Στο Μπουένος Άϊρες βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης, προκειμένου να επισκεφτεί τις Ελληνικές Κοινότητες και ομογενειακούς παράγοντες της Αργεντινής.

 

 

Σε εκδήλωση που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρέσβης της Ελλάδας  κ. Αλέξιος Κογεβίνας την  ημέρα της άφιξής του, ο κ. Ταμβάκης είχε εποικοδομητικές συναντήσεις με  μέλη του ΣΑΕ και στελέχη της Ομογένειας.

Κατά την επίσκεψή του στην Ελληνική Κοινότητα του Μπουένος Άϊρες τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Καρακάσης και τα μέλη του ΔΣ, τους οποίους ενημέρωσε για την πορεία και το έργο του ΣΑΕ, τους συνεχάρη για τη συνεχή προσπάθεια τους για τη διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας, καθώς και για το αξιοσημείωτο φιλανθρωπικό τους έργο. Συγκινητική ήταν εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι τραγούδησαν και χόρεψαν ελληνικούς χορούς, ενώ η επίσκεψη στον οίκο ευγηρίας της Κοινότητας έδωσε ξεχωριστή χαρά.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ παρακολούθησε τη συνεδρίαση της Ένωσης Πελοποννήσιων «Ο γέρος του Μωριά», που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του δραστήριου μέλους του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΣΑΕ Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής κ. Μάριου Παναγόπουλου, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο του ΣΑΕ στην περιοδεία του. Ακολούθως επισκέφθηκε την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Αργεντινής, όπου συζήτησε με τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Τριανταφύλλου  θέματα που αφορούν την Ομογένεια και τις δράσεις του ΣΑΕ.

Ικανοποιημένος ο κ. Ταμβάκης τόνισε ότι ως νέα περιφέρεια του ΣΑΕ με επικεφαλής τον Συντονιστή ΣΑΕ Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής κ. Νικηφόρο Νικολαϊδη επέδειξαν εξαιρετικό ζήλο και ικανότητα στη δραστηριότητα για την υλοποίηση των στόχων του Απόδημου Ελληνισμού.

Χθες επισκέφθηκε δύο από τις επτά Κοινότητες της Ομοσπονδίας, τη «Σώκρατες» και «Πανελληνίον», ενώ το βράδυ παρέστη στον εορτασμό των 45 χρόνων από την ίδρυση την Ένωσης Πελοποννήσιων. Την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης θα επισκεφθεί και άλλες πόλεις της Αργεντινής, όπου θα έχει επαφές με στελέχη της Ομογένειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ελληνισμός της Αργεντινής διακρίνεται για το φιλόξενο χαρακτήρα, τον πατριωτισμό και τη φιλανθρωπία του, καθώς και για την πιστή τήρηση της ελληνικής παράδοσης, ενώ χαίρει άκρας εκτίμησης τόσο από το λαό, όσο και από τους αξιωματούχους της Αργεντινής.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Μπουένος Άϊρες, με δασκάλες και μαθητές του σχολείου