Πλήρης επιβεβαίωση των όσων αποκαλύψαμε από τις 14 Οκτωβρίου σχετικά με τη δυσφορία που καταγράφεται στο εσωτερικό του ΣΑΕ ως προς την μονομερή και χωρίς προηγούμενο "απόφαση" του συντονιστή της περιφέρειας ΣΑΕ Αμερικής κ. Θ. Σπυρόπουλου να ανοίξει γραφεία στην Αθήνα, χωρίς άδεια και έγκριση ή  έστω κάποια συνεννοήση με τον πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Στέφανο Ταμβάκη ή πολύ περισσότερο χωρις προηγούμενη συννενόηση με το καθ' ύλην  αρμόδιο Υφ/Υπουργείο το οποίο έχει διαβιβάσει προς τον κ. Σπυρόπουλο την εντονότατη ενόχληση του. Το θέμα, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα  τέθηκε μετ' επιτάσεως  και στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν πρόσφατα οι κύριοι Ταμβάκης- Σπυρόπουλος όπου δεν υπήρξε σύμπτωση απόψεων και διαπιστώθηκε η πρώτη εστία έντασης μεταξύ των δυο ανδρών. Ένταση που προς το παρόν δεν βγήκε προς έξω ακόμα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας ήδη ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα στις σχέσεις των δυο ανδρών. Χαρακτηριστικό της έντασης που υπήρξε είναι ότι δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για το περιεχόμενο της συνάντησης τους αλλά ούτε και κάποιο δελτίο τύπου για την συνεδριάση του ΣΑΕ Αμερικής που θα γνόταν υποτίθεται υπό την πρεδρεία του κ. Ταμβάκη…  Το θέμα σχετικά με τα γραφεία του ΣΑΕ Αμερικής  ήρθε να επιβεβειώσει με σχετικό  ρεπορτάζ η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής το οποίο μεταξύ άλλων σημειώνει:     

 

ΠΑΡΟΝ: Εσωτερικό ζήτημα έχει δημιουργηθεί στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), με αφορμή την πρωτοβουλία του προέδρου ΣΑΕ Αμερικής Θόδωρου Σπυρόπουλου να χρηματοδοτήσει εξ ιδίων τη λειτουργία γραφείων στην Αθήνα για την εξυπηρέτηση των ομογενών.

Το θέμα προκύπτει από το ότι πρόσφατα, και πριν εκδηλωθεί η πρόθεση του κ. Σπυρόπουλου, το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) είχε ανοίξει και αυτό γραφεία στην Αθήνα με αποτέλεσμα να γίνεται πλέον… συνωστισμός!

Πράγματι, ενώ από συστάσεώς του το ΣΑΕ διέθετε γραφεία μονάχα στη Θεσσαλονίκη, μόλις ο πρόεδρος του ΣΑΕ Στέφανος Ταμβάκης αποφάσισε να ανοίξει γραφεία του προεδρείου και στην Αθήνα, ο κ. Σπυρόπουλος δημοσιοποίησε και τη σχετική δική του επιθυμία. Έτσι σήμερα το ΣΑΕ βρίσκεται με δύο λειτουργούντα γραφεία στην πρωτεύουσα του Ελληνισμού.

Το «νόμιμο» γραφείο του ΣΑΕ εγκαταστάθηκε πρόσφατα σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στην οδό Σκουφά και στον αριθμό 51, στο Κολωνάκι. Το γραφείο του κ. Σπυρόπουλου βρίσκεται στην οδό Απόλλωνος 5, στο Σύνταγμα.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχει συλλέξει το «ΠΑΡΟΝ», προκάλεσε την αντίδραση τόσο του κ. Ταμβάκη όσο και του υπουργείου Εξωτερικών. Το τελευταίο, μάλιστα, φέρεται να είναι ενοχλημένο με την πρωτοβουλία του κ. Σπυρόπουλου και διατυπώνει, ανεπισήμως βέβαια, την άποψη ότι «δεν συντρέχει λόγος να υπάρχουν δύο γραφεία του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού στην Αθήνα».