Αυτό και αν είναι πρόκληση! Την ώρα που οι Τούρκοι αλώνιζαν στο Αιγαίο με οπλισμένα αεροσκάφη και χωρίς σχέδιο πτήσης (εισπράτουμε από την επομένη του ελληνικού ΒΕΤΟ τα αντίποινα) και ελάχιστα μόλις 24ωρα από την παρέλαση στην 5η λεωφόρο για τον εορτασμό της απελευθέρωσης μας από τον Τουρκικό ζυγό και την 400χρονη σκλαβιά του Ελληνισμού,  ο κ. Ντίνος Ράλλης, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ,  ξεπέρασε τον εαυτό του εκθέτoντας όχι απλά την Ομοσπονδία αλλά πλέον σύσσωμη την ομογένεια(!)

Και κυρίως  τον Ελληνισμό της Αμερικής  ο οποίος τελεί σε πλήρη άγνοια των δρώμενων στους κόλπους της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας εκτός Ελλάδας.  Τις κρίσημες ώρες αυτές ο κύριος αυτός με την αχαλίνωτη φιλοδοξία και ματαιοδοξία του υπέπεσε σε ένα ακόμα ολίσθημα! Τι έκανε; παρουσία της προεδρικής φρουράς που ήρθε με την παρουσία της την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, παρουσία των Ελλήνων Βουλευτών και καμία 30αρια ανθρώπων μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. της ιστορικής ομοσπονδίας και λίγο πριν την έπαρση της Ελληνικής σημαίας στο φημισμένο  Bowling Green του Manhattan, παρουσίασε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Ελλήνων  βουλευτών τον προσωπικό του φίλο και ανώτατο στέλεχος του τουρκικού lobby στις ΗΠΑ!   Εκθειάζοντας, με άρρητα ρήματα και πλήρη ασχετοσύνη  της νεότερης ιστορίας των ελληνοτουρκικών σχέσων αλλά και την στάση της γείτονος στην τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ την ελλληνοτουρκική φιλία(sic)! τον  προσωπικό του φίλο και ανώτατο στέλεχος του τουρκικού Lobby στις ΗΠΑ. Αυτά όλα την  ώρα της έπαρσης της Ελληνικής σημαίας συνέβησαν πριν από λίγο στο κέντρο του Manhattan!  Οι έλληνες βουλευτές που ήταν παρόντες δεν θέλησαν να σχολιάσουν το θέμα αλλά δεν έκρυβαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για το απαράδεκτο γεγονός. Και δεν είναι μόνο αυτό. 

bowling_green_04_04_08.jpgΟ κύριος Ράλλης -ο οποίος σημειωτέον προαλείφεται με τις ευλογίες αλλά και τις τρικλοποδιές του προέδρου Νικοάλου Διαμαντίδη  για την προεδρεία στις προσεχείς εκλογές της Ομοσπονδίας- όμως για άλλη μια χρονιά  ακολούθησε την προσφιλή του τακτική του καπελώματος. 

Λαμβάνοντας το μικρόφωνο  παρουσία των δυο αντιπροέδρων της Ομοσπονδίας Δημήτρη Καλαμαρά και Γιώργου Παράλαιμου   τους οποίους αγνόησε επιδεικτικά για ακόμα μια φορά άρχισε το συνήθες  "πρόγραμμα". Εν συνεχεία αγνοώντας παντελώς την ελληνική πραγματικότητα  άρχισε να εκθιάζει την Ελληνοτουρκική φιλία -και εμείς εορτάζουμε την απελευθέρωση μας από τον Οθωμανικό ζυγό! Και φυσικά το solo προγραμμα του κ. Ράλλη περιείχε  όπως πάντα  ύμνους για  τον προσωπικό του φίλο του Αρθουρ  Πίκολο.  Και μια λεπτομέρια που μας μεταφέρθηκε  με οργή από αρκετούς αυτόποτες μάρτυρες και επιβεβαιώνεται από σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο: Η ελληνική και η αμερικάνικη σημαία ήταν σε μπλέ σακούλα σκουπιδιών! 

Αυτό όμως που  που εκνεύρισε τους έλληνες βουλευτές και κυρίως τον Βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη ήταν ο ύμνος για την ελληνοτουρκική φιλία του κ. Ράλλη και η παντελής άγνοια (του κ. Ράλλη)  για τα εθνικά μας θέματα  και τις κρίσημες ώρες που περνά η Ελλάδα. Και όλα αυτά τα καμώματα του κ. Ράλλη-με την άδεια του κ. Διαμαντίδη και την παντελή άγνοια του Δ.Σ.- την ώρα που τα ελληνικά μαχητικά αναχαίτιζαν τα τουρκικά μαχητικά που έμπαιναν στον ελληνικό εναέριο χώρο των Φούρνων και του Αγαθονησίου. 

Χαρακτηριστικός  του κλίματος αμηχανίας είναι ο ολιγόλεπτος χαιρετισμός της υφυπουργού εργασίας  κ. Σοφίας Καλαντζάκου η οποία φέτος εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση «Με ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια βρίσκομαι σήμερα κοντά σας για τον εορτασμό της μεγάλης αυτής ημέρας της Εθνικής Επετείου. Σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και τις ευχές του για ευτυχία, ευημερία, υγεία και πρόοδο. Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει πάντα έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για τον Ελληνισμό. Με τους αγώνες και τις θυσίες επώνυμων και ανώνυμων ηρώων από το 1821 έως σήμερα, η Ελλάδα ελευθερώθηκε, εκσυγχρονίστηκε, αναπτύχθηκε και κέρδισε τη θέση της στη διεθνή σκηνή. Σήμερα κοιτάμε μπροστά με αυτοπεποίθηση κι εμπνευσμένοι από τα οράματα των αγωνιστών της ελευθερίας εργαζόμαστε για μια κοινωνία ευημερούσα και δίκαιη, για μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά, προσωπική υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματικές επιτυχίες. Σας ευχαριστώ».

Το θέμα έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό του Διοικητικού Συμβουλίου ήδη ο νεαρότερος σε ηλικία μέλος του Δ.Σ. Διονύσιος Πυλαρινός που ήταν παρών στην φαρσοκωμωδία που με μαεστρία στήνει κάθε χρόνο ο κ. Ράλλης- ο οποίος σε κάθε ευκαιρία μαζί με τον συν-έταιρο στην διοίκηση της Ομοσπονδίας   Νικόλαο Διαμαντίδη εξυμνούν τις διασυνδέσεις τους με την Μασωνική στοά που ανήκουν και οι δυο όπως χαρακτηρτιστικά λένε- διαμαρτηρήθηκε εντονότα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας για τις ενέργειες του κ. Ράλλη. Ενέργειες  οι οποίες δεν είχαν καμία απολύτως έγκριση του Δ.Σ. και ήταν σε πλήρη άγνοια το όλο πρόγραμμα αλλά και η πρωτοβουλία του κ. Ράλλη να εκθιάσει τον Τούρκο εκπρόσωπο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Μια εκδήλωση, που όπως σχολίαζαν έλληνες βουλευτές που ήρθαν για πρώτη φορά στην Αμερική και εκτός διακομματικής, ήταν χωρίς πρόγραμμα και χωρίς προετοιμασία! Της έπαρσης της Ελληνικής σημαίας προηγήθηκε μικρή τελετή επίσης χωρίς πρόγραμμα -ο ένας ρώταγε τον άλλο και όλοι μαζί τον Ράλλη- ενώ η προεδρική φρουρά ανέμενε σχετικές οδηγίες για αρκετή ώρα μετά την άφιξη της. 

Τις τραγελαφικές εικόνες σχολιάζαν έκπληκτοι οι έλληνες βουλευτές που ήταν παρόντες στην εκδήλωση ρωτώντας για το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων το οποίο φαίνεται οι περισσότεροι να  αγνούν (απλά τους τρέχουν χωρίς πρόγραμμα από εδώ και από εκεί).  Πρόγραμμα  αναλυτικό ή τυπωμένο δεν υπάρχει ούτε και ποτέ υπήρξε! Μόνο εκδηλώσεις που έχουν  προγραμματιστεί  και όπως πάντα στο πόδι οργανωμένες  και της τελευταίας στιγμής εδώ και χρόνια.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ  Η κ.  ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΖΟΥΜΑΚΑ! 

Αν και όπως μας πληροφορεί σήμερα στην  ολοσέλιδη  καταχώρηση στην σελίδα 18 της New York Post -που  έχει πληρώσει   ο γνωστός Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας  κ. Γιάννης Κατσιματίδης, εκτελεστική  διευθύντρια(!)* της ομοσπονδίας και διευθύντρια της παρέλασης είναι η κ. Ελισάβετ Τζουμάκα! (ναι η ανηψιά του κ Στέφανου Τζουμάκα η οποία στις τελευταίες εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα την τελευταία στιγμή και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και ενώ απόφαση της τοπικής οργάνωσης ήταν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα  να ψηφιστεί ο Σπύρος Γαρυφάλης έθεσε υποψηφιότητα για μια θέση στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος και πήρε …19 ψήφους). 

Θέσεις που όπως μας διαβεβαιώνουν μέλη του Δ.Σ. ουδέποτε εγκρίθηκαν για την κ. Τζουμάκα! Αντιθέτως "πέρασε" η πρόσληψη της ως μισθωτής υπαλλήλου για τις ανάγκες της παρέλασης (και για ένα μήνα περίπου)με συνολικό budget 10.000$  και χωρίς όμως προηγούμενη συζήτηση ή την πλήρη εφαρμογή του καταστατικού που προβλέπει σχετικά για παρόμοιες θέσεις μισθωτών.

Επομένως, χωρίς προηγούμενη γνώση και απόφαση πολύ περισσότερο χωρίς έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου η κ. Ελισάβετ Τζουμάκα "διορίστηκε"  από ποιον άραγε α) εκτελεστική διευθύντρια και β) διευθύντρια της παρελασης! Και αν η θέση ισχύει όντως έχει δοθεί πάλι από τον πρόεδρο της επιτροπής παρελάσεως Γιάννη Κατσιματίδη-πρόεδρος είναι τα λεφτά του βάζει ότι θέλει κάνει- έχει δοθεί αμισθί; και ως  εθελοντική προσφορά;  Εξ όσων γνωρίζουμε η κυρία Τζουμάκα -και καλά κάνει- έχει δική της άποψη περί εθελοντισμού…

Στο θέμα θα επανέλθουμε με αποκαλύψεις εκείνο που περιμένουμε τώρα με αγωνία είναι να δούμε το αποτέλεσμα της διεύθυνσης των ικανοτήτων της κατά τ' άλλα έμπειρης στα ομογενειακά  Ελισάβετ Τζουμάκα… Και φυσικά την Κυριακή θα περιμένουμε όλα να είναι άψογα και στο πνεύμα της ημέρας της εθνικής μας ανεξαρτησίας  γιατί η πρώην  καλή συνάδελφος "φημίζεται" για την  "εργάτικοτητα" και "επιμέλεια" της… ίδωμεν. 

Αν και κάποια  μέλη του Δ.Σ.  που πράγματι εργάζονται αφιλοκερδώς και εθελοντικά σε 24ωρη βάση προσφέροντας δωρεάν εκατοντάδες εργατώρες αναρωτιώνται αν χρειάζεται πλέον  να παραμένουν ως εθελοντές προσφέροντας αφού άλλη θα πάρει 10.000$… και άλλοι εργάζονται…. 

       

ΣΧΟΛΙΟ-ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ*

Αν θυμάμαι πολύ καλά στις επίσημες πορτάσεις που είχα καταθέσει ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου επισήμως σε άτυπες αλλά και επίσημες συνεδριάσεις και κυρίως δημοσίως με γραπτή  εισήγηση μου κατά την διάρκεια των πανομογενειακών το καλοκαίρι στις 23,24 και 1η Ιουλίου  για την προόδο, τον εκσυχρονισμό και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ  είχα όντως προτείνει  την δημιουργία της θέσεως του Εκτελεστικού διευθυντής αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια, όρους και βασικές προϋποθέσεις που ισχύουν διεθνώς. Ητοι: Διαγωνισμό και κατάθεση βιογραφικού με αντίστοιχες συστατικές επιστολές από θητεία σε  παρόμοιες θέσεις. Μακρά εμπειρία σε παρόμοιες θέσεις και φυσικά πάνω από όλα  αξιοκρατία με ανοιχτό διαγωνισμό και συγκεκριμένα δικαιλογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν  οι υποψήφιοι για την θέση. Θέση  η οποία θα πρέπει πρώτα  να θεσμοθετηθεί πρώτα με συγκεκριμένη προσθήκη  στο καταστατικό και ειδικό κανονισμό λειτουργίας  καθηκόντων για την συγκεριμένη θέση η οποία αφενός,  υπόκεινται στον πλήρη και άμεσο έλεγχο του Δ.Σ. και αφενός έλεγχο από  ειδική ανεξάρτητη συμβουλευτική επιτροπή αποτελούμενη από τεχνοκράτες και   επιστημόνες  που θα συμπληρώνουν τυχόν κενά σε γνώσεις και θα εγκρίνουν πρόγραμμα δράσης και εργασίας. Πρόγραμμα και προϋπολογισμό  που θα κατατίθεται στο Δ.Σ. και θα ψηφίζεται από  το ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας την Γενική Συνέλευση ακριβώς επειδή πρόκειται για  θέση με αυξημένες αρμοδιότητες αλλά με πλήρη και απόλυτο έλεγχο. Α.Σ.