Οι καταγγελίες όμως που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τους Κ. Καραλέκα και Fr. Kyritsi, έχουν κλονίσει ήδη το ΣΑΕ σε όλοκληρο το κόσμο, ωστόσο  ωχριούν μπροστά τις μεγάλες παρανομίες που αποκαλύπτουμε σήμερα με στοιχεία και ντοκουμέντα! Πάντως πολλά από τα μέλη του ΣΑΕ σε ολόκληρο τον κόσμο  εκφράζουν την έκπληξη τους αν αληθεύουν όλα αυτά που επώνυμα καταγγέλονται.Σχετικό ρεπορτάζ με τις αντιδράσεις σε επόμενες συνδέσεις σας.    Στο  πλαίσιο τώρα,   της μεγάλης  δημοσιογραφικής έρευνας   που διενεργεί το Greek American News Agency αναφορικά με τους μηχανισμούς που αναπτύχθηκαν εναντίον της οργάνωσης του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ εκείνο που προκύπτει αβίαστα είναι ότι ο κ. Θ. Σπυρόπουλος παρανόμησε από την αρχή έως το τέλος κάθε πράξης και ενέργειας του! Σε νομικό και καταστατικό επίπεδο με βάση  και τον νέο  εκτελεστικό νόμο του ΣΑΕ απαγορεύεται να λαμβάνει οποιαδήποτε απόφαση μόνος και χωρίς να ενημερώνει προηγουμένως το περιφερειακό συντονιστικό συμβούλιο της περιφέρεια του!  Οι αποφάσεις είναι συλλγικές και κατόπιν συγκεκριμένων ενεργειών με σύγκληση του περιφερειακού Συμβουλίου και σε μείζονα θέματα -όπως θα μπορύσε να είναι το θέμα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων- σύγκληση Γενικής Συνέλευσης! Αλλά αυτά είναι μάλλον ψιλά γράμματα για τον κ. Σπυρόπουλο, τον κ. Βεληβασάκη  και του συνεργάτες τους! Το χειρότερο από όλα είναι ότι   απαγορεύεται να  παρεμβαίνει στα εσωτερικά των μελών του όπως εν συνεχεία θα αποκαλυφθεί με πλήθος στοιχείων.  

 Διαβάστε εδώ τον νέο εκτελεστικό νόμο του ΣΑΕ για το τρόπο λειτουργίας του ΣΑΕ και θα καταλάβετε.  Οι παρανομίες είναι οφθαλμοφανείς από τα πρώτα κιόλας άρθρα του σχετικού νομοσχεδίου! Ο νόμος είναι σαφέστατος και χωρίς περιθώρια  παρερμηνείας. Διαβάστε με προσοχή ένα προς ένα όλα τα άρθρα και θα κατανοήσετε τις παρανομίες του κ. Σπυρόπουλου!  Δείτε και τις σχετικές εισηγήσεις στη ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Μελετήστε προσεχτικά τις όλες  σχετικές προτάσεις  και θα γίνετε ακόμα σοφότεροι  κατανοώντας πλήρως με στοιχεία και αποδείξεις τις παρανομίες και τις μεθοδεύσεις του περιβάλλοντος αλλά και του ιδίου του Θεόδωρου  Σπυρόπουλου  ο οποίος καταπάτησε κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του θεσμού από της εκλογής του μέχρι σήμερον.  Διαβάστε την έκθεση της επιστημονικής επιτροπής και θα δείτε αν και κατά πόσο είναι σύννομες  οι πράξεις και οι «αποφάσεις» Σπυρόπουλου. Αλλά ακόμα και στις σχετικές τροπολογίες 1  2  3  αν κοιτάξει κανείς θα διαπιστώσει ότι ούτε και από αυτές  του δίδεται ή του παρέχεται το δικαίωμα αυτονόμησης  στις «αποφάσεις» και τις  όποιες διοικητικές πράξεις του! 

Μετά από όσα διαβάσατε-ελπίζουμε με τη δέουσα προσοχή- είναι παράνομος ο κ. Σπυρόπουλος ή δεν είναι; έχει διαπράξει σειρά από παρανομίες ναί ή όχι; Προκύπτει απο κάπου ότι έχει αυτονομία ενεργειών και αποφάσεων ;  Γνωρίζουν  τα μέλη του ΣΑΕ Αμερικής τη σχεική νομοθεσία; και αν ναι γιατι δεν ασκούν τα δικαιώματα τους όπως αυτά απορεέουν από τον  σχετικό νόμο;  

Κάθε ενέργεια απαιτεί συλλογικότητα! Εύρυθμη δημοκρατική λειτουργία σημαίνει συνεργασία. Σημαίνει ενότητα.  Έννοιες ανύπαρκτες στη λογική Σπυρόπουλου και των ανθρώπων του που ενεργούν ωσάν να επρόκειτο για κάποιο δικό του  προσωπικό ίδρυμα!  Για κάποιο δικό του τισφλίκι! Μάλλον φαίνεται θα έχει ξεχάσει ότι είναι εκλεγμένος(έστω και με μια σειρά παρατυπιών) και οφείλει να δίδει λογαριασμό. Να ρωτά και να ενημερώνει για τις όποιες ενέργειες του!  Αγνοεί ότι ως συντονιστής είναι εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου που οφείλουν να λαμβάνονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας! Για να λαμβάνονται όμως αποφάσεις πρέπει να συγκαλείται το περιφερειακό συμβούλιο. Πρέπει να λαμβάνουν γνώση όλα τα μέλη  των σχετικών δεδομένων ανά θέμα και ανά περίπτωση και μετά από συζήτηση να λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις.  Δυστυχώς όμως τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες! Εδώ ισχύει η αρχή του ενός και μόνο! Η αρχή του  αποφασίσω και διατάσσω!

Από όποια πλευρά και αν μελετήσαμε το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας του ΣΑΕ είτε με  τον παλαιό νόμο είτε με το νέο εκτελεστικό νόμο από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο κάθε περιφερειάρχης έχει αυτονομία δράσης, ενεργειών και αποφάσεων!

Όλα  πρέπει να λειτουργούν με την αρχή της συλλογικότητας, της διαφάνειας και τις δημοκρατικές αρχές  λειτουργίας  όπως αυτές διατυπώνονται σε όλο το νομικό θεσμικό πλαίσιο που έχει εκπονήσει και θεσμοθετήσει η Ελληνική Πολιτεία για έναν ελληνικό κρατικό και επιδοτούμενο οργανισμό όπως είναι το ΣΑΕ με τα αντίστοιχα περιφερειακά παραρτήματα του!   

Κι όμως όπως θα διαπιστώσετε ο κ. Σπυρόπουλος έχει γράψει στα παλαιά των υποδημάτων του,  τους νόμους και κάνει ότι θέλει εκείνος! Κάνει ότι του υπαγορεύει το θολό περιβάλλον του και οι σκοτεινές υπόγειες διαδρομές  διαπλοκής άνομων συμφερόντων που φαίνεται να υπηρετούν άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του  -ενδεχομένως ίσως ερήμην και εν αγνοία του…

Έστω και αν  δεχθούμε  τις καλόπιστες απόψεις κάποιων ότι «πρόκειται για καλοπροαίρετο και ευαίσθητο άνθρωπο καλοκάγαθο και ευγενή που νοιάζεται για τον ελληνισμό. Για την ομογένεια. Για την παιδεία. Δίνει και προσφέρει όπου υπάρχει ανάγκη» και άλλα πολλά που μας είπαν κάποιοι, εν τούτοις έχει εξ ολοκλήρου όλες τις ευθύνες για το κατάντημα που έχει περιέλθει το ΣΑΕ Αμερικής.

Ακόμα όμως κι εκείνοι που του δίνουν περιθώριο ανοχής και χάριτος και αυτοί   διαπιστώνουν με τη σειρά τους το σαθρό υπόβαθρο του όλου  οικοδομήματος που στήνετε γύρω τουμε ευθύνη δική του!

Αλλά αν όντως έχουμε να κάνουμε απλά και μόνο με έναν ακόμα που χρησιμοποιεί ως όχημα τον οργανισμό για την προσωπκή  αυτοπροβολή του-όπως  έκανε χρόνια τώραμε τον Ελληνοαμερικανικο Εθνικό Συμβούλιο-  τότε συν τοις άλλοις πρόκειται  φανερά και για ανίκανο και επικίνδυνο άτομο  που αδυνατεί να ελέγξει το περιβάλλον του. Περιβάλλον  το οποίο φαίνεται να τον οδηγεί σε επικίνδυνους ατραπούς με απρόβλεπτες εξελίξεις για την ενότητα και την σύμπνοια που φαίνεται να έχει ανάγκη η  Ομογένειας της Αμερική. 

Βεβαίως  από πουθενά δεν προκύπτουν τέτοιες ευαισθησίες που να πιστοποιούν όλα αυτά τα «καλά» και ανιδιοτελή που μπορεί να  ακούει κάποιος. Όλα τα καλά  προέρχονται  μόνον από ανθρώπους που ιδιοτελώς φέρονται να  έχουν εισπράξει κάποιες χιλιάδες δολάρια για να τον προβάλλουν {βλ. Εθνικό Κήρυκα}  είτε για να ιδρύσουν εν μια νυκτί έναντι 5000$ δωρεάς από τον κ. Σπυρόπουλο  ομοσπονδία δασκάλων (με άγνωστα λοιπά στοιχεία όπως καταστατικό, αριθμό μητρώου μελών κτλ) όπως αυτή της κ. Κοκκόλη! Η ιστορία είναι γνωστή και βοά ο εκπαιδευτικός κόσμος της Αμερικής για την υπόθεση αυτή. Υπόθεση όμως που θα ανοίξει με  ένα άλλο εξίσου αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για να δούμε τη νομιμότητα και την εγκυρότητα  της εν λόγω «ομοσπονδίας». Μιας Ομοσπονδίας  που ουδείς γνωρίζει την πλήρη ταυτότητα της παρά μόνο την κ. Κοκκόλη και οι συν αυτή!

Που είναι ο ομογενειακός  Τύπος;

Ένα ακόμα μείζον θέμα που ευλόγως  τίθεται μετά από όλα αυτά είναι και που στη συνέχεια θα δούμε είναι  ο τοπικός ομογενειακός Τύπος.  Τι κάνει; Που είναι τα ρεπορτάζ του;  Γιατί έσπευσε να "νομιμοποιήσει" τις "ενέργειες" και τις "αποφάσεις" του κ. Σπυρόπουλου; Γιατί  προέβαλε πανηγυρικά  τις κοινές  "ανακοινώσεις"  χωρίς να ερευνήσει τη νομιμότητα τους; Γιατί δεν έδειξαν κάποιοι-οι γνωστοί που με στοιχεία θα αποκαλυφθούν- την ίδια ευαισθησία που επιδείκνυαν ερευνώντας για το συνέδριο που είχε εξαγγελθεί; Έκαναν "ρεπορτάζ" λέει να δουν αν υπάρχει το Πάντειο κλεισμένο;  και το Ζάππειο ή αν ποιοι και γιατί παραιτήθηκαν από το Επιστημονικό Συμβούλιο λες κι δεν είναι σαφές τι θα επακολουθουσε  μετά το λίβελο της Ελευθεροτυπίας ασχέτως αν οι άνθρωποι συνέχισαν να εργάζονται και να συνεργάζονται στο κοινό σκοπό… Κάποιοι δε ήταν τόσο "ευαίσθητοι"  μέχρι που έφταναν  να  εκμεύουν και δηλώσεις αρνητικές…     Γιατί ο τοπικός τύπος  εξακολουθεί να  λιβανίζει τον κ. Σπυρόπουλο όταν ξέρει ότι παρανομεί; μήπως συμπίμπτουν τα συμφέροντα κάποιων με τον κ. Σπυρόπουλο και το θολό και γκρίζο περιβάλλον του; Μήπως αρκεί μια καταχωρισούλα για να σιωπεί μπροστά στις κραυγαλέες παρανομίες του;  Αυτό θα το δούμε αναλυτικά σε επόμενα εξίσου απακαλυπτικά ρεπορτάζ με πολλά στοιχεία που θα καθηλώνουν για το μέγεθος της κινητοποιήσης που έγινε και του μηχανισμού που στήθηκε ώστε να μη πραγματοποιηθεί το συνέδριο αυτό, τουλάχιστον από την Ομοσπονδία. 

Βασική διευκρίνηση: η παράνομη  πραξικοπηματιή απόφαση των οκτώ της Ομοσπονδίας  της 23ης Αυγούστου -διότι αγνόησαν και έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια την απόφαση της γενικής συνέλευσης της 31ης Μαϊου ο θεματοφύλακας του καταστατικού  κ. Μιχαλέας και ο κ. Καλαμαράς -δεν έχε απολύτως καμία μα καμία σχέση  ή έστω επιρροή από τις παράνομες ενέργειες και  "αποφάσεις" του  Σπυρόπουλου! Αυτό να είναι σαφές ώστε κάποιοι που τώρα κρύβονται να μη βρουν "πάτημα" και δικαιολογίες για την παράνομη και καταχρηστική "απόφαση"  τους! Καμία μα καμία απολύτως σχέση! Αυτό ας είναι ξεκάθαρο. Διότι όπως τώρα η Ιερά Αρχιεπισκοπή διερέει την άποψη ότι "εμείς ουδέποτε τους είπαμε να μην κάνουν το συνέδριο τους από που και ως που άλλοστε θα τους λέγαμε κάτι τέτοιο; Στην Αμερική ζούμε…άλλο είπαμε -τονίζουν με νόημα από το μέγαρο της 79ης Οδού- επιφυλάξεις και ερωτηματικά εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος για το αν πράγματι μπορούν να οργανώσουν κάτι τόσο μεγάλο…" και σταματούν εκεί τα σχόλια κάποιων που φαίνετα να τους επιβεβαιώνουν  τα γεγονότα και οι εξελίξεις που επακολούθησαν…  Να δούμε τώρα  τι θα απολογηθούν στην Γενική Συνέλευση οι οκτώ του Διοικητικού Συμβουλίου  που είναι υποχρεωμένοι  να κάνουν; Πως θα δικαιλογήσουν τα χρήματα που τους δόθηκαν με όρους και προϋποθέσεις και  για ένα συγκεριμένο σκοπό: Να διεξαχθεί το συνέδριο όπως αυτό εξαγγέλθηκε στις  15 Μαϊου 2007 στο Σταθάκειο. Ο κ. Σταθάκος όπως και τόσοι άλλοι  προσέφεραν τα χρήματα για  να διεξαχθεί κανονικά το συνέδριο όπως αυτό αποφασίστηκε με σειρά αποφάσεων του Δ.Σ αλλά και της γενικής συνέλευσης της 31ης/5/2007. Επ αυτού όμως υπάρχει εξίσου αποκαλυπτικό ρεπορτάζ…

η συνέχεια αύριο.

μείνετε εδώ!