Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας από σήμερα Πέμπτη  3 Απριλίου (2008), βρίσκεται στην Νέα Υόρκη επίσημος προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης η οποία τον τιμά ως Grand Marshal(τελετάρχης) προκειμένου  να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 187η Εθνική Επέτειο από την Εθνική ανεξαρτησία  που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Ο κ. κύριος Σιούφας  θα είναι τελετάρχης της παρέλασης του Ελληνισμού στη Νέα Υόρκη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Απριλίου στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν και είναι ο δεύτερος πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής που τιμά η Ομοσπονδία Ελλ. Σωματείων μετά τον Απόστολο Κακλαμάνη τα τελευταία 20 έτη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο νυν πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής είναι από εκείνους που ανταποκρίθηκε  άμεσα και  υποστήριξε με θέρμη και ζωηρό ενδιαφέρον  την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελλ. Σωματείων Μείζονος ΝΥ να οργανώσει συνέδριο με θέμα τον "Ελληνισμό της Αμερικής τον 21ο αιώνα" με μήνυμα που έστειλε από τους πρώτους (πέρσι στις 14  Ιουνίου 2007) ως Υπουργός Ανάπτυξης. Ένα θερμό μήνυμα,το οποίο μάλιστα έγραψε ο ίδιος και όχι από εκείνα της  ρουτίνας τα οποία μάλιστα γράφουν άλλοι για λογαριασμό των υπουργών και υφυπουργών…   

Ο Πρόεδρος συνοδεύεται από διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής αποτελούμενη από τους Βουλευτές Νικόλαο Τσιαρτσιώνη, Ν.Δ.-Πρόεδρο Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού, Ιωάννη Τραγάκη, Γενικό Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ., Παρθένα Φουντουκίδου-Θεοχαρίδου, Ν.Δ.- Μέλος Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, Ν.Δ., Βασιλική Παπανδρέου, ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Παπουτσή, ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, ΠΑΣΟΚ, Ιωάννη Διαμαντίδη, ΠΑΣΟΚ, Δήμο Κουμπούρη, ΚΚΕ- Μέλος Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, Σπυρίδωνα- Άδωνι Γεωργιάδη, ΛΑΟΣ- Μέλος Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού.

Ο κ. Πρόεδρος και η διακομματική αντιπροσωπεία θα συναντηθούν με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, με μέλη του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, της AΧΕΠΑ, της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, ενώ θα επισκεφθούν ελληνικά σχολεία της Αστόρια, την έδρα Δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και την έκθεση για το Μινωικό Πολιτισμό, που διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Ωνάση.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Σ. ΚΑΛΑΝΑΝΤΖΑΚΟΥ

Η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Σοφία Καλαντζάκου θα παραστεί ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη, από την Πέμπτη 3 Απριλίου έως τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2008.

Η κα Καλαντζάκου θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Το Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 12:00, θα παραστεί στο Εθνικό Συνέδριο Παν-Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής. Την Κυριακή 6 Απριλίου θα παραβρεθεί στην παρέλαση που θα γίνει στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, ενώ τη Δευτέρα 7 Απριλίου στις 11:30, θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.  Στο σημείο αυτό θυμηθείτε τι γράφαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας για την εκπροσώπηση της Ελληνικής κυβέρνησης η οποία πέρσι είχε εκπροσωπηθεί με τον υπουργό Εθνικής Ε. Μεϊμαράκη,  επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού επιτελείου και χωρίς σε αυτή την εκπροσώπηση  να συμπεριλαμβάνεται η καθιερωμένη αντιπροσωπεία της διακομματικής επιτροπής για θέματα απόδημου Ελληνισμού. Αναλυτικά δείτε εδώ.    

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε αυτή την  διακομματική αντιπροσωπεία δεν μετέχουν οι  οι πρώην Υφυπουργοί και αρμόδιοι για θέματα απόδημου Ελληνισμού κύριοι Γρηγόρης  Νιώτης από το ΠΑΣΟΚ και βαθύς γνώστης της πραγματικότητας στην Ομογένεια  και Παναγιώτης Σκανδαλάκης από την Νέα Δημοκρατία οι οποίοι  σε κάθε ευκαιρία σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με παράγοντες και δημοσιογράφους έχουν  εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια τους με κάθε τρόπο, όχι μόνο για όσα συμβαίνουν στους κόλπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων,  αλλά κυρίως  με την συνολική κατάσταση στην Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ  η οποία μαστίζεται από βαθιά και μεγάλη κρίση.  Κρίση που έχει αποτυπωθεί δεκάδες φορές και στον Ελληνικό Τύπο με τελευταίο αποκαλυπτικό  δημοσίευμα στο ένθετο περιοδικό της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Big Fish  στις 15 Μαρτίου 2008 και αντίστοιχα τα εξίσου αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Greek American News Agency από τις 13 Μαρτίου 2008   για να επακολουθήσουν τα επίσης αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Greek American News Agency από  της   21 3 2008 , 24 Μαρτίου 2008 , 26 Μαρτίου 2008 ,  28 Μαρτίου 2008 , 28 Μαρτίου 2008 -Β ,  με τελευταία την άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του καθηγητή Νικόλαου Γεωργαντζά.

Είτε έχει να κάνει με την δυσλειτουργία του ΣΑΕ Αμερικής και των παράνομων ενεργειών του κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου και της ομάδας του, είτε πολύ περισσότερο με το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο το οποίο πλέον ως οργανισμός έχει πάψει να υφίσταται μετά το πραξικόπημα της 1η Μαρτίου 2008 στην Φιλαδέλφεια και την αποχώρηση της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων μελών. Διαβάστε σχετικά και εδώ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Δημήτρης Σιούφας, βαθιά δημοκράτης και αγωνιστής για τα ιδεώδη της ελευθερίας έκφρασης λόγου, πάντως που έχει ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια για τα τεκταινόμενα στους κόλπους της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ αλλά κυρίως για τα όσα συμβαίνουν στη Ν.Υ. και την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ την οποία υποστήριξε,  θα κρατήσει σαφείς  αποστάσεις από τα θλιβερά γεγονότα που έχουν προηγηθεί, ενώ σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές,  οι επισημάνσεις του στις κεντρικές εκδηλώσεις θα εμπεριέχουν αυτόν τον προβληματισμό με μηνύματα για ενότητα και ομοψυχία φέρνοντας το πρόσφατο παράδειγμα της Ελλάδας η οποία πήγε ενωμέμνη στο ΝΑΤΟ με επικεφαλής τον Κώστα Καραμανλή και "κέρδισε μια μεγάλη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο".  Θα απευθύνει έκκληση ενότητας και ομοψυχίας  προς τον απανταχού Ελληνισμό και ειδικά προς τους έλληνες της Αμερικής στους οποίους προσβλέπει όλη η Ελλάδα. Τα όσα θα πει στις ομιλίες του ο Πρόεδρος της Βουλής απαιτούν καλή και διπλή ανάγνωση ακριβώς επειδή περιέχουν μηνύματα με  συγκεκριμένους αποδέκτες…  

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ