ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 6 ή στις  7 ΜΑΪΟΥ,  ΔΙΗΜΕΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 24 ΚΑΙ 25 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ   (εκτός απροόπτου…)

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2008 

Κίνηση «ματ», με αλυσιδωτές  επιδράσεις (σε ομάδες, ομαδούλες, συντεχνίες, παρέες, παρεούλες, και συνδυασμούς επί χάρτου…)  που διαφοροποιεί  τις επερχόμενες εξελίξεις, φέρνει ανατροπές και δημιουργεί νέα δεδομένα εν όψει των ζυμώσεων για τις επερχόμενες εκλογές στην Ομοσπονδία ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ, σημειώθηκε στις 30 Απριλίου 2008 κατά την διάρκεια του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Νικόλαου Διαμαντίδη,   από τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Fordham κ.  Νικόλαο Γεωργαντζά.

Νικόλαος Γεωργαντζάς  Vs  Νικόλαου  Διαμαντίδη   

«επαναφέρω και ξανά καταθέτω εκ νέου και υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων,   ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου  την πρόταση μομφής  κατά του Νικόλαου Διαμαντίδη που αρχικώς  κατατέθηκε τη νύχτα της 17ης Ιουλίου 2007  γιατί βλέπω προ των θυρών αυτού του οργανισμού τον εισαγγελέα!  Προκειμένου να διαχωρίσω  για ακόμα μια φορά τις θέσεις μου αλλά  και τις τυχόν  ευθύνες μου,αν προκύπτουν εκούσια ή ακούσια, ή σκόπιμη παραπλάνηση μου, από  αυτές τις ευθύνες  που αναλογούν στον κάθε ένα ατομικά από εδώ μέσα για  τυχόν  παρανομίες που ενδεχομένως έχουν  συντελεστεί  από το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο, πέραν εκείνων των ευθύνων που προκύπτουν εις βάρος του προέδρου με το κείμενο της παρούσας  έγγραφης μομφής,  αλλά και κάθε άλλη πράξη που στο μέλλον μπορεί να αποδειχτεί ότι  έχει συντελεστεί εν αγνοία μου, και μπορεί να επιφέρει ποινικές ή αστικές ευθύνες, επαναφέρω  και επικαιροποιώ την άρση εμπιστοσύνης, καταγγελία και μομφή εναντίον του Νικολάου Διαμαντίδη».

Με αυτές τις φράσεις που ήχησαν σαν βόμβα ενώπιον του κάθιδρου Ν. Διαμαντίδη  προκαλώντας  παράλληλα την μήνι των Δημήτρη Καλαμαρά και Γιάννη Γκόρου   και με την  επαναλαμβανόμενη επισήμανση  «παρακαλώ να καταγραφεί στα πρακτικά» ο καθηγητής  του πανεπιστημίου του Fordham  της ΝΥ Νικόλαος Γεωργαντζάς προχώρησε σε μια απρόσμενη κίνηση   που άφησε άναυδους τους παρευρισκόμενους συμβούλους, ενώ στην αίθουσα ακολούθησε το γνωστό πανδαιμόνιο που επικρατεί στις θυελλώδεις συνεδριάσεις του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου.   Όταν όμως τα γεγονότα  συνέχισαν να εξελίσσονται και με  τον Ν. Γεωργαντζά να συνεχίζει ακάθεκτος, παρά την οχλοβοή,  την εισήγηση και παρέμβαση του  αφήνοντας εμβρόντητη την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. , ερήμην και εν αγνοία της οποίας συντελούνται πολλά και ύποπτα, τον τελευταίο καιρό, εντός και εκτός   της  αίθουσας συνεδριάσεων, οι τόνοι έπεσαν και η προσοχή έπεσε στον Νικόλαο Γεωργαντζά. Ο  καθηγητής του πανεπιστημίου του Fordham της ΝΥ, στην παρέμεβαση του επιμένει στην κατάθεση της πρότασης μομφής- όπως χαρακτηριστικά μας είπε –  παρά τις πιέσεις, και τις έμμεσες ή άμεσες  απειλές στις οποίες κατέφυγε ο σύμβουλος Γιάννης Γκόρος ενώ δεν έλειψαν  εκ μέρους του τελευταίου του και  οι συνήθεις άκομψες ειρωνίες που υποβιβάζουν σε επίπεδο καφενείου με φράσεις πεζοδρομίου και υπονοούμενα που υποσκάπτουν ακόμα περισσότερο το κύρος και την υπόσταση του ήδη τρωθέντος κύρους του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου. Πολλές φορές  τα πνεύματα άναψαν και στην αίθουσα επικρατούσε η γνωστή οχλαγωγία και ένταση.      

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΜΦΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Απρόσμενη υποστήριξη  και συμπαράσταση προς τον Νικόλαο Γεωργαντζά,  εξέφρασε ο υποψήφιος για την προεδρία Ντίνος Ράλλης  ο οποίος παράλληλα αφού  στιγμάτισε το γεγονός ότι κακώς χάθηκε το έγγραφο αυτό μέσα από το πρωτόκολλο της γραμματείας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους Γ. Γκόρο και Δ.Δημητρίου, στηλίτευσε το γεγονός τονίζοντας με έμφαση ότι  «τελευαταία χάνονται έγγραφα και βιβλία από την ομοσπονδία».  Εκτόξευσε μάλιστα  και   μια ακόμα βαριά προφορική  καταγγελία και μομφή εις βάρος του γενικού γραμματέα Δημήτριου Δημητρίου  τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε ότι παρανόμως κατέχει τα βιβλία της ομοσπονδίας εδώ και εβδομάδες(από τις 30 Μαρτίου)  στο σπίτι του. Την καταγγελία του Ντίνου Ράλλη  επιβεβαίωσε και ο  βοηθός γενικός γραμματέα Απόστολος Σκοτίδας, ο οποίος απαντώντας στον πρόεδρο Νικόλαο Διαμαντίδη, που εμφανώς ταραγμένος και κάθιδρος γεμάτος αγωνία αλλά και με στιγμές που έχανε την ψυχραιμία του κάθε φορά που γίνοταν αναφορά στο όνομα του Δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου και τα δημοσιεύματα του Greek American News Agency αλλά και στον ευρύτερο ελληνικό τύπο,  προσπάθησε να αποδυναμώσει και να υποβιβάσει  την αξία του επίμαχου εγγράφου με μισόλογα και ακατάλυπτες φράσεις. 

Το επίμαχο έγγραφο έχει αποκαλύψει από τις 30 Σεπτεμβρίου 2007 το Greek American News Agency και εκ τότε έχει επαναφέρει πολλές φορές στην δημοσιότητα με αντίστοιχες αποκαλύψεις. Το "χαμένο" έγγραφο είχε κατατεθεί τη νύχτα της 17ης Ιουλίου 2007 στα πρακτικά ενώπιον μαρτύρων,  περιέργως και υπόπτως  όμως εξαφανίστηκε δυο μέρες αργότερα από το αρχείο της Ομσπονδίας. Ο πρόεδρος Νικόλαος Διαμαντίδης, εναντίον του οποίου στρέφεται η άρση εμπιστοσύνης, καταγγελία και μομφή εις βάρος του,  ρώτησε τον βοηθό γενικό γραμματέα Α.Σκοτίδα αν αληθεύουν όσα ανφέρονται σε πρόσφατο αποκαλυπτικό  σχετικό δημοσίευμα του Greek American News Agency και αποδίδονται σε εκείνον.  Απαντώντας  στον Νικόλαο Διαμαντίδη ο κ. Σκοτίδας όχι μόνο επιβεβαίωσε ότι έτσι έχουν τα γεγονότα όπως ακριβώς αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα, αλλά επί πλέον άφησε ανοιχτές αιχμές και  κατά του Γιάννη  Γκόρου τον οποίο αποκάλεψε ψεύτη όταν ο δεύτερος προσπάθησε να διαστρεβλώσει τα γεγονότα της 17ης Ιουλίου 2007  αλλά και την περίεργη εξαφάνιση της  έγγραφης και ενυπόγραφης καταγγελίας.  

Υπενθυμίζεται ότι την άρση εμπιστοσύνης και  καταγγελία  με αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος του Νικόλαου Διαμαντίδη υπογράφουν οι Δημήτριος Δημητρίου, Γιάννης Γκόρος, Μιχάλης Τραχανής, Νικόλαος Γεωργαντζάς και Ανέστης Αυγητίδης.  Κατά τ' άλλα στην θυελλώδη  τελευταία συνεδρίαση υπό τον Νικόλαο Διαμαντίδη, και εν απουσία του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Δημητρίου{ ο οποίος ήταν με τον Π. Μιχαλέα σε μυστική συνάντηση με τους κ. Κακούρο και Κάλλα εν όψει των επικείμενων εκλογών}    αποφασίστηκε  και οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία των εκλογών για την Κυριακή 8 Ιουνίου 2008. Νωρίτερα στις 24 και 25 Μαϊου θα γίνει η καθιερωμένη τελευταία διήμερη Γενική Συνέλευση και στις 6 και 7 Μαϊου θα συγκληθεί  έκτακτη γενική καταστατική συνέλευση προκειμένου να υπάρξει τροποποίηση του άρθρου σχετικά με την συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων στις εκλογές. Η αλλαγή και τροποποίηση θα γίνει και θα ισχύσει μόνο για μια φορά  μετά από σχετική πρόταση του επίτιμου προέδρου Βασίλειου Σταθάκου προκειμένου να συμμετέχουν και οι αντιπρόσωποι εκείνων των συλλόγων που συνειδητά απείχαν από τις τελευταίες γενικές συνελεύσεις λόγω της αντίθεσης τους κα της μη αναγνώρισης του αποτελέσματος των εκλογών  της 4ης Ιουνίου 2006. Προκειμένου λοιπόν να διεξαχθούν νόμιμες εκλογές που το αποτέλεσμα τους θα αναγνωρισθεί από την πλειοψηφία των μελών των αντιπροσώπων των συλλόγων που στο τέλος θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές αυτές προτάθηκε αυτή η στιγμιαία και για μια μόνο φορά αλλαγή του συγκεκριμένου άρθρου.  Όλα αυτά βέβαια  πάντα υπό την αίρεση ότι δεν θα  υπάρξουν αιφνίδιες και απρόσμενες ανατροπές  που ενδεχομένως  ίσως και να χρειαστεί να αναβληθούν  οι  εκλογές…       

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑ  

Στην παρέμβαση του ο Νικόλαος Γεωργαντζάς  καταθέτοντας εκ νέου στα πρακτικά και αυτή τη φορά ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου{ και παρουσία  12 μελών του Δ.Σ.}  την καταγγελία και  πρόταση μομφής  εναντίον του Νικόλαου Διαμαντίδη, αφού πρώτα προκάλεσε όποιον θέλει να αποσύρει την υπογραφή του ή όποιος άλλος θέλει να  την συνυπογράψει τώρα, μεταξύ  άλλων τόνισε τα εξής «καταθέτω και επαναφέρω αυτή την πρόταση εναντίον του προέδρου διότι πιστεύω ότι το παρόν συμβούλιο και προσωπικά ο πρόεδρος ευθύνεται για μια σειρά σοβαρών προβλήματων που δημιουργήθηκαν όχι μόνο λόγο του  θολού και ύποπτου ρόλου που έπαιξε κατά την διάρκεια της διοργάνωσης του συνεδρίου, μια υπόθεση που σφράγισε την πορεία αυτού του συμβουλίου το οποίο θεωρώ ότι είναι το χειρότερο συμβούλιο όλων των εποχών, αλλά και όλων των εν συνεχεία των  θλιβερών γεγονότων που σφράγισαν την πορεία αυτού του συμβουλίου και το παραδίδουν στη συνείδηση της ομογένειας ως το χειρότερο συμβούλιο όλων των εποχών ειδικά μετά την 23η Αυγούστου, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με διαφορετικές ελπιδοφόρες προοπτικές και σχεδιασμούς.   Λυπάμαι και θλίβομαι  βαθύτατα διότι είμαι πεπεισμένος ότι με τις ενέργειες του, όχι μόνον ο πρόεδρος αλλά και άλλα μέλη αυτού του συμβουλίου για σκοπιμότητες που δεν γνωρίζω υπέσκαψαν το κύρος και την αξιοπιστία του ιστορικού θεσμού. Κλήθηκα να υπηρετήσω το θεσμό και όχι τα πρόσωπα. Δεν είμαι ούτε και θα γίνω μαριονέτα κανενός! Έχω άποψη και θα την λέω πάντα. Κλήθηκα  να υπηρετήσω οράματα και αξίες και όχι ίντριγκες, αδυναμίες, μηχανισμούς, ραδιουργίες  και ανθρώπινα μίση και πάθη. Είπα ναι στην συμμετοχή μου σε αυτόν τον συνδυασμό πιστεύοντας ότι θα παράξει δημιουργικό  έργο,  ευλεπιστώντας ότι οι υποσχέσεις όσων με προσκάλεσαν να συμμετάσχω θα γίνονταν γρήγορα πράξη. Η υπόθεση του συνεδρίου η οποία ενθουσιάσε ως πρόταση όχι μόνο εμένα και μεγάλος τμήμα της ομογένειας με έφερε  ακόμα πιο κοντά στα κοινά. Βοήθησα γιατί και ως συνολική διοργάνωση παρά τις εντάσεις, και τις εντάστσεις – οι οποίες αντί να μας ενώνουν και να μας χαλυβδώνουν-  ήταν και εξακολουθεί να αποτελεί μια μεγάλη και δυνατή ιδέα. Ομως  κάποιοι εδώ μέσα  στις 23 Αυγούστου  προτίμησαν να προδώσουν τον γενικό γραμματέα και κατά την απουσία του προχώρησαν σε αυτό που ορθώς ονομάστηκε πραξικόπημα εναντίον της βούλησης της Γενικής Συνέλευσης της 31ης Μαϊου του 2007 όπου κατά πλειοψηφία ελήφθη απόφαση και επικυρώθηκαν οι πολλαπλές αποφάσεις του Δ.Σ. για την διεξαγωγή του συνεδρίου. Έπρεπε να είχε προχωρήσει αυτή η διαδικασία και να μας είχε κρατήσει ενωμένους γιατί όλα όσα επακολούθησαν θα είχαν καταστήσει την ομοσπονδία σήμερα πανίσχυρη στο ομογενειακό γίγνεσθαι. Αυτό φοβόταν κάποιοι για αυτό και το πολέμησαν. Σήμερα το παρόν συμβούλιο αποσύρεται ταπεινωμένο στη συνείδηση της ομογένειας.

Προδώσαμε την εμπιστοσύνη του κόσμου που μας εμπιστεύθηκε και λυγίσαμε στις πιέσεις και τους εκβιασμούς. Αυτό δε θα μας το συγχωρέσουν ούτε και αυτοί που πολέμησαν αυτή τη διοργάνωση. Να θυμάστε ένα πράγμα: ότι  όλοι όσοι το πολέμησαν λόγω των γνωστών εσωτερικών διενέξεων που άφησαν ως τραύμα οι εκλογές της 4ης Ιουνίου του 2006, και έχουμε ευθύνη στη διαχείριση της συγκεκριμένης κρίσης, γιατί αν η ομοσπονδία είχε πρόβλημα εκείνη την περίοδο τουλάχιστον υπήρχε και ήταν υπολογίσημη δύναμη. Σήμερα δεν υπάρχει και το ξέρετε πολύ καλά αυτό αφού κανείς δεν βρίσκει άτομα για να κάνει συνδυασμούς σήμερα! Γιατί; Αναρωτηθείτε. Όλοι εκείνοι λοιπόν που πολέμησαν εμάς και την συγκεκριμένη διοργάνωση θα είναι αυτοί που αύριο θα το οργανώσουν και μάλιστα με επιτυχία. Γιατι; Γιατί ενώ όλοι συμφωνούσαν ότι ως ιδέα για την καθιέρωση αυτού του συνεδρίου ως ετήσιου  θεσμού που μας παρέδωσε ως πνευματική δωρεά και παρακαταθήκη ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος,  το έργο του οποίου μέσα από τα κείμενα και την αλληλογραφία αλλά και τις εγκυκλίους που ο ίδιους μας παρέδωσε μαζί με το εξαίρετο επιστημονικό συμβούλιο μέλος του οποίου είχα την τιμή να είμαι, εν τούτοις και αυτό είναι που θα μείνει ως κυλίδα και ντροπή  στην ιστορία της Ομογένειας και της Ομοσπονδίας, δεν θέλαμε το πρόσωπο. Ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω τα συγκινητικά λόγια του Δημήτρη Δημητρίου σε εκείνες τις συνεδριάσεις του Μαίου του 2007 όπου αρνήθηκε πολλές φορές να ενταφιαστεί στην αφάνεια  το όνομα του ανθρώπου που έδωσε ως πνευματική δωρέα και εργάστηκε στην αφάνεια χωρίς να ζητήσει ή να διεκδικήσει μέχρι σήμερα ένα δολάριο όταν άλλοι για λίγα λεπτά συνεργασίας ζητούν ένα σωρό χρήματα! Τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο ούτε τον ήξερα και τον θεωρούσα ερειστικό.

Εσείς όμως με τη συμπεριοφορά σας με κάνατε να τον γνωρίσω. Να τον διαβάσω. Να τον μελετήσω. Το συνέδριο αυτό για εμένα προσωπικά υπήρξε μια προσπάθεια σταθμός γι'αυτό και ανέλαβα ως επιτροπή παιδείας όχι απλά  να το οργανώσω αλλά και να το διευρύνω ακόμα περισσότερο.  Το αποτέλεσμα το είδατε το Σάββατο στις 5 Απριλίου. Είχε ποιότητα και επιτυχία αφού η επιτυχία κρίνεται από το ποιοι επίσημοι συμμετείχαν ναι και η Αρχιεπισκοπή τελικά στάθηκε δίπλα και για αυτό ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο. Ακόμα ακούω τα λόγια του Αρχιεπισκόπου στα αυτιά μου όταν  στην τελευταία πανομογενειακή της παρέλασης είπε όσα είπε και εν συνεχεία αμέσως  έδωσε εντολή να εκπροσωπηθεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή όπως και έγινε. Το ίδιο και το Γενικό Προξενείο. Το ίδιο και οι βουλευτές που ήρθαν με εντολή του προέδρου της Βουλής   Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος με προσωπική του μέριμνα φρόντισε τα πρακτικά να φτάσουν δια της επισήμου οδού στο γραφείο του υπουργού παιδείας κ. Στυλιανίδη όταν άλλοι μας εμπόδιζαν να τον συναντήσουμε. Αν αυτό δεν είναι επιτυχία τότε τι είναι; Ο κόσμος; ή απρόσωπες  μάζες; Θα ήταν καλό στην αναφορά της επιτροπής παιδείας που πλέον αποτελεί επίσημο κείμενο στο γραφείο του προέδρου της Ελληνικής Βουλής αλλά και του καθύλην αρμόδιου υπουργού να μην υπήρχαν αυτές οι αρνητικές επισημάνσεις, κύριε Διαμαντίδη, που με υπαιτιότητα σας αναγκαστικά εγράφησαν με πόνο ψυχής και σήμερα αποτελούν ντροπή για την Ομογένεια που η Ελλάδα βλέπει αυτή την άδικη και κακή συμπεριοφορά σας. Συμπεριφορά που σας περνά στις μαύρες σελίδες της ομογένειας δυστυχώς με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο! Όσο για την ιδεά του συνέδρίου και του βάθους αλλά κα των νοημάτων της ένα θα πω:   Αυτή η προσπάθεια θα συνεχισθεί μέ κάθε τρόπο και μέσο  όπως δεσμευτήκαμε μέχρι τέλους του 2008 και στις αρχές  του 2009 θα παραδώσουμε όλο το υλικό στην Ελληνική Βουλή. Οφείλει η πατρίδα να γνωρίζει πως σκέπτεται ο κάθε ομογενής. Ο κάθε πολίτης στα μεγάλα η μικρά θέματα που μας απασχολούν.

Αυτό είναι αυτή η μεγάλη ιδέα που ενώ μας δόθηκε δωρεάν στην Ομοσπονδία  και μάλιστα  ανιδιοτελώς  κάποιοι με μικρότητα και μικροψυχία  θελήσανε να  την πνίξουν  από εγωισμό. Οι άνθρωποι φεύγουν όμως οι ιδέες και τα έργα τους μένουν και αυτό πια έμεινε στην Ομοσπονδία. Αν θέλει το συνεχίζει και το εφαρμόζει κάθε χρόνο ώστε να μην έχει την μομφή ότι μια πρέλαση διοργανώνει και αυτή με το ζόρι, αν θέλει την προσπερνά και χάνει την ευκαιρία της αναδημιορυγίας και της ανανέωσης. Χάρη σε αυτή την προσπάθεια ήρθαν νέα ατομα μέσα στο Δ.Σ. αλλά και στην Ομοσπονδία.  Την ιδέα και την θεματολογία την πήραμε και την βάλαμε στα πανεπιστήμια. Την κάναμε κτήμα μας και την προχωράμε. Όσο και αν κάποιοι πολέμησαν λυσαλέα την όλη προσπάθεια με κάθε τρόπο και μέσο, θεμιτό και αθέμιτο να όμως  που βρέθηκε τρόπος να συνεχιστεί δημιουργικά και να παράξει αποτελέσματα. 

Αυτή η προσπάθεια  θα συνεχιστεί σε όλη την αμερικανική επικράτεια και θα είναι η αιτία για την δημιουργική πορεία της ομογένειας, η οποία εδώ και χρόνια βρίσκεται σε τέλμα με τους ίδιους ανθρώπους που ανακυκλώνονται στις ίδιες θέσεις. Η δράση έφερε και δημιουργική αντίδραση. Το είδαμε σε πολλές περιπτώσεις και θα συνεχιστεί έτσι. Είπα και άλλοτε ότι το τραίνο του συνεδρίου ξεκίνησε και  όποιος πρόλαβε ανέβηκε.  Η διοργάνωση αυτή που συντάραξε πράγματι ολόκληρη την ομογένεια και τάραξε τα θολά και βαλτωμένα νερά ανακατεύοντας τα θα φέρει και πολλά καλά.  Πάντα κάθε αρχή είναι και δύσκολη μακάρι να διαισθανθούμε τις θετικές συνέπειες και να τις αναπαράγουμε διαδραστικά και με συστημική σκέψη και πρακτική. Κάθαρση είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος κ. Διαμαντίδης όμως  όχι μόνο κάθραση δεν υπήρξε αλλά πήξαμε στα σκάνδαλα όπως δείχνει εγγράφως και αυτή η πρόταση μομφής  και άρση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο αυτό. Αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια και αυτή λέω σήμερα εδώ επαναφέροντας την πρόταση μομφής εις βάρος του.  Η μόνη φωτεινή εξαίρεση που με έκανε να ανακατευτώ περισσότερο με τα κοινά ήταν η πρόταση  του Α. Στεφανόπουλου προς το Δ.Σ. -αν και μάθαμε εκ των υστέρων ότι η πρόταση ήταν δική του όταν άλλοι την εμφάνιζαν ούτε λίγο ούτε πολύ ως δική τους- για την διεξαγωγή του συνεδρίου. Ένα συνέδριο που έμελε να καθορίσει τις μετέπειτα εξελίξεις στους κόλπους όχι μόνο της Ομοσπονδίας, αφού φίλοι πρόδωσαν φίλους και πρώην εχθροί συμμάχισαν εναντίον ενός,  αλλά και σε ολόκληρη την ομογένεια αφού αποκάλυψε την μεγάλη  σκευωρία εις βάρος της Ομοσπονδίας του κ. Μανόλη  Βεληβασάκη και της ομάδας του,  των  οποίων  την τύχη είδαμε εν συνεχεία στο συνέδριο της Φιλαδέλφειας τον περασμένο Μάρτιο(2008)  που ουσιαστικά σηματοδότησε και τη διάλυση του.

Είδαμε τις καταγγελίες εναντίον του κ. Σπυρόπουλου του ΣΑΕ ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκε  ποτέ του δεν ρώτησε κανέναν  από το 11μελες  συμβούλιο του  για την άρνηση τους να συμμετάσχουν στο συνέδριο παρά την πρόσκληση που τους είχε σταλεί,   αλλά και όλους εκείνους που πολέμησαν με μανία την διοργάνωση αυτή.

Μια διοργάνωση που μοναδικό στόχο είχε και έχει τον διάλογο. Την γέφυρα με την πατρίδα, την συνεννόηση, την επικοινωνία, την συνεργασία, τη χάραξη στρατηγικής με προοπτική και όραμα. Ο άνθρωπος έκανε μια πρόταση προς την ομοσπονδία   για ένα ετήσιο συνέδριο. Το ψηφίσαμε τόσες φορές μέσα σε λίγους μήνες και τελικά άγνωστο το γιατί το αναβάλαμε. Γιατί;  Εσείς κύριε Καλαμαρά και κύριε Διαμαντίδη και  – που σήμερα άλλα  λέτε και κάνετε άλλα- αναθέσατε την αναδιοργάνωση του εν συνεχεία στην επιτροπή παιδείας της οποίας προεδρεύω και εσείς κύριε Διαμαντίδη  πήγατε και καλέσατε την αστυνομία εναντίον ενός δημοσιογράφου που κάλυπτε το συμπόσιο αυτό επί του συνεδρίου! Γιατί; Ξέρετε και ξέρουμε πολύ καλά ότι  ο συγκεκριμένος το όνομα του οποίου έχω βαρεθεί να ακούω σε αυτή την αίθουσα εδώ και μήνες,  όχι μόνο μας στήριξε ως συνδυασμό, αν θυμάμαι, καλά όταν  άλλοι μας πολεμούσαν και μας  χτυπούσαν εκείνος στέκονταν κοντά στο συμβούλιο αυτό. Επί πλέον και εξ όσων γνωρίζω εσάς προσωπικά σας ευεργέτησε προσωπικά με  τα ρεπορτάζ που υπέγραφε και σας προέβαλε συστηματικά  όταν φωνάζατε και δηλώνατε τα  περί καθαρσης! Πού είναι η κάθαρση κύριε πρόεδρε; Πού; Σήμερα φτάσαμε στις εκλογές και είμαστε εκεί που όπου ξεκινήσαμε και πολυδιασπασμένοι! Γιατί ; ξέρετε να μας πείτε ποιος ευθύνεται; Πόσα κομμάτια έχει γίνει αυτό το συμβούλιο ξέρετε; Γιατί; Δεν ξεκινήσαμε μαζί;   Αυτόν τον άνθρωπο{σ.σ. τον Α. Στεφανόπουλο} εσείς κύριε Διαμαντίδη τον σύραται με την αστυνομία  έξω από αυτό το κτήριο μπροστά στα έκπληκτα μάτια ακόμα και ανήλικων  παιδιών!

Εγώ δεν συμμετέχω σε αυτές τις παρανομίες για αυτό και επαναφέρω αυτή την πρόταση μομφής αλλά και για να προστατέψω το πρόσωπο και την ηθική και επαγγελματική μου ακεραιότητα από τυχόν μελλοντικές ποινικές ή αστικές ευθύνες προκύψουν εις βάρος σας ή εις βάρος άλλων προσώπων του παρόντος Δ.Σ.  που συνηγορούν και συνυπογράφουν παράνομες πράξεις. Ποτέ στο παρελθόν δεν μπήκε η αστυνομία σε αυτό το κτήριο το οποίο προστατεύεται από την πολιτεία μέσω των προνομίων που της παρέχονται ως nonprofit organization.  Σας εγκαλώ και σας προσκαλώ να διαβάσετε κύριοι πλέον όχι μόνο το καταστατικό και τις αρχές του τις οποίες έχετε καταπατήσει ή τα by laws(νόμους της πολιτείας) με τους οποίους διασφαλίζεται και κατοχυρώνεται η ελευθερία του Τύπου, αλλά και το αμερικανικό σύνταγμα το οποίο καταπατήσατε! Θα έπρεπε να είχε ξεσηκωθεί η ομογένεια με αυτό που έγινε κι όμως η πολιτική απάθεια αλλά και οι ίντριγκες μας κάνουν ένοχους σε αυτή την συμπεριφορά σας κύριε πρόεδρε.

Όχι(!) εγώ δεν συνηγορώ ούτε συμμετέχω σε τέτοιες πράξεις. Ο τύπος οφείλει να κάνει την δουλειά του και εμείς τη δική μας.  Είπα όχι στα καταδικαστικά και τα περί απαογόρευσης εισόδου στο κτήριο όχι  μόνο για τον Στεφανόπουλο αλλά και για τον  Θανάση Τσίτσα  αλλά και κάθε άλλον δημοσιογράφο που υπερβάλει ή  μπορεί να λασπολογεί.  Όπως συνέβει με τον ανταποκριτή της Ελευθεροτυπίας υπάρχει για κάθε έναν που γράφει και λέει αλλά δεν μπορεί να αποδείξει τα όσα ισχυρίζεται   ο δρόμος της δικαιοσύνης! Το είπα και το έκανα! Κατέφυγα στην ελληνική δικαιοσύνη  διότι δεν ανέχομαι κανένας να με λέει ανεπάγγελτο, τυχωδιώκτη ή ακόμα χειρότερα εκβιαστή και ότι εξαπάτησα την ελληνική πολιτεία!   Ας έρθει στο δικαστήριο ο κ. Τσίτσας να αποδείξει όσα έγραψε. Όσα έγραψε βλάπτουν όχι μόνο εμένα αλλά κάθε μέλος της Ομοσπονδίας! Βλάπτουν αν δεν κατονομάσει ποιους εννοούσε και ποιους φωτογράφιζε ή υπαινίσσοταν όλη την Ομομοσπονδία και κάθε  μέλος της. Μέλη της ομοσπονδίας είναι το κάθε μέλος του κάθε συλλόγου! Βλάπτουν δηλαδή ολόκληρη την ομογένεια αν υποτεθεί ότι σε αυτή την ομοσπονδία εκπροσωπούνται πράγματι πάνω από 100 ενεργοί σύλλογοι και με λιγότερο από 100 μέλη κατά μέσο όρο  που μπορεί να έχει ένας μέσος σύλλογος κάντε την πρόθεση  και την αναγωγή για να δείτε αν βλάπτει και βρίζει με τον πιο χυδαίο και απροκάλυτπο τρόπο. Ναι είχα πρόβλημα με τον κ. Τσίτσα και για αυτό κατέφυγα στην Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά ποτέ δεν θα του απαγόρευα να έρθει εδώ μέσα. Εδώ είναι το σπιτι όλων των Ελλήνων! Ακόμα και των κατατραγμένων! Χώρος ασύλου  θα έπρεπε κατά μια έννοια να είναι εδώ μέσα το κτήριο της   ομοσπονδίας. Υποτίθεται πως εδώ μέσα αναπαράγουμε  και διαφυλάσσουμε όπως λέει στα πρωτα άρθρα το καταστατικό μας τις μεγάλες ιδέες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Ποια  ηθική υπάρχει και από πού καλύπτεστε κύριε Διαμαντίδη με την πράξη σας αυτή; Ουδείς στο παρελθόν έχει διαπράξει τέτοιο ολίσθιμα! Ουδείς!  Μόνον εσείς!   Ουδείς έχει όμως το δικαίωμα να διώχνει κανέναν έλληνα ή άλλον πολίτη αυτής της χώρας μέσα από αυτό το κτήριο. Είναι παράνομο πέρα για πέρα ως πράξη και πολύ φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουμε.     

Η Ομοσπονδία-όπως και κάθε άλλος nonprofit organization τελεί υπό ενός ιδιαίτερου ατύπου ασύλου και εσείς κύριε Διαμαντίδη και κύριοι που συνηγορείτε σιπωπηρώς υπέρ  αυτής της έκνομης και παράνομης πράξης  σας καταστρατηγείτε και παραβιάζετε όχι μόνον το καταστατικό και τους νόμους της πολιτείας αλλά και το αμερικάνικο σύνταγμα!  Εγώ είμαι εναντίον και το δηλώνω για ακόμα μια φορά. Με την πράξη σας αυτή κύριε Διαμαντίδη δεν μπορείτε να με καταστήσετε συνένοχο σας. Διαφωνώ.  Γνωρίζω ότι οι τοποθετήσεις του εν λόγω δημοσιογράφου ίσως είναι σκληρές ή έστω εμπεριέχουν λεκτικές υπερβολές  αλλά ποτέ του δεν παραποιήσε την αλήθεια. Επί πλέον είναι ο άνθρωπος που μας υπηρεάσπισε όταν η Ελευθεροτυπία μας αποκαλούσε τυχωδιώκτες και ανεπάγγελτους!  Αν  ανθρώπους που στηρίζουν το θεσμό  και όχι τα πρόσωπα, και το λέω γιατί μελετώ με προσοχή τα ρεπορτάζ και τις αναλύσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου για τον οποίο μιλάμε εδώ μέσα  εδώ και ένα χρόνο διαρκώς λές και δεν έχουμε άλλα θέματα ως συμβούλιο να λύσουμε (!) στο τέλος τους κυνηγάμε τι θα κάνουν όλοι οι άλλοι; Δικαίως μας είχαν στην αφάνεια τόσα χρόνια όλοις τους και μας θυμούνται μόνο στην παρέλαση λόγω καταχωρίσεων και στις εκλογές πάλι λόγω καταχωρίσεων.   Και μιλάω τώρα πάλι για αυτόν τον Στεφανόπουλο  γιατί αυτός είναι που όχι μόνο διέσωσε το έγγραφο αυτό που έχει και την δική μου υπογραφή την ώρα που κάποιοι χωρίς να με ρωτήσουν το έκρυψαν. Το εξαφάνισαν! Αυτός λοιπόν  για τον οποίο μιλάμε εδώ μέσα λες και μας έχει κάνει κάποιο μεγάλο κακό, ενώ είναι αυτός που μας βοήθησε και μας στήριξε εθελοντικά και χωρίς να ζητήσει ή έστω να υπονοήσει ότι ζητά κάποια αμοιβή τη στιγμή που άλλους για ένα μήνα εργασίας τους δίνουμε 10.000$ και εκείνον -το είχα πει και στο παρελθόν και παρακαλώ και πάλι να καταγραφεί στα πρακτικά – θα έπρεπε να τον έχουμε όπως και άλλα παρόμοια νέα  άτομα να στελεχώνουν την ομοσπονδία με αμοιβή ώστε να είμαστε και ηθικά σωστοί! 

Κι όμως όχι μόνο δεν του προτείναμε κάν να καλύψουμε έξοδα που είναι βέβαιο πως έκανε όλο αυτό το διάστημα  αλλά τον διασύραμε κιολας επειδή ασκεί κριτική στον πρόεδρο. Δίκαιη ή αδικη κριτική ας πάει στα δικαστήρια ο κ. Διαμαντίδης όπως εμείς πήγαμε με τον κ. Τσίτσα. Τον συκοφαντούν εδώ σε αυτή την αίθουσα τον Στεφανόπουλο διάφορα άτομα και εκείνος λείπει. Ούτε μια φορά ούτε δυο έχει γίνει αυτό! Από την αρχή του χρόνου δεν άκουω άλλο όνομα λες και όλα μας τα προβλήματα είναι αυτά που γράφει ο Στεφανόπουλος και ο κάθε Στεφανόπουλος! Όλα αυτά και πολλά άλλα πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα φέρουν εντός του κτηρίου τον εισαγγελέα για αυτό και διαχωρίζω την θέση μου και το τονίζω για ακόμα μια φορά.  Σε όλα αυτά υπάρχει και μια άλλη διάσταση και θέλω να την πω. Πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος -για τον οποίο πάλι θα πω πολλές φορές διαφωνώ με τις λεκτικές υπερβολές που χρησιμοποιεί  ακόμα και για το πρόσωπο του  προέδρου τον οποίο  σήμερα μέμφομαι με αυτή την πρόταση μομφής που επαναφέρω – ωστόσο θεωρώ ότι   μας τιμά που ασχολείται μαζί  μας, έστω και με τα αρνητικά!  Όταν άλλοι, στην καλύτερη περίπτωση  μας απαξιώνουν με την πλήρη  αδιαφορία τους όπως κάνει η  μοναδική ημερησία εφημερίδα η οποία λαμβάνει και την μερίδα του λέοντος από τις καταχωρίσεις  της ομοσπονδίας όλο τον χρόνο και θα όφειλε να παρακολουθεί ορθώς και καθαρά δημοσιογραφικά -είτε τα καλά είτε τα αρνητικά μας – ή στη χειρότερη,μας αποκαλούν πολιτικούς  απατεώνες  και μας απευθύνουν άλλους ακόμα χειρότερους και βαρύτερους  απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.  Με αποκορύφωμα τα δημοσιεύματα της Ελευθεροτυπίας της 22ας και 25ης Ιουνίου 2007, εκείνος ευτυχώς  μας κρίνει  και μας αντιμετωπίζει ακόμα σαν ένα ζώντα οργανισμό, όταν εδώ και χρόνια ουδείς στην Ελλάδα ασχολούταν με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.   Και λέω ζωντανό οργανισμό έστω και με τα πολλά αρνητικά του γιατί  αν βγείτε λίγο πιο έξω από τα τετράγωνα που ξεκινούν από τους 31 δρόμους στο Λευκό Πύργο και φτάνουν  μέχρι τους 29 που είναι το κτήριο της ομοσπονδίας  η ομογένεια δεν ασχολείται με την Ομοσπονδία. Ο κόσμος έχει αηδιάσει πια μαζί μας.  

Αν δεν το έχετε καταλάβει ο θεσμός αργοπεθαίνει. Σβύνει με το βάρος και τη σκιά των εσωτερικών σκανδάλων που μας ταλανίζουν. Με αυτές τις σκέψεις και παρακαλώ να καταγραφούν στα πρακτικά όπως τα είπα θα κλείσω και θα παρακαλέσω τον κ. Σκοτίδα να παραλάβει εκ νέου την πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου την οποία καταθέτω ενώπιον σας για να μπει επιτέλους στα πρακτικά, αφού ούτως ή άλλως έχει πρωτοκολληθεί αλλά μυστηριωδώς κάποιος την εξαφάνισε.  Εγώ όπως και όλη η ομογένεια την βρήκα στο διαδίκτυο και την φέρνω εκεί που είναι η θέση της. Στο πρωτόκολλο! στην Ομοσπονδία! Ας μάθουμε επιτέλους μα λειτουργούμε νόμιμα και σωστά! Ας μάθουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να τιμάμε την υπογραφή μας»! 

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ  ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΑΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΡΥΦΟΥΣ ΑΣΣΟΥΣ,  ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΠΟΙΟΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ, ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΡΥΘΜΙΣΤΗ,   ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.