Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΦΘΗΚΕ

 από το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ 

Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ, ΚΡΑΤΑ, ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ, ΤΗ ΒΑΡΙΑ ΜΠΑΡΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

 

  

 

 

Ψάχνοντας την Είδηση της Χρονιάς που φεύγει, βρήκαμε ταυτόχρονα τον Έλληνα της Χρονιάς! Είναι ο Έλληνας Δήμαρχος της μαρτυρικής Χειμάρρας, ο Βασίλης Μπολάνος!

 

   Ο Έλληνας που τόλμησε μέσα στο 2007, να υψώσει τη φωνή και το ανάστημα του Ελληνισμού, απέναντι στους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς των Τιράνων, αλλά και απέναντι στη ρυθμισμένη και καλοκουρδισμένη «ηρεμία» και «ησυχία» που καλλλιεργεί συστηματικά από το 1994 η Αθήνα, θυμίζοντας τις προτροπές που διαβίβαζε άλλοτε σε Ίωνα Δραγούμη, Παύλο Μελά, Γεώργιο Τσόντο (Καπετάν Βάρδα), Σπύρο Σπυρομήλιο και τόσους άλλους, για να εγκαταλείψουν τους ιερούς αγώνες της Ελευθερίας!

 

   ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ γιατί ο Βασίλης Μπολάνος είναι εντελώς άγνωστός στην Ελλάδα! Επειδή η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ θάφτηκε κυριολεκτικά με τη βοήθεια και των κρατικών αμορτισέρ «απορρόφησης καραδασμών»!!!

 

   Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, που αποτελεί ένα ανεξάρτητο, μαχητικό Δίκτυο Ενημέρωσης και Δράσης του Παγκόσμιου Ελληνισμού και ταυτόχρονα την Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης (think tank), ΘΕΩΡΗΣΕ ΑΝΑΓΚΑΙΑ (αντί ευχετήριας κάρτας) ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ώστε να τα γνωρίσουν όλοι οι Έλληνες από ολόκληρο τον Κόσμο!

ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΟΛΑΝΟΥ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΒΟΡΕΙΟΠΗΡΩΤΙΚΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΚΟΣΣΟΒΟΥ

(Αυτονομία – Ανεξαρτησία)

 

   Ειδικότερα, στις 22 Απριλίου του 2007, ο Βασίλης Μπολάνος, αγωνιστής και αλύγιστος Δήμαρχος της Χειμάρρας, μιας μαρτυρικής πόλης που δεν αναγνωρίζουν σαν ελληνική τα Τίρανα και έχουν δώσει στο παρελθόν μάχες βίας, νοθείας και τρομοκρατίας, προκειμένου να μην εκλεγεί Έλληνας Δήμαρχος, ενώ τώρα αρπάσσουν χιλιάδες στρέμματα Βορειοηπειρώτικης Γης στην περιοχή ιδίως της Χειμάρρας,  είχε κάνει μια βαρυσήμαντη δήλωση στο αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι Top Channel, λέγοντας μέσα στην Αλβανία ότι «δεν ζητούμε κάτι περισσότερο απ' ό,τι η Αλβανία ζητά στο Κοσσυφοπέδιο»!

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

   Οι δηλώσεις του Έλληνα Δημάρχου Χειμάρρας εξελήφθησαν ως σάλπισμα της δικαιούμενης και κατοχυρωμένης Αυτονομίας για την Βόρειο Ήπειρο, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει επάνω του τη σφοδρότατη επίθεση των Αλβανικών Εφημερίδων, που ζητούσαν από την κυβέρνηση Μπερίσα να στείλει φυλακή τον Μπολάνο, επειδή δήθεν επιβουλεύεται την Αλβανική Εθνική Κυριαρχία!  Η οποία βέβαια δεν ισχύει στις λεγόμενες «Ελληνικές Περιοχές», όπου οι Έλληνες κατά το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας πρέπει να έχουν δική τους ένοπλη Αστυνομική Δύναμη, ενώ απαγορεύεται να μπει Αλβανικός Στρατός στις ελληνικές περιοχές της Βορείου Ηπείρου! Η δε λύση του Βορειοηπειρωτικού, της επανένωσης, όπως και των Γερμανιών, εκκρεμεί επισήμως στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ των 4 Μεγάλων Δυνάμεων Ρωσίας, ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας από το 1946. Το ίδιο Συμβούλιο, επανένωσε την Δυτική και Ανατολική Γερμανία! Η δε γη στις Ελληνικές Περιοχές, είναι αυτονόητο ότι ανήκει στους γηγενείς Έλληνες κατοίκους και δεν μπορεί να αρπαχθεί με κανένα νόμιμο ή παράνομο τρόπο, αφού δεν αποτελεί τελεσίδικα Αλβανικό Έδαφος, αλλά ίσα ίσα αποτελεί έδαφος που εκκρεμεί Διεθνώς, νομίμως και δικαίως η απόδοσή του στη Νικήτρια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Ελλάδα! Από την άλλη, δεν μπορούν τα Τίρανα να θέλουν Ανεξαρτησία για το Κόσσοβο και σκλαβιά για τη Βόρειο Ήπειρο!

   Για τις αυτονόητες και νόμιμες δηλώσεις του Βασίλη Μπολάνου, αντέδρασε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανικής Βουλής Πρεκ Ζογκάτς ζητώντας την παραίτηση του ελληνικής καταγωγής Δημάρχου της Χειμάρρας, ενώ το Αλβανικό κόμμα LSI εξέδωσε Ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει την δήλωση Μπολάνου ως "προσβλητική για το ευγενές Αλβανικό Έθνος"!

   Ταυτόχρονα, εξοργισμένοι Αλβανοί έστειλαν πολλά απειλητικά μηνύματα στον ηρωικό Έλληνα Δήμαρχο κατά της ζωής του! Και ας είπε τα αυτονόητα και όσα απορρέουν από τις Διεθνείς Συνθήκες και τα κεκτημένα της Βορείου Ηπείρου!

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

   ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ η είδηση εξαφανίστηκε κυριολεκτικά και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε πως δεν ξέρει, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ της κατοχυρωμένης Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου!

   Ιδού το σχετικό «ιστορικό» απόσπασμα, από την καθιερωμένη Ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών στο ΥΠΕΞ, δύο μέρες μετά τη δήλωση Μπολάνου, στις 24 Απριλίου 2007:

 

κ. ΤΣΑΚΑ: Κύριε Κουμουτσάκο, πριν 2 μέρες ο Δήμαρχος Χειμάρρας, κ. Μπολάνος, έκανε μια δήλωση-βόμβα ότι η ελληνική μειονότητα της βόρειας Ηπείρου ζητάει ανεξαρτησία. Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ αυτής της θέσης του κ. Μπολάνου;

κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Μπολάνου. Πρέπει να δω το πλήρες κείμενο και να γίνει η αξιολόγηση.

κ. ΤΣΑΚΑ: Η δήλωση είναι επίσημη και ….

κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Δεν τη γνωρίζω.

κ. ΤΣΑΚΑ: …και έχει φέρει θύελλα αντιδράσεων σ' αυτό το θέμα.

κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Ειλικρινώς δεν γνωρίζω τη δήλωση αυτή, την οποία πρέπει να διαβάσω για να έχουμε εσείς και εγώ μια κοινή βάση αναφοράς.

κ. ΤΣΑΚΑ: Πιστεύετε ότι αυτή η ιδέα είναι σωστή, δηλαδή να έχει ανεξαρτησία η βόρεια Ήπειρος και να συγκρίνεται, όπως λέει ο κ. Μπολάνος, με το θέμα του Κοσσόβου, δηλαδή όπως η περίπτωση του Κοσσόβου;

κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Σας είπα, δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Μπολάνου. Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο. Πρέπει να το γνωρίζω για να έχουμε εσείς και εγώ ένα κοινό σημείο αναφοράς. Για να μπορείτε εσείς να κάνετε την ερώτηση σε κάποιον που γνωρίζει και εγώ να απαντήσω σε κάποιον που επίσης γνωρίζει.

 

ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΛΑΝΟΥ

«Δεν αναιρώ τίποτα! Είπα το αυτονόητο!»

 

   Απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε ο Δήμαρχος Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος στην Εφημερίδα «ΛΑΪΚΟ ΒΗΜΑ» στα τέλη Νοεμβρίου 2007, πριν ένα μήνα:

 

ΛΑΪΚΟ ΒΗΜΑ: Πριν από μερικούς μήνες μια δήλωση σας που παραλλήλιζε το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα με αυτό του Κοσσυφοπεδίου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον Τύπο και ορισμένους πολιτικούς χώρους της Αλβανίας. Σήμερα που ο κουρνιαχτός έχει πια κατακάτσει και μπορείτε να δείτε τα πράγματα πιο ψύχραιμα, θεωρείτε ότι ήταν μια άστοχη δήλωση ή ότι είπατε απλώς το αυτονόητο;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΛΑΝΟΣ: Δεν αναιρώ τίποτα από όσα είχα δηλώσει, είπα απλώς το αυτονόητο! Θέλω να τονίσω ότι ποτέ δεν κάνω παραλληλισμούς. Κάποιοι θέλουν να το ερμηνεύσουν έτσι. Κάποιοι άλλοι θέλησαν να καλυφθούν. Δεν κατάλαβα γιατί.
Με την ευκαιρία αυτής της ερώτησης, θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχουν πιο πολλά διεθνή νομικά κείμενα, τα οποία καθορίζουν τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών και της Βορείου Ηπείρου, από όσα υπάρχουν μέχρι στιγμής για το Κόσσοβο!

Μακεδονία – Θεσσαλονίκη, 31 Δεκεμβρίου 2007 μ.Χ.

Παραμονή του Αγίου και Μεγάλου Βασιλείου,

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2008 μ.Χ.

Της χρονιάς της Βορείου Ηπείρου