Ασφαλιστικό – Διαχειριστές της εξουσίας απολογηθείτε

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Πολύ θόρυβος γίνεται τελευταία για το έρμο ασφαλιστικό και καλά κρατεί. Αγωνία των ασφαλισμένων από τη μια, «αντιπαράθεση» συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για την «κρυφή» ατζέντα από την άλλη. Δηλαδή πρόκειται για το άνοιγμα του ασφαλιστικού από τους διαχειριστές των κομμάτων εξουσίας που έχουν επιδοθεί σε έναν άσκοπο μαραθωνοδρόμο αναζητώντας …λύσεις. Λύσεις που θα κατοχυρώνουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων όλων των κλάδων, που στο κάτω της γραφής είναι δικές τους μακροχρόνιες εισφορές και που κανείς δεν έχει δικαίωμα να τις «κουρέψει» και πολύ περισσότερο η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό το «νέο» δεδομένο που δεν είναι παρά ένα τετελεσμένο γεγονός για ολόκληρη την Ε.Ε. που φέρνει τη σφραγίδα «Μade in E.E» δίνεται ή παίρνει τη μορφή της …διαπραγμάτευσης όσο διάρκειας χρειαστεί μέχρι που οι Έλληνες εργαζόμενοι να το αφομοιώσουν και να το χωνέψουν.

Ασφαλώς τίποτα δεν γίνεται τυχαία ή συμπτωματικά ακόμα και η «διαπραγμάτευση» είναι προϊόν των Βρυξελλών και, ανάλογα την περίσταση και των ΗΠΑ, και  εν πάσει περιπτώσει, οι Έλληνες έχουν εμπειρίες όχι και λίγες για το τι σημαίνει διαπραγμάτευση φτάνει να μην ξεχνούν το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Σκοπιανό (για να αναφέρουμε μόνο αυτά) το οποίο, Σκοπιανό και οι… διαπραγματεύσεις, έχουν «γκαστρώσει» (επιτρέψτε μας την έκφραση) και αρσενικό γαϊδούρι.

«Κρυφές» ατζέντες, λοιπόν, όπως ισχυρίζεται το μετεκλογικό Πασόκ, διαθέτουν τα κόμματα εξουσίας, συνεπώς επί των ημερών του κι αυτό κρατούσε στις «εκσυγχρονιστικές» τσέπες του και δρούσε σε ανάλογα επίπεδα, κάτι που οι ψηφοφόροι του αντιλήφθηκαν και το έθεσαν στη γωνία.

Κρυφές ή φανερές ατζέντες δεν έχει σημασία και επ' αυτού χρειάζεται λίγη σοβαρότητα και περισσότερη ειλικρίνεια. Δηλαδή θα ήταν προτιμότερο για το κυβερνών κόμμα της ΝΔ (που πρόσφατα ο νεοεκλεγείς κ. Πρωθυπουργός ξεσπάθωσε με το νέο εκλογικό νόμο!!!…απλή αναλογική κ. Πρωθυπουργέ λέει η απλή λογική) να είχε σπουδάσει λίγη αλήθεια, ρεαλισμό και αντικειμενικότητα που θα του επέτρεπαν να λέει την αλήθεια στο λαό παρά να παρασύρεται στην αλαζονεία, στην υποκρισία και στο ψέμα.

Το ασφαλιστικό δεν αποτελεί πλέον ελληνικό ζήτημα όσο και αν οι διαχειριστές του Ευρωπαϊκού καντονιού (Ελλάδα) άκομψα και άσκοπα το παρουσιάζουν. Είναι Ευρωπαϊκό ζήτημα και γενικότερα Παγκόσμιο -από τη Γερμανία εδώ και χρόνια το επισημάναμε- και όπου εδράζεται ο «σύγχρονος», άμορφος, ασύδοτος και απάνθρωπος καπιταλισμός, όταν θίγονται τα συμφέροντά του μέσω των φιλικών του κυβερνήσεων δρα ταχύτατα και κατασταλτικά και όλα τα πετυχαίνει.

Όταν βράχνιαζαν οι Έλληνες διαχειριστές των κομμάτων εξουσίας και μέρος της.. εκσυγχρονιστικής Αριστεράς υπέρ της «Παγκοσμιοποίησης»,της «ελεύθερης» αγοράς και  της «πολυπολιτισμικότητας», εκείνο που έκαναν ήταν να ανοίξουν το λάκκο του ασφαλιστικού και όχι μόνο, (σήμερα η Ελλάδα μόνο λάκκους έχει) αφού προηγουμένως, ασύστολα και εγκληματικά, με τα κουτάλια γαλάζιας και πράσινης απόχρωσης, ταΐσανε το κεφάλαιο με τους καλλίτερους «εκσυγχρονιστικούς» «μεζέδες»-δημόσια περιουσία.

Και άλλωστε, για τους διαχειριστές της εξουσίας, κρίνεται λογική η συρρίκνωση-καταλήστευση του ασφαλιστικού, που σε μεγάλο βαθμό «φταίει» το βοιωτικό επίπεδο που έχει ανέβει. Και αυτό βέβαια το έχουν επικαλεστεί πάρα πολλές φορές τα κόμματα εξουσίας και οι «βετεράνοι» τους, υπουργοί και βουλευτές τους… «Τι να κάνουμε που ζούνε πολλά χρόνια οι άνθρωποι..;»

Σήμερα, λίγες μέρες μετά τις εκλογές, με φόντο το ασφαλιστικό, η κομματική «αντιπαράθεση» μεγαλώνει. Θα περιμέναμε από τους διαχειριστές της εξουσίας, συμπολίτευσης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, να απολογηθούν απέναντι στο λαό, όχι μόνο για την «εισβολή» της Ε.Ε. στο ασφαλιστικό μας σύστημα και την απόκρυψη της «κρυφής» ατζέντας, όπως λέει το Πασόκ, αλλά και για μια σειρά άλλα σκάνδαλα.

Οι σκεπτόμενοι σωστά κυβερνήτες, όταν έχουν το θάρρος και την τόλμη, σε ένα πρόβλημα που έχουν και οι ίδιοι ευθύνες, όχι μόνο δεν απολογούνται αλλά κοιτάζουν από κοινού το πρόβλημα και δεσμεύονται με νόμο, απορρίπτοντας την εξουσιαστική «σκυταλοδρομία» που έφερε την Ελλάδα στο σκοτάδι.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα -Σεπτέμβρης 30 2007 pelasgos@fasoulas.de  http:\\www.fasoulas.de