Την κυριακή 13 Απριλίου 2008 δημοσιεύθηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ένα άρθρο με τίτλο "Η Ομογένεια και ο Λευκός Οίκος" και υπότιτλο "Επιτεύγματα Ελλήνων στις ΗΠΑ"  Το κείμενο  υπογράφει ο πρώην πρόεδρος του ΣΑΕ και πρόεδρος πολλών άλλων ομογενειακών οργανώσεων κ. Andrew Athens. Η πρώτη παρατήρηση που καταγράφεται είναι ότι φυσικά και το κείμενο δεν έχει γράψει ο κ. Athens αλλά γνωστός  έμμισθος συνεργάτης του. Ωστόσο εκείνο που έχει σημασία  δεν είναι ποιος είναι ο πραγματικός συντάκτης του κειμένου αλλά η ουσία του περιεχομένου  του άρθρου και κυρίως  το παρασκήνιο  αυτής της δημοσίευσης. Το κείμενο όπως θα παρατηρήσει ο κάθε καλόσπιστος αναγνώστης που ξέρει έστω και λίγο την τραγική πραγματικότητα στους κόλπους της Ελληνικής Κοινότητας, επιχειρεί να αλλάξει την θλιβερή-αλλά πραγματική- εικόνα που αρχίζει να διαμορφώνεται μέσα από   τα ρεπορτάζ και τις αναλύσεις που κάνει πλέον συστηματικά ο Ελληνικός Τύπος για το δήθεν ελληνικό Lobby και την ακόμα τραγικότερη εικόνα για την  πολυδιασπασμένη Ομογένεια. Ελληνική  κοινότητα  που αυτή την περίοδο αλληλοσπαράσσεται σε όλα τα επίπεδα.

Μια προσεχτική περιήγηση στην ιστοσελίδα του Greek American News Agncy αρκεί για να καταλάβει κάποιος σκεπτόμενος πολίτης -σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκεται- την αλήθεια για την εσωτερική κατάσταση στους κόλπους της πολύπαθης Ομογένειας. Εκείνο που χρήζει όμως προσοχής-και αυτό προκύπτει από καλά διασταυρωμένες πηγές μέσα από το ρεπορτάζ- είναι η γνωστή κινητοποίηση κάποιων σε Αθήνα, Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον να αλλάξει αυτή η εικόνα για την Ομογένεια και τα επιτεύγματα των Ελλήνων της Αμερικής.

Έτσι, εδώ και μέρες έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο -σε συνεργασία με το στενό επιτελείο συνεργατών της κ. Ντόρα Μπακογιάννη- να αλλάξει  πάση θυσία, αυτή η εικόνα που έχει αρχίσει να σχηματίζεται με αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα για την κωμοκτραγική εικόνα των αυτοπροβαλόμενων ηγετών της "οργανωμένης ομογένειας" την οποία -στη παρούσα συγκυρία αποτελούν άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος της κ. Μπακογιάννη {Βεληβασάκης -Σπυρόπουλος κτλ}  και από την μια, και από την  άλλη να διασωθεί ο μύθος για το ελληνικό lobby. Ένας καλοστημένος μύθος από τον οποίο κάποιοι εδώ και χρόνια θυσαυρίζουν στο όνομα της Ελλάδας. Μια καλοστημένη συλλογική απάτη των γνωστών "οργανωμένων συμφερόντων"  που δρουν ανενόχλητα εδώ και δυο δεκαετίες έχοντας εκαταστήσει πλέο ένα σαθρό και σάπιο κατεστημένο το οποίο κάποιοι σε Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη, Σικάγο και Αθήνα βλέπουν να κλονίζεται συθέμελα με απρόβλεπτες πολιτικές  διαστάσεις. Κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν ακόμα περισσότερα για τις παράνομες  χρηματοδοτήσεις και την απορόφηση των  μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ.{ΒΛ. σχετικά δημοσιεύματα στο ΠΑΡΟΝ}

Και πιο συγκεριμένα, πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί ποιοι -συνάδελφοι- αμοίβονται αδρά όχι για να μεταδίδουν και να γράφουν-δια των ανταποκρίσεων, αναλύσεων, ρεπορτάζ κτλ-την αλήθεια αλλά για να φτιάχνουν το προφίλ της Υπουργού. Ένα προφίλ που έχει άμεση σχέση με το σαθρό και σάπιο κατεστημένο των "οργανωμένων συμφερόντων"  τα οποία συνδέονται άμεσα με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα ανθρώπων της Οικογένειας στην Αμερική{ειδικότερα στην ΝΥ και την Ουάσιγκτον} όπως ο Εθνικός Κήρυκας και οι περί αυτών κύκλοι που θυσαυρίζουν εδώ και δεκαετίες με παράτυπες και παράνομες δράσεις…

Δεν είναι μακριά που θα αποκαλυφθεί με ονόματα και στοιχεία ποιοι είναι όλοι αυτοί που εδώ και δεκαετίες στη ΝΥ εισπράτουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ τώρα και εκατοντάδες εκατομύρια κάποτε όταν είχαμε εν ισχύει το ιστορικό νόμισμα της δραχμής. Έχει τεθεί λοιπόν  σε εφαρμογή ένα σχέδιο αποκατάστασης της τρωθείσας εικόνας είτε των  αυτοαποκαλούμενων ηγετών, είτε  του καλοστημένου μύθου περί ελληνικού lobby πίσω από τον οποίο κρύβεται μια  καλοστημένη βιομηχανία με τεράστια ατομικά και εταιρικά κέρδη. Και φυσικά επειδή τίποτα δεν κινείται χωρίς την γνωστή κινητήριο δύναμη όλα αυτή η βιομηχανία άρθρων και αναλύσεων για την Ελληνική Κοινότητα, τις επιτυχίες του Ελληνικού Lobby και τα επιτεύγματα των πετυχημένων ελληνοαμερικανών παράγεται φυσικά με το αζημίωτο για κάποιους φίλους και (καλούς) συναδέλφους οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία και άρχισαν έναντι (και μάλιστα ) αμοιβής να παράγουν βιομηχανικά άρθρα και ρεπορτάζ σε μια προσπάθεια να αναχαιτηθεί και να αλλάξει η θλιβερή εικόνα για την "οργανωμένη ομογένεια"   και το ελληνικό Lobby. Οσο για την ουσία των ισχυρισμών του κατά τ' άλλα έντιμου κ. Antens δε θα τη δώσουμε εμείς αλλά δυο πρόσφατα δημοσιευμένες συνεντεύξεις που απαντούν με στοιχεία στο πνεύμα και την ουσία του άρθρου του κυρίου… Athens.

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ , Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ LOBBY!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ κ. ΝΙΝΑΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ