Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου  στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης, συνοδευόμενος από τη Γραμματέα του ΣΑΕ κα Όλγα Σαραντοπούλου και τον Ταμία κ. Κώστα Δημητρίου.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, το Προεδρείο του ΣΑΕ παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ετήσια έκθεση του όπως προβλέπεται από το νόμο και τον ενημέρωσε για τους μελλοντικούς στόχους και τον προγραμματισμό του οργανισμού. Η έκθεση περιλαμβάνει προβληματισμούς, αιτήματα, προβλήματα και προτάσεις που συγκεντρώθηκαν από τις επτά περιφέρειες.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω θεσμική συνάντηση πραγματοποιείται για πρώτη φορά για την παράδοση της ετήσιας έκθεσης.  Το Προεδρείο ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την δραστηριότητα του σε θέματα παιδείας, νεολαίας και πολιτισμού καθώς επίσης και για την ενεργό συμμετοχή του ΣΑΕ στην υποστήριξη των θέσεων της Ελλάδας στα εθνικά θέματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του και  συνεχάρη το Προεδρείο του ΣΑΕ για την δράση του.