«Ε π ε τ η ρ ί δ ε ς»  δεκαετιών αφυπνιστείτε!!!

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Πέρασαν-έσβησαν οι φωτιές, πέρασε και η τρίωρη τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, προχτές 06-09-2007, ρωτήθηκαν και απάντησαν οι αρχηγοί, έμεινε μόνο ο απόηχος ο οποίος κι αυτός θα σβήσει στις 16 Σεπτέμβρη του 2007 και σίγουρα οι αρχηγοί των κομμάτων εισέπραξαν την ικανοποίησή τους, όπως δηλώνουν τα επιτελεία τους . Ο μονός πλέον αριθμός των υπόλοιπων ημερών, περνώντας μέσα από τις νωπές στάχτες και καπνούς, θα δείξει και αυτός την κομματική του δύναμη και θα αναλωθεί στα μπαλκόνια, στις πλατείες, στα ΜΜΕ και λοιπές προεκλογικές δραστηριότητες.

 

Δεν προφητεύουμε το αποτέλεσμα που θα προκύψει, προσπερνάμε την εκβιαστική, όπως λέγεται, προειδοποίηση του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος επέλεξε αμυντική θέση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις «ριπές» τις μείζονος αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας τού κόμματός του θα πάμε σε εκλογές, εμείς που δεν ανήκουμε σε διπολικές «επετηρίδες», θα αντιπαραθέσουμε τη διάσταση των «επετηρίδων» που τα νιάτα τα κάνουν γηρατειά και ευχόμαστε το «γκρέμισμα» του διπολισμού που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε «γκρίζα» και παράλληλα την έχει «στολίσει» με χρώματα «πράσινο» και «μπλε».

Οι «πρωταγωνιστές» των δύο χρωμάτων, δηλαδή τα κόμματα εξουσίας, έχουν και τους «συμπρωταγωνιστές τους»· κι εκείνους που «καψαλίστηκαν» κι εκείνους που έμειναν αλώβητοι απ' την ανθρώπινη θεομηνία που κατάστρεψε ένα μεγάλο τμήμα της Χώρας μας.

Οι «επετηρίδες» λοιπόν, δύο τον αριθμό, καλούνται και πάλι να λάβουν «δράση» προκειμένου να «αλλάξουν» τις κουρτίνες του θεάτρου προσδοκώντας την «άσπρη» μέρα. Σ' αυτές τις «επετηρίδες» βασίζονται τα μεγάλα κόμματα και πότε το ένα, πότε το άλλο το πετυχαίνουν.

Θέατρο λοιπόν και θεατρίνοι σε παράλογες στιγμές, άσχημες για την Ελλάδα, εσωτερικές και εξωτερικές, θα είναι οι επόμενες μέρες. Η «αντιπαραθέσεις» και «αλληλοκριτικές» πήζουν σαν γιαούρτι και σαν διελκυστίνδες, οι «επετηρίδες», φορτωμένες σαν εμπόρευμα τελευταίας ποιότητας σε μεταφορικά μέσα θα βρεθούν σε προεκλογικούς χώρους υποστηρίζοντας σθεναρά τις επιταγές των κομμάτων τους και παράλληλα θα διεκδικούν την «εξαργύρωση» των δικών τους απαιτήσεων, όπως έναν διορισμό στο δημόσιο…( το δημόσιο υπολειτουργεί και το κεφάλαιο, το οποίο σθεναρά υποστηρίζουν οι δυο μονομάχοι ξεπουλήθηκε και λεηλατήθηκε -βλέπε ομόλογα-) οι μεταθέσεις στρατιωτών και το «στραπατσάρισμά» τους-χαμένος χρόνος- στις τάξεις του στρατού… στρατός; ποιος στρατός; εν πάση περιπτώσει και τέλος η απαράδεκτη και εσκεμμένη ταλαιπωρία της δημοσιοϋπαλληλικής τάξης που ξεσπιτώνεται, που ένας υπηρετεί εδώ ο άλλος αλλού και πολλές φορές διαλύονται και οικογένειες…

Κράτος σε πλήρη αποσύνθεση, ανίκανο να ρυθμίσει και τα αυτονόητα, ρυθμίζει όμως συστηματικά την Ε π ε τ η ρ ί δ α  χρησιμοποιώντας την κάθε φορά για το δικό της γελοίο, αντιδημοκρατικό και απάνθρωπο παιχνίδι.

Και καλά, η μια από τις δυο «επετηρίδες»(που πρέπει να πούμε ότι μεταμορφώνονται σε «όχλο» όταν επί δεκαετίες τραβιούνται απ' το κομματικό χαλινάρι, ανίκανες και αν όχι μετατρέπονται σε κομματικά πιόνια που δεν μπορούν να αντιδράσουν έναντι των φρούδων ελπίδων…) ένα μέρος λοιπόν, «μπλε» ή «πράσινο» μπορεί να… βολευτεί, τι γίνεται όμως με την άλλη «επετηρίδα» της άλλης παράταξης και τι γίνεται με το υπόλοιπο εκτός «επετηρίδων», ποσοστό που αγγίζει  ένα 20% περίπου;

Λοιπόν απ' αυτές τις «επετηρίδες» προσπαθούν και τα κόμματα τής Αριστεράς να αποσπάσουν κάποια ποσοστά που θα επιτρέψει την  Α λ λ α γ ή  του σκηνικού του παράλογο διπολικού θεάτρου.

Κατά την άποψή μας, εδώ είναι που η Αριστερά με «πρωτοπόρο» το ΚΚΕ, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό και αποτελεσματικό ρόλο, φτάνει να ξεπεράσει τα σύνδρομα της λοιδορίας, τον διασπαστικό του ρόλο και το ιδεολογικό του εγώ έναντι των άλλων κομμάτων της Αριστεράς, ιδιαίτερα του ΣΥΝ, που έχει επιδοθεί σε «συντροφικό αφορισμό» και που τέλος δεν λειτουργεί όχι μόνο για τον απεγκλωβισμό των ταλαίπωρων «επετηρίδων» αλλά και για τη συντήρησή τους και κατά συνέπεια για τη συντήρηση του δικομματικού κατεστημένου.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα -Σεπτέμβρης 08 2007 pelasgos@fasoulas.de  http:\\www.fasoulas.de