ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ TON ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, συνοδευόμενος από το Σύμβουλό του, κ. Κ. Μπάλλα.  Ύστερα από τη λήξη της συνάντησης, τόσο ο κ. Χατζηγάκης όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος προέβησαν σε δηλώσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος, ανέφερε ότι είχε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση τόσο με τον κ. Υπουργό και στη συνέχεια ανέφερε ότι συζήτησαν μία σειρά θεμάτων που αφορούν την Ομογένεια και τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα.  Παράλληλα, υπερθεμάτισε της σοφίας και της ηρεμίας που δείχνει ο κ. Χατζηγάκης στην προσπάθειά του να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του στον ευαίσθητο τομέα της Δικαιοσύνης στον οποίο  δημιουργούνται, όπως ανέφερε, συχνά εντάσεις. Τέλος, ο κ. Αρχιεπίσκοπος τόνισε τη σημασία του έργου της Δικαιοσύνης σε ολόκληρο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ ενώ ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του και τη συνάντηση την οποία είχαν.

 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο, και υπογράμμισε τους άρρηκτους δεσμούς της Δικαιοσύνης με την Ηθική και τις Χριστιανικές Αρχές και τη σημασία τους για το ελληνικό έθνος. Στη συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τις ενδελεχείς αλλά και σύγχρονες αναλύσεις του κ. Δημητρίου, οι οποίες, όπως τόνισε, του δίνουν την έμπνευση να συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ο  κ. Χατζηγάκης τόνισε το ενδιαφέρον του Υπουργείου για την Ομογένεια και αναφέρθηκε στο ρόλο της στην αναζωογόνηση των εθνικών παραδόσεων και της εθνικής συνέχειας.

Τέλος, αναφέρθηκε στους στόχους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, πέρα από την προώθηση θεσμικών μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Χατζηγάκης μίλησε για τους κοινωνικούς και παιδευτικούς στόχους του Υπουργείου που θα καταστήσουν τη Δικαιοσύνη «εφαλτήριο κοινωνικότητας» που αγκαλιάζει όλες τις κοινωνικές κατηγορίες ενώ σε παιδευτικό επίπεδο θα δημιουργήσει κοινωνικά μοντέλα που αποτελούν ηθικά παραδείγματα για τον πολίτη. Ο κ. Υπουργός, κατέληξε ότι με βάση τους παραπάνω στόχους «ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε μία σειρά νομοθετημάτων έτσι ώστε όταν φτάσουμε στο τέλος η Δικαιοσύνη ν' αποτελεί την κοιτίδα του Δικαίου όπως την φαντάστηκαν και στην αρχαιότητα».