Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης συναντήθηκε σήμερα (20-02-2008) με το Συντονιστή του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης κ. Γεώργιο Αμαραντίδη.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης, παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Κυπαρισσίδης, η Γενική Πρόξενος στη Φρανκφούρτη κυρία Σταυρούλα Φραγκογιάννη, σύμβουλοι του Υφυπουργού και μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης.

Ο κ. Αμαραντίδης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τη θετική εξέλιξη σειράς θεμάτων που αφορούν στο ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης όπως:

την επικείμενη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου της Περιφέρειας τα Προσυνέδρια και το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την Ελληνόφωνη Παιδεία στην Ευρώπη τις δράσεις για τη συγκρότηση της νεολαίας στα πλαίσια του ΣΑΕ την αγαστή συνεργασία με τους φορείς της ομογένειας.

Μέσα από τη συνάντηση, που έγινε στα πλαίσια της επίσκεψης του κ. Κασσίμη στη Γερμανία, πιστοποιήθηκε το επίπεδο καλής συνεργασίας του Υφυπουργού Εξωτερικών και του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης.