Στις ΗΠΑ θα κάνει Πάσχα ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος Βενιζέλος προσκεκλειμένος Ομογενειακών οργανισμών, και  πανεπιστημιακών ιδρυμάτων  όπου θα δώσει σειρά διαλέξεων και ομιλιών. Στις 22 Απριλίου θα είναι κεντρικός ομιλητής στο American Hellenic Institute ενώ στις 29 Απιρλίου προγραμματίζεται ανοιχτή εκδήλωση στη Νέα Υόκρη στο ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ* με θέμα "η ομογένεια και η εθνική στρατηγική'. Την εκδήλωση οργανώνουν :The Thessaloniki Society of New York,   The Pan-Macedonian Association's Governing District Office of New York, The Macedonian Studies Center, The Cretans' Association of New York "Omonoia",  The Federation of Dodecanesian Societies of the United States and Canada,  The Pan-Lemnian Philanthropic Association "HEPHAESTUS"  and the World Council For Hellenes Abroad (SAE), USA Region. Την περιόδο αυτή προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις με κεντρικό ομιλιτή τον γνωστό Συνταγματολόγο και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η μια πλευρά της είδησης. Η άλλη πλευρά είναι μια άλλη υπόθεση…Το καλό είναι ότι άρχισε να κινείται κάτι θετικό στους κόλπους της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ.

*Αρχικά η εκδήλωση προγραματίστηκε να γίνει στο ΣΤΑΘΑΚΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Το Greek American News Agency στηρίζει και αυτή την εκδήλωση και την προβάλλει ως κάτι θετικό στη δημόσια ζωή της Ομογένειας έστω και αν τα κίνητρα των διοργανωτών λειτούργησαν ως "αντανακλαστικά" για  αυτή  την έκτακτη  πρόσκληση  προήλθαν ως "αντίδραση" από το γνωστούς κύκλους του κατεστημένου… Στη δράση υπάρχει και η αντίδραση. Το αποτέλεσμα μετρά και όσα θα πει το προβεβλημένο και πετυχημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ως  διακεκριμένος καθηγητής. Πάντως όπως μας διαβαιώναν πηγές από το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα αλλά και στην ΝΥ το κόμμα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτές τις διοργανώσεις οι οποίες έχουν υπερκομματικό και ενωτικό χαρακτήρα.

Εμείς, για την δική σας ενημέρωση, να πούμε ότι ήδη  εκ μέρους του Greek American News Agency  ο διευθύνων σύμβουλος και υπεύθυνος έκδοσης Αλέξανδρος Στεφανόπουλος τον Οκτώβριο του 2007  είχε συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο στο γραφείο του, και του επέδωσε υπόμνημα για τα καυτά ζητήματα της ομογένειας απευθύνοντας και σχετική πρόσκληση να επισκεφθεί την Αμερική και τις μεγάλες πολιτείες που ζει ο Ελληνισμός  ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι όσα περιγράφονται στο σχετικό υπόμνημα. Τον ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκε.