By Factorx | antinews  April 16, 2008

Διαβάσαμε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Παρασκευή +13» της προηγούμενης εβδομάδας, μια απίθανη είδηση από τον ανταποκριτή της στις ΗΠΑ, Λάμπρο Παπαντωνίου. Σε ανταπόκρισή του για τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ντάνιελ Φριντ, γράφει, μεταξύ άλλων, ότι στους λάτρεις του συμπεριλαμβάνεται και «ένας εν ενεργεία υπουργός της παρούσης κυβέρνησης Καραμανλή, που δεν έχει καμία σχέση με την εξωτερική πολιτική».

Η ανταπόκριση δεν αποκαλύπτει το όνομά του υπουργού. Τον περιγράφει όμως ως εξής: «Ανήκει στη σχολή Σόρος, που είναι ο εξουσιαστής των Βαλκανίων και το παίζει φιλάνθρωπος, με τον πακτωλό χρημάτων της CIA. Και το πιο φοβερό, ο Έλληνας υπουργός, συνομιλητής του κ. Φριντ, είναι καπελωμένος από ομογενή γνωστό για τις διασυνδέσεις του με τις αμερικανικές υπηρεσίες, ο οποίος, με έδρα την Αθήνα, προωθεί τα αμερικανικά και αλβανικά συμφέροντα σε όλα τα Βαλκάνια. Ο συγκεκριμένος ομογενής έκανε την ίδια ακριβώς δουλειά και με υπουργό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με συντριπτικά στοιχεία στα χέρια μας, μπάζοντας Αλβανούς «μετανάστες» στην Ελλάδα. Η παρέα αυτή αποτελεί συγκοινωνούντα δοχεία. Ο συγκεκριμένος υπουργός είναι ο Δούρειος Ίππος της εξυφαινόμενης νέας πολιτικής ανωμαλίας, της τόσο απαραίτητης για την προώθηση των σχεδίων του κ. Φριντ στα δυτικά Βαλκάνια, με στόχο τα ελληνικά Βόρεια σύνορα…».

Μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα; Και μια τόσο σοβαρή καταγγελία να περνάει, απαρατήρητη σχεδόν, μέσα σε ένα ρεπορτάζ; Ο κ. Παπαντωνίου είναι παλιός και καταξιωμένος ανταποκριτής. Και για να τα γράφει αυτά τα πράγματα σημαίνει ότι έχει αδιαμφισβήτητα στοιχεία στα χέρια του. Ελπίζουμε η κυβέρνηση τουλάχιστον να έχει ενημερωθεί για τον υπουργό – δούρειο ίππο. Και να πάρει τα μέτρα της. Επειδή αν όσα αναφέρονται ανταποκρίνονται στην αλήθεια, ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να είναι μέλος της. Για να μην πούμε ότι δεν μπορεί να είναι και κάτι άλλο.