Ο Στράτος Παραδιάς επίτιμο μέλος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου

Αθήνα/Κολωνία, Φεβρ. 2008. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. που πραγματοποιήθηκε στον Κινηματογράφο "ΑΤΤΙΚΟΝ". Στο συνέδριο παρευρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ κ. Μίμης Ανδρουλάκης, εκπρόσωποι των συγγενών φορέων, μεγάλος αριθμός ξένων αντιπροσωπειών από την Ευρώπη και τις Ενώσεις Ιδιοκτητών από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και πλήθος κόσμου που γέμισε την αίθουσα του κινηματογράφου "ΑΤΤΙΚΟΝ".

Σε νέο «πακέτο» ρυθμίσεων όσον αφορά τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομίας με στόχο, όπως είπε ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης (φωτό με τον Πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ Στράτο Παραδιά) από το βήμα του συνεδρίου, να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για όσους φόρους εξακολουθούν να βαρύνουν τα ακίνητα.

Ωστόσο, ο υπουργός δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, ενώ απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα της αύξησης των αντικειμενικών αξιών, δηλώνοντας πως «όταν θα έχουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις θα τις κάνουμε». Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης ζήτησε από την ΠΟΜΙΔΑ να πάρει πρωτοβουλία για την υλοποίηση έργων δημιουργίας πρασίνου στις ταράτσες των πολυκατοικιών, αλλά και για τη δημιουργία υποδομών που θα κάνουν περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον τις κατοικίες.

Το συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ απασχόλησαν κατά κύριο λόγο το νέο σύστημα φορολόγησης των ακινήτων, οι αντικειμενικές αξίες και η προοπτική αύξησής τους, η υποβολή δηλώσεων για τη σύνταξη του κτηματολογίου, καθώς και η υποχρέωση έκδοσης πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης που θα είναι υποχρεωτικό από τον επόμενο χρόνο.

Στο επίσημο γεύμα της ΠΟΜΙΔΑ για τους προσκεκλημένους από το εσωτερικό και το εξωτερικό ο εκπρόσωπος τύπου του DHW και αντιπρόεδρος Φαίδων Κοτσαμπόπουλος τίμησε στο πρόσωπο του δραστήριου προέδρου της ΠΟΜΙΔΑ Στράτου Παραδιά την οργάνωση για την συνεργασία και την αρωγή της στις δραστηριότητες του DHW τα περασμένα χρόνια. Του επέδωσε δε το δίπλωμα του Επίτιμου Μέλους του DHW παρουσία και του Πρόεδρου της Γερμανοελληνικής Ένωσης Προστασίας Ακινήτων Εξωτερικού δικηγόρου Δημήτρη Κούρου (φωτό). Ο κ. Κούρος μάλιστα εξελέγη κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΜΙΔΑ ειδικός σύμβουλος για θέματα ακινήτων εξωτερικού στο Δ.Σ. της οργάνωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.pomida.gr/

http://www.dhsg.eu/

http://www.uipi.com/