ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

 Την ώρα που η Ελλάδα δίνει την μάχη για το θέμα των Σκοπίων και ο έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναχωρεί για το Βουκουρέστι με την πλέον πολυπληθή αντιπρσωπεία  (και 45 άτομα προς το παρόν)  -και έτσι πρέπει αλοίμονο- την δεύτερη σε μέγεθος μετά την Αμερικανική, την ίδια ώρα οι Αμερικανοί ετοιμάζονται για μια πανηγυρική φιέστα και μια πάση θυσία (διπλωματική και πολιτική)επιτυχία του G. Bush πριν κλείσει την θητεία του σε λίγους μήνες.   Για τους  Αμερικανούς όπως αποκαλύπτει σημερα  με ένα ακόμα στοιχείο και απόδειξη  το Greek American News Agency– για τους οποίους το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων φαίνεται να  αποτελεί  απλά  ένα  διμερές πρόβλημα και ως τέτοιο θα το αντιμετωπίσουν οι Αμερικανοί. Για τις ΗΠΑ οι Σκοπιανοί πληρούν πλήρως τα κριτήρια ένταξης όπως φαίνεται και από την  σημερινή σχετική ανάλυση από το γραφείο Τύπου του Αμερικανικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (το αμερικανικό πεντάγωνο δηλαδή)  στην οποία θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιαη η εισδοχή των Σκόπίων! Σημειώστε και κρατείστε το εξής: Πρόκειται για σημερινή ανάλυση -ανακοίνωση μια μέρα πριν την 59 Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Μακάρι να αντραπούν τα δεδομένα. Μακάρι… 

ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΚΟΠΙΩΝ

Οι Αμερικανοί όμως  αναμένεται να συνεχίσουν τις πιέσεις στο περιθώρειο της Συνόδου ζητώντας την εισδοχή των Σκοπίων κατ' εξαίρεση για πρώτη φορά  στην ιστορία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας,(δηλαδή κανονικό πραξικόπημα ένα ακόμα μετά  αντίστοιχο στον ΟΗΕ τον Μάρτιο του 2003 λίγο πριν την εισβολή στο Ιράκ με το πρόσχημα των χημεικών όπλων του Σαντάμ).  Την εισδοχή των Σκοπιανών με μια ειδική συνοπτική διαδικασία που όμοια της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν τα Σκόπια θα γίνουν δεκτά με την σημερινή ονομασία τους, λαμβάνοντας την σχετική πρόσκληση  την οποία έχουν  προετοιμάσει με σχετική επιμέλεια Αμερικανοί και Βρετανοί  προβάλλοντας ως βασικό επιχείρημα την ενδιάμεση συμφωνία σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα υποχρεούται να στηρίζει το κρατίδιο στους διεθνείς οργανσιμούς με την προσωπρινή του ονομασία.

Αυτό το επιχείρημα θα υποστηρίξουν με κάθε δυνατόν (θεμιτό και αθέμιτο) μέσον επικαλούμενοι κυρίως  την ενδιάμεση συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων  που υπέγραψε  ο σημερινός πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας ως υπουργός εξωτερικών στις 13 Σεπτεμβρίου το 1995( ημέρα των γεννεθλίων του Κώστα Καραμανλή τραγική ιστορική ειρωνία…) Για τους Αμερικανούς το θέμα αυτό θεωρείται λήξαν και βασικό τους πρόβλημα είναι η Γεωργία και η Ουκρανία(χώρες άμμεσης επιρροής από την Ρωσική ομπρέλα και εκεί αναμένεται να υπάρξει επίσης έντονο διπλωματικό παζάρι γιατί η αντίδραση του Ρώσου προέδρου Β. Πούτιν αναμένεται σθεναρή την οποία θα θελήσει να κάμψει εν συνεχεία ο Αμερικανός πρόεδρος σε άλλη δεύτερη  κατ' ιδίαν συνάντηση  τους.