Αντι-γράφουμε από το  ANTI μια είδηση πολυ ενδιαφέρουσα και για τους Ομογενείς της Αμερικής που κάποτε έχασαν χρήματα…"Ένα πόρισμα που καίει την ΙΝΤΕRΑΜΕRΙΚΑΝ και τσουρουφλίζει την κυβέρνηση αποκαλύπτει το περιοδικό «Αντί» στο τεύχος του που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή. Στο πόρισμα – καταπέλτη, η Εθνική Αναλογιστική Αρχή (ΕΑΑ), αποκαλύπτει, ότι η Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής INTERAMERICAN, προκειμένου να επιτύχει, το 1999, την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, φούσκωσε τα αποθεματικά της και την παραγωγή της σε ασφάλιστρα. Υπενθυμίζουμε ότι ύστερα από καταγγελίες της εφημερίδας ΑΥΡΙΑΝΗ, το 2005 είχε διαταχθεί με εισαγγελική παραγγελία έλεγχος των αποθεματικών της εταιρίας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες «ο κ. Κοντομηνάς εξαπάτησε χιλιάδες μετανάστες της Ν. Αφρικής και της Ευρώπης και  απέσπασε χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 400 δις. δραχμών». Με την από 9/11/2005 κατεπείγουσα παραγγελία του ο διενεργών τότε την προκαταρκτική εξέταση Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Παναγιώτης Αθανασίου, ζήτησε από το Υπουργείο Ανάπτυξης να συσταθεί Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποτελούμενη από αναλογιστές και ορκωτούς λογιστές, προκειμένου να γίνει ουσιαστικός έλεγχος στην εταιρία INTERAMERICAN. Όπως όμως αναφέρει το «Αντί» ουσιαστικός  αναλογιστικός έλεγχος δεν έγινε ποτέ, διότι δεν τον ήθελε η …εταιρία. Σ΄ αυτό την διευκόλυναν, τόσο η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, όσο και άλλα στελέχη της κυβέρνησης που αναφέρονται στο ρεπορτάζ του περιοδικού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το θέμα προκαλεί τριγμούς και σε δικαστικό και σε πολιτικό επίπεδο και σύντομα αναμένονται εξελίξεις."  και συνεχίζουμε προσθέτωντας τα εξής:

  

ήρθε ποτέ κανείς εδώ στη ΝΥ να κάνει έλεγχο για το θέμα;

έστειλε ποτέ γνωστή για τις μάχες της για την Ελευθεροτυπία-που σημειωτέον έχει και μόνιμο ανταποκριτή στη ΝΥ- να κάνει  σχετική έρευνα;

αλήθεια τα στοιχεία που βρήκαν οι συνεργάτες του Γιώργου Κουρή  που ήρθαν πέρσι στη ΝΥ τι απέγιναν;(…)

κάλεσε ποτέ κανείς να δώσουν καταθέσεις τους  πρώην υπαλλήλους  της πάλαι ποτέ πανίσχυρης Interamerican που σήμερα κάνουν καρίερα σε άλλες τράπεζες; (…) 

έμαθε κανείς ποτέ ποιους είδε -μεταξύ αυτών και πρώην στελέχη της τράπεζας – και γιατί  ο Δημήτρης Κοντομηνάς κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη ΝΥ; (…)