«Στο θέμα της ονομασίας κατά τη γνώμη μου είναι λάθος η λογική που λέει ότι θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Η κοινά αποδεκτή ονομασία θα μας κάνει όλους νικητές. Θα αποδείξουμε και οι δύο, σαν καλοί φίλοι, ότι κανένας δεν υποβλέπει τον άλλο. Η απλή και ξεκάθαρη αυτή στάση και των δύο μας θα απελευθερώσει όλες εκείνες της δημιουργικές δυνάμεις, οι οποίες θα οδηγήσουν τους λαούς μας σε ακόμα στενότερη σχέση για την ανάπτυξη και την ευημερία. Η στιγμή είναι τώρα.. », αναφέρει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ», ένα τμήμα της οποίας δημοσιεύεται σήμερα.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, η κα Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Οι φίλοι μιλούν ανοιχτά και με ειλικρίνεια…Οι δε σχέσεις καλής γειτνίασης ήταν για όλες τις χώρες που μπήκαν στο ΝΑΤΟ ένα σημαντικό κριτήριο το οποίο αναδείκνυε την πολιτική βούλησή τους να ενστερνιστούν τις αρχές και τις αξίες του οργανισμού".
Ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Μπακογιάννη στην «Ουτρίνσκι Βέσνικ» θα δημοσιευθεί στο αυριανό (1/12) φύλλο της εφημερίδας.
ΠΗΓΗ : GREECE SALONIKA