Μετεκλογικός περίπατος

 Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Μετά το «Καθοδόν προς τις κάλπες» του Σεπτέμβρη του 2007 και το εκλογικό αποτέλεσμα, πριν περάσουμε στις γενικές εκτιμήσεις μας, όσο αφορά τη γενέτειρα του γράφοντα, τα Τρίκαλα, από αυτή τη θέση, συγχαίρω τους δύο (2) συντοπίτες Τρικαλινούς κ.κ. Κ. Χατζηγάκη και Ν. Λέγκα που κατάφεραν να εκπροσωπήσουν το Νομό μας αναλαμβάνοντας το από κάθε άποψη «βραχυκυκλωμένο» Υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρώτος και ως Υφυπουργός Οικονομικών ο δεύτερος. Και στις δυο περιπτώσεις ο Νομός μας πάσχει αθεράπευτα γι' αυτό και ευχόμαστε με κάθε ειλικρίνεια στους νεοεκλεγέντας και διαπρεπείς εκπροσώπους μας κάθε επιτυχία στο έργο τους.

 

Επί τη ευκαιρία ας κάνουμε έναν μικρό μετεκλογικό περίπατο στα ελληνικά «χωράφια» στα οποία μέσα από καταστροφικές φωτιές και ανθρώπινα θύματα τα κόμματα έδωσαν τους αγώνες τους, έδωσαν τα μηνύματά τους (υποσχέσεις, δεσμεύσεις κ.ά.) και εισέπραξαν τα ανάλογα μηνύματα του λαού.

Αν και το διπολικό σύστημα της Χώρας μας, στην προσπάθειά του να έχει το πάνω χέρι σε όλα και παντού, «έσπασε» το ένα πόδι του και «ράγισε» το άλλο, παραυτά το αποτέλεσμα ήταν η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές, έστω και  ο ρ ι α κ ά , το Πασόκ να χάσει, η Αριστερά να επανακάμψει και το ΛΑ.Ο.Σ να εκπροσωπηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σε όλους λοιπόν τους 300 εκπροσώπους της Χώρας ευχόμαστε πραγματική και αντικειμενική δουλειά, ιδιαίτερα στην  ο ρ ι α κ ή  νίκη της ΝΔ που για άλλη μια φορά την οδήγησε στα έδρανα της κυβέρνησης.

Επίσης συγχαίρουμε και εκείνους τους υποψηφίους  ό λ ω ν  των κομμάτων για τον προεκλογικό τους αγώνα που δεν κατάφεραν να εκπροσωπηθούν στη βουλή και πιστεύουμε ότι ακάθεκτοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Λοιπόν, στον ρου μιας πολιτικής πανσπερμίας (πλουραλισμός) έχουμε να αντιμετωπίσουμε την  ο ρ ι α κ ή  νίκη-κυβέρνηση της ΝΔ κι αυτό σημαίνει πολλά. Θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της τις υποσχέσεις της η ΝΔ έναντι του λαού και βεβαίως όλων των αντιπολιτευόμενων κομμάτων της βουλής. Βέβαιο είναι ότι ο συσχετισμός στο ελληνικό κοινοβούλιο έχει αλλάξει αλλά και τα προβλήματα της Χώρας έχουν διογκωθεί επικίνδυνα. Τέρμα τα λόγια, τέρμα τα «θα», περιμένουμε έργα.

Όσο αφορά την ήτα του Πασόκ, για τους περισσότερους Πολίτες που  παρακολουθούν τις εξελίξεις, ήταν αναμενόμενη. Λυπούμαστε γι' αυτό το κατάντημα το οποίο προέκυψε από την επιλογή μεταξύ ΝΔ και Πασόκ, πιο δηλαδή κόμμα διαθέτει περισσότερα συντηρητικά και φιλελεύθερα αποθέματα. Σοσιαλιστικό κόμμα (τύπου Πασόκ) με τα γνωστά χαρακτηριστικά δεν νοείται. Ας δούνε λοιπόν οι αριστεροί του Πασόκ στην επόμενη σύναξή τους τι θέλουν.

Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία των κομμάτων της Αριστεράς στο κοινοβούλιο ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Έχουν πλέον μια δύναμη. Ας πάψουν να ασχολούνται με τις μεταξύ τους φαγωμάρες και ας καταλάβουν ότι αυτές  οι φαγωμάρες δεν αγγίζουν τους Πολίτες. Και όπως προαναφέραμε: «Ας δούνε λοιπόν οι αριστεροί του Πασόκ στην επόμενη σύναξή τους τι θέλουν», το επαναλαμβάνουμε και για την Αριστερά. Η εμμονή τους σε  στείρες και ανεδαφικές αντιπαραθέσεις δεν οδηγούν πουθενά.

Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε μια μικρή αναφορά για το ΛΑ.Ο.Σ. Θα ήταν και άδικο. Αρέσει δεν αρέσει μια μερίδα Πολιτών το έστειλε στη Βουλή. «Άλλοι» πρέπει να πονοκεφαλιάζουν. Εξάλλου τα έργα του και η πορεία θα κρίνει. Λέμε μόνο ότι ακραία φαινόμενα, φιλτραρισμένα ή μη, ο λαός τα έχει δοκιμάσει. 

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα -Σεπτέμβρης 22 2007 pelasgos@fasoulas.de  http:\\www.fasoulas.de