Τις τελευταίες λεπτομέρειες όλων των εορταστικών εκδηλώσεων για  τον εορτασμό της 187ης επέτειου από τον εθνικό ξεσηκωμό των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1821 με αποκορύφωμα την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Ν.Υ.   εξέτασαν κατά την καθιερωμένη συνεδρίαση τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ. Οι εορταστικές εκδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν  την Κυριακή 6 Απριλίου με την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο και θα ξεκινήσουν με την καθιερωμένη  δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου  στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος στο Manhattan παρουσία της πολιτικής ηγεσίας που έχει έρθει για το σκοπό αυτό  από την Ελλάδα. Επισήμως οι εκδηλώσεις ξεκινούν με την τελευταία πανομογενειακή στο Σταθάκειο απόψε Πέμπτη 3 Απριλίου όπου αναμένεται να δώσουν το παρόν οι επίσημοι προσκεκλημένοι εξ Ελλάδος. Πλήρες και αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενη σύνδεση σας για τις εορταστικές εκδηλώσεις.    

Προς στιγμήν και μόλις ελάχιστα 24ωρα πριν την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο ισχύουν όσα αναλυτικά έχουμε γράψει με κάποιες ευτυχώς διαφοροποιήσεις στα ποσά (που έχουν κινηθεί προς τα πάνω) και που με μεγάλη δυσκολία συγκεντρώνονται, είτε από ραδιομαραθώνιους (επί τη ευκαιρία ο ραδιομαραθώνιος του Hellas Fm σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση τελικά απέδωσε σε υποσχέσεις περί της 8.000$), είτε από άλλες εκδηλώσεις που με κόπο έχουν οργανωθεί προκειμένου να καλύψουν τα υπέρογκα έξοδα αυτής της μεγάλης υπερπαραγωγής. Σε ό,τι αφορά στα γενικότερα έσοδα από άλλες παράλληλες εκδηλώσεις εξακολουθούν να μην μπορούν να καλύψουν τα υπέρογκα έξοδα που αναμένεται να υπερκαλύψουν σε κόστος το ποσό των 300.000$. Μόνο το κόστος για την τηλεοπτική κάλυψη ξεπερνά τις 80.000$ με τους πλέον χαμηλούς υπολογισμούς και χωρίς κανένας να γνωρίζει τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσουν οι υπεύθυνοι πάλι…   

Οι διοργανωτές πάντως ευελπιστούν πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά, και αυτό εύχονται όλοι στο Διοικητικό Συμβούλιο, αν και παρά τις τιτάνιες και ειλικρινά  φιλότιμες προσπάθειες κάποιων στελεχών η συνολική εικόνα όσο πλησιάζουμε προς την έναρξη των εκδηλώσεων εξακολουθεί να παραμένει αρνητική,  προκαλώντας έντονο προβληματισμό και αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα στο Γενικό προξενείο αλλά και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Στελέχη, όπως  Απόστολος Σκοτίδας, ο οποίος πράγματι εργάζεται ανύστακτα από την ημέρα της εκλογής του μέχρι σήμερα και εφαρμόζει πιστά και κατά γράμμα τις αποφάσεις του Δ.Σ. (έστω και αν με αρκετές από αυτές διαφωνεί και το εκφράζει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.), και ο Διονύσης Πυλαρινός (το νεότερο μέλος ηλικιακά στο παρόν Δ.Σ).  ο οποίος με την πράγματι ειλικρινή, άοκνη και ανύστακτη εθελοντική εργασία του ειδικά ως προς την έξωθεν μαρτυρία της Ομοσπονδίας με τα site που έχει δημιουργήσει και επιμελείται σε καθημερινή βάση, έχει καταφέρει  να εμφανίζει έναν παραπαίοντα και γεμάτο οργανισμό από εσωτερικές διαμάχες, σκάνδαλα, παρατυπίες, παρανομίες και έκνομες πράξεις  ως ένα οργανωμένο και με σχέδιο οργανισμό. Παρακάτω θα δουμε αναλυτικά το πώς;    

Μέχρι στιγμής και οι δυο εργάζονται νυχθημερών χωρίς να υπολογίζουν κόπο, μόχθο και χωρίς να φείδονται χρόνου που στερούν από την οικογένεια τους  και  τις προσωπικές τους στιγμές.

Και ο ένας και ο άλλος εργάζονται χωρίς σταματημό. Εδικότερα.  Ο Απόστολος Σκοτίδας -με τον οποίο πολλές φορές το Greek American News Agency έχει διαφωνήσει είτε τώρα, είτε με το θέμα του συνεδρίου και παρά τις όποιες ενστάσεις του, εν τούτοις ήταν ο μόνος που εργάζονταν επί 24ωρου βάσης από τον Μάϊο του 2007 μέχρι τα τέλη Αυγούστου που αναβλήθηκε η διοργάνωση του Συνεδρίου. Από το πρωί ως το βράδυ εκτελώντας τα  χρέη του στο έπακρο και  όχι μόνο αυτά που προβλέπονται από το καταστατικό αλλά και πέραν αυτών με δεκάδες εργατώρες που καθημερινά επενδύει στα διοργανωτικά  είτε της παρελάσεως αλλά και σε κάθε επίπεδο  από την ημέρα της εκλογής του. Αυτά για να γράφονται και τα καλά για πρόσωπα που πραγματικά εργάζονται και σαφώς ξεχωρίζουν και διακρίνονται  με τα έργα και τις πράξεις τους, αλλά κυρίως με την σεμνότητα τους.   

Στο δικό του τομέα διαπρέπει από την ημέρα που εισήλθε στην Ομοσπονδία ο νεαρός Διονύσιος Πυλαρινός από  τον Απρίλιο του 2007 με αφορμή την διοργάνωση του Συνεδρίου για το οποίο επίσης εργάστηκε ανύστακτα και άοκνα, και προσέφερε εθελοντικά και με  αποτέλεσμα σε ότι και αν πιστώθηκε με ευθύνη του να φέρει εις πέρας. Η εργατικότητα του εντάθηκε ακόμα περισσότερο με την είσοδο του στο Διοικητικό Συμβούλιο. Μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει με ευθύνη και επιμέλεια του τα εξής:

Την ιστοσελίδα του συνεδρίου με θέμα "Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα"

Την ιστοσελίδα της "Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ"

Την ιστοσελίδα  για την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο 

Ειδική σελίδα στο FaceBook, στην οποία σας παροτρύνουμε να εγγραφείτε όλοι και για κάθε επικοινωνία στο σχετικό email  ή στο ειδική ιστοσελίδα υπενθύμησης που ακολουθεί, την οποία επίσης επιμελείται και ενημερώνει σε 24ωρη βάση ο κ. Διονύσης Πυλαρινός.  

meetup_logo_4.gif

 

 

 

Αν δεν είσαι Ομογενής για να ζεις επί πολλά έτη στην ΝΥ, και δεν  γνωρίζεις  πρόσωπα και πράγματα, τι πραγματικά συμβαίνει  στους κόλπους της Ομογένειας και ειδικότερα στους κόλπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ, η οποία μαστίζεται από βαθιά κρίση από το 2004 που εξελέγη στην ηγεσία ο Νικόλαος Διαμαντίδης, ως ο άνθρωπος που θα την έβγαζε από την μεγάλη κρίση που επίσης την είχαν βυθίσει οι κ.Τομόπουλος και Γεωργόπουλος τα προηγούμενα χρόνια από το 2000 μέχρι και το 2004, πραγματικά  βλέποντας όλη αυτή την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω με την δουλειά ενός και μόνον ανθρώπου, του Διονύση Πυλαρινού! Είναι δυνατόν να πιστέψεις ότι έχεις να κάνεις με έναν καλά οργανωμένο και εκσυχρονισμένο οργανισμό. Εργασία, η οποία έχει και κόστος και εργατώρες, ειδικά όταν ο πρόεδρος  που οφείλει να είναι γενναιόδωρος – και με βάση το καταστατικό- να προηγείται σε πρωτοβουλίες κάθε είδους και να μπαίνει μπροστά και με το χέρι στην τσέπη, όπως έκανε την κρίσιμη ιστορική στιγμή ο αείμνηστος πρόεδρος Κασάπης, όταν έβγαλε την κάρτα του και χρεώθηκε με περισσότερα από 20.000$ προκειμένου να ξεκινήσουν τα λεωφορεία για την Ουάσιγκτον για το μεγάλο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό που είχε οργανωθεί πριν από χρόνια όταν και πάλι το θέμα ήταν πρώτο στην αντζέντα των εθνικών θεμάτων. Και πρέπει να πούμε ότι τότε εκείνη η πρωτοβουλία ήταν ενάντια στις τότε βουλές, σκέψεις και προειλημμένες αποφάσεις  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του μακαριστού Κυρού Ιακώβου… Ο οποίος σύρθηκε την τελευταία στιγμή και τέθηκε επικεφαλής της πορείας μετά από εντονότατες στιγμές μεταξύ του Δημοσιογράφου Χρύσανθου Λαζαρίδη, τότε αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας  και του προέδρου Κασάπη. 

Για να λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους όπως είναι. Και τα καλά και τα κακά αυτού του οργανισμού! Γιατί υπήρξαν άνθρωποι με ανάστημα που προσέφεραν και ουδείς τους θυμάται ή τους τιμά όπως τους αξίζει!   

Θα έπρεπε η  Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ να είχε τιμήσει προ πολλού σε ειδική εκδήλωση, όπως το ίδιο και όλους ανεξαιρέτους τους εν ζωή πρώην προέδρους και έτσι να κλείσει αυτός ο μεγάλος διχασμός που οδήγησε ο Νικόλαος Διαμαντίδης την Ομοσπονδία από το 2004 μέχρι σήμερα βάζοντας με τις τελευταίες ενέργειες του κυριολεκτικά ταφόπλακα στην Ομοσπονδία Ελλ. Σωματείων Μείζονος ΝΥ!  Υπάρχει ακόμα η ευκαιρία η Ομοσπονδία να αρθεί στο ύψος της ιστορίας και των προγόνων της με μια ειδική εκδήλωση προς τιμήν όλων των πρώην προέδρων με ένα μεγάλο αφιέρωμα σε έναν προς έναν γιατί πολύ φοβάμαι ότι ουδείς εκ των μελών του Δ.Σ. πλην των κ. Μιχαλέα και Δημητρίου γνωρίζουν έστω και βασικά στοιχεία της 70χρονης ιστορίας του οργανισμού.

Ενός οργανισμού που ακόμα και με σημειολογικές ενέργειες, όπως η κίνηση ντροπής και απαξίωσης  του κ. Διαμαντίδη να προσφέρει  μόνον 100$ για τα έξοδα της Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια του ραδιομαραθώνιου του Hellas Fm. "δωρέα" που έκανε με ύφος ανθρώπου που δίνει 100 και 200.000$. Τέτοια υποκρισία και απαξίωση από τον άνθρωπο που όχι μόνο κερδίζει παράνομα χρήματα με την τηλεφωνική εταιρία GoDialect, η οποία όχι μόνον του ανήκει αλλά  και  που παρανόμως και χωρίς απόφαση Δ.Σ. έχει βάλει στην Ομοσπονδία ως τηλεφωνική εταιρία.  Ζημιώνοντας την ομοσπονδία με δεκάδες χιλιάδες δολάρια από την ημέρα εγκατάστασης της  μέχρι σήμερα.

Το χειρότερο; χρησιμοποιεί τη θέση του είτε για την προσωπική του αυτοπροβολή με ανούσιους χαιρετισμούς και χαριεντίσματα και παράνομες πράξεις όπως αυτές που του καταλογίζονται με την πρόταση μομφής που κατατέθηκε εις βάρος του την νύχτα της 17ης Ιουλίου 2007 . Πρόταση που δυο νύχτες αργότερα κάποιοι φρόντισαν να …εξαφανίσουν… Μια πρόταση που κατ' επανάληψη έχει επαναφέρει ο καθηγητής Νικόλαος Γεωργαντζάς και κατά τα φαινόμενα εκείνοι που την κατέθεσαν τότε, σήμερα ετοιμάζονται να την επαναφέρουν με περισσότερες υπογραφές και αίτημα για παραπομπή στο πειθαρχικό της Ομοσπονδίας με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής και αφαίρεσης κάθε προηγούμενου τίτλου από τα μητρώα του Ιστορικού οργανισμού… Εξελίξεις που  αναμένονται την επομένη της παρελάσεως…  

Μέχρι στιγμής από αυτά που προκύπτουν από το ρεπορτάζ η παρέλαση οικονομικά δεν βγαίνει! Εκτός αν υπάρξουν δωρητές την τελευταία στιγμή-και σε αυτούς βασίζονται πάντα οι γνωστοί "υπεύθυνοι"  εδώ και 20 χρόνια που εναλλάσσονται στην καρέκλα του οργανισμού -οι οποίοι αναλαμβάνουν κάθε φορά την ύστατη ώρα να καλύψουν τα ελλείματα. Τα περισσότερα τραπέζια στο Terrace On The Park  έχουν αναλάβει να καλύψουν με ευθύνη τους  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκτός του προέδρου Νικόλαου Διαμαντίδη(!) η δωρέα του οποίου μέχρι στιγμής αρκείται στα 100$ που έδωσε στον ραδιομαραθώνθιο του Hellas Fm. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμήσουμε την ευγενική χορηγία για τον ραδιομαραθώνιο και του κ. Ντίνου Ράλλη με επίσης 100$ αν και ο τελευταίος έχει δεσμεύσει ένα τραπέζι για την εορταστική εκδήλωση  (της Παρασκευής) 4 Απριλίου στο Terrace on the Park( προς θεού δεν θα πληρώσει ολόκληρο το κόστος αλλά έχει αναλάβει να προωθήσει εισητήρια που έχει χρεωθεί) αντίστοιχα έχει δεσμεύσει και ένα τραπέζι για την εκδήλωση στο Hillton το Σάββατο 5 Απριλίου το βράδυ( με τους ίδιους όρους).  

Επί τη ευκαιρία να υπενθυμήσουμε ότι από προηγούμενα έτη υπάρχουν αρκετά  χρέη προερχόμενα  από γνωστούς και επιφανείς ομογενείς, οι οποίοι ενώ δεσμεύουν τραπέζια και στην μια εκδήλωση και στην άλλη με αλλαλάζουσες και ηχηρές τυπανοκρουσίες εν τέλει  ξεχνούν να πληρώσουν…   Όπως κατ' επανάληψη έχιε συμβεί με τον εκδότη του Εθνικού Κήρυκα κ. Αντώνη Διαμαντάρη  ο οποίος η μοναδική φορά που φρόντισε να πληρώσει τις υποχρεώσεις του ήταν το 2005 που ήταν τελετάρχης, εκ τότε έχει ξεχάσει να στείλει τα σχετικά checks αντιθέτως η κ. Βέτα Διαμαντάρη οικονομική διευθύντρια  της εν λόγω εφημερίδας η οποία δεν ξεχνά ποτέ να εισπράξει τα check από την ομοσπονδία και μάλιστα χωρίς να την προβάλει όσο και όπως θα άξιζε σε έναν ιστορικό οργανισμό έστω με κάποια δωρεά σε καταχώρησης  ή σχετική έκπτωση (ειδικά για αυτή την περίοδο όπου όλος ο Ελληνισμός της Αμερικής με τον κάθε απλό ανώνυμο ή επώνυμο Ομογενή  να προσφέρει είτε από το υστέρημα είτε από το περίσσευμα),  είτε καλύπτοντας  έστω δημοσιγραφικά και αντικειμενικά τα εσωτερικά δρώμενα και όχι αρνητική προβολή και πάντα  κατά το δοκούν και των συμπλέοντων και οργανωμένων συμφερόντων… 

Σε ό,τι αφορά στο λεύκωμα θα είναι κατά πολύ λιγότερα τα έσοδα από την περσινή έκδοση.

Σε ό,τι αφορά την ευθύνη της προεδρικής φρουράς και φέτος το πρώτο λόγο έχει το Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης όπως καθιερώθηκε από το 2007.  

Χτες πάντως κατά τη δριάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου ακροθιγώς ετέθη από τον εκτελεστικό γραμματέα Απόστολο Σκοτίδα και το θέμα των "καταδικαστικών αποφάσεων" για τους δυο δημοσιογράφους κ. Θανάση Τσίτσα, αναδρομικά για όσα ανακριβή και ανυπόστατα είχε γράψει τον Ιούνιο του 2007, αλλά και για τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο για τις τελευταίες αποκαλύψεις και αντίστοιχα δημοσιεύματα στον Ελληνικό Τύπο. Ειδικότερα για το θέμα την θέση τους έχουν διαχωρίσει εναντίον της αποφάσεως  ή  απέχοντας της ψηφοφορίας οι κ. Γιάννης Γκόρος, Διονύσιος Πυλαρινός, ο Νικόλαος Γεωργαντζάς, και ο Απόστολος Σκοτίδας που τάχθηκαν κατά παρόμοιων αποφάσεων είτε για τον έναν είτε για τον άλλο, και οι Μιχάλης Τραχανής, και Γιώργος Ρουσάκης. 

Στην ψηφοφορία που έγινε στις 26 Μαρτίου συμμετείχαν 13 σε σύνολο 21 μελών. Για το θέμα που τέθηκε  εναντίον των δυο δημοσιογράφων την πρόταση εναντίον του κ. Θανάση Τσίτσα, κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Δημητρίου και υπερψηφίστηκε από 9 (υπέρ της προτάσεως), 1 κατά της προτασης (και αυτός ήταν ο κ. Ράλλης που έκανε και τις δηλώσεις χωρίς σχετική άδεια από το Δ.Σ. στην "Ε") και 3 αποχές -λευκά{Γκόρος, Τραχανής, Σκοτίδας}. Ο πρόεδρος δεν ψηφίζει σε καμία ψηφοφορία παρά μόνο σε περιπτώσεις ισοψηφίας. 

Για δε τον υπέυθυνο έκδοσης του Greek American News Agency Αλέξανδρο Στεφανόπουλο την πρόταση κατέθεσε ο κ. Παναγιώτης Μιχαλέας τη υποδείξει του προέδρου, ο οποίος και στο παρελθόν επανειλημμένα είχε θέσει θέμα εναντίον του συγκεκριμένου. Την πρόταση ψήφισαν οι κ. Ράλλης, Παύλου, Βουρνάς, Καλαμαράς, Μιχαλέας, και Δημητρίου ενώ εναντίον (ή απείχαν) της διαδικασίας  τάχθηκαν οι κ.κ. Τραχανής, Ρουσάκης, Πυλαρινός, Σκοτίδας, Φωκάς, Γεωργαντζάς, και τον πρόεδρο που δεν ψηφίζει. Επομένως με βάση το καταστατικό ξεκάθαρη απόφαση για τον συγκεριμένο δεν υπήρξε για αυτό και με πρόταση των κ. Δημητρίου, Διαμαντίδη και Μιχαλέα στην συνεδρίαση 2 Απριλίου αποφασίστηκε η ψηφοφορία της 26ης Μαρτίου, καθώς και το αποτέλεσμα της να μην κοινοποιηθεί αλλά ωστόσο να απαγορευθεί η είσοδος ειδικά στον Α.Σ. Κατά την διάρκεια της συζήτησης επί του συγκεκριμένου το λόγο έλαβαν και εξάφρασαν την έντονη διαφωνία τους ο Α. Σκοτίδας, ο Ν. Γεωργαντζάς, και ο Δ. Πυλαρινός.   

Και τώρα διαβάστε το καταστατικό της Ομοσπονδίας (για να το εμπεδώνουμε κιόλας), το οποίο παρά τις αντιφάσεις του, και τις όποιες  ανακολουθίες ή αναχρονιστικά σημεία του σε αυτό θέμα, στο πώς δηλαδή λαμβάνονται οι αποφάσεις ποιες ισχύουν και ποιες όχι, είναι πολύ ξεκάθαρο!  Και βάλτε τα συμπεράσματα σας για την σοβαρότητα και προ πάντων το ήθος κάποιων ανθρώπων… 

Με το θέμα των καταδικαστικών αποφάσεων εις βάρος ανθρώπων του Τύπου ασχολείται και η τοπική ομογενειακή εβδομαδιαία εφημερίδα Greek News  του συναδέφλου Απόστολου Ζουπανιώτη,  το σχόλιο και το ΚΑΡΦΙ του οποίου παραθέτουμε αυτούσιο παρακάτω.  Αν και ο φίλτατος κάπου συγχέει ασύγκριτα  και παντελώς  ανόμοια πράγματα, πράγματα για τα οποία δίνουμε περαιτέρω αποκαλυπτικές εξηγήσεις παρακάτω για να λύονται σιγά σιγά όλα τα μυστήρια. Ωστόσο εκείνο που έχουμε να προσθέσουμε επί του σχολίου είναι ένα: αν ο εγωισμός και η επιλεκτική μνήμη ήταν προνόμιο των ολίγων, τότε σίγουρα ο κόσμος θα ήταν καλύτερος ωστόσο παραθέτουμε το σχόλιο και την κριτική αυτούσια όπως την διάβάσαμε και:           

Πάνε γυρεύοντας

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης μοιάζει με τη γελάδα που γεμίζει την καρδάρα με το γάλα και στη συνέχεια της δίνει μια κλοτσιά και το χύνει. Οι άνθρωποι είναι όντως αυτοκαταστροφικοί και πάνε γυρεύοντας. Έχουμε λοιπόν και λέμε: Πώς είναι δυνατόν δέκα μέρες πριν την παρέλαση κι ενώ υπάρχουν τόσο και τόσα προβλήματα, τόσο οργανωτικά, όσο και οικονομικά, βρίσκει το χρόνο η διοίκηση να ασχοληθεί με την έκδοση καταδικαστικών ψηφισμάτων σε δημοσιογράφους;

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Πέρυσι, συνεδρίασαν για να καταδικάσουν μία ιστοσελίδα που τους επέκρινε έντονα, απαγορεύοντας παράλληλα την είσοδο στον υπεύθυνο της σελίδα. Κι επειδή η GreekNews καταδικάζει τέτοια αλλοπρόσαλλα πράγματα, αφιέρωσαν και σε μας ορισμένα κατάπτυστα σχόλια.

Βέβαια, εδώ υπάρχει μία λεπτομέρεια. Ουδέποτε το συμβούλιο ενέκρινε το κείμενο που συνέταξαν και ενέκριναν ολίγοι «φωστήρες» και μάλιστα μέχρι σήμερα, τα πρακτικά της συνεδρίασης δεν έχουν εγκριθεί, γιατί η πλειοψηφία των μελών αγνοούσε τις «πραγματικές προθέσεις».

Αυτή τη φορά στοχοποιήθηκε άλλη ιστοσελίδα για την κριτική της και με την ευκαιρία θυμήθηκαν ότι πέρυσι – με την ευκαιρία του συνέδριου – είχε γραφεί επικριτικό άρθρο για τα «κατορθώματα» της ομοσπονδίας σε αθηναϊκή εφημερίδα, οπότε μʼ ένα σμπάρο δυό τρυγόνια. Τράβηξαν και μία καταδίκη στον συνάδελφο ανταποκριτή και τώρα μπορούν να κοιμόνται .. ήσυχοι (ή μάλλον καλύτερα να … τσακώνονται απερίσπαστοι).

Α, για να μην ξεχάσω, πρόπερσι οι λεβέντες είχαν αποφασίσει να αποβάλλουν τους δημοσιογράφους ομογενειακού ραδιοφώνου και εφημερίδας.

ΚΑΡ.ΦΙ.

Δουλειά δεν είχε ο διάβολος

Δεν ξέρω πως βλέπει τις σχέσεις της με τα μέσα ενημέρωσης η διοίκηση της πάλαι ποτέ (προ εικοσαετίας και βάλε) κραταιάς ομοσπονδίας, όμως με αποκλεισμούς και καταδίκες δεν πάει πουθενά. Η παρούσα διοίκηση διακήρυξε προεκλογικά τη διαφάνεια, όμως το πρώτο μέτρο που έλαβε ήταν να κλείσει τις πόρτες των συνεδριάσεων στα μέσα ενημέρωσης, που ήταν πάντα παρόντα και κάλυπταν τις δραστηριότητές της και αποτελούσαν φύλακα άγγελο των σωστών διαδικασιών.

Μάλλον κάτι θα είχαν οι άνθρωποι να κρύψουν, όμως επειδή ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, το μόνο που θα κερδίσουν είναι μία μικρή καθυστέρηση των δημοσιοποιήσεων. Γιατί, αγαπητή ομοσπόνδυλοι, όπου υπάρχει συσκότιση, κάτι δεν πάει καλά.

Θα γινόταν όλα αυτά τα αλλοπρόσαλλα του συνέδριου με ανοιχτές συνεδριάσεις; Αυτά τα «είπα – ξείπα», «είπες δεν είπες», «ψηφίσαμε δεν ψηφίσαμε»;

Δεν θα γινόταν. Αφήστε που κανείς δεν θα είχε δικαιολογία να μην προβάλει τις δραστηριότητες του οργανισμού.

Δεν θα ασχολούμουν με το θέμα, αλλά βρε παιδιά, όταν λέμε «ενωμένοι όλοι για την παρέλαση» πρέπει εσείς να το τηρείται πρώτοι.

Φαίνεται όμως ότι εσείς κύριοι σύμβουλοι μόνο για τέτοια θέματα είστε ικανοί. Τα άλλα τα μικρά και … ποταπά (πως να μαζέψετε διαφημίσεις για το λεύκωμα, να πουλήσετε λαχνούς και να συγκεντρώσετε χρήματα) τα αφήνετε για τους υπόλοιπους. Εσείς δεν είστε για να δουλεύετε και να βασανίζεστε, είστε να τρώτε, να πίνετε και να στολίζεστε (α! Και να καταδικάζετε).

Συνέλθετε αδέλφια, πριν είναι αργά!!!

Εμείς απλά, στην παρούσα φάση δεν θα αναλύσουμε τα όσα σχολιάζει ο συνάδελφος της έγκριτης ομογενειακής εβδομαδιαίας εφημερίδας, αν και φαίνεται να συγχέει ανόμια γεγονότα, καταστάσεις και προ πάντων πρόσωπα που γνωρίζει πολύ καλά την επαγγελματική τους πορεία… μιας και έχει συνεργαστεί μαζί τους…  με εμφανή τα σημάδια επιλεκτικής μνήμης…Ωστόσο  δεν είναι της παρούσης να μπούμε σε βάθος των όσων  γράφονται  στο παραπάνω σχόλιο που ξεχειλίζει ανάμικτων συναισθημάτων, αφήνοντας να φανούν όσα θέλει στέλνοντας τα δικά του μηνύματα…   Αξίζει όμως να υπενθυμήσουμε ότι μεταξύ εκείνων που την παρασκευή 4 Απριλίου 2008 στο Terrace on The Park  που θα τιμήσει-και πολύ καλά κάνει- η Ομοσπονδία, και ειδικά οι κ. Διαμαντίδης και Δημητρίου για την προσφορά τους στον Ομογενειακό Τύπο είναι και ο Απόστολος Ζουπανιώτης.  Μαζί του θα τιμηθούν  η πρύτανης του Ομογενειακού ρεπορτάζ  κ. Μαρία Παπαδάτου αλλά και ο ραδιοσταθμός  Hellas Fm.

Μάλιστα ο πρόεδρος κ. Διαμαντίδης σε  μια σπάνια κρίση ειλικρινίας και αυτοκριτικής  στην καθιερωμένη εκπομπή της Ομοσπονδίας την Παρασκευή 28 Μαρτίου έλεγε ειδικά για τον κ. Ζουπανιώτη "ότι η επικοδομητική κριτική μας χρειάζεται γιατί μας κάνει καλό και μας βοηθά να διορθώνουμε τα λάθη μας και ο κ. Ζουπανιώτης είναι από τους ανθρώπους που πράγματι μας έχει κάνει κριτική και μάλιστα σκληρή". Πράγματι αν θημηθούμε όσα πολύ γλαφυρά έγραφε στις 25 Ιουνίου που καλούσε σε παραίτηση και χαρακίρι τους κ. Διαμαντίδη και Δημητρίου. Και για να φρεσκάρουμε την μνήμη μας καλό  είναι να θυμηθούμε τι ακριβώς είχε γράψει τότε ο καλός και φίλτατος συνάδελφος…

Οσο για τον φάκελο του συνεδρίου στον οποίο αναφέρεται ο καλός συνάδελφος στο σχόλιο που μόλις διαβάσατε,  πράγματι ήρθε η ώρα να ανοίξει και να αποδοθούν τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ… 

Την επομένη λοιπόν της παρελάσεως θα έχουμε πολλά να πούμε…