ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

Μια πραγματικά αδικαιολόγητα  πρωτοφανής (για τα δεδομένα και την ισχύουσα κατάσταση αλλά και το εσωτερικό status της Ε.Ε.)  ενέργεια που στρέφεται -είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα- εμφανώς  κατά της Ελλάδος, αποκαλύπτει σήμερα το Greek American News Agency.  Συγκεκριμένα  σε εκπομπή αφιέρωμα με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Τουρκία που προβλήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2008 από το ευρωπαϊκό τηλεοπτικό δίκτυο EURONEWS  εμφάνισε ως έδαφος της Τουρκίας τα Ελληνικά νησιά Ρόδο, Σάμο, Λέσβο καθώς και άλλα νησιωτικά συμπλέγματα ( όπως Σύμη, Ικαρία, Φούρνοι) που φτάνουν ως το Καστελόριζο!  καθώς και όλα τα παράλια της περιοχής συνυπολογίζοντας ως Τουρκικό έδαφος και τα Ίμια!!

Παράλληλα στους ίδιους χάρτες  «επεκτείνονται»  τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας με δικαιώματα ερευνών στην περιοχή ενώ το κρατίδιο των Σκοπίων κατονομάζεται ως "Μακεδονία". Άλλη μια ενέργεια  που αμφισβητεί ευθέως  την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας καταγράφεται στο μεγάλο κατάλογο αντίστοιχων ενεργειών που έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα. Η εκπομπή αφιέρωμα προβλήθηκε με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού  Κώστα Καραμανλή στην Τουρκία  μετά από 49 χρόνια.  Κατά τη διάρκεια της εκπομπής το κανάλι θέλοντας να απεικονίσει  τις δυο χώρες γεωγραφικά προέβαλε τον χάρτη που βλέπετε παραπλεύρως με τα σχετικά σχόλια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλως τυχαίως οι χάρτες όταν δεν προέρχονται από Τουρκική πηγή σχεδόν στο σύνολο τους προέρχονται είτε από τις ΗΠΑ είτε από το ΝΑΤΟ.

Η επισήμανση αυτή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.   Ο χάρτης, που όπως προκύπτει από έρευνα του Greek American News Agency  σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή που προέρχεται  από το κανάλι,  είναι copy paste αντίστοιχων αμερικανικών ή ΝΑΤΟικών χαρτών που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας και όλως τυχαίως συμπίπτουν με εκείνους των Τουρκικών στρατηγίων και τις παρανοϊκές απαιτήσεις- διεκδικήσεις  των στρατηγών της γειτονικής χώρας που ακόμα δεν εννοούν να αποδεχτούν την ήδη διαμορφωθείσα πολιτική  κατάσταση και την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας των δυο χωρών ότι οι δυο λαοί έχουν δικαίωμα και απαιτούν από τους ηγέτες τους να ζήσουν ειρηνικά.

Το αξιοσημείωτο το οποίο μαρτυρά πολλά για τις κρυφές διαθέσεις και προθέσεις κάποιων που παίζουν τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια είναι ότι  σε δεύτερο πλάνο όπως προκύπτει από εικόνες που μεταδόθηκαν εμφανίζονται  ως de facto διαμμελισμένο –στη μέση ακριβώς-  το Αιγαίο, δίνοντας και αναγνωρίζοντας δικαιώματα Έρευνας & Διάσωσης στην Τουρκία πάνω και γύρω από τα ελληνικά νησιά, όπως ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΛΗΜΝΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΛΕΣΒΟΣ, ΨΑΡΑ, ΧΙΟΣ, ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΠΑΤΜΟΣ, ΛΕΡΟΣ, ΚΩΣ και τα γύρω νησιά, μέχρι το ακρωτήριο της Καρπάθου!!!

 Το θέμα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο γι αυτό και επιβάλλεται οι  Έλληνες Ευρωβουλευτές να κινητοποιηθούν άμεσα και το θέμα να αντιμετωπιστεί ριζικά σε όλα τα επίπεδα και τις αντίστοιχες υπηρεσίες που έχουν την σχετική ευθύνη. Είναι αδιανόητο για μια χώρα που είναι πλήρες και ισότιμο μέλος της Ε.Ε.  από τη δεκαετία του 1980 ενώ είναι από τις βασικές χώρες που συναποτελούσαν τις χώρες της  ΟΝΕ να γίνονται τόσο σοβαρά «λάθη». Τέτοιες ενέργειες μόνο λάθη δεν μπορούν να θεωρηθούν! Αυτή  τη φορά  η αμφισβήτηση δεν είναι τυχαία ούτε μπορεί έτσι εύκολα να θεωρηθεί ένα απλό λάθος κάποιου τεχνικού του καναλιού,  ακριβώς επειδή  προέρχεται από το ευρωπαϊκό τηλεοπτικό δίκτυο  EURONEWS το οποίο μάλιστα είναι και το επίσημο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό δίκτυο. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι νέο μέλος της Ε.Ε. και επομένως δεν δικαιολογούνται  τέτοια και τέτοιας έκτασης  σοβαρά «λάθη». Θα έπρεπε αν μη τι άλλο οι υπεύθυνοι του καναλιού να έχουν μεγαλύτερη προσοχή σε τόσο σοβαρά ευαίσθητα και  ύψιστης διευρωπαϊκής σημασίας.   Θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε και  σε κάθε περίπτωση άστοχες ενέργειες που  κινδυνεύουν  ευθέως να θέσουν σε κίνδυνο τις εσωτερικές ισορροπίες εντός των συν-εταίρων αλλά και εντός των   οργάνων της Ε.Ε. στα οποία μετέχει η Ελλάδα ως ισότιμο και πλήρες μέλος της Ε.Ε. εδώ και δυο δεκαετίες.  

 Όλως περιέργως ο χάρτες που κατά καιρούς εμφανίζονται στην επικαιρότητα είτε δια  δημοσιογραφικών αποκαλύψεων είτε δια αντίστοιχων  «λαθών»  δείχνουν   να αλλάζουν   σχεδόν πάντα τα σύνορα  όχι τυχαία υπέρ  Τουρκίας!  Αυτό συνέβη και αυτή τη φορά! Μόνο που δεν πρέπει να περάσει και αυτό στα ψηλά ούτε να  υποβαθμισθεί από τα αρμόδια όργανα εντός και εκτός Ε.Ε.  αλλά και της  Ελλάδος.  Μια Ελλάδα που για ακόμα μια φορά τείνει να περάσει την  οριογραμμή της πολιτικής αστάθειας παρά τις προσπάθειες του  Έλληνα Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.  Δεν θα πρέπει να  διαφεύγει της προσοχής μας, όπως έχει καταδείξει η πρόσφατη ιστορία μετά την πτώση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την άνοδο της Κεμάλ πως η εξωτερική πολιτική της γειτονικής χώρας δεν έχει αλλάξει στόχους, προθέσεις και διαθέσεις όσα χρόνια και αν έγιναν. Όσα βήματα μικρά ή μεγάλα. Πάντα  η Ελλάδα ήταν ευάλωτη σε παρόμοιες περιπτώσεις ευαίσθητων  και εύθραυστων πολιτικών  ισορροπιών  η χώρα μας όπως συνέβη το 1974,   το  1978, και το 1996 με τα Ίμια.      

 Τι να πούμε; Λάθος (εσκεμμένο); ασχετοσύνη ή σκοπιμότητα… της γεωγραφικής υπηρεσίας του καναλιού; αμορφωσιά;  Αυτές οι συμπτώσεις μόνο σε λάθη δεν μπορούν να αποδοθούν.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το δίκτυο πολιτών ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ το οποίο με σχετική ανακοίνωση του αναδεικνύει και το θέμα. Διαβάστε τη.