Η Ομογένεια  ζει αποστασιοποιημένη από τα όσα θλιβερά διαδραματίζονται ειδικά στους καλούμενους δευτεροβάθμιους οργανισμούς, όπως η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκη. Προσωπικά στήριξα το θεσμό όχι τα πρόσωπα! Ο Θεσμός είναι οι αντιπρόσωποι που συναθροίζονται σε Σώμα, διαβουλεύονται και αποφασίζουν. Αυτό το Σώμα είναι η Γενική Συνέλευση που έχει την πρώτη και μεγάλη ευθύνη για όσα διαδραματίζονται. Τον πρώτο και τελευταίο Λόγο.  Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο με όλες τις εξουσίες. Αυτή δίνει εντολή στο Διοικητικό Συμβούλιο και το Δ.Σ. με τη σειρά του είναι εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης. Ο δε πρόεδρος είναι απλά αντιπροσωπευτικό και εκτελεστικό όργανο του Δ.Σ.  Η ομοσπονδία λοιπόν είστε όλοι εσείς που απαρτίζετε αυτόν οργανισμό.

Εσείς δίδετε την εκτελεστική  εξουσία σε αυτούς τους 21 να εκτελούν τις αποφάσεις σας. Τις εντολές και το πρόγραμμα σας. Αυτόν τον θεσμό στήριξα και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες τις δυνάμεις μου μόνος ή με άλλους φορείς ή και ΜΜΕ.  Αυτό το θεσμό που με κόπο και μόχθο έχτισαν οι πρόγονοι σας πριν από 70 χρόνια καλείστε σήμερα εσείς να περισώσετε από χέρια ανικάνων και ανεύθυνων ανθρώπων που έχουν οδηγηθεί σε σφάλματα το ένα πίσω από το άλλο. Σφάλματα τραγικά και οδυνηρά.  Σφάλματα και λάθη κάποιων και προσωπικά του Νικόλαου Διαμαντίδη για τον οποίο όλοι σας θα πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Σας θυμίζω ότι ήταν και αυτός κατηγορούμενος σύμφωνα με το πόρισμα των Μ. Τραχανή, Γιάννη Χελιώτη και Γιάννη Σερέτη για οικονομικά σκάνδαλα και ατασθαλίες την περίοδο 2000-2004.

Τι έκανε όμως ο κ. Διαμαντίδης; Την μια παρανομία μετά την άλλη! Η χειρότερη; Ήταν δικαστής, κατηγορούμενος και εισαγγελέας μαζί σε εκείνο το πειθαρικό που παρέπεμψε τους Τομόπουλο και Γεωργόπουλο.  Μεθόδευσε τα πράγματα έτσι ώστε να πετάξει έξω εκείνους που τον ανέδειξαν (Τομόπουλο -Γεωργόπουλο)  στην προεδρία βάζοντας τον επικεφαλής του συνδυασμού το 2004, αφού πρώτα τους πούλησε στην ομάδα Δημητρίου! Αυτά όλα συνέβησαν την ταραγμένη διετία 2004-2006. Τότε που οι μισοί έμπαιναν στις συνεδριάσεις και οι άλλοι μισοί έμεναν απ' έξω.  Τότε που άναβαν οι μπαλωθιές και οι σιδερογροθιές του Κρητικού. Έγιναν πολλά. Τα ξέρετε και τα θυμάστε. Και τώρα οι αποκαλύψεις.  Τον Ιούνιο του 2006 και πολύ πριν τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού  ο Ν. Διαμαντίδης σύναψε μυστική συμφωνία με τον Δημήτριο Δημητρίου και την ομάδα του ότι δεν θα τον παραπέμψουν ποτέ στο πειρθαρχικό. Αυτό ήταν και το μεγάλο ένοχο μυστικό τη νύχτα της 17ης Ιουλίου που ενώ ο Δημητρίου  υπέβαλε την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΡΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ.  

Την καταγγελία πρωτοκόλλησε ο βοηθός γραμματέα Απόστολος Σκοτίδας, ο οποίος όταν την παρέλαβε είπε : γιατί δεν έχετε αρχ… να την φέρετε μέσα ρε;  Σε μένα να έρθετε να σας δώσω παρανομίες του Διαμαντίδη, αλλά δεν ήρθατε δουλέψατε όπως πάντα κρυφά". "υπέγραψε τώρα" του είπε ο Δ. Δημητρίου και ο Ν. Γεωργαντζάς! "Θα κάνω δική μου καταγγελία εγώ". Αναταπάντησε ο Απόστολος Σκοτίδας. Πράγματι  νωρίτερα σε αρκετές συνεδριάσεις ο Απόστολος Σκοτίδας κατ' επανάληψη είχε δηλώσει ότι "αποσύρω την εμπιστοσύνη μου προς τον Διάμαντίδη για πολλούς λόγους… επιφυλάσσομαι.." Τι έγινε όμως αυτή η καταγγελία; Γιατί    την τελευταία στιγμή   έκανε πίσω η ομάδα Δημητρίου; παρόλο που ένα 24ωρο πριν στο παρασκήνιο οι κ.κ. Δημητρίου,  Μιχαλέας και  Καλαμαράς  είχαν υποσχεθεί στον Βασίλειο Σταθάκο ότι θα τον παραπέμψουν στο πειθαρικό με πρόταση μομφής. Ηταν η βραδιά που είχαν παραλάβει το  πρώτο check των 15.000$ για τις ανάγκες του συνεδρίου… Και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις Σταθάκου θα ακολουθούσαν και άλλα check αρκεί… Εδώ σταματάνε οι αποκαλύψεις για σήμερα… 

Μια πρόταση μομφής με συντριπτικά στοιχεία  που είχαν υπογράψει και ποτέ δεν απέσυραν οι ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΟΡΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΑΧΑΝΗΣ, και ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΣ την τελευταία στιγμή οι κ.κ. Δημητρίου και Μιχαλέας έκαναν πίσω σε κλειστή συνάντηση μέσα στο γραφείο του προέδρου. Τι μεσολάβησε; Γιατί έκαναν πίσω; Τι φοβήθηκε ο Π. Μιχαλέας και ο Δ. Δημητρίου; Αυτό είναι το ένοχο σκοτεινό  μυστικό που τους κρατά ο Ν. Διαμαντίδης για αυτό και δεν τον παραπέμπουν και συγκαλύπτουν τις παρανομίες και τις ανομίες του… Αυτή η σημερινή αποκάλυψη είναι που δείχνει και το ήθος των ανδρών που ηγούνται και θέλουν να ηγηθούν εκ νέου με επικεφαλής αυτή τη φορά τον Δημήτριο Καλαμαρά. Έναν άνθρωπο για το οποίο ακόμα δεν έχουν αρχίσει οι αποκαλύψεις…

Την προηγούμενη της κατάθεσης της πρότασης μομφής, είχε γίνει συνάντηση στο γραφείο του Βασίλειου Σταθάκου, ο οποίος τους είχε δώσει την δωρεά των 15.000$ με τον κρυφό όρο ότι θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό ή θα αρθεί η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του, είτε δια της άρνησης συμμετοχής σε τρία διαδοχικά συμβούλια, είτε δια της κατάθεσης ενυπόγραφης καταγγελίας άρσης εμπιστοσύνης. Ένα κείμενο που ενώ κατατέθηκε στα πρακτικά γιατί ο κ. Δημητρίου δεν τόλμησε να φέρει προς συζήτηση παρά τα συντριπτικά στοιχεία εις βάρος του Ν. Διαμαντίδη! Γιατί; Επειδή ο Ν. Διαμαντίδης τους κρατρούσε και τους κρατά με αυτή την μυστική συμφωνία, την οποία πάλι βάζει στο τραπέζι, εκβιάζοντας πως αν τον παραπέμψουν ποτέ, θα βγάλει τη συμφωνία προς τα έξω! Αυτά γίνονται πίσω από την πλάτη της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου αυτά γίνονται και τώρα παραμονές εκλογών τον προσεχή Ιούνιο!   

Τα ίδια ζήτησε ο Διαμαντίδης  και από τον Γιώργο Γεωργόπουλο πρόσφατα. Να τους απαλλάξει από την ποινή που τους επεβλήθει με τις γνωστές μεθοδεύσεις του Ν. Διαμαντίδη και αυτοί εν συνεχεία  με τη δική τους ομάδα {Γιωργόπουλος Τομόπουλος}  να στηρίξουν τον συνδυασμό του Ράλλη. Όμως ο Γεωργόπουλος και ο Τομόπουλος, ούτε να ακούσουν θέλανε μια τέτοια σκέψη και έτσι τα φλιναφήματα και οι φιλοσοφίες περί ενότητας που αράδιαζε ο Διαμαντίδης στις τελευταίες συνεδριάσεις πήγαν στα αζήτητα…και η διχόνοια καλά κρατεί.  Έτσι κατάντησαν οι κ.κ. Διαμαντίδης και Δημητρίου τον θεσμό. Ο ένας για να είναι προέδρος και ο άλλος για να έχει την εξουσία και τη δύναμη να κουνά τα σχοινάκια κολακευόμενος από το παρατσούκλι του «μάγειρα» και του «κουτάλα».

Προς Δημητρίου δημόσιος Λόγος… 

Μια του κλέφτη όμως, δυο τρείς και η κακή του μέρα. Βρήκε το μάστορα του από τον Σκοτίδα, τον  Γεωργαντζά και τον Πυλαρινό που δεν υπακούουν στην ομάδα και τον αόρατο «αρχηγό».  Αυτός είναι ο Δ. Δημητρίου. Ναι καλός και αγαθός άνθρωπος. Με καλή καρδιά αλλά ανίκανος και ανεύθυνος! Δεν κάνει για εκεί που είναι. Αγωνιστής. Οραματιστής. Πρώτος να τρέξει αλλά λίγος αν και ευτραφής… Δεν απλά ντροπή να σε παρομοιάζουν με τον Διαμαντίδη, κύριε Δημητρίου αλλά αίσχος και όνειδος. Για σένα και τους αγώνες σου. Λυπάμαι, ξέρεις ότι με πόνο καρδιάς τα γράφω αλλά κάποτε σου είπα. Δεν έχω και δεν θέλω φίλους. Θέλω μονάχα αλήθεια! Αλήθεια. Ήσουν μπροστά όταν ήρθε η αστυνομία και με έβγαζε έξω σαν κοινό εγκληματία και σου φώναζε δίπλα σου ο αντινομάρχης Χαλκηδικής «τι είναι αυτά τα πράγματα Δημήτρη» τα ίδια σου είπε και ο φίλος σου από το Σικάγκο τα ίδια από παντού. Κι εσύ σιωπή. Ένοχη σιωπή, γιατί σε έχει «δεμένο» ο ανήθικος και βρόμικος… Αυτός που έβαλε ταφόπλακα στην Ομοσπονδία. Ο εφιάλτης του Ελληνισμού και καταδότης Ελλήνων! Στη θέση σου πράγματι δεν θα ντρεπόμουν απλά, αλλά θα έκανα κάτι ακόμα πιο αποτελεσματικό για να ξεπλύνω την ντροπή και το αίσχος που αμαυρώνουν τους αγώνες σου για τον Ελληνισμό και την Ομοσπονδία. Ουδείς σου αρνείται ότι έχεις αγωνιστεί. Έχεις προσφέρει πολλά και σημαντικά αλλά όλα τα εγκατέλειψες πριν το τέλος της διαδρομής…   Όσα έχτισες με κόπο αίμα, ιδρώτα, μόχθο, αγώνες  και στερήσεις για την Ομοσπονδία  τα κλωτσάς με τη σημερινή σου στάση. Τους δίνεις μια και τα γκρεμίζεις όλα κύριε Δημητρίου… Λυπάμαι αλλά πολύ φοβάμαι ότι  στο παράδεισο θα μπεις για έναν και μοναδικό λόγο…. Ο ίδιος λόγος που απαλλάσει κάθε δικαστής, όταν διαπιστώνει με τι έχει να κάνει… όταν διαπιστώνει ότι ο "ένοχος"  παραγματώνει το «μακάριοι οι πτωχοί τω πνέυματι…».

Θα μπορούσες να είχε αναδείξει την Ομοσπονδία εκεί που της αξίζει. Εκεί που πίστευες ότι της αξίζει στο όνομα όλων αυτών των προγόνων σας που την έχτισαν λίγο λίγο. Τώρα πρέπει να κλαίς και να οδύρεσαι. Τώρα για το κατάντημα που την φέρατε και δεν πρόκειται να σηκωθεί ό,τι και αν γίνει.  Λίγο ακόμα ήθελε, αλλά τα παράτησες γιατί σε πρόδωσαν η εμπάθεια του Μιχαλέα και Καλαμαρά…για να μην πω περισσότερα.   

Τον θεσμό Κύριοι της Ομοσπονδίας -και ειδικά εσείς όλοι προς τους οποίους στις 25 Ιουνίου ο κ. Ζουπανιώτης είπε να κάνετε ομαδικό χαρακίρι-  όμως κάποιες στιγμές τα πρόσωπα είναι εκείνα που, είτε τον αναδεικνύουν που κατά καιρούς ηγούνται, είτε τον θάβουν όπως κυριολεκτικά έχει συμβεί με την πενταρχία  των κυρίων Νικάλαου Διαμαντίδη,  Ντίνου Ράλλη, Παναγιώτη Μιχαλέα, Δημήτριο Καλαμαρά και από πίσω τον Δημήτριο Δημητρίου να νομίζει όλους ότι τους κουνάει όλους  σα μαριονέτες. Αυτοί έχουν βουτήξει στα πέλαγος της συμφοράς των αποτυχιών, αναγορεύοντας εαυτόν σε βασιλιάδες της γκάφας, και της μικροψυχίας. Κάνοντας πια το ένα  τραγικό λάθος πίσω από το άλλο ενώ οι άλλοι… οι πονηροί που ετοιμάζονται να τους ξεφορτωθούν με την ίδια τακτική που απαλλάχτηκαν από τους Τομόπουλο και Γεωργόπολο -με πρώτο διδάξαντα τον εφιάλτη και καταδότη της Ομογένειας το Νικόλαο Διαμαντίδη-νομίζουν ότι πάλι θα επιπλεύσουν…ότι θα βρίσκονται στις ζεστές καρέκλες τους πάλι την επομένη των εκλογών όποτε και αν  αυτές γίνουν… 

Στήριξα και θα στηρίξω το θεσμό όπως το έπραξα και θα το πράξω από όπου και αν βρίσκομαι, γιατί όπως κατ επανάληψη έχω γράψει Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ!

Στήριξα και θα συνεχίζω να στηρίζω με όποια δύναμη διαθέτω προσωπικά ή συλλογικά με άλλους φορείς το θετικό όπου και αν το συναντώ και από όποιο σημείο και αν βρεθώ τελικά. Είναι υποχρεωμένοι, όταν εκλέγονται να σας καταθέτουν πρόγραμμα (κι όμως κάτι τέτοιο ποτέ δεν έχει γίνει). Αυτή την ομοσπονδία στήριξα και θα συνεχίσω να στηρίζω. Εσάς δηλαδή τους απλούς ανθρώπους που ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει.  Οι κρίσεις,  οι αναλύσεις και τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Greek American News Agency, τα οποία έχουν κάνει το γύρο της Ελλάδας εδώ και μήνες  αφορούν αποκλειστικά  και ΜΟΝΟΝ  μεμονωμένα  πρόσωπα που έχουν εμπλακεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε σκάνδαλα διοικητικά και οικονομικά,  και όχι τον θεσμό. Ο θεσμός είστε εσείς οι «ανώνυμοι» Ομογενείς που απηυδησμένοι και αηδιασμένοι  απέχετε πια από όλα. Αηδιασμένοι δεν μετέχετε πουθενά!  

Το δείξατε με αποφασιστικότητα σε αυτή την παρέλαση. Ήταν η χαμηλότερη σε προσέλευση όλων των εποχών από τα χρόνια που γίνεται η παρέλαση στην 5η Λεωφόρο. Αντιδράσατε συλλογικά αλλά οι ιθύνοντες και ηγέτες {όπου θα βλέπετε τη λέξη αυτή ο νούς σας θα πρέπει να πηγαίνει αυτομάτως στο διευθυντήριο {ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ-ΡΑΛΛΗ-ΜΙΧΑΛΕΑ-ΚΑΛΑΜΑΡΑ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ}, ώστε να μη γίνονται παρερμηνίες. Αυτοί είναι το πρόβλημα!  Αυτοί είναι που έχουν την κεντρική ευθύνη. Αυτοί είναι που παρανόμως εισηγούνται στο συμβούλιο. Αυτοί είναι που σας οδηγούν σε παρανομίες  έναντι των νόμων της πολιτείας της ΝΥ και των Ομοσπονδιακών νόμων. Αυτοί είναι που καθοδηγούν, όπως λένε, εσάς όλους ως πρόβατα. Όσο για το διοικητικό συμβούλιο στην πλειοψηφία του αποτελείται από απλούς, καθαρούς, αγνούς  εργαζόμενους τίμιους και ηθικούς  ανθρώπους.

Και τους ονομάζω έναν προς έναν  ώστε να είναι σαφές ποιους εννοώ.

ΓΕΩΡΓΙΟ ΡΟΥΣΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΕΓΓΛΕΖΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΡΑΛΕΜΟ, ΑΝΕΣΤΗ ΑΥΓΗΤΙΔΗ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΥΛΑΡΙΝΟ,  ΠΑΥΛΟ ΧΑΝΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΟΖΩΝΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΕΝΕΤΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΣΚΟΤΙΔΑ, ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑ, και   ΙΩΑΝΝΗ ΓΚΟΡΟ(αν και ο τελευταίος αποτελεί την άλλη όψη του Δημήτρη Δημητρίου και κάνει τα πάντα για να περισώσει ότι απέμεινε ή  να κρατήσει έστω ενωμένη την «ομάδα» αλλά μάταια). Σε εσάς υποκλείνεται η Ομογένεια! Εσείς είστε αυτοί που θα περισώσετε και οφείλετε να διαλυλάξετε  το κύρος της Ομοσπονδίας.  Εσείς είστε η δυναμική πλειοψηφία και σε Εσάς απευθύνομαι. Σε εσάς εναπόκειται να περισσώσεται την νομιμότητα  και να επαναφέρετε  την αξιοπιστία του οργανισμού. Μην το αφείσετε για τους επόμενους. Δεν θα υπάρξουν επόμενοι. Και μακάρι οι εξελίξεις να μας διαψεύσουν. Σε εσάς εναπόκειται να κάνετε μια φορά το σωστό και να πείτε STOP  στον κατήφορο που σας οδηγούν οι Ράλλης, Διαμαντίδης, Καλαμαράς, Μιχαλέας.  Το γεγονός ότι τελειώνει η θητεία του παρόντος Δ.Σ., δε σημαίνει ότι αθωώνεται για κάθε παρατυπία και κάθε  έκνομη και παράνομη  πράξη που έχει διαπράξει ο Διαμαντίδης και ο  Ράλλης ή άλλοι μέσα στο συμβούλιο. Παρανομία και ανομία  την οποία εσείς είτε εν αγνοία,  είτε παραπλανηθήκατε,  νομιμοποιήσατε άθελα σας. Ο νόμος είναι σκληρός και αδυσώπητος και  έτσι πρέπει.

Για να σταματήσει αυτή η κατάσταση  και εσείς αλλά και οι επόμενοι από εσάς μπορείτε να κάνετε απλά πράγματα. 1. Ζητάτε λοιπόν πάντα πριν από κάθε εισήγηση που κάνουν οι κύριοι αυτοί να δείτε τι λέει το καταστατικό και με βάση ποιο άρθρο του καταστατικού εισηγούνται. 2. Ζητάτε να δείτε τι λένε οι νόμοι της πολιτείας της ΝΥ. Και σε κάποιες περιπτώσεις ζητάτε να δείτε τι λέει το Αμερικάνικο Σύνταγμα. Μόνο έτσι θα μπορέσει να λειτουργήσει κατ ελάχιστον ο θεσμός δημοκρατικά και ουσιαστικά. Η Ομοσπονδία έχει καταντήσει δυστυχώς τσιφλίκι πότε της "ομάδας Δημητρίου" {η οποία πια έχει  διαλύθει εις τα εξών συνετέθη} πότε της άλλης ομάδας που τώρα είναι εκτός και προετοιμάζεται πυρετωδώς… και πότε του  κάθε  τυχάρπαστου Διαμαντίδη και του κάθε Ράλλη. Ανθρώπων, οι οποίοι αφηνιασμένοι τρέχουν  για δόξα, αναγνώριση, καταξίωση (τώρα στα 80) και εξουσία χάνοντας  το μέτρο της αρετής και της σοφίας που προσφέρουν τα γηρατειά.  

Και το ακόμα χειρότερο; Δυστυχώς για αυτούς τους δυο  δεν έχουν προσφέρει τίποτα απολύτως. Τίποτα! Βοά η ομογένεια έξω για τα καμώματα και τις μωροφιλοδοξίες  τους.  Και μιας και είπαμε για προσφορές προς ενημέρωση σας τόσες μέρες μετά την παρέλαση ούτε ο κ. Ράλλης ούτε ο κ. Διαμαντίδης μέχρι σήμερα έχουν δώσει έστω αυτά τα 100$ για την παρέλαση! Αλλά τόσες ημέρες φιγουράριζαν σε κάθε φωτογραφία όπου έβρισκαν φακό φωτογραφικό πήγαιναν μπροστά και στέκονταν!

Σε όλα αυτά  υπάρχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα και αυτό είναι που δημιουργεί όλα τα υπόλοιπα.   

Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου δεν έχει διαβάσει -δυστυχώς για εκείνους ούτε μια φορά(!) το καταστατικό- για αυτό και  αυτή την αδυναμία λόγω χρόνου των πολλών να ενημερωθούν ή έστω και αν μελετήσουν το καταστατικό την εκμεταλεύονται αυτοί οι πέντε.      

Ωστόσο με όση δύναμη μου απομένει όσα και αν χρειαστεί ακόμα να υπομένω έστω  και αν χρειαστεί να  ξανά προσπαθήσουν-στο τέλος μπορεί – και να  το πετύχουν να με διώξουν από τις ΗΠΑ. Αν είναι δυνατόν; για πρώτη φορά στην ιστορία των χρονικών της Ομογένειας και του Τύπου να καλέσει την αστυνομία να συλλάβει έλληνα!  Ο καταδότης και εφιάλτης σας  ντροπιάζει και εσείς τον έχετε ακόμα εκεί μέσα. Τώρα πάει, κύριε Ζουπανιώτη, το χαρακίρι που έγραφες στις 25 Ιουνίου 2007. Αν είναι δυνατόν(!) έφερε την αστυνομία στο σπίτι του Ελληνισμού να καταδόσει ως κοινό εγκληματία έναν έλληνα συμπατριώτη του  και δεν σηκώνονται οι πέτρες; δεν ξεσηκώνονται να τον στείλουν σπίτι του εξωστρακίζοντας τον, όπως οι αρχαίοι πρόγονοι μας  αφαιρώντας του δια παντός ό,τι θα μπορούσε να θυμίζει την ύπαρξη αυτού του προσομοιώματος ανθρώπου…

Δεν ξεσηκώνονται αυτοί που αφιέρωσαν λέει την παρέλαση στα ιδεώδη της δημοκρατίας και της ελευθερίας! Αλοίμονο αν οι πρόγονοι σου κύριε Δημητρίου είναι αυτής της νοοτροπίας. Το βλέμμα σου ένοχο γεμάτο ντροπή ελπίζω για το κατάντημα που δεν θα έφτανε ούτε και ένας ανήμπορος με μειωμένες ικανότητες αν ήταν στο τιμόνι της Ομοσπονδίας. Φώναζε ο Σταθάκος στον Δημητρίου «τι χάλια είναι αυτά ρε; Πού την φτάσατε την ομοσοπονδία; Πού πάτε μωρέ;» το ίδιο και όλοι οι φιλοξενούμενοι όταν πάγωσαν στη θέα των ένστολων αστυνομικών… Να παραιτηθείς κύριε Μιχαλέα που θα τολμήσεις να μου πεις ότι θα με σκοτώσεις! Αν ήταν άλλος εκείνη την ώρα που τα τα έλεγες όλα αυτά θα έκανε ότι ο Διαμαντίδης σε μένα το μεσιμέρι  της 5ης Απιρλίου  Τι το περάσατε εκεί μέσα σπίτι σας; Από που κι ωσπού; «Έλληνες»…  «απόγονοι» ηρώων και μαρτύρων!  «έλληνες»! Είστε  εσείς; Μικρόψυχοι, οσφυοκάμπτες  και πνευματικά ανάπηροι φέρονται μονάχα έτσι… Όχι οι αληθινοί Έλληνες.   

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ

Ο Οργανισμός χρειάζεται αναδόμηση και αναδιοργάνωση.  Να φύγουν  όλοι ανεξαιρέτως όσοι έχουν θητεία περισσότερο από δέκα χρόνια! ΟΛΟΙ! Να πάνε σπίτια τους! Να υπηρετήσουν τώρα πια την οικογένεια τους! Αρκετά προσέφεραν στην Ομογένεια με πίκρες διασυρμούς, και εντάσεις που δημιουργεί η  γεροντική  ανία και η  μωροφοφιλοδοξία  από την οποία δυστυχώς πάσχουν ομαδικώς οι ηγέτες*!  Άρρωστοι. Κακεντρεχείς τρέχουν πίσω από τις υστερίες αρρωστημένων και θλιβερών υπάρξεων που μόνο θλίψη προκαλεί η θέα και η όψη τους… δύσοσμη όψη γεμάτη μπόχα από την κάθε  είδους  ακράτεια. Από την οποία πάσχουν… Να φύγουν όλοι Και κυρίως να φύγει ο Ν. Ράλλης και ο Ν. Διαμαντίδης. Παραπέμψτε τους, αν έχετε ανδρισμό, κύριε Μιχαλέα και κ. Δημητρίου στο πειρθαρχικό! Παραβιάστε την μυστική  και ανίερη συμφωνία με τον ακατανόμαστο εφιάλτη και προδότη των ελληνικών ιδεωδών! Σας ευξευτέλισαν δυο ανήμποροι αφηνιασμένοι μωροφιλόδοξοι.  Σας διέσυραν. Όλους! Διέσυραν την Ομοσπονδία. Την Ελληνική Κοινότητα. Δεν πάει άλλο πιο κάτω! Ακόμα και ο πάτος του βαρελιού με τις ακαθαρσίες έφυγε από την πίεση των ακαθαρσιών  και των σκανδάλων! 

Η δυσοσμία της μπόχας έφτασε στην Ελλάδα! Αηδιασμένοι φεύγουν όλοι οι βουλευτές και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι κύριοι της Ομοσπονδίας οι οποίοι τώρα  θα θερίζουν θύελλες συλλύβδην για πολύ καιρό. Σήμερα με την πράξη του ο πρόεδρος της Βουλής σας έδωσε ένα μεγάλο μάθημα!  Όλοι μαζί εκτός από τους κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΣΚΟΤΙΔΑ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΥΛΑΡΙΝΟ, ΙΩΑΝΝΗ ΓΚΟΡΟ, ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΑΧΑΝΗ, ΓΕΩΡΓΙΟ ΡΟΥΣΑΚΗ, ΑΝΤΩΝΗ ΦΩΚΑ, ΑΝΕΣΤΗ ΑΥΓΗΤΙΔΗ, ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΡΑΛΑΙΜΟ, ΠΑΥΛΟ ΧΑΝΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΕΝΕΤΗ. Εσείς επαναλαμβάνω είστε η δυναμική πλειοψηφία. Εσείς οφείλετε να αποδείξετε ότι είστε κατευθυνόμενοι των κ. Μιχαλέα -Διαμαντίδη – Καλαμαρά – Δημητρίου – Ράλλη.  Εσείς είστε που σήμερα καλείστε τούτη την ώρα να αποτρέψετε το οποιοδήποτε νέο πραξικόπημα και άλλη παρανομία, όπως αυτή που σχεδιάζεται με την παραπομπή στο πειθαρχικό του καθηγητή Νικόλαου Γεωργαντζά.

Ως αιτία και αφορμή για την παραπομπή του καθηγητή Νικόλαου Γεωργαντζά προβάλλεται το σκεπτικό  ότι εξέδωσε ανακοίνωση χωρίς την έγκριση του Δ. Σ.  Αυτό όμως που ενόχλησε δεν ήταν η ανακοίνωση αυτή καθαυτή αλλά το  αποκαλυπτικό περιεχόμενο της τελευταίας ενότητας υπό τον τίτλο «αρνητικές επισημάνσεις» όπου περιγράφεται λεπτομερώς το πρωτοφανές περιστατικό για τα δεδομένα της Ομογένειας με πρωταγνωνιτή τον Νικόλαο Διαμαντίδη ο οποίος κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει έλληνα συμπατριώτη του και δημοσιογράφο την ώρα άσκησης του λειτουργήματος του. Η έκθεση που πλέον έχει πάρει το δρόμο της υπογράφεται επώνυμα από την  διευρυμένη επιστημονική επιτροπή Παιδείας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ, είναι το  δυσάρεστο επεισόδιο με την βίαιη απομάκρυνση του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου από ένστολους και ένοπλους αστυνομικούς της ΝΥ με εντολή Διαμαντίδη. Επεισόδιο που διαδραματίστηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμετεχόντων στο 2ο  Συμπόσιο επί του συνεδρίου με θέμα «ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα»,   το οποίο παρεπιμπτόντως οφείλουμε να τονίσουμε ότι είχε ουσιαστικά αποτελέσματα παρά το σαμποτάζ που έκανε πάλι το γνωστό δίδυμο Ν. Ράλλης – Ν. Διαμαντίδης. 

Σε ό,τι αφορά τώρα την ουσία της υπόθεσης προβάλλαται πάλι το ίδιο σαθρό, ανήκουστο αλλά  και παράνομο  επιχείρημα που για ακόμα μια φορά επικαλείται το ίδιο «διευθυντήριο» {Μιχαλέα- Ράλλη- Διαμαντίδη-Δημητρίου- Καλαμαρά-Παύλου} σύμφωνα με το οποίο όλα τα δελτία και οι ανακοινώσεις πρέπει να εγκρίνονται από το Δ.Σ.

Και ρωτάμε το Δ.Σ. ενέκρινε πάντα  τώρα ή στο παρελθόν όλα τα Δελτία Τύπου που εξέδιδε κατά την διάρκεια της παρελάσεως ή άλλων εκδηλώσεων που γίνονται στο Σταθάκειο Κέντρο; Η απάντηση είναι  σαφής και ξεκάθαρη, όχι!  

Διαβάστε τώρα,  για ακόμα μια φορά, το καταστατικό της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ -το οποίο μέχρι πρόσφατα έκρυβαν ως επτασφράγιστο μυστικό ενώ θα έπρεπε να το έχουν όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας και οι αντιπρόσωποι-  και βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας που; και πως; Πότε; Και από ποιους; Παραβιάστηκε…

Ας δούμε τώρα μερικές μόνο από τις παρανομίες που  έχουν διαπραχθεί το τελευταίο διάστημα με βάση το καταστατικό, τους νόμους της πολιτείας και το αμερικανικό σύνταγμα:

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ

  • 1. Πότε και με ποια απόφαση και με πρακτικά επικυρωμένα εξελέγησαν στην επιτροπή παρελάσεως οι Ράλλης και Μάνεσης; Έχουμε καταγγελίες στελεχών της Ομοσπονδίας που διαβεβαιώνουν ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια απόφαση! Επομένως ούτε ο κ. Ράλλης ούτε ο κ. Μάνεσης εξελέγησαν στην επιτροπή παρελάσεως αλλά τοποθετήθηκαν ετσιθελικά «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του κ. Κατσιματίδη κι όμως επί μέρες παρανομούσαν.
  • 2. Πότε και σε ποια συνεδριάση και ποια με ποια επικυρωμένη απόφαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε η εκλογή ως προέδρου της επιτροπής παρελάσεως του κ. Κατσιματίδη;
  • 3. Πότε και σε ποιά συνεδριάση του Δ.Σ. η επιτροπή παρελάσεως υπέβαλε πρόγραμμα συνολικών εορταστικών εκδηλώσεων ;
  • 4. Ποιος ενέκρινε και πότε; το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων αναλυτικά; Ειδικότερα στην εκδήλωση και τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Αριστοτέλη είτε ήταν εκεί το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας είτε όχι, ουδείς μπορούσε να καταλάβει ποιος ήταν ο διοργανωτής. Με ποια σειρά μιλούσαν οι προσκεκλημένοι
  • 5. Που και σε ποιον υπέβαλε ο κ. Μιχαλέας το πρόγραμα της εκδήλωσης στο Terrace on the Park αντίστοιχα και το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο Hilton ο αρμόδιος; Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια προχειρότητα και παραβιάσεις και αντί να τηρείται το πρωτόκολο γίνεται του πρωτο(κώλλου)
  • 6. Σε ποιον και πότε υπέβαλε ο κ. Ράλλης το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο Bowling Green ποιον ρώτησε και από ποιον πήρε άδεια να μετατρέψει την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας εκδήλωση αυτοπροβολής και ελληνοτουρκικής φιλίας.
  • 7. Ποια είναι η απόφαση του Δ.Σ. για τους δημοσιογράφους κ. Θ. Τσίτσα και Α. Στεφανόπουλο και γιατί ποτέ αυτή η «απόφαση» δεν κοινοποιήθηκε στους ενδιαφερόμενους γραπτώς;
  • 8. Γιατί δεν ανακοινώθηκε ποτέ και από κανέναν η συγκεκριμένη «απόφαση»;
  • 9. Με βάση ποιο άρθρο του καταστατικού ή ποιο σχετικό νόμο της πολιτείας της ΝΥ προέβησαν στην παραπάνω «απόφαση»;
  • 10. Σε ποια συνεδριάση του Δ.Σ. επικυρώθηκαν τα πρακτικά έστω και με μειοψηφία η «απόφαση» για τους δυο δημοσιογράφους ;
  • 11. Πως και γιατί επικαλέστηκε την παραπάνω «απόφαση» αφού προηγούμενα δεν έχει επικυρωθεί και δεν έχει κοινοποιηθεί στους άμεσα ενδιαφερόμενους άρα με ποιο δικαίωμα -εκ του καταστατικού ή εκ των νόμων της πολιτείας- ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νικόλαος Διαμαντίδης κάλεσε την αστυνομία στο Σταθάκειο Κέντρο στις 5 Απριλίου;
  • 12. Πότε και ποιος ρώτησε τους νομικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας για το παραπάνω θέμα αν έχουν τέτοιο δικαίωμα να θεωρούν εν ισχύει αποφάσεις μειοψηφίας έναντι της πλειοψηφίας που δηλώνει αντίθετη και στην απόφαση για τους δημοσιογράφους Θανάση Τσίτσα και Αλέξανδρο Στεφανόπουλο ;
  • 13. Πότε και ποιος ρώτησε τους νομικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας αν εκ των νόμων και του καταστατικού παρέχεται το δικαίωμα στο πρόεδρο να καλεί την αστυνομία ;
  • 14. Με βάση ποια απόφαση επικυρωμένη η κ. Ελισάβετ Τζουμάκα τοποθετήθηκε εκτελεστική διεθύντρια της Ομοσπονδίας; Πότε έγινε διαγωνισμός και ποιοι ήταν οι όροι της πρόσληψης;
  • 15. Πότε και με ποιους όρους και υπό ποια ιδιότητα ακριβώς προσελήφθει η κ. Ε. Τζουμάκα στην γραμματεία της Ομοσπονδίας;
  • 16. Πότε και ποιος και βάση ποιας απόφασης το Δ.Σ. διόρισε την κ. Τζουμάκα διευθύντρια της επιτροπής παρελάσεως;
  • 17. Πως συνάδει η κ. Τζουμάκα να είναι ανήκει στο έμισθο προσωπικό και παράλληλα να μετέχει και στην εξελεγκτική επιτροπή; Δηλαδή η κ. Τζουμάκα θα ελέγξει την εταιρία της ως μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής; Επί το απλούστερο Γιάννης πίνει Γιάννης κερνά! Αυτή την καραυγαλέα παρανομία του καταστατικού αλλά και των νόμων της πολιτείας με ποια απόφαση του την «νομιμοποιεί» το Δ.Σ.;

Αυτές όλες οι παρανομίες είναι μόνο η αρχή στην οδυνηρή διαδρομή των αποκαλύψεων, των παρανομιών  και παραβιάσεων του καταστατικού και των νόμων της πολιτείας της ΝΥ. Είναι η αρχή της χιονοστιβάδας των αποκαλύψεων που θα επακολουθήσουν δείχνοντας τον κατήφορο που οδηγείται η Ομοσπονδία από τους  Νικόλαο Διαμαντίδη, Ντίνο Ράλλη,  Παναγιώτη  Μιχαλέα και τον Δημήτρη Καλαμαρά.

Και κάτι ακόμα για να μη κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας. Αυτές όλες οι αποκαλύψεις που γίνονται σήμερα είναι κοινό μυστικό στα στέκια της ομογένειας, τα ζαχαροπλαστεία, τους συλλόγους και τα καφενεία. Επομένως το ερώτημα που προκύπτει αβιάστα και έρχεται αυθόρμητα στο νου  είναι τότε γιατί τα άλλα επωνομαζόμενα και Ομογένειακά ΜΜΕ δεν αναφέρουν  τίποτα; Γιατί δεν ασκούν έλεγχο ή κριτική; Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα με το οποίο επίσης θα δείξουμε με στοιχεία και αποδείξεις πολλά… αλλά εσείς ως τότε  μπορείτε να  βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα…

συνεχίζεται….