Κατατέθηκε νωρίς το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007 μήνυση εναντίον της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας εκ μέρους των κ. Δημήτριου Δημητρίου, Νικόλαου Γεωργανζτά, Μιχάλη Τραχανή, Απόστολου Σκοτίδα και Γεώργιου Ρουσάκη  από τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους  κ. Περικλή Μανιατόπουλο. 

σε επόμενες συνδέσεις σας ανάλυση και  αποκλειστικό ρεπορτάζ για τις εξελίξεις που έρχονται… 

Ολόκληρη η μηνυτήριος αναφορά.  

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει πλέον η πολύκροτη υπόθεση του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Το συνέδριο με θέμα "ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα" που είχε εξαγγελθή από τις 15/5/2007, και ήταν προγραμματισμένο να γίνει σε δυο φάσεις{βλ σχετικό link www.hellenisminamerica.com }  αλλά τελικώς ανεβλήθη αιφνιδιαστικά, με έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στις 23/8/2007 το οποίο συνεκάλεσε ο αντιπρόεδρος Δημήτριος Καλαμαράς και ο κ. Παναγιώτης Μιχαλέας. Το έκτακτο και με βάση το καταστατικό παράνομο διοικητικό συμβούλιο συνεκλήθη ερήμην του Γενικού Γραμματέα Δημητρίου Δημητρίου ο οποίος ζητούσε τη σύγκληση του αμέσως μετά την επιστροφή του στη ΝΥ μετά τις 2/9/2007. Το συνέδριο τελικά ανεβλήθη για την άνοιξη του 2008 σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. του εν λόγω ομογενειακού οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22/6/2007 ο συντάκτης ανταποκριτής της  Ελευθεροτυπίας στη ΝΥ κ. Θανάσης Τσίτσας έγραψε ένα "ρεπορτάζ" άκρως συκοφαντικό και δυσφημηστικό κείμενο εναντίον της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

  • 1. Γεωργάντζα Νικολάου, καθηγητού της Συστημικής Δυναμικής του Πανεπιστημίου FORDHAM της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ, κατοίκου Νέας Υόρκης, ΗΠΑ, 113, West 60th Street, Suite LL617-D New York,NY 10023-7471
  • 2. Σκοτίδα Απόστολου, οικονομολόγου, κατοίκου Νέας Υόρκης, ΗΠΑ, 3811 Ditmars Boulevard, Suite 222, Astoria, NY 11105
  • 3. Δημητρίου Δημητρίου, οικονομολόγου, κατοίκου Νέας Υόρκης ΗΠΑ, 22-12 Crescent Street, Astoria, NY 11105
  • 4. Τραχανή Μιχαήλ, επιχειρηματία, κατοίκου Νέας Υόρκης ΗΠΑ, 23-31 33rd Avenue, Long Island City, NY 11106
  • 5. Ρουσσάκη Γεωργίου, συνταξιούχου επιχειρηματία, κατοίκου νέας Υόρκης, ΗΠΑ, 26-15, 24th Avenue, Astoria, NY 11102

απάντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Κ Α Τ Α

1.Τεγόπουλου Αθανασίου, υπό την ιδιότητά του ως Εκδότου της Εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», οδός Μίνωος 10-16.

  • 2. Τσίτσα Αθανασίου, υπό την ιδιότητά του ως Συντάκτου των επίδικων δημοσιευμάτων της Εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», οδός Μίνωος 10-16
  • 3. Παναγόπουλου Ευάγγελου, υπό την ιδιότητά του ως Διευθυντού της Εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», οδός Μίνωος 10-16
  • 4. Πολυμίλη Σήφη, υπό την ιδιότητά του ως Διευθυντού Σύνταξης της Εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», οδός Μίνωος 10-16
  • 5. Παπαδόπουλου-Τετράδη Γεωργίου υπό την ιδιότητά του ως Διευθυντού Εκδόσεως της Εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», οδός Μίνωος 10-16

***************

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης δραστηριοποιείται επί εβδομήντα (70) έτη με γνώμονα την πρόοδο και την ευημερία της Ελληνικής Ομογένειας της περιοχής Μείζονος Νέας Υόρκης και αποτελεί επί σειρά δεκαετιών τον ισχυρότερο συνδετικό κρίκο του Ελληνισμού σε ολόκληρη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Άπαντες ημείς, υπό τις ιδιότητές μας, α) ως μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης β) ως τα πέντε (5) εκ των επτά (7) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που αποφάσισαν την πραγματοποίηση του εν λόγω συνεδρίου και γ) ως μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου οι πρώτος, τρίτος και τέταρτος εξ ημών, ήτοι οι Γεωργάντζας Νικόλαος, Δημήτριος Δημητρίου και Μιχαήλ Τραχανής εγκαλούμε τους άνω εγκαλουμένους για τους ακολούθους νομίμους και αληθείς λόγους.

Όλως αναιτίως, τόσο η Ομοσπονδία μας, όσο και άπαντες ημείς οι εγκαλούντες υπό τις άνω ιδιότητές μας, αλλά και ο τρίτος εξ ημών λόγω της εξύβρισής του ατομικά και ονομαστικά, έχουμε δεχθεί πυρά εκ των δημοσιευμάτων α) της 22 Ιουνίου 2007 και β) 25 Ιουνίου 2007 της ημερήσιας εφημερίδος, υπό το εμπορικό σήμα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», η οποία εκδίδεται σε έντυπη  μορφή στην Αθήνα και κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα και στο σύνολο των πρωτευουσών της Ευρώπης όπως και στην Νέα Υόρκη της Αμερικής, και της οποίας καθημερινά το ημερήσιο φύλλο της, ταυτόχρονα δημοσιεύεται σε ηλεκτρονική μορφή και στην ιστοσελίδα-ιστοχώρο της εν λόγω εφημερίδος, υπό το domain name-εμπορικό σήμα «www.enet.gr». Με βάση αυτά τα δεδομένα τα κατωτέρω αυτολεξεί μνημονευόμενα υβριστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα έχουν προβληθεί και στο Διαδίκτυο (Internet) με παγκόσμια προβολή, με αποτέλεσμα να πληγεί τόσο η αξιοπιστία, το όνομα και η ίδια η υπόσταση της Ομοσπονδίας μας, όσο και η τιμή και η προσωπικότητα ενός εκάστου εξ ημών μεμονωμένα.      

Συγκεκριμένα, οι εγκαλούμενοι, υπό τις άνω ιδιότητες τους, οι οποίες μνημονεύονται στην προμετωπίδα της παρούσας και υπό τις οποίες συνδέονται δρουν και ενεργούν, χρησιμοποιήσαντες την άνω εφημερίδα τόσο στην έντυπη μορφή της όσο και στην άνω ηλεκτρονική τοιαύτη, εξαπέλυσαν εναντίον ημών προσωπικά, καθώς και εναντίον της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Μείζονος Νέας Υόρκης συκοφαντικά υβριστικά και καταφρονητικά σχόλια και γενικώς μας επετέθησαν λεκτικώς σε επίπεδο προσωπικό και επαγγελματικό, θίγοντας κατάφορα την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια ημών και της ως άνω Ομοσπονδίας, προκαλώντας σε μας έντονη ηθική βλάβη, ενώ γνώριζαν, άλλως όφειλαν εκ του επαγγέλματός τους να γνωρίζουν ότι τα επίδικα δημοσιεύματα τους ήταν αναληθή. Στο σημείο αυτό επισύρουμε την προσοχή του Δικαστηρίου σας ότι η κατασυκοφάντησή και εξύβριση μας έγιναν με μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως είναι η ημέρησια, ιδιαίτερα μεγάλης κυκλοφορίας στην Ελλάδα εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», και η αναπαραγωγή της στην ιστοσελίδα της, η  οποία είναι παγκοσμίου εμβέλειας και απολαμβάνει εξαιρετικά μεγάλης επισκεψιμότητας από αναγνώστες της σε όλο τον κόσμο και στην Νέα Υόρκη, όπου ζούμε με τις οικογένειές μας και δραστηριοποιούμεθα τόσο επαγγελματικά όσο και κοινωνικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, αγωνιζόμενοι με κάθε νόμιμο μέσο για την ενότητα και τα συμφέροντα της Ελληνικής Ομογένειας της Αμερικής.

Το ακριβές περιεχόμενο των από 22 Ιουνίου 2007 και 25 Ιουνίου 2007 Δημοσιευμάτων, τα οποία συνέταξε και υπογράφει ο δεύτερος των εγκαλουμένων, και δημοσιεύθηκαν μέσω και της έντυπης και της ηλεκτρονικής έκδοσης μέσω Διαδικτύου, της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», στην ιστοσελίδα http://www.enet.gr/ της οποίας εκδότης είναι ο πρώτος εγκαλούμενος, έχουν επί λέξει, ως εξής: 

Α. ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ- WWW.ENET.GR

 

«ΣΕ ΚΡΙΣΗ η Ομοσπονδία Σωματείων από δύο «γαλάζιες» φατρίες.

 

Εμφύλιος ομογενών για αμφιλεγόμενο συνέδριο

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ

 

Θύματα παραπλάνησης τυχοδιωκτικών ενεργειών, με την ανοχή της Ρηγίλλης, έπεσαν αξιωματούχοι της Ελληνικής Πολιτείας, θεσμοί και ιδιώτες στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας της πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων να διοργανώσει «συνέδριο» με θέμα τον Ελληνισμό της Αμερικής, προκαλώντας έτσι την καθυστερημένη παρέμβαση του υφυπουργού Εξωτερικών, Θ. Κασσίμη.

 

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει στηθεί στις ομογενειακές οργανώσεις ένα εμφυλιοπολεμικό σκηνικό, με αφορμή τη διεξαγωγή ενός «συνεδρίου» που αφορά 1.117.000 ομογενείς στις ΗΠΑ και το οποίο αποφάσισαν με αδιαφανείς καταστατικές διαδικασίες να οργανώσουν 7 μόνο μέλη -σε σύνολο 21– τού Διοικητικού Συμβουλίου της ιστορικής ομοσπονδίας.

Στα δικαστήρια

Η απόφαση ήρθε να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο μια ανώμαλη κατάσταση που προκλήθηκε από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, όταν και αμφισβητήθηκε έντονα η εκλογική διαδικασία, η οποία διεξήχθη με έναν και μόνο συνδυασμό.

Οι μισοί σύλλογοι της ομοσπονδίας αποφάσισαν να προσφύγουν στα αμερικανικά δικαστήρια -η υπόθεση εκκρεμεί ακόμη-, με αποτέλεσμα στην ουσία να επέλθει η διάσπασή της…

Από τότε, με την εκκωφαντική σιωπή της Ρηγίλλης, δύο φατρίες που ανήκουν στον χώρο της Ν.Δ. κονταροχτυπιούνται στη Νέα Υόρκη σε επίπεδο… καφενείου, διασύροντας τον θεσμό της ομοσπονδίας και το κόμμα.

Η ιδέα ενός «συνεδρίου», που μόνα ουσιαστικά κίνητρα έχει την προσωπική προβολή των εμπνευστών του με φόντο το «φιλέτο» των χορηγιών από τον χώρο της ομογένειας και της γενέτειρας, δημιουργήθηκε με τις ευλογίες τού νυν προέδρου της ομοσπονδίας Νίκου Διαμαντίδη (επιχειρεί εσχάτως να κερδίσει μια θέση στη λίστα Επικρατείας της Ν.Δ.) και εκτελείται από τον νυν γ.γ. της ομοσπονδίας Δημήτρη Δημητρίου (σ.σ: που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν από τις αμερικανικές Αρχές για παράνομη εισαγωγή πυρηνικού υλικού από τη Ρωσία), τον φερόμενο ως «πρόεδρο» της νομαρχιακής τής Ν.Δ. με έδρα την Αστόρια Πέτρο Γαλάτουλα (σ.σ.: «διευκολύνει» τις επαφές της ομοσπονδίας με τον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ.) και από μια δράκα «ανεπάγγελτων συμβούλων» με αμφιλεγόμενο βιογραφικό.

Παραπληροφόρηση

Η οργανωτική επιτροπή του «συνεδρίου», στοχεύοντας στην ηθική και οικονομική στήριξη από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, το υπουργείο Εξωτερικών, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, από αθηναϊκές τράπεζες κ.ά., έστησε περίτεχνα έναν μηχανισμό παραπληροφόρησης.

Με τη σκόπιμη ανοχή της πλειονότητας των τοπικών ΜΜΕ, που… ποιούν την νήσσαν -πιθανώς ανταλλάσσοντας τη σιωπή τους με πληρωμένες διαφημιστικές καταχωρίσεις που «προσφέρθηκαν» από την ομοσπονδία-, διαστρέβλωσαν τις προθέσεις και τις σκέψεις τόσο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου όσο και της Προξένου, Αικατερίνης Μπούρα για το «συνέδριο».

Ο μηχανισμός τους δημιούργησε μια φάμπρικα δελτίων Τύπου, όπου εμφάνιζαν τους προαναφερθέντες δημοσίως να στηρίζουν το συνέδριο, ενώ στην πραγματικότητα τους έχουν εκφράσει κατ' ιδίαν τις σοβαρές τους επιφυλάξεις για το εγχείρημα που διχάζει την ομογένεια.

Το δόλωμα όμως της δημοσιοποίησης περί «ένθερμης στήριξης» από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Πάνο Λειβαδά ή άλλους φορείς λειτούργησε στην εντέλεια, αφού οι υπεύθυνοι των γραφείων Τύπου τού Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, υπουργών (ανάμεσά τους, οι Αβραμόπουλος, Πολύδωρας, Γιακουμάτος κ.ά.) και βουλευτών, αγνοώντας φυσικά το παρασκήνιο της υπόθεσης, παρασύρθηκαν και έσπευσαν να τους νομιμοποιήσουν, στέλνοντας χαιρετισμούς για το «συνέδριο».

Όταν,  η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, φανερά ενοχλημένος από τα τεκταινόμενα, με δήλωσή του στην «Ε» επανέλαβε «τις σοβαρές επιφυλάξεις και ζωηρές ανησυχίες του για τις διαδικασίες και τους στόχους του συνεδρίου».

Από εκείνη τη στιγμή, το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή στην πρόξενο Αικατερίνη Μπούρα (σ.σ.: που της χρεώνουν ολιγωρία στις κινήσεις της, αφού δεν κατάφερε να διαχειριστεί έγκαιρα την κρίση και επέλεξε «στρουθοκαμηλικές» κινήσεις τού τύπου «και στηρίζω και δεν στηρίζω»), έστω και αργοπορημένα, να τοποθετηθεί και να «αδειάσει» δημοσίως την «οργανωτική επιτροπή».

Ο Κασσίμης

Ο υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού, Θόδωρος Κασσίμης, σε δήλωσή του στην «Ε» τόνισε: «Θέματα που αφορούν την πορεία και το μέλλον του ελληνισμού της διασποράς στην Αμερική έπρεπε να εξετάζονται με υπευθυνότητα και με τη συμμετοχή όλων των ομογενειακών φορέων. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο με την ενότητα όλων των δυνάμεων του ελληνισμού και με τις κοινές δράσεις μπορούμε να υπηρετήσουμε με αποτελεσματικότητα τον κοινό μας στόχο».

Τα τελευταία τραγελαφικά περιστατικά που σημειώνονται στις ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη αποκαλύπτουν μια χρόνια πραγματικότητα: το πρόβλημα της δυσλειτουργίας και του μαρασμού τους.

Σε έναν ευαίσθητο χώρο, όπου βρίθουν μωροφιλόδοξοι συνταξιούχοι οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, επικαλούμενοι την «προάσπιση των ιδανικών της φυλής μας», βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να εκμεταλλευτούν την αδυναμία τους για προβολή οι πάσης φύσεως τυχοδιώκτες και εκβιαστές.

Το μέγεθος του προβλήματος όμως είναι ακόμη μεγαλύτερο, αφού οι διατελέσαντες πρώην υφυπουργοί Απόδημου Ελληνισμού (Νιώτης, Σκανδαλάκης) και μέλη της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής (Τραγάκης, Χαϊτίδης), γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και καταστάσεις. Εντούτοις, οι εκπρόσωποι της ελληνικής Πολιτείας και κατ' επέκταση οι εκάστοτε πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές ανέχονται επανειλημμένα να συνδιαλέγονται με άτομα που τους εκθέτουν και στην ουσία εκπροσωπούν μόνον ό,τι υπάρχει εντός μισού τετραγωνικού χιλιομέτρου πέριξ της ομοσπονδίας.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 22/06/2007»

Β. ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 – ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – WWW.ENET.GR

 

«Αδειάζουν την απόπειρα για συνέδριο στις ΗΠΑ

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ

 

Κλυδωνισμούς προκάλεσε στη Ρηγίλλης η αποκάλυψη της «Ε» για την κίνηση μελών της Ν.Δ. στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων με απώτερο στόχο τη στήριξη από πολιτικούς και φορείς ενός αμφιλεγόμενου συνεδρίου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», το προηγούμενο 48ωρο, θορυβημένοι από τις εξελίξεις, πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης (Μεϊμαράκης, Πολύδωρας, Αβραμόπουλος, Γιακουμάτος, Νάκος) και βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι είχαν αποστείλει «χαιρετισμούς στήριξης», ζητούσαν εκ των υστέρων διευκρινίσεις για τις ενέργειες των μελών τους. Να υπενθυμίσουμε ότι ο μηχανισμός του συνεδρίου εμφάνιζε δήθεν ότι η ομοσπονδία έχει την «ένθερμη στήριξη» του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου, της προξένου Αικατερίνης Μπούρα και του προέδρου του ΣΑΕ Αμερικής Θεόδωρου Σπυρόπουλου, ενώ ζήτησαν και επίσημα για τις ανάγκες του συνεδρίου το ποσόν των 260.000 δολαρίων από το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι προαναφερθέντες είχαν εκφράσει σε κατ' ιδίαν συνομιλίες τους την αντίθεσή τους στο «συνέδριο» (σ.σ.: χορηγός η ΕΡΤ), συμπλέοντας με την άποψη ότι από τη στιγμή που δεν έχουν λυθεί τα εσωτερικά προβλήματα (η ομοσπονδία είναι διασπασμένη από τον Ιούνιο του 2007 εξαιτίας αμφισβητούμενων εκλογών) το εγχείρημα θα διχάσει -όπως και συνέβη- την ομογένεια.

Παρέμβαση

Στην υπόθεση παρενέβησαν την Παρασκευή -ύστερα από προτροπή του υφυπουργού Εξωτερικών Θ. Κασσίμη– οι πρόεδροι του Ελληνο-αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και του ΣΑΕ Αμερικής, Μανώλης Βεληβασάκης και Θεόδωρος Σπυρόπουλος αντίστοιχα, οι οποίοι με ανακοίνωση-καταπέλτη ανέτρεψαν τους ισχυρισμούς της ηγεσίας της ομοσπονδίας, δηλώνοντας ότι «ουδέποτε τους στήριξαν», μίλησαν «για παραπληροφόρηση από εξωθεσμικά πρόσωπα» και τους διεμήνυσαν παρασκηνιακά να προχωρήσουν σε «άμεση αποκατάσταση της ομαλότητας».

Παρά τις αντιδράσεις υπουργών και βουλευτών, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Χαλκιδικής Βασίλης Πάπας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την «Ε», κάλυψε επί της ουσίας τα στελέχη της Ν.Δ. και με δήλωσή του είπε ότι «…στηρίζει την ΝΟΔΕ Νέας Υόρκης η οποία λειτουργεί άψογα»! Η «Ε», εν συνεχεία, επικοινώνησε και με το γ.γ. της Ν.Δ., Λευτέρη Ζαγορίτη, ο οποίος δήλωσε «άγνοια» για την υπόθεση, αλλά επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί σήμερα Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, οι κωμικοτραγικές καταστάσεις δεν έχουν τέλος στο χώρο της ιστορικής ομοσπονδίας, αφού η παρούσα ηγεσία της αποφάσισε -υπό το βάρος των αποκαλύψεων και της σφοδρής κριτικής που δέχθηκαν από ομογενείς- να αναβάλει όλες τις «προσυνεδριακές διαδικασίες» και να τις μετατρέψει σε μια παρωδία… ανοιχτών πανομογενειακών συγκεντρώσεων, στις οποίες τελικά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο συμμετείχαν μόνο οι ομιλητές και… 20 άτομα.

Την ίδια ώρα, μπροστά στο διασυρμό του θεσμού της Ομοσπονδίας, 29 ομογενειακοί σύλλογοι της Νέας Υόρκης με ανακοίνωσή τους ζήτησαν «έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, ώστε να επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία του 2006 και να αποκατασταθεί η νομιμότητα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 25/06/2007»

O πρώτος των εγκαλουμένων, είναι ο εκδότης της εφημερίδος «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», και στην έντυπη και στην ηλεκτρονική έκδοση της, υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση, και εν πάση περιπτώσει υπό την τελική έγκριση του οποίου δημοσιεύθηκαν άπαντα τα ανωτέρω δυσφημιστικά δημοσιεύματα, ο δεύτερος εξ αυτών είναι ο συντάκτης των δημοσιευμάτων αυτών, ο οποίος συνέταξε άπαντα τα ανωτέρω αναληθή και δυσφημιστικά εις βάρος μας δημοσιεύματα, θίγοντας με κακόβουλη πρόθεση, κατάφορα την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπειά μας, ενώ γνώριζε ότι άπαντα τα γραφόμενα του αποτελούν υβριστικά και ασύστολα ψεύδη εις βάρος μας ως και σκοπούμενη κακόβουλη παραποίηση της αλήθειας, ενώ οι τρίτος, τέταρτος και πέμπτος εξ αυτών, υπό τις άνω ιδιότητές τους δεν πραγματοποίησαν τον απαιτούμενο διασταυρωτικό, της αληθείας του δημοσιεύματος, έλεγχο, ως εκ του επαγγέλματός και της θέσεώς τους όφειλαν να έχουν πράξει και συνετέλεσαν με την έγκριση, κατά το βαθμό της αρμοδιότητός τους ένας έκαστος από αυτούς, στην άκριτη αποδοχή των άνω κειμένων και συνήνεσαν στην δημοσίευσή τους, σκοπούντες και αυτοί  από κοινού με τους έτερους δύο στην κατασυκοφάντησή και στην εξύβρισή μας, μέσω αυτών των δημοσιευμάτων, στο πολυάριθμο αναγνωστικό κοινό της άνω εφημερίδος, την οποία διοικούν και στην έντυπη και στην ηλεκτρονική μορφή της.

Ως σκοπό, άπαντες οι εγκαλούμενοι, είχαν να μας δυσφημίσουν στην Ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης και των Ηνωμένων Πολιτειών, στην οποία είμαστε ιδιαιτέρως γνωστοί, αφ' ενός λόγω της οικογενειακής, κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης των οποίων απολαμβάνουμε, αφ' ετέρου δε λόγω της επί πολλές δεκαετίες ανάμειξής μας με τα κοινά της Ομογένειας και της ενεργούς συμμετοχής μας σε όλες τις εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής των Ελλήνων της Ομογένειας, αλλά και στην Ελλάδα, και οπουδήποτε αλλού καθώς τα επίμαχα δημοσιεύματα προβάλλονται παγκοσμίως στο Διαδίκτυο.

                 Η Ελληνική Ομογένεια της Νέας Υόρκης, ως κύριο συνδετικό κρίκο της με την Πατρίδα και ως κύριο τρόπο να ενημερώνεται για τις όλες εξελίξεις, έχει ομογενειακά έντυπα, ήτοι εφημερίδες και περιοδικά, τα οποία αναπαράγουν κάθε δημοσίευμα του παγκόσμιου τύπου και κυρίως του Ελληνικού που αφορά στην Ελληνική Ομογένεια, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα δημοσιεύματα να γίνονται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και να προκαλούν πολύ συζητήσεις δυσμενούς περιεχομένου, σχετικά με τα αναφερόμενα σε αυτά πρόσωπα και τις δραστηριότητές τους περί την Ομογένεια, πράγμα το οποίο έχει λάβει χώρα και για τα συγκεκριμένα επιλήψιμα δημοσιεύματα.

Ως εκ τούτου, με τη δημοσίευση αυτών των συκοφαντιών, έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα η προσωπικότητα και η αξιοπρέπεια, η τιμή και η υπόληψή απάντων ημών, υπό τις ιδιότητές μας, α) ως μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης β) ως τα πέντε (5) εκ των επτά (7) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που αποφάσισαν την πραγματοποίηση του εν λόγω συνεδρίου (τα έτερα δύο μέλη δεν έχουν ακόμη λάβει γνώση των επιληψίμων δημοσιευμάτων, λόγω απουσίας τους εκτός Νέας Υόρκης) και γ) ως μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου οι πρώτος, τρίτος και τέταρτος εξ ημών, ήτοι οι Γεωργάντζας Νικόλαος, Δημήτριος Δημητρίου και Μιχαήλ Τραχανής έχουμε κατασυκοφαντηθεί με τον πλέον  βάναυσο και παράνομο τρόπο.                 

Ο υβριστικός τρόπος, με τον οποίο αναφέρθηκαν οι εγκαλούμενοι στα πρόσωπά μας, υπό τις άνω ιδιότητές μας, έστω και αν δεν αναφέρονται, ονομαστικά σε κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά, εν τούτοις από τον περιγραφικό τρόπο των ιδιοτήτων μας είναι σαφέστατο ότι με την σκοπούμενη εξύβριση δια του τύπου και την κατασυκοφάντησή μας επιδιώκουν και επιτυγχάνουν να γίνει σαφές ότι τα γραφόμενα αφορούν σε μας ατομικά και ότι σε κανένα άλλο πρόσωπο δεν είναι δυνατόν να αναφέρονται καθώς εμείς είμαστε αυτοί που έχουν ασχοληθεί με πάντα τα περιλαμβανόμενα στα επιλήψιμα δημοσιεύματα, πλην όμως με τον οποίο αυτά περιγράφονται δεν είναι ο προσήκων ουδέτερος δημοσιογραφικός τρόπος παρουσίασης γεγονότων, ως όφειλε να είναι, αλλά  αυτά περιέχουν κατ' εξοχήν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, αποδεικνύοντες εμπάθεια ή στοχευμένη ενέργεια, αποσκοπούσα στην απαξίωση του ανιδιοτελούς έργου μας, που συνίσταται την προάσπιση του πολιτισμού και των συμφερόντων της Ομογένειας.

Τον σκοπό τους αυτόν, πλήρως τον έχουν επιτύχει οι εγκαλούμενοι με τα επιλήψιμα αυτά δημοσιεύματα καθώς πλήρως επέτυχαν την μείωση, τον εξευτελισμό μας, την προσβολή της προσωπικότητος μας, τα οποία τα  αισθανόμαστε με απόλυτη ένταση στις καθημερινές μας δραστηριότητες στην ζωή μας, όπως αυτήν την αναπτύσσουμε μέσα στα πλαίσια της Ομογένειας, όπου και δραστηριοποιούμεθα και διαβιώνουμε.

Άπαντες δε οι αναγνώστες αυτών των δημοσιευμάτων, έχουν άριστα κατανοήσει ότι τα δημοσιεύματα αυτά αφορούν σε εμάς καθώς σε αυτά ούτε  ρητά προσδιορίζονται σε ποία μέλη του Δ.Σ. αυτά αφορούν, αλλά ούτε ρητά εξαιρούν τα ονόματα μας από αυτά, που συκοφαντικά και παραπλανητικά καταμαρτυρούνται εις βάρος μας.

Η διατύπωση αυτών των δημοσιευμάτων είναι απολύτως γενική, περιλαμβάνουσα καταφανώς όλα τα μέλη του εν λόγω Δ.Σ, συνεπώς και εμάς οι οποίοι έχουμε δραστηριοποιηθεί στο συγκεκριμένο θέμα.

Είναι δε τόσο καταφρονητικά τα δημοσιεύματα αυτά ώστε θίγουν άμεσα και βάναυσα την επαγγελματική μας ιδιότητα, και την κοινωνική μας υπόσταση, καθώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, παραποίηση της οποία αυτά αποτελούν. 

Είναι γνωστό τοις πάσι, σε ολόκληρη την Ελληνική Ομογένεια της Νέας Υόρκης, όσο και στους δημοσιογραφικούς και κοινωνικούς κύκλους της Ελλάδας, ότι συγκαταλεγόμαστε ανάμεσα στους ευυπόληπτους πολίτες του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης, ότι χαίρουμε άκρας εκτίμησης σε όλους τους κοινωνικούς κύκλους, στους οποίους έχουμε σταθερά βρισκόμαστε, ότι ουδέποτε βλάψαμε ή δημιουργήσαμε το παραμικρό πρόβλημα σε κανένα, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των εγκαλουμένων, αλλά αντιθέτως πάντοτε ενεργούσαμε και ενεργούμε με μόνο γνώμονα την πρόοδο και την ευημερία του Ελληνισμού, παρ΄ όλα αυτά, δεχόμαστε αυτές τις αήθεις και ολωσδιόλου συκοφαντικές επιθέσεις από τους ως άνω εγκαλουμένους. Ειδικότερα, όπως μνημονεύονται οι επαγγελματικές ιδιότητες στην προμετωπίδα της παρούσης εγκλήσεως μας αποδεικνύεται ο πρώτος εξ ημών είναι καθηγητής Πανεπιστημίου στην Νέα Υόρκη, στην νέα επιστήμη της Συστημικής Δυναμικής, πολυγραφότατος, με εκατό περίπου δημοσιεύεις γενόμενος αποδεκτός από τους αμερικανικούς και όχι μόνο, κύκλους της επιστήμης και της διανόησης, πράγμα το οποίο κατέστη εφικτό μετά από δεκαετιών θυσίες και στερήσεις καθώς και αγόγγυστες και άοκνες προσπάθειες έρευνας και δημιουργίας, που είχαν ως αποτέλεσμα την καθολική αποδοχή και αναγνώρισή του ως επιστημονική αυθεντία.

Οι δεύτερος, τρίτος και τέταρτος εξ ημών είναι οικονομολόγοι, εκπαιδευθέντες σε αναγνωρισμένα αμερικανικά Πανεπιστήμια, οι οποίοι έχουν διακριθεί για την έντιμη και αποτελεσματική επαγγελματική δραστηριότητά τους στον χώρο των αμερικανικών επιχειρήσεων επί σειρά δεκαετιών, διό και εξελέγησαν από την Ομογένεια σε θέσεις εκπροσώπησης της.

Ο πέμπτος εξ ημών είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών, ο οποίος μετά από ευδόκιμη και έντιμη επιχειρηματική δράση του επί δεκαετίες στην Νέα Υόρκη, συμπληρώσας τα νόμιμα χρονικά όρια εισήλθε σε καθεστώς συντάξεως και αντί να απολαύσει τους καρπούς της μακροχρόνιας εργασίας του, αυθορμήτως και αφιλοκερδώς διαθέτει τον χρόνο του στη προαγωγή των θεμάτων της Ομοσπονδίας.

 Ρητά δε επιφυλασσόμαστε να καταθέσουμε στο Δικαστήριό Σας αναλυτικά βιογραφικά σημειώματά μας, περιλαμβάνοντα την επιστημονική, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση μας, από τα οποία, αλλά και το πλήθος των μαρτύρων που θα εξεταστούν, θα προκύψουν άπαντα τα ανωτέρω, που αφορούν στα πρόσωπα μας και τα οποία με κάθε δυνατή σεμνότητα παραθέτουμε στο Δικαστήριο Σας για την ανάγκη σχηματισμού δικανικής πεποιθήσεως, εν σχέσει με την υπό κρίση έγκλησή μας.

Πέραν του εν γένει εξευτελιστικού για εμάς ύφους αμφοτέρων των δημοσιευμάτων καθ' όλη την έκτασή τους, παραθέτουμε τους κυρίως επιλήψιμους, υβριστικούς και συκοφαντικούς εις βάρος μας ισχυρισμούς που περιέχονται αυτά .

Στο πρώτο δημοσίευμα μας και στον πρώτο στίχο αυτού μας χαρακτηρίζει ως τυχοδιώκτες οι οποίοι με τις τυχοδιωκτικές τους ενέργειες παραπλάνησαν την Ελληνική Πολιτεία. Δεν είμαστε τυχοδιώκτες, αλλά ευσυνείδητοι και έντιμοι οικογενειάρχες, επιστήμονες και επιχειρηματίες Πέραν αυτού οι εγκαλούμενοι λησμονούν πέραν των ανωτέρω ότι η Ομοσπονδία μας όπως και το σύνολο των Σωματείων που απαρτίζουν αυτήν έχουν συσταθεί συμφώνως προς την Αμερικανική νομοθεσία, εδρεύουν σε Αμερικανικό έδαφος και τα μέλη της είναι κυρίως Αμερικανοί πολίτες Ελληνικής καταγωγής, επί  των οποίων έως και σήμερα η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στην δραστηριότητα προσώπων ξένων κρατών και κατά συνέπεια ούτε και τα πρόσωπα αυτά εξαρτώνται καθ' οιονδήποτε τρόπο από την Ελληνική Πολιτεία. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για την δήθεν εκ μέρους μας παραπλάνηση της Ελληνικής Πολιτείας.

Κατωτέρω ισχυρίζεται το δημοσίευμα, προκειμένου να δημιουργήσει εις βάρος μας αρνητική και αντιδημοκρατική εικόνα ότι δήθεν «με αδιαφανείς καταστατικές διαδικασίες (αφού είναι καταστατικές πως είναι δυνατόν να είναι και αδιαφανείς ?» αποφασίσαμε μόνο τα επτά (7) από τα είκοσιενα  (21) μέλη του Δ.Σ. την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου που αφορά 1.117.000 Ομογενείς. Η διατύπωση αυτή είναι παραπλανητική, διότι αποκρύπτεται η αλήθεια, σύμφωνα με την οποία οι 1.117.000 Ομογενείς ανήκουν σε 190 περίπου Σωματεία, από τα οποία εγγεγραμμένα στην Ομοσπονδία είναι περί τα 130 και από αυτά ταμιακά εντάξει είναι περί τα εκατό (100) . Στην Ομοσπονδία συμμετέχουν τα άνω Σωματεία με τα εκλεγμένα από τις Γενικές Συνελεύσεις τους, Διοικητικά Συμβούλια. Στην συνέχεια οι εκπρόσωποι των επί μέρους σωματείων στην Ομοσπονδία, εκλέγουν τα μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου της, τα οποία ανέρχονται σε εικοσιένα (21). Εξ αυτών στις συχνές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίες μπορεί να είναι και 2-3 τον μήνα, προσέρχονται περί τα 12-13 άτομα ώστε να υπάρχει απαρτία στην σύγκληση του Δ.Σ. και να είναι εφικτή η επίλυση των εκάστοτε ανακυπτόντων θεμάτων. Στην συνέχεια οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία των παρόντων, όπως γίνεται σε όλα τα δημοκρατικά συνδικαλιστικά όργανα. Στην υπό κρίση περίπτωση, απόφαση του Δ.Σ. για την διοργάνωση του Συνεδρίου, ελήφθη με την καταστατική πλειοψηφία, ήτοι με απολύτως νόμιμες, διαφανείς και καταστατικές διαδικασίες. Στο σημείο αυτό διευκρινίζεται ότι ο λόγος για τον οποίο σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. συμμετέχουν 12-13-ή 14 άτομα είναι διότι στην παρούσα Ομοσπονδία ανήκουν Σωματεία των Πολιτειών της Νέας Υόρκης, του Νιού Τλερσευ και του Κονέκτικατ. Σε πολλές περιπτώσεις οι κατοικίες των μελών του Δ.Σ. μπορεί να είναι και σε απόσταση δύο ωρών από την Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι ιδιαιτέρως δυσχερής, πολλώ μάλλον που το έργο των μελών του Δ.Σ. προσφέρεται αφιλοκερδώς.

Κατωτέρω το εν λόγω δημοσίευμα, έρχεται να ερμηνεύσει αυθαίρετα και κακόβουλα με μόνο σκοπό την μείωση και τον εξευτελισμό μας ότι « Η ιδέα ενός «συνεδρίου», που μόνα ουσιαστικά κίνητρα έχει την προσωπική προβολή των εμπνευστών του με φόντο το «φιλέτο» των χορηγιών από τον χώρο της ομογένειας και της γενέτειρας….». Δυστυχώς, οι εγκαλούμενοι δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους ότι ένα συνέδριο δεν μπορεί παρά να έχει ένα και μοναδικό σκοπό. Την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων είτε αυτές αφορούν σε επιστημονικά ή κοινωνικά θέματα και ότι γίνονται μέσα στα πλαίσια της, σε όλα τα δημοκρατικά συντάγματα, κατοχυρωμένης ελευθερίας του λόγου . Τα συνέδρια δεν αποβλέπουν στην αποκομιδή οικονομικού οφέλους, αλλά στην αποκομιδή εποικοδομητικού  διαλόγου και γόνιμων συμπερασμάτων, πάνω στα οποία χαράζεται ένα καλύτερο μέλλον για την κινωνία.

Στην συνέχεια οι εγκαλούμενοι πραγματοποιούν άμεση και και με πρόθεση βλάβης του, δυσφημιστική επίθεση κατά του τρίτου από εμάς τους εγκαλούντες γράφοντας, «η ιδέα του συνεδρίου εκτελείται από τον νυν γ.γ. της ομοσπονδίας Δημήτρη Δημητρίου (σ.σ: που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν από τις αμερικανικές Αρχές για παράνομη εισαγωγή πυρηνικού υλικού από τη Ρωσία). Στο σημείο αυτό είναι προφανές ότι εάν οι εγκαλούμενοι δεν είχαν σκοπό την κατασυκοφάντηση και διασυρμό του τρίτου από εμάς είτε θα μνημόνευαν ότι η εν λόγω κατηγορία έχει καταπέσει με αμέτακλητη δικαστική απόφαση των Αμερικανικών Δικαστηρίων, όπως στη πράξη έχει γίνει και την οποία επιφυλασσόμαστε να προσκομίσουμε εν ευθέτω χρόνω, είτε αφού το εν λόγω θέμα έχει λήξει οριστικά και αμετάκλητα να μην αναφερθεί αυτό όλως δι' όλου στο επιλήψιμο δημοσίευμα, διότι τι άλλο σκοπό μπορεί να έχει η μισή αλήθεια, εκτός από την σκόπιμη κατασυκοφάντηση του τρίτου από εμάς, Δημήτριου Δημητρίου ? Και συνεχίζει το δημοσίευμα στην ίδια παράγραφο «(και εκτελείται η ιδέα του συνεδρίου) από μια δράκα «ανεπάγγελτων συμβούλων» με αμφιλεγόμενο βιογραφικό.» Με την διατύπωση αυτήν είναι προφανής η σκοπιμότητα των εγκαλούντων να μας καθυβρίσουν και να μας εξευτελίσουν ως δήθεν ανίκανους να επιλέξουμε τους κατάλληλους συνεργάτες για την υλοποίηση των αποφάσεων όταν του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας όταν αυτό για να πραγματοποιηθεί απαιτεί την συνεργασία ατόμων που να γνωρίζουν πως υλοποιείται το κάθε ιδιαίτερο θέμα που αποφασίστηκε. Με το σημείο αυτό του πρώτου δημοσιεύματος αμφισβητείται από τους εγκαλουμένους η ικανότητα των Ομογενών να επιλέξουν τους κατάλληλους εκπροσώπους τους αφού υποτίθεται ότι επέλεξαν εμέ τους «ανίκανους» !!! για τον σκοπό αυτό. Βέβαια με τον τρόπο αυτόν ερωτάται με ποίο νόμιμο δικαίωμα έρχεται το συγκεκριμένο δημοσίευμα να γίνει κριτής και τιμητής της Ομογένεια της Νέας Υόρκης.

Στην αμέσως επόμενη παράγραφο του πρώτου δημοσιεύματος οι εγκαλούμενοι υπό τον προκλητικό τίτλο     Παραπληροφόρηση          αλλά    και ταυτόχρονα απόλυτα συκοφαντικό για άπαντες ημάς ως μέλη της Οργανωτικής του συνεδρίου Επιτροπής διατυπώνουν τον καθυβριστικό ισχυρισμό ότι : «Η οργανωτική επιτροπή του «συνεδρίου», στοχεύοντας στην ηθική και οικονομική στήριξη από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, το υπουργείο Εξωτερικών, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, από αθηναϊκές τράπεζες κ.ά. έστησε περίτεχνα έναν μηχανισμό παραπληροφόρησης.»
Για τους λόγους που μόνο οι εγκαλούμενοι γνωρίζουν μας αντιμετωπίζουν ως εγκληματική συμμορία, η οποία είναι σε θέση να παραπλανά τον Αρχηγό της Ανατολικής του Χριστού Εκκλησίας, τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον Αρχηγό της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Αν είναι αλήθεια ότι με την παραπληροφόρηση που υποτίθεται ότι πραγματοποιήσαμε, επιτύχαμε να εξαπατήσουμε τον ταγό μιας Θρησκείας που είναι ο Πατριάρχης και τον ταγό μιας Εκκλησίας, που είναι ο Αρχιεπίσκοπος καθώς και ολόκληρο το Υπουργείο Εξωτερικών μιας Ευρωπαϊκής χώρας, όπως είναι η Ελλάδα, που άπασες οι Αρχές αυτές, βάλλονται πανταχόθεν σε διεθνές επίπεδο, γεννάται το ερώτημα μήπως θα πρέπει να αντικατασταθούν όλοι αυτοί οι ηγέτες, ως αφελείς, αφού εμείς επιτύχαμε να τους εξαπατήσουμε επειδή έτσι κρίνει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το οποίο προκειμένου να εξυβρίσει και κατασυκοφαντήσει άπαντες ημάς, δεν διστάζει να αξιολογήσει ως ακατάλληλους τους φορείς θεσμών, οι οποίοι υφίστανται ακλόνητοι είκοσι αιώνες όπως είναι η Ορθοδοξία και εκατόν ογδόντα (180) χρόνια όπως είναι το Ελληνικό κράτος. Είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο δημοσίευμα έχει χαθεί το δημοσιογραφικό μέτρο που συνίσταται στην παράθεση, κατά τρόπο αντικειμενικό διασταυρωμένων για την αλήθεια και την ακρίβεια τους γεγονότων, χωρίς εμπάθεια με μόνο στόχο την ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού.

Στην συνέχεια οι εγκαλούντες, στην εξυπηρέτηση του σκοπού τους να μας συκοφαντήσουν έτι περαιτέρω, όπερ και το επιτυγχάνουν, δεν διστάζουν να μας κατηγορήσουν ότι έχουμε φθάσει σε τέτοιο εγκληματικό σημείο ώστε να έχουμε επιτύχει ακόμη και να εξαγοράσουμε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ώστε «διαστρέβλωσαν τις προθέσεις και τις σκέψεις τόσο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου όσο και της Προξένου, Αικατερίνης Μπούρα για το «συνέδριο».
Είναι προφανές ότι οι εγκαλούμενοι μας συκοφαντούν ότι επιτύχαμε και θέσαμε φραγή στην ελευθερία του Τύπου της Ομογένειας, λησμονώντας  όμως ότι το συνέδριο για το οποίο τόσο πολύ κόπτονταν να μην γίνει, (γιατί άραγε ? ποίους εξυπηρετούσε η ματαίωση του συνεδρίου, την οποία και επέτυχαν ?) θα γινόταν όπως γίνονται και όλα τα συνέδρια στον κόσμο μέσα στα πλαίσια της Ελευθερίας του Λόγου. Ποίες πρακτικές εξαγοράς του Τύπου γνωρίζουν οι εγκαλούμενοι ? Μήπως θα πρέπει αυτές να τις συγκεκριμενοποιήσουν, προκειμένου να γίνει συγκεκριμένη αυτή η εις βάρος μας κατασυκοφάντηση. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν δεν αποδειχθεί η αλήθεια ούτε αυτού του συκοφαντικού για εμάς ισχυρισμού θα πρέπει οι εγκαλούμενοι και για την αιτία να καταδικαστούν.

Στην συνέχεια το πρώτο δημοσίευμα επιτείνει την εις βάρος μας κατασυκοφάντηση προσδιορίζοντας ότι ως Οργανωτική του συνεδρίου Επιτροπή, «Ο μηχανισμός (μας) δημιούργησε μια φάμπρικα δελτίων Τύπου, όπου εμφάνιζαν τους προαναφερθέντες δημοσίως να στηρίζουν το συνέδριο, ενώ στην πραγματικότητα τους έχουν εκφράσει κατ' ιδίαν τις σοβαρές τους επιφυλάξεις για το εγχείρημα που διχάζει την ομογένεια.». Αρνούμαστε ότι έχουν συμβεί τέτοια πράγματα, δεδομένου ότι οι άνω Αρχές, στις οποίες αναφέρονται οι εγκαλούντες έχουν θεσμοθετημένα όργανα και διαδικασίες, προορισμένα να ελέγχουν την ακρίβεια των δημοσιευμάτων, που αφορούν στο πρόσωπό τους και να αντιδρούν, αμέσως και εγγράφως με αντίθετα και διαφωτιστικά τις αληθείας δημοσιεύματα και δελτία Τύπου, καθώς και νομικές διαδικασίες μέσω των οποίων να στηλιτεύεται κάθε πρόσωπο, το οποίο χρησιμοποιεί χωρίς λόγο ή με παράνομο ή με ψευδή τρόπο το όνομά τους, προκειμένου να προστατευθεί το κύρος και η αξιοπιστία των Αρχών αυτών. Είναι δεδομένου ότι τέτοιες διαδικασίες έχουν θεσμοθετηθεί και λειτουργούν σε όλες τις πολιτισμένες χώρες. Και όμως ουδεμία τέτοια αντίδραση είχε γίνει τότε από τα άνω όργανα που να αποδεικνύει ότι η Οργανωτική Επιτροπή είχε κάνει άσκοπη, κακόβουλη και παραπλανητική ενημέρωση με φάμπρικα δελτίων Τύπου, τα οποία είναι δεδομένο ότι θα έφταναν και στις ίδιες τις φερόμενες ως θιγόμενες Αρχές. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι Αρχές αυτού του όγκου και σπουδαιότητος σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιούν κατ' ιδίαν συζητήσεις με αναξιόπιστα πρόσωπα που το επιλήψιμο δημοσίευμα, με τρόπο συκοφαντικό, επιμένει να μας παρουσιάζει.

Η σκόπιμη κατασυκοφάντησή μας συνεχίζεται και στην επόμενη παράγραφο του επιληψίμου πρώτου δημοσιεύματος, το οποίο μας φέρει να ενεργούμε με πονηριά και να βάζουμε παγίδες και δολώματα τα οποία μάλιστα λειτούργησαν στην εντέλεια σε βαθμό που επιτύχαμε να παρασύρουμε ακόμη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και κορυφαίους Υπουργούς της Ελληνικής Κυβέρνησης και βουλευτές. Πάντα δε ταύτα έχουν επί λέξει ως ακολούθως: Το δόλωμα όμως της δημοσιοποίησης περί «ένθερμης στήριξης» από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Πάνο Λειβαδά ή άλλους φορείς λειτούργησε στην εντέλεια, αφού οι υπεύθυνοι των γραφείων Τύπου τού Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, υπουργών (ανάμεσά τους, οι Αβραμόπουλος, Πολύδωρας, Γιακουμάτος κ.ά.) και βουλευτών, αγνοώντας φυσικά το παρασκήνιο της υπόθεσης, παρασύρθηκαν και έσπευσαν να τους νομιμοποιήσουν, στέλνοντας χαιρετισμούς για το «συνέδριο».

Το σημαντικότερο δε που μνημονεύεται στο άνω δημοσίευμα είναι η συνέχεια, σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, έδωσε εντολή στην πρόξενο Αικατερίνη Μπούρα ………………………………………………………………………………………………………………………., να τοποθετηθεί και να «αδειάσει» δημοσίως την «οργανωτική επιτροπή».
Επίσης στην συνέχεια το δημοσίευμα μνημονεύει ότι και ο Υφηπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης, στον οποίο το δημοσίευμα δεν αποδίδει ούτε καν την προσφώνηση κύριος προβαίνει σε δηλώσεις εις βάρος μας οι οποίες έχουν ως ακολούθως :

Ο Κασσίμης

Ο υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού, Θόδωρος Κασσίμης, σε δήλωσή του στην «Ε» τόνισε: «Θέματα που αφορούν την πορεία και το μέλλον του ελληνισμού της διασποράς στην Αμερική έπρεπε να εξετάζονται με υπευθυνότητα και με τη συμμετοχή όλων των ομογενειακών φορέων. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο με την ενότητα όλων των δυνάμεων του ελληνισμού και με τις κοινές δράσεις μπορούμε να υπηρετήσουμε με αποτελεσματικότητα τον κοινό μας στόχο».
Εδώ, επανέρχεται το θέμα πως είναι δυνατόν ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος αποτελεί όργανο της Εκτελεστικής Εξουσίας να παρεμβαίνει στα εσωτερικά πράγματα νομικού προσώπου άλλου κράτους, ως ανωτέρω έχει αναπτυχθεί και σε κάθε περίπτωση να περιορίζει το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι και το επίσης συνταγματικό δικαίωμα της Ελευθερίας του  Λόγου, όπως αυτή θα εκδηλωνόταν μέσα από την πραγματοποίηση του ανωτέρω συνεδρίου.

Στην συνέχεια, το δημοσίευμα χαρακτηρίζει πάντα τα ανωτέρω ως :» Τα τελευταία τραγελαφικά περιστατικά…….,» χαρακτηρισμός ο οποίος σαφή εις βάρος μας εξύβριση δια του Τύπου, η οποία είναι απολύτως προσβλητική για την προσωπικότητα και το έργο, το οποίο άοκνα επί τόσα χρόνια προσφέρουμε στην Ομογένεια.

Ως επισφράγιση δε του άνω εξυβριστικού δημοσιεύματος έρχεται η προτελευταία παράγραφος του σύμφωνα με την οποία : « Σε έναν ευαίσθητο χώρο, όπου βρίθουν μωροφιλόδοξοι συνταξιούχοι οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, επικαλούμενοι την «προάσπιση των ιδανικών της φυλής μας», βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να εκμεταλλευτούν την αδυναμία τους για προβολή οι πάσης φύσεως τυχοδιώκτες και εκβιαστές.»             
 Τόσο ο πέμπτος εξ ημών επιχειρηματίας εν συντάξει, αισθάνεται ως ιδαίτερα εξυβριστιικό τον χαρακτηρισμό του ως μωροφιλόδοξος συνταξιούχος , άπαντες δε ημείς αντιλαμβανόμαστε επίσης ως ιδαίτερα υβριστικό των χαρακτηρισμό μας από το ένδικο δημοσίευμα ως τυχοδιώκτες και εκβιαστές, ο οποίος είναι προφανές ότι εγράφη με αποκλειστικό σκοπό την εξύβριση μας και την προσβολή της προσωπικότητάς μας.

Αναλ'όγου περιεχομένου είναι και το δεύτερο επιλήψιμο δημοσίευμα με το οποίο επαναλαμβάνονται με το ίδιο ύφος οι άνω εξυβρίσεις και συκοφαντικές δυσφημίσεις εις βάρος μας από τις οποίες έχει εξ ίσου προσβληθεί η προσωπικότητα μας..

Συνεπώς ο δόλος των εγκαλουμένων έχει πλήρως αποδειχθεί με την απόκρυψη της αληθείας σε αμφότερα τα δημοσιεύματα.

Επειδή η ανωτέρω συμπεριφορά των εγκαλουμένων είναι ποινικώς κολάσιμη και ειδικότερα εμπίπτει ευθέως στις διατάξεις των άρθρων 361 ΠΚ και 363 ΠΚ

 

 

AITOYMAΣΤΕ

ρητώς επιφυλασσόμενοι παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μας,

την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος αυτών, καθώς επίσης και την κατά Νόμον τιμωρία τους

Δηλώνουμε        ότι παριστάμεθα ως            πολιτικώς      ενάγοντες για            το ποσό των 44 ευρώ έκαστος   εξ         ημών, ως      αποζημίωσή  μας     για την άρση της      ηθικής βλάβης που