Ξεκίνησε τη λειτουργία του το δημοτικό σχολείο «Ελλάς – Μακεδονία» στην παραμεθόριο περιοχή Guiglo, της Ακτής Ελεφαντοστού. Το σχολείο, δυναμικότητας 300 μαθητών, στεγάζει ορφανά παιδιά οι γονείς των οποίων πέθαναν από HIV/AIDS και έγινε με χρηματοδότηση της οργάνωσης «Ελληνική Δράση Αφρικής», ( www.actionafrica.gr )πρόεδρος της οποίας είναι η κ. Μέρω Κεσεσίογλου, πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα.
Το σχολείο αυτό είναι το δεύτερο ελληνικό σχολείο που ιδρύει η κ. Κεσεσίογλου. Το πρώτο ήταν πριν από 11 χρόνια στην πόλη Toukouzou της Ακτής Ελεφαντοστού, όπου φοιτούν 600 παιδιά μαθαίνοντας ελληνικά.

Από το 1980 μέχρι σήμερα η ίδια έχει ιδρύσει συνολικά εννιά νοσοκομεία, ένα ορφανοτροφείο και δύο σχολεία, όλα με την επωνυμία «Ελλάς» και με την ελληνική σημαία να κυματίζει σε αυτά. Εξόπλισε 30 Κέντρα Υγείας και υλοποίησε 70 προγράμματα ανάπτυξης όπου ιδρύθηκαν 70 συνεταιρισμοί με 3.000 γυναίκες, οι οποίες πέτυχαν να αυξήσουν το μηνιαίο τους εισόδημα.
Τον Οκτώβριο τιμήθηκε για το φιλανθρωπικό της έργο στη Μαύρη Ήπειρο, με το ανώτατο παράσημο της Αφρικανικής Ένωσης, σε ειδική εκδήλωση, παρουσία εκπροσώπων από τα 53 κράτη-μέλη της, στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας.

ΠΗΓΗ: GREECE SALONIKA