ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -ΣΥΝΑΥΛΙΑ  ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ (ΗΠΑ)»

Μια πρωτοποριακη και εξαιρετικα ενδιαφερουσα πολιτιστικη πρωτοβουλια   εχει  αναλαβει  ο Γρηγορης Μανινακης και το  μουσικο συγκροτημα ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ, με την ευγενη χορηγια απο το «ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ (ΗΠΑ)» 

 

Ο λογος περι της  συναυλιας «ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ ΣΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» ,

με επιλογες απο  εργα  μεγαλων ποιητων της Ρωμιοσυνης, οπως των  Κορναρου, Φερραιου, Βαρναλη, Σεφερη, Ριτσου , Γκατσου και  Ελυτη που εχουν  μελοποποιηθει  απο τους «μεγαλους» Ελληνες συνθετες, Μικη Θεοδωρακη, 

Μανο  Χατζηδακη, Σταυρο Ξαρχακο και Χρηστο  Λεοντη. 

Η συναυλια  θα  λαβει χωρα την Παρασκευη 19 Οκτωβριου, 2007,  στην κοινοτικη αιθουσα «Πετρος Σαραντακος» του «Μιχελειου Εκπαιδευτικου και Πολιτιστικου Κεντρου»  του Αγιου Νικολαου του Φλασινγκ , στις 12 το μεσημερι, ωρα που επιτρεπει στα ελληνικα σχολεια της περιοχης να μεταφερουν οργανωμενα , με σχολικα λεωφορεια τους μαθητες, νεους και νεες  τριτης γενειας, στην εκδηλωση,  ετσι ωστε  να  γνωρισουν  αμεσα και απο κοντα , πτυχες του πολιτισμου και της ιστοριας μας , μεσα απο την μουσικη και την λογοτεχνια.   Η συναυλια αυτη γινεται με την συνεργασια του Γρηγορη Μανινακη και των Ελληνικων Γυμνασιων ,  «Βασιλειος Σπυροπουλος»  του Αγιου Νικολαου του Φλασινγκ  και αυτο του Αγιου  Δημητριου Αστοριας , με την  αμεριστη συμπαρασταση και βοηθεια των διευθυντων των δυο σχολειων ,  κ. Αθηνας Κρομμυδα  και κ. Ανασταση Κουλαρμανη, που αγκαλιασαν με αγαπη και προθυμια την ιδεα μιας τετοιας εκδηλωσης.

 Το  μειζον  και σημαντικωτερο παντως,  χαραχτηριστικο της εκδηλωσης αυτης,   ειναι η αμεση και ενεργος  συμμετοχη των  μαθητων και μαθητριων που θα τραγουδησουν, μαζι με τον Γρηγορη Μανινακη , και αυτων που θα αναλαβουν την αφηγηση  βιογραφικων στοιχειων για τους ποιητες  και την απαγγελια επιλεγμενων στιχων απο τα μελοποιημενα εργα . Προκειται για τον Φωτη Παπιρη και τις Ελενα Τουμαρα και Γεωργια Κωσταντακοπουλου, που θα  τραγουδησουν , τον Νικητα Ταμπακη  που θα παιξει βιολα με την ορχηστρα του ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΥ, καθως και τους Τζεσσικα Καλαιτζιδου , Τζειμς Τσιορνεη , Βικτωρια Χριστωφ  και Κρις Οδυσσεως που θα αφηγηθουν και θα απαγγειλουν ,  ενω ενα μικρο μερος αναγνωσματος απο το «Αξιον Εστι» , στα ελληνικα,  θα γινει και απο την  κ. Αθηνα Κρομμυδα και την κ. Μαιρη Τζαλλα, διευθυντρια και υποδιευθυντρια, αντιστοιχως, του Γυμνασιου Βασιλειος Σπυροπουλος. Την μουσικη καθοδηγηση των νεων παιδιων εχει αναλαβει ο πιανιστας Γλαυκος Κοντεμενιωτης , ενω την προετοιμασια των  παιδιων που θα απαγγειλουν και θα αφηγηθουν ανελαβαν η κ. Μαιρη Τζαλλα απο το γυμνασιο του Φλασινγκ και η κ. Αικατερινη  Κολλαρου απο το Γυμνασιο  Αγιου Δημητριου  Αστοριας. Οι αφηγησεις και οι απαγγελιες θα ειναι στα Αγγλικα απο κειμενα που επιμεληθηκε ο Γρηγορης Μανινακης ενω η  εισοδος ειναι ελευθερη  για  ολους τους ομογενεις  και τους γονεις που επιθυμουν  να παρακολουθησουν την εκδηλωση. Η διευθυνση του Μιχελειου Εκπαιδευτικου και Πολιτιστικου Κεντρου ειναι : 196-10 Northern Blvd. , Flushing, NY 11358.

Τηλεφωνα για πληροφοριες:  718- 357- 5583  και  917-915- 8647.