Γενικής Συνελεύσεως  των σωματείων». 

Χρειάστηκε η παρέμβαση του κ. Κοτρότσιου ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.  Αλήθεια επί τη ευκαιρία τι πρεσβεύει αυτό το ίδρυμα του κ. Σέρβου ουδείς γνωρίζει. Ποιο είναι το διοικητικό συμβούλιο, οι στόχοι και άλλα πολλά που θα έπρεπε να γνωρίζει κάποιος.  Εκτός και αν πρεσβεύει όλα όσα βλέπει κανείς στην ιστοσελίδα του, οπότε μιλάμε για ένα γνήσιο δωδεκαθειστικό κίνημα που κινείται στην Αμερική.  

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΦΥΤΕΨΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»  και εσύ μπορείς!

Δεν ήταν όμως μόνο αυτή η κόντρα.  Κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης ο κ. Σπυρόπουλος αλλά και ο κ. Βεληβασάκης καθώς και η κ. Κοκκόλη (της Ομοσπονδίας Δασκάλων Αμερικής αλήθεια πότε θα μάθουμε ποια είναι τέλος πάντων τα μέλη αυτής της περιβόητης Ομοσπονδίας και από ποιον εξελέγη η κ. Κοκκόλη;) αποφάνθηκαν πως η Ελλάδα δε θα  χρειαστεί τόσο χρηματική ενίσχυση,  όσο περιβαλλοντική υποστήριξη. Έτσι πρότειναν τα χρήματα να κατευθυνθούν στο ίδρυμα  «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα».  Ποιο είναι όμως αυτό το περιλάλητο ίδρυμα. Ποιος είναι ο πρόεδρος του; ποιο το διοικητικό συμβούλιο του;

Στο εν λόγω ίδρυμα πρόεδρος είναι ο κ. Σπυρόπουλος! Μάλιστα ο ίδιος ανακοίνωσε ότι στο ίδρυμα αυτό έδωσε 50.000$ (κατά άλλους 10.000$). Δηλαδή με απλά λόγια ο κ. Σπυρόπουλος έδωσε τα χρήματα στον εαυτό του!  Και σε αυτό το οικογενειακό  ίδρυμα   ισόβιος «εκλεγμένος» πρόεδρος χρηματοδότης και μέγας ευεργέτης ο κ. Σπυρόπουλος! Αν αυτό δεν είναι το λιγότερο εμπαιγμός και κοροϊδία τότε τι είναι; Αυτά όμως μόνο στην συντεταγμένη Ομογένεια της Αμερικής γίνονται!  Δεν είναι τίποτα. Περνάνε απαρατήρητα. Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Ο άνθρωπος τα  λεφτά του βάζει -αν τα βάζει- οπότε εκείνος κάνει ότι θέλει και οι άλλοι  προσκυνούν.  Όσο για τον ομογενειακό Τύπο αυτός και αν τα καταπίνει τα μασάει και φτύνει και το κουκούτσι!   

Στο άκουσμα των προθέσεων και του γενικότερου σχεδιασμού για την κατεύθυνση των δωρεών προς  το ίδρυμα «φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα»   πολλοί αντέδρασαν έντονα  και ζήτησαν τα χρήματα να μη δοθούν σε αυτό το ίδρυμα το οποίο ουδείς γνωρίζει στην Αμερική πλην ελαχίστων. Επί πλέον τα εύλογα  ερωτηματικά που εγείρονται,  και κάποιοι τα έθεσαν  ευθέως πλην σαφώς  είναι:  ποια η δραστηριότητα του;  ποια τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου;   Πότε έδωσε απολογισμό και σε ποιον; Ποιο το έργο του; σε ποια δικτυακό τόπο βρίσκετε; ποιος ο συνολικός απολογισμός δράσης; Πόσα δένδρα έχουν φυτευτεί  από ιδρύσεως του μέχρι σήμερα και που; ποιοι οι δωροθέτες οι χορηγοί κτλ;  Πολλά και εύλογα τα ερωτηματικά που εγείρονται στο άκουσμα του.  Τελικά ο κ. Σπυρόπουλος μπροστά στις αντιδράσεις είπε πως «δεν πειράζει δεν έχω πρόβλημα  ας μη κατατεθούν στο ίδρυμα αυτό» Μάλιστα ο κ. Σεβαστός που με τις επισημάνσεις του  κάλυψε και  πολλούς άλλους όπως τον π. Νικόλαο Κυρίτση αλλά και άλλα μέλη του ΣΑΕ Αμερικής την επομένη της συνδιάσκεψης έγινε δέκτης τηλεφωνήματος από τον κ. Σπυρόπουλο ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ του έκανε παρατήρηση γιατί δεν ήταν τόσο καλός και συνεργάσιμος…(sic) 

Στην τηλεφωνική συνδιάσκεψη έλαβε μέρος και ο κ. Κατσιματίδης είπε τα γνωστά που λένε όλοι δια μακρόν. Ο χρόνος πέρναγε  και ενώ όλοι περίμεναν να ακούσουν κάποια μεγάλη προσφορά εφάμιλη της οικονομικής επιφάνειας του τίποτα. Μόνο ευχές και πως θα πούμε στην Ελλάδα να κάνει καλά τη δουλειά της! Ουδείς έκανε κάποια προσφορά πλην  αυτής των 10.000$ στο ίδρυμα του κ. Σπυρόπουλου  που ανακοίνωσε  ο κ. Σπυρόπουλος!

ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΣΑΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 

Στη συνδιάσκεψη όμως πλαγίως και διακριτικά τέθηκαν και άλλα θέματα τα οποία φυσικά αφορούν στο ΣΑΕ Αμερικής και τα οποία δεν μπορούν να συζητηθούν αφού εδώ και μήνες πολλά μέλη του συντονιστικού περιφερειακού οργάνου ζητούν να συγκληθεί  να συνεδριάσει το περιφερειακό  συμβούλιο αλλά ο κ. Σπυρόπουλος πεισματικά αρνείται να συγκαλέσει  συνεδρίαση του περιφερειακού  συμβουλίου  Αμερικής και έτσι δρα, ενεργεί και αποφασίζει μόνος. Όπως τότε. Τον παλιό καλό καιρό που έβριζε χυδαία το ΣΑΕ γενικότερα και ειδικότερα το ΣΑΕ Αμερικής και τον κ. Τομαρά. Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε. Και που να δείτε τι έχει βγάλει το ρεπορτάζ. Μείνετε εδώ και θα δείτε πολλά και αποκαλυπτικά για το ΣΑΕ Αμερικής το οποίο στο εσωτερικό του  βράζει έτοιμο να εκραγεί όπως το ηφαίστειο. 

Μια πρόγευση των όσων  ήθελε να πει σε αυτή την συνδιάσκεψη  μας έδωσε δυο ώρες πριν ξεκινήσει η μεγάλη και ιστορική συνδιάσκεψη το ιστορικό(μετέχει από ιδρύσεως του) και καταξιωμένο  μέλος του ΣΑΕ Αμερικής Fr. Νικόλαος Κυρίτσης σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη που  παραχώρησε αποκλειστικά στο Greek American News Agency.  Διαβάστε και κρίνετε.

 

Fr. Νικόλαος Κυρίτσης

Σχετικά με την τραγωδία στην Ηλεία, ποιες είναι οι πρώτες ενέργειες που έκανε το ΣΑΕ Αμερικής. Μήπως θα έπρεπε να είχαν γίνει πιο γρήγορα ορισμένα πράγματα, γιατί επί της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτε και ο κόσμος το βλέπει αυτό.

Η αλήθεια είναι  ότι αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι αυτό που θα γίνει την πρώτη ή την δεύτερη μέρα δεν έχει μεγάλη σημασία. Σημασία έχει να γίνει την Τρίτη ή την τέταρτη, αρκεί να γίνει και να γίνει οργανωμένα και με συνεννόηση με όλους τους οργανωμένους φορείς, ώστε να επιτευχθεί αυτό που πρέπει να επιτευχθεί. Αυτό με ενδιαφέρει πιο πολύ. Δηλαδή αν έγινε χθες ή προχθές ή αν θα γίνει αύριο ή την άλλη εβδομάδα…δεν ξέρω σημασία έχει σύντομα να γίνει, να ανταποκριθούμε ώστε αυτοί οι άνθρωποι πριν πιάσει ο χειμώνας να έχουν μια βοήθεια από μας να φτιάξουν τα σπίτια τους.

-Έχει συγκαλέσει ο κ. Σπυρόπουλος κάποια έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της περιφέρειας Αμερικής;    

Μιλάτε για το Διοικητικό Συμβούλιο του συντονιστικού?

-Ναι

Όχι δεν έχει γίνει. Μέχρι στιγμής δεν έχει συγκαλέσει.   Το μόνο που έχει συγκαλέσει είναι απόψε στις 9 μια τηλεφωνική συνδιάσκεψη με όλα τα μέλη του συντονιστικού και άλλους φορείς. Για αυτό ειδοποιηθήκαμε σήμερα για να απαντήσουμε αν θα συμμετάσχουμε το βράδυ, που γίνεται μαζί με το εθνικό συμβούλιο.

-Εσείς πώς κρίνετε το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή φαίνονται τόσο καλά τα πράγματα με το εθνικό συμβούλιο, με έναν οργανισμό, ο οποίος επί 13 χρόνια λοιδορούσε και ενέπαιζε το ΣΑΕ. Αυτό πώς το κρίνετε; Επειδή ακούω τον κόσμο ότι αυτό το πράγμα το είδε ως κεραυνό εν αιθρία με το κοινό δελτίο τύπου εναντίον της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ στις 22 και 23 Ιουνίου και τώρα πάνε μαζί χέρι-χέρι. Καλή είναι η συνεργασία αλλά όταν δεν έχει ιδιοτέλεια.

Εγώ όπως σας είπα και προηγουμένως η συνεργασία του ΣΑΕ μου αρέσει, αλλά μ' αρέσει να είναι με όλους τους 60 περίπου φορείς που έχουν αντιπροσωπεία στο ΣΑΕ.

Είναι αντιληπτό αυτό που λέτε. 

Αυτό μου αρέσει. Δηλαδή δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα. Καλό είναι και το εθνικό συμβούλιο, τους σέβομαι, και εγώ είμαι μέλος της Ομοσπονδίας εδώ στην περιοχή μου, είμαι μέλος στο Hellenic Congress, δεν έχω κανένα πρόβλημα, όλοι μαζί να είμαστε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον αλλά σαν ΣΑΕ καλύπτουμε τους 60 περίπου οργανωμένους φορείς που έχουν αντιπροσωπεία στο ΣΑΕ. Και θα πρέπει το ΣΑΕ να συνεργάζεται με όλους αυτούς.  Αυτό που ξέρω και αυτό που έχω συνηθίσει στην διοίκηση του δικού μου φορέα που λέγεται εκκλησία, είναι η συλλογική διοίκηση, αποφασίζουμε όλοι μαζί, συζητούμε όλοι μαζί, και ανάλογα παίρνουμε τις αποφάσεις όλοι μαζί.

Παρακολούθησα ότι στην ιστοσελίδα του ΣΑΕ Αμερικής,  σε αντίθεση με όλες τις υπόνοιες ιστοσελίδες των άλλων περιφερειών, εμφανίζεται μόνο το όνομα του κ Σπυρόπουλου και το μήνυμά του και κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι τα μέλη, το συμβούλιο του ΣΑΕ. Αντίθετα με όλες τις υπόλοιπες περιφέρεις, υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τα μέλη των περιφερειακών Συμβουλίων, υπάρχουν φωτογραφίες, υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για το πώς μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί τους. Αυτό πώς το σχολιάζετε;

Καταλαβαίνω τι λέτε. Δεν ξέρω αν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό να φτιάξει μια τέτοια ιστοσελίδα, ωστόσο έχει περάσει αρκετός καιρός και θα έπρεπε να έχει γίνει μια προσπάθεια, τουλάχιστον για να είμαστε όπως είναι και άλλοι.

Είναι δικό του θέμα αν θέλει συνεργασία ή οργάνωση για να προχωρήσει το ΣΑΕ. Αν δεν το θέλει, προφανώς θα μιλήσουν οι αντιπρόσωποι γι' αυτό».  Οι υπαινιγμοί σαφείς και ξεκάθαροι. Τα μηνύματα προς τον κ. Σπυρόπουλο επίσης πολύ έντονα και ξεκάθαρα προς τον κ. Σπυρόπουλο.  

Σε αυτό το σημείο δείτε και μόνοι σας πως ακριβώς εννοεί την συνεργασία ο κ. Σπυρόπουλος. Ψάξτε την ιστοσελίδα του ΣΑΕ Αμερικής και  βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Πηγαίνετε πρώτα στην ιστοσελίδα του  ΣΑΕ προσέξτε ότι όλοι συμπεριλαμβάνονται μέσα. Τα μέλη και τρόπος επικοινωνίας κτλ.   Σερφάρετε   μετά και στις ιστοσελίδες των άλλων περιφερειακών ΣΑΕ όπως η  Αυστραλία    και τώρα  βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για το πως εννοεί την συνεργασία  ο κ. Σπυρόπουλος και γιατί άφησε όλους αυτούς τους υπαινιγμούς ο π. Νικόλαος.   

Και δεν είναι ο μοναδικός που έχει παράπονο  από την διοίκηση και το συντονισμό του κ. Σπυρόπουλου. Υπάρχουν αρκετοί μέσα στο ΣΑΕ Αμερικής που αντιδρούν με τις ενέργειες του κ. Συντονιστή. Αντιδρούν στις αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην τους. Χωρίς να ερωτηθούν παρά μόνο τους ανακοινώνονται με φιρμάνι από τον  Σουλτάνο που κατά τ άλλα θέλει και επιθυμεί συνεργασία. Ουδείς γνωρίζει και ουδείς ερωτάται πριν  για τις αποφάσεις του.  Πρώτα αποφασίσει. Δρα και ενεργεί και μετά ενημερώνει  τα υπόλοιπα  μέλη του ΣΑΕ Αμερικής ο κ. Σπυρόπουλος με fax και emails .   

 Άφαντη η Ομοσπονδία  Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ από την μεγάλη   τηλεφωνική Συνδιάσκεψη της 30ης Αυγούστου

Μεγάλος απών από την συνδιάσκεψη αυτή;  Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.  Ένα ακόμα σημείο που αξίζει να τονιστεί ιδιαιτέρως λόγω των πρόσφατων εξελίξεων.  Κυρίως όμως διότι την προηγούμενη ακριβώς 29 Αυγούστου είχε οργανωθεί έκτακτη σύσκεψη προέδρων στο Σταθάκειο μετά τη γενική κατακραυγή στην οποία είχε κληθεί παρακαλώ και ο κ. Βεληβασάκης! (ναι αυτός που τους αποκαλούσε παράνομους, τους εξευτέλισε ως οργανισμό και ως πρόσωπα, έναν προς έναν,  και εστειλε την γνωστή επιστολή στον διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου κ. Κυπαρισσίδη στις 31 / 5 /2007)  στο Σταθάκειο -στην έδρα της Ομοσπονδίας – και τους έκανε μαθήματα και υποδείξεις διαφημίζοντας  τον πολύ "κύριο" Σπυρόπουλο ότι έδωσε χρήματα για τους πυροπαθείς από την προσωπική του περιουσία 50.000$ στο ίδρυμα "φύτεψε τις ρίζες στο στην Ελλάδα". Περισσότερο αποκαλυπτικό  ρεπορτάζ για το θέμα αυτό σε επόμενες συνδέσεις.   

Στην τηλεφωνική συνδιάσκεψη ήταν όλοι εκεί. Πρόεδροι συλλόγων. Ομοσπονδιών μικρών και μεγάλων. Σφραγίδων και κανονικών Ομοσπονδιών. Οργανισμών. Οι  AXEPA. Οι πόντιοι με τον κ. Ηλία Τσεκερίδη. Οι Παμακεδονική με την κ. Νίνα Γκατζούλη. Οι Μεσσήνιοι και οι Αρκάδες. Μαθητές. Φοιτητές που άνοιξαν ιστοσελίδες και μαζεύουν χρήματα.  Και φυσικά η οικογένεια και το σόι   του  κ. Σπυρόπουλου το οποίο ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή και αποδοτική συνεργασία. Ήταν όλοι εκεί.  Όλοι εκτός από την μεγάλη και ιστορική  Ομοσπονδία   Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Εκτός από τον πρόεδρο Νικόλαο Διαμαντίδη… δεν ειδοποίησαν όμως ούτε και τον αντιπρόεδρο και προεδρεύοντα  κ. Δημήτρη Καλαμαρά. Κανέναν!  Και να σκεφτεί κανείς ότι μια μέρα νωρίτερα την Τετάρτη  στις 29 Αυγούστου  είχαν στο Σταθάκειο τον κ. Βεληβασάκη να τους δίνει οδηγίες και να  διαφημίζει τον κ. Σπυρόπουλο και το ίδρυμα του. Τους έγραψαν κανονικά. Τους προσπέρασαν και ας είναι πράγματι ο μεγαλύτερος ιστορικός οργανισμός.  Τους αγνόησαν. Τους φέρθηκαν σα να μην υπάρχουν. Τους ευτέλισαν για άλλη μια φορά.  Αυτή είναι η πραγματικότητα είτε θέλουν να το παραδεχτούν είτε όχι.    Αν αυτό λέει κάτι στους οκτώ σαπιοκέφαλους  που έλαβαν την ιστορική απόφαση της αναβολής του Συνεδρίου. Τους τιμώρησαν γιατί τόλμησαν να διεκδικήσουν. Γιατί ύψωσαν κεφάλι έστω και για λίγο. Γιατί παρουσιάστηκαν πιο οργανωμένοι από αυτούς για κάποιους μήνες.  Τους εκδικούνται και θα τους εκδικούνται γιατί  έδειξαν δύναμη. Υπεροχή. Αποφασιστικότητα.  Οργάνωση και συντονισμό. Μέχρι που οι οκτώ έλαβαν την μεγάλη απόφαση. Τους αγνόησαν προκλητικότητα.  Τους χλεύασαν και τους ευτελίζουν γιατί τόλμησαν να κάνουν κάτι ουσιαστικό έστω και αν οκτώ ανίδεοι πρόδωσαν την τιμή και την υπόληψη της Ομογένειας της ΝΥ.  Δυστυχώς άνθρωποι που κινούνται με γνώμονα την εμπάθεια όπως ο κ. Μιχαλέας και ο κ. Καλαμαράς δεν έχουν θέση στα κοινά. Άνθρωπος όπως ο κ. Καλαμαράς  που απέδειξε πόσο λίγος είναι ενώ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί και να βοηθήσει την Ομοσπονδία να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά απέδειξε πόσο λίγος είναι.  Πόσο ίδιος με όλους αυτούς που κοροϊδεύει εδώ και χρόνια. Πόσο ίδιος με τον Ράλλη που κοροϊδεύει  είναι και αυτός. Δυστυχώς όλα αυτά δεν τους λένε τίποτα. Δεν μπορεί να τους πει τίποτα η συμπεριφορά αυτή των κ. Βεληβασάκη και Σπυρόπουλου. Δεν έχουν διανοηθεί τι ακριβώς έκαναν και για πόσα χρόνια θα πληρώνει η Ομοσπονδία την ανευθυνότητα τους. Την ανικανότητα τους.  Ανευθυνότητα που τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο με στοιχεία και ντοκουμέντα! Με αποδείξεις και όχι απλές ενδείξεις.   Οι άνθρωποι (της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ ) αφού τα έλυσαν όλα,  έστειλαν στα κανάλια τους Διαμαντίδη , Ράλλη και Καλαμαρά να διαφωτίσουν την ελληνική κοινή γνώμη για την μεγάλη βοήθεια που αποστέλλουν με το καραβάνι της αλληλεγγύης  που έστησε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ στους 29 δρόμους της Αστόριας. Σα  δεν ντρέπονται λίγο. Έθαψαν την «οργανωμένη» Ομογένεια με τις πράξεις, τα έργα και τις παράνομες αποφάσεις τους.     

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ;

Και για να γυρίσουμε στα της πρώτης τηλεφωνικής  συνδιάσκεψης -γιατί θα ακολουθήσει και δεύτερη στις 10/9 – ας δούμε τι βγήκε τελικά από αυτή την περιβόητη τηλεφωνική συνδιάσκεψη.

Κατά την τρίωρη περίπου τηλεφωνική συνδιάσκεψη με συντονιστή τον κ. Π. Κωτρότσιο μέσα από καρφιά, υπαινιγμούς, συγκεκαλυμμένες φραστικές επιθέσεις εναντίον του κ. Σπυρόπουλου,  ακούστηκαν και πολλές απόψεις επί παντός επί στητού.  Όσες διαφωνίες και αν υπήρξαν κυρίως για το ποιος θα ηγείται και θα προηγείται του όλου συντονισμού   κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι συμφωνούν σε ένα πράγμα:  Στο ότι διαφωνούν στο ποιος θα ηγείται. Στο ποιος θα προηγείται. Όσο για το ποιος θα μαζεύει τα χρήματα εκεί και αν τα βρήκαν! Εκεί και αν συντονίστηκαν απόλυτα με τον Συντονιστή  περιφερειάρχη του ΣΑΕ Αμερικής! Αναρωτήθηκαν όλοι μαζί ποιος θα μαζεύει το χρήμα του απλού λαού.  Όχι των επωνύμων!  Αυτών που έχουν τα δις και τα τρις και καμαρώνουν στο forbs.   Αλλά των απλών ανθρώπων που δίνουν και ξανά δίνουν και  θα δίνουν για να ξεντροπιάζεται η κατά τ' άλλα οργανωμένη Ομογένεια. Αντάλλαξαν απόψεις  στην τηλεφωνική συνδιάσκεψη αλλά δεν κατέληξαν ποιος θα έχει τον έλεγχο. Ποιος θα έχει το control στα χρήματα.  Η Εκκλησία ή οι  εθνικοτοπικές οργανώσεις;  Η AXEPA ή το ΣΑΕ Αμερικής; Το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο ή οι Ομοσπονδίες; Ήδη οι τηλεμαραθώνιοι και οι ραδιομαραθώνιοι  έχουν αρχίσει και οργανώνονται στις διάφορες πολιτείες και εκεί πάλι θολό και ασαφές το τοπίο. Στη ΝΥ το κανάλι του Δ. Καστανά το NGTY και ο κ. Σπυρόπουλος έχουν οργανώσει για την Κυριακή τηλεμαραθώνιο από τις 14:00 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το ίδιο και σε άλλες πολιτείες όπως στη Φλόριδα, τη Φιλαδέλφια και το Σικάγο. Επαναλαμβάνουμε το τοπίο  είναι θολά. Γκρίζο και ασαφές όποτε να είστε προσεχτικοί. Οι ασφαλέστερη οδός είναι ο λογαριασμός που άνοιξε στην Ελλάδα η κυβέρνηση με το ειδικό ταμείο αλληλεγγύης του οποίου προΐσταται  ο πρώην υπουργός εξωτερικών Π. Μολυβιάτης και μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί περισσότερα από 62.300.000 euros μέσα σε 4 ημέρες!     

ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΑΡΩΓΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ 

Εν τω μεταξύ λογαριασμοί  έχουν ανοιχτεί σε όλη την αμερικάνικη επικράτεια.  Τόσοι λογαριασμοί που σε λίγο θα είναι όσοι και εθνικοτοπικοί σύλλογοι και Ομοσπονδίες σε όλη την Αμερική. Μόνο που στην Ελλάδα ο εισαγγελέας έδρασε αυτεπάγγελτα. Αμέσως. Έβαλε τους αγύρτες και τους κλέφτες μέσα. Εδώ ποιος μας λέει ότι με τόσους λογαριασμούς που άνοιξαν κάποιοι-έστω και καλοπροαίρετα- οι οποίοι αναπόφευκτα  θα έχουν το δάκτυλο στο  μέλι  ότι δε θα βουτήξουν να πάρουν γεύση; Ποιος διασφαλίζει ότι με τόσους λογαριασμούς δεν θα ανοίξουν ορέξεις; Ποιος μας λέει ότι οι πειρασμοί  δε θα χορεύουν σα τους διαόλους με τόσο χρήμα να κυλάει στους αμέτρητους λογαριασμούς που ήδη έχουν ανοιχτεί; Ούτε και σε αυτό συμφώνησαν όμως. Ούτε και εδώ συντονίστηκαν με τον κύριο Συντονιστή.  Δε τα βρήκαν.  Συμφώνησαν όμως  ότι  χρειάζεται σχεδιασμός και προ πάντων συντονισμός! Κοινή διαπίστωση  και συμπέρασμα λοιπόν  είναι ότι δεν υπάρχει συντονισμός! Βέβαια για να υπάρχει συντονισμός χρειάζεται συντονιστής!

Τελικά αφού είδε και απόειδε  ο Συντονιστής ΣΑΕ  περιφέρειας Αμερικής το μόνο που τους είπε, αφού δεν κατάφερε να τους πείσει πως είναι ο  ένας και μοναδικός αδιαμφισβήτητος  ηγέτης της Ομογένειας αυτός, με βοηθό assistant manager  τον κ. Βεληβασάκη ήταν το γνωστό με  ωχαδερφικό style  «ε, τότε ας κάνουμε όλοι αυτό που μπορούμε»!  δηλαδή κουλουβάχατα. Δηλαδή πάρτο αυγό και κούρευτο!  Δηλαδή τσάμπα η συνδιάσκεψη. Δηλαδή  άλλη  μια φούσκα! Άλλο ένα από τα γνωστά τερτίπια που κάνει ο πολύς κ. Σπυρόπουλος ο οποίος εκπαιδεύει και τον διορισμένο κ. Βεληβασάκη πρόεδρο του Ελληνομαρικανικού Εθνικού Συμβουλίου στο πως θα καπελώνει. Πως θα το παίζει  Δερβέν Αγάς! Κοτσάμπασης του Ελληνισμού και της Ομογένειας. 

Κοινώς; Μαζεύτηκαν στα τηλέφωνα κάθισαν αναπαυτικά στις καρέκλες τους,  ούτε καν έτσι για τα μάτια να μαζευτούν κάπου , να κάμνουν ένα κόπο ένα ταξίδι και face to  face  να καθίσουν όμορφα και νοικοκυρεμένα. Οργανωμένα. Συντονισμένα. Να ανταλλάξουν απόψεις και να συμφωνήσουν σε ένα μικρό χρονοδιάγραμμα δράσης και ας μην είναι κανείς ο αρχηγός! Ας μην υπάρχει μια φορά πρόεδρος. Ας είναι συλλογική δράση. Όπως συλλογική ήταν η εκκωφαντική διαμαρτυρία στην Ελλάδα στις 29 Αυγούστου σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οργάνωσαν άλλη μια μπαρούφα για δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μετά την σκληρή κριτική που τους ασκήσαμε. Άναψαν  κυριολεκτικά οι ιστοσελίδες μας από την προηγούμενη εβδομάδα  με όλα όσα επισημάναμε γιατί εσείς μας το ζητήσατε με χιλιάδες email σας.

Άλλη μια μπούρδα από αυτές που έχουν συνηθίσει εδώ και χρόνια τα ίδια και ίδια πρόσωπα που ηγούνται της δικής τους Ομογένειας. Της Ομογένειας αυτής που απαρτίζουν αυτοί οι ίδιοι και ίδιοι. Των οργανισμών από τους οποίους εδώ και δεκαετίες παρελαύνουν τα ίδια και τα ίδια γερασμένα πρόσωπα.   Άλλη μια  απάτη!   Άλλη μια απάτη εις βάρος της Ομογένειας που τους βλέπει. Τους παρακολουθεί.   Τους ακούει και γελά. Θλίβεται. Οργίζεται. Θυμώνει. Απαξιώνει. Και απομακρύνεται από όλους αυτούς τους ηγετίσκους, παραγοντίσκους και  κάθε είδους καιροσκόπους  και επαγγελματίες  προεδροπαράγοντες. Δυστυχώς μέσα σε αυτή τη λαίλαπα της βρομιάς και της  δυσωδίας χάνονται και αυτοί οι λίγοι. Οι αληθινά ευπρεπείς που δουλεύουν άοκνα. Ανύστακτα. Που προσφέρουν στο όραμα που κάποιοι άλλοι τους προδίδουν. Που δίνουν κι ας μην έχουν. Που τρέχουν. Που αγωνιούν για την Ελλάδα.  Που προσφέρουν  εθελοντικά και ανιδιοτελώς. Είναι λίγοι για αυτό και ξεχωρίζουν σα το κερί της ελπίδας που νικά  το κατάμαυρο σκοτάδι. Που με το παράδειγμα τους φωτίζουν και παραδειγματίζουν. Που στέκονται φάροι ελπίδας για τον Ελληνισμό που αναζητά το μπούσουλα και τη χαμένη Ελπίδα που θα ανάψει της σπίθα της ενότητας και της αληθινής σύμπνοιας. Που θα δώσει ελπίδα στην νεολαία που την κοροϊδεύουν όλοι τους!  

Γέμισε δυστυχώς  ο κόσμος  μικρό – πολιτικούς   απατεώνες που δεν διστάζουν να παίζουν με τον πόνο χιλιάδων αστέγων. Που δεν διστάζουν να καπηλεύονται τον πόνο και τη θλίψη των συμπατριωτών μας.  Που βρήκαν άλλο ένα παιχνιδάκι για να βγάλουν τα αρρωστημένα απωθημένα τους παριστάνοντας τους ηγέτες! Αλίμονο. Υποκριτές και Φαρισαίοι.  Πολιτικοί αλήτες και προδότες των συναισθημάτων  της αγνής και αποστασιοποιημένης Ομογένειας που σας βλέπει και σας χλευάζει. Αλήτες! Κοπρίτες! Προδότες των ονείρων της Ομογένειας! Κομπογιαννίτες. Σαλταδόροι που εκμεταλλεύεστε τον πόνο των ανθρώπων.  Σα δε ντρέπεστε λιγάκι. Λίγο τσίπα δεν έχετε; Δεν κοκκινίζετε; Που είναι οι προσφορές σας μωρέ; Εκατομμυριούχοι της συμφοράς και της ιδιοτέλειας. Της αρπαχτής και της λουμούρας. Γέμισε ο τόπος πολιτικά λαμόγια.  Που είναι οι δωρεές σας ; ψεύτες! Αγύρτες! Που είναι τα χρήματα που έχετε στα πουγκιά και τα προσωπικά σας θυσαυροφυλάκια; Αλλά ξέχασα εδώ δεν υπάρχει εύκολα φοροαπαλλαγή; Δώστε στην εκκλησία και ελέγξτε τους αν δεν έχετε εμπιστοσύνη όπως μας έλεγε γνωστός και επιφανείς που κουράστηκε να δίνει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή εδώ και δεκαετίες και να μη ξέρει τελικά που πάνε τα χρήματα και οι δωρεές που δίνει πότε στους 100 και πότε στα κατά τόπους ταμεία της Αρχιεπισκοπής. Αυτή δυστυχώς είναι η κραυγαλέα αλήθεια που φωνάζει. Και προς Θεού μη πάει το μυαλό κανενός σε όλους τους έντιμους και αξιότιμους κυρίους που προαναφέρθηκαν. Όχι μη παρεξηγούμεθα κιόλας. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους. Εργάζονται  για το καλό της Ομογένειας. Οργανώνονται. Συντονίζονται. Κάνουν ότι  μπορούν τέλος πάντων. Η άλλη πλευρά όμως είναι αυτή η ζοφερή. Η Σκοτεινή. Εκείνη  που διαπιστώνει ότι έτσι "οργανώνονται"  διάφορα  απλά για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια αυτών που διαπιστώνουν τα χάλια τους. Την ανυπαρξία τους. Αυτά δηλαδή που τους είπαμε με σειρά άρθρων μας.   

Το αποτέλεσμα της συνδιάσκεψης;  Ευχολόγια! Κουβέντες του αέρα που δεν κοστίζουν τίποτα απολύτως! Αποτέλεσμα;  Μηδέν! Λόγια.  Λόγια του αέρα.  Μόνο λόγια και ευχολόγια. Δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ούτε σε απλά οργανωτικά ζητήματα. Ούτε στο ποιος μπορεί να συντονίσει απλά πράγματα.  Καθαρά διαδικαστικά. Δεν μας είπαν ακόμα αν έστειλαν κάποια επιστολή στην Ελλάδα που να εκφράζει σύσσωμη την Ομογένεια.   Και η Εκκλησία που είναι οργανωμένη άφαντη.   

Για αυτό άλλωστε  και τους υποδεικνύει όσο ποιο  διακριτικά και όσο πιο μαλακά γίνεται -μη χάσουμε και τη πελατεία μας –  και ο εκδότης και διευθυντής του Εθνικού Κήρυκα Αντώνης Διαματάρης στο κύριο άρθρο του στο ίδιο φύλλο τι πρέπει να κάνουν! Ιδού και το σχετικό κύριο άρθρο της εφημερίδας.  Με κύριο τίτλο "ανάγκη για συντονισμό". Γιατί αν  είχαν καταφέρει έστω  να συμφωνήσουν σε  κάποιο οργανωτικό ζήτημα  δε θα χρειάζονταν να τους δίδονται οδηγίες προς ναυτιλλομένους από τον κ. Διαματάρη για τα αυτονόητα…  Ο οποίος μαζί με τις οδηγίες προς ναυτιλλομένους  για άλλη μια φορά όπως κάνει εδώ και δυο χρόνια,  εμμέσως πλην σαφώς επισημαίνει την έλλειψη φυσικής ηγεσίας, προετοιμάζοντας αργά και σταθερά την κάθοδο του στην πολιτική εν όψει της παροχής του δικαιώματος  εκλέγειν και εκλέγεσθαι  ελέω Αγίας Οικογενείας… Αυτά βλέπει ο ένας. Ο μοναδικός. Ο αδιαμφιβήτητος ηγέτης και γελά μέχρι την ώρα που θα τους καπελώσει όλους και θα εμφανιστεί ως ο ένας και μοναδικός  ηγέτης της Ομογένειας. Και από πάνω τους τα παίρνει κιόλας. Αυτοί είστε. Δυστυχώς. Και καλά σας κάνει.   Λυπάμαι κύριοι αλλά θέλετε όλοι σας το Διαματάρη σας μπας και ξυπνήσετε κάποτε.

Πέρα από την σκληρή κριτική υπάρχει και και άλλη πλευρά που οφείλουμε να δούν οι ταγοί και οι ηγέτες! Να δουν την πραγματικότητα και να ανοίξουν δρόμο στις υγιείς δυνάμεις. Να δεχτούν προτάσεις και να υποστηρίξουν πρωτοβουλίες. Να κάτσουν να ακούσουν! Να αφουγκραστούν όχι να σχεδιάζουν ίντριγγες και ραδιουργίες για το πως θα διαλύσουν άλλους που θέλησαν να δουλέψουν. Να προσφέρουν. Να στηρίζουν και να υποστηρίζουν.  Όχι να στέκονται τροχοπέδη.  Να αγκαλιάζουν. Όχι να αντιδρούν.  Ολη αυτή η κατάσταση με αφορμή τις φωτίες και τη δήθεν βοήθεια από την Ομογένεια της Αμερικής και τους ευκατάστατους Ελληνοαμερικανούς  απλά ανέδειξε το γνωστό πρόβλημα  που υπάρχει εδώ και χρόνια και το σκέπαζε η βαριά  σκιά του αείμνηστου μακαριστού Ιακώβου. Την πλήρη ανοργανωσιά. Όλοι θέλουν να ηγούνται!

Η απουσία του έδειξε το μεγάλο κενό αλλά  ανέδειξε και το γεγονός ότι όλα τα έτχιζε χωρίς μέλλον. Χωρίς όραμα. Όλα τα θεμελιώνε έτσι ώστε μετά το θάνατο του χαμός! Στάχτη και μπούρμπερι!  Μετά το θάνατο του ιδού το κατάντημα. Δεν υπάρχει οργανωμένη και συντεταγμένη  Ομογένεια!

Στο μόνο βασικό σημείο που συμφωνούμε με τον κατά τ' άλλα έντιμοτατο και έξυπνο και πράγματι πετυχημένο  κ.  Αντώνη Διαματάρη. Με μια διαφορά: Το κενό δεν μπορεί να το καλύψει ένα φυσικό πρόσωπο απόλτυα ελεγχόμενο από διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Αν έκανε καλά τη δουλειά του ο Εθνικός Κήρυκας, δηλαδή αποκαλυπτική και ουσιαστική δημοσιογραφία -έστω και ως η μόνη ημερησία εφημερίδα- θα υπήρχε κριτική. Η κριτική φέρνει αποτέλεσμα.  Αλλά πως να κάνει κριτική; Αν πει την αλήθεια θα χάσει τους πελάτες. Θα χαθεί το δολάριο.  Τη μόνη κριτική που ασκεί είναι το σίγουρο μαγαζί της Αρχιεπισκοπής με την πληθώρα των σεξουαλικών σκανδάλων που έχει βουτηχτεί ο κλήρος της. Συγκλονίζεται πάλι από νέο μεγάλο σεξουαλικό σκάνδαλο! Διαβάστε τον Εθνικό Κήρυκα που έχει την πρωτιά ε αυτές τις αποκαλύψεις και θα δείτε!   Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τον υπόλοιπο ομογενειακό τοπικό Τύπο  πλήρως εξαρτώμενο από τα τοπικά μικρά η μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Πως να γράψεις την αλήθεια όταν το  κτήριο που νικοιάζεις ανήκει σε δήθεν μεγαλοπαράγοντα που προαλείφοταν για πρόεδρος της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας;

Πως να πεις την αλήθεια όταν σου δίνει χρήμα ο μέγας ευεργέτης και  συντονιστής της Αμερικής ;

αλλά αυτό είναι ένα άλλο ρεπορτάζ που θα δούμε προσεχώς για το ρόλο του Ομογενειακού Τύπου.