ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Η ΑΝΗΨΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΖΟΥΜΑΚΑ! 


ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΦΙΛΟΥΣ BLOG TROKTIKO

Σε μια σειρά αποκαλύψεων,  που θα συνταράξουν για ακόμα μια φορά την ήδη ταλαιπωρημένη και πολυδιασπασμένη Ομογένεια  της Αμερικής με πολιτικές προεκτάσεις στο κυβερνών  κόμμα αλλά και στο κόμμα της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού μέλος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλεται ανοιχτά  για μια σειρά παρανομίες και έκνομες πράξεις,  προχωρά σήμερα το Greek American News Agency.  Πράξεις με αποχρώσεις ενδείξεις που αναμένται να προκαλέσουν την παρέμβαση όχι μόνο της αμερικανικής δικαιοσύνης αλλά και της πολιτείας της Νέας Υόρκης αφού οι αποκαλύψεις αφορούν στον μεγαλύτερο ομογενειακό οργανισμό της Αμερικής. Οι σημερινές αποκαλύψεις αναμένεται  να αλλάξουν και να επηρέασουν και τα μέχρι τώρα δεδομένα στα θολά και βρόμικα νερά-εν όψει εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στις 8 Ιουνίου-  της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.  Ένας οργανισμός που τα τέσσερα τελευταία χρόνια επί θητείας Νικόλαου Διαμαντίδη, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι έχει καταγγελθεί επώνυμα  για σειρά παράνομων πράξεων και είναι  επίσης κομματικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας( μάλιστα σε κτήριο ιδιοκτησίας Διαμαντίδη νοικιάζει τα γραφεία της και η Νομαρχιακή Οργάνωση της ΝΔ) έχει περάσει σε μια μεγάλη και βαθιά κρίση.  

Σήμερα το   Greek American News Agency προχωρά σε  μια σειρά αποκαλύψεων που προκύπτουν από το ρεπορτάζ άλλά  τεκμηριώνονται κυρίως μέσα από μια συγκλονιστική συνέντευξη την οποία παραχώρησε αποκλειστικά στο πρακτορείο μας  ο πρόεδρος της Εξελεκτικής Επιτροπής  κ. Ανδρέας Σάββα. Η εξελεκτική επιτροπή σύμφωνα με το  καταστατικό του ιστορικού οργανισμού που το 2008 συμπληρώνει 70 έτη από το έτος ιδρύσεως του (το 1938) έχει μοναδική και αποκλειστική αρμοδιότητα τον οικονομικό έλεγχο της Ομοσπονδίας. Σε αυτή την επιτροπή όπως και σε όλες εκλέγονται με πρόταση άλλων μελών της Ομοσπονδίας εθελοντές αντιπρόσωποι άλλων συλλόγων με μοναδική αρμοδιότητα να ελέγχουν τα οικονομικά του οργανισμού. Βασική προϋπόθεση όχι μόνο με βάση το καταστατικο, την ηθική αλλά και το ισχύον καθεστώς δεκαετίες τώρα στους κόλπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ, αλλά κυρίως και πάνω από όλα με βάση τους νόμους τις πολιτείας της ΝΥ, είναι όσοι θα μετέχουν ειδικά σε αυτή την επιτροπή όπως και στο Διοικητικό Συμβούλιο, να μην έχουν καμία απολύτως δοσοληψία με την Ομοσπονδία ή άλλους φορείς προσκολυώμενους ή συνεργαζόμενους με αυτήν φορείς.{βλ. σχετική παράγραφο στα by Laws}. Αυτή όμως η βασική και νομική προϋπόθεση παραβιάστηκε συστηματικά από την κ. Ελισάβετ Τζουμάκα,κομματικό στέλεχος και μέλος της τ.ο. ΠΑΣΟΚ της Νέας Υόρκης, με την συναίνεση των κ. Ράλλη και Διαμαντίδη    όπως αποκαλύπτει επώνυμα ο πρόεδρος της αρμόδιας εξελεγκτικής  επιτροπής Ανδρέας Σάββα! Ο κ. Σάββα όμως προχωρά και σε άλλες εξίσου σημαντικές αποκαλύψεις που δείχνουν το μέγεθος του σκανδάλου.

andreas_sabba_2_-_copy.jpgΜε ένα αποκαλυπτικό και καταγγελτικό λόγο ο κ. Σάββα αποκαλύπτει μια σειρά από παρανομίες και ένα βρόμικο παρασκήνιο που εξελλισσόταν εδώ και μήνες με συγκεκριμένο σχέδιο και στόχο τη διαβολή, την διαστρέβλωση, την λασπολογία και κυρίως την οικονομική συγκάλυψη ένος άλλου  μεγάλου ηθικού και οικονομικού σκανδάλου που αποκαλύπτεται μέσα από όσα μας λέει στην αποκλειστική  συνέντευξη του. Πρόκειται για  ένα από τα πλέον  επιφανή, συνειδητό μέλος  και παλαιό  στελέχος  της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ  ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ  ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ Ν.Υ.  ΕΛΙΣΑΒΒΕΤ ΤΖΟΥΜΑΚΑ! 

 Από τα όσα αναφέρει -αλλά και μέσα από σχετικό ρεπορτάζ -άλλωστε βοά όλη η ομογένεια για το μέγεθος του σκανδάλου εδώ και μήνες-πρωταγωνίστρια σε αυτό το μεγάλο οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο είναι  η ανηψιά του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (Στέφανου Τζουμάκα) και μέλος της τοπικής οργάνωσης  του ΠΑΣΟΚ  στη Νέα Υόρκη Ελισάβετ Τζουμάκα!  Ως γνωστόν εδώ και μήνες από τον Ιανουάριο του 2008 εξελέγη στην “ειδική εξελεγκτική επιτροπή” της Ομοσπονδίας.  Σύμφωνα με το υπάρχον καταστατικό  η επιτροπή αυτή μέλος της οποίας εξακολουθεί σκανδαλωδώς να είναι η κ. Τζουμάκα, είναι αρμόδια να ελέγχει τα οικονομικά του μεγαλύτερου οργανισμού. Εναν οργανσιμό  στον οποίο διακινούνται χιλιάδες δολάρια ετησίως. Μόνο για την παρέλαση το Budget ξεπερνά κατά περίπτωση τις 200.000 πολλές φορές και τις 300.000$. Σε αυτόν τον οργανισμό η κ. Τζουμάκα εργάστηκε ως μισθωτή  επί δυο χρονιές(2007 -2008) εισπράττοντας περισσότερα από 25.000$. Χωρίς σε αυτά να συνυπολογίζονται άλλες παράλληλες  αμοιβές που έλαβε για τις ίδιες υπηρεσίες της από άλλα πρόσωπα όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Greek American News Agency.

e_tzoymaka_-_copy_2.jpgΤην ίδια στιγμή  η κ. Ε. Τζουμάκα  ήταν μέλος της αρμόδιας εξελεγκτικής επιτροπής παράνομα όπως σήμερα αποκαλύπτεται και καταγγέλλεται από τον πρόεδρο της επιτροπής, Α. Σάββα, ο οποίος της είχε συστήσει τουλάχιστον να απέχει από τον οικονομικό έλεγχο των οικονομικών της επιτροπής παρέλασης στην οποία ήταν μισθωτή το 2007 η ίδια και το 2008 η εταιρεία της(!)  Ήλεγχε  η κ. Τζουμάκα, παράνομως  με βάση το καταστατικό και τους νόμους της πολιτείας της ΝΥ αλλά σε ομοσπονδιακό επίπεδο, τα οικονομικά της Ομοσπονδίας! Ήλεγχε(;) δηλαδή τον εαυτό της! Κοντολογίς και χωρίς πολλά  βαρδύγουπα σχόλια Γιάννης πίνει Γιάννης κερνά! Το θέμα έφερε ως γνωστόν και ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Fordham Νικόλαος Γεωργαντζάς ο οποίος κατά την διάρκεια της έκατκης γενικής συνέλευσης έκανε σχετική προφορική καταγγελία.  

Αυτά και μια σειρά άλλα εκπληκτικά, τραγελαφικά και κωμικοτραγικά αλλά και το δυσώδες σκοτεινό παρασκήνιο  που όλο αυτό το διάστημα  εξυφαίνονταν από τον Ιανουάριο του 2008    αποκαλύπτονται μέσα από το ρεπορτάζ και την συνέντευξη του κ. Α.Σάββα.  Την ίδια στιγμή που η κ. Τζουμάκα έγραφε μόνη της όπως αποκαλύπτεται την αναφορά της εξελεγκτικής επιτροπής με σκοπιμότητα όπως καταγγέλλεται από τον κ. Σάββα. Σημειώνεται και έχει μεγάλη σημασία για τη ροή των εξελίξεων εν όψει και των επερχόμεων εκλογών για την ανάδειξη του δικοικητικού συμβουλίου, την ίδια χρονική περίοδο προετοιμάζεται και μετέχει ενεργά ως υποψήφια  στον συνδυασμό που προετοιμάζει ο κ. Ντίνος Ράλλης! Μάλιστα στο  ίδιο συνδυασμό καθώς λέγεται  εδώ και δυο μήνες μετέχει και ο κ. Βεκιαρέλης!  Οι δυο αυτοί Τζουμάκα και βεκιαρέλης  όπως αφήνει να εννοηθεί με νόημα ο κ. Σάββα,  με σκοπιμότητα μαγείρευαν την αναφορά αυτή και εν συνεχεία  προώηθησαν κατά την διάρκεια της έκτατης γενικής συνέλευσης, την συγκεκριμένη παράνομη και διάτρητη έκθεση παρά τις ενστάσεις του προέδρου της επιτροπής Α. Σάββα.  Απώτερος στόχος φωτογραφικά να στοχοποιήσουν την “άλλη πλευρά” αφενός για να προκαλέσουν τριγμούς στο ήδη διαλυμένο στρατόπεδο των Παναγιώτη Μιχάλεα- Δημήτρη Καλαμαρά- Δημήτρη Δημητρίου και αφετέρου για να εμφανίσουν στοιχεία εναντίον της διοργάνωσης του συνεδρίου, το οποίο πολέμησαν ως διοργάνωση άγνωστο το γιατί(;) παρόλο που όπως και  -έστω και παράνομο ως  κείμενο τονίζεται- “όλα τα παραστατικά παραδόθηκαν για όλες τις εισπράπαξεις και όλες τις δαπάνες”  όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.  Έτσι προχώρησαν πραξικοπηματικά στην δημοσιοποιήση  μιας παράνομης και έκνομης πράξης(τη δημοσιοπιήση ενός άκυρου νομικά και ελέγξιμου για την νομιμότητα του κειμένου)  με βάση τους  το καταστατικό της Ομοσπονδίας και τους νόμους της πολιτείας της Νέας Υόρκης! Το εκπλητικό  όλων όμως είναι ότι ενώ ο κ. Σάββα είχε διαμηνύσει προς το Δ.Σ. και ειδικά προς τους κ. Διαμαντίδη και Δημητρίου ότι η συμετοχή της κ. Τζουμάκα είναι παράνομη και θα υπάρξει πρόβλημα εν τούτοις  όπως φάνηκε έκρουε σε ώτα μη ακουώντων… Νομικοί κύκλοι με τους οποίους μιλήσαμε και θέσαμε υπόψη τους τα στοιχεία μας τόνιζαν ότι  ή πρέπει η κ. Τζουμάκα να επιστρέψει το ποσό το οποίο ήδη εισέπραξε(περισσότερα από 25.000$) ή να παραιτηθεί από την επιτροπή και η επιτροπή με νέα σύνθεση να κάνει νέο οικονομικό έλεγχο για τα οικονομικά πεπραγμένα του οργανισμού την διετία 2006-2008. Ενώ θέμα υπάρχει και στη συμμετοχή της στον διαφαινομένο συνδυασμό υπό τον κ. Ντίνο Ράλλη.

Σε επόμενες συνδέσεις σας:   

Αποκλειστικό  αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για άλλες πολύμορφες και ποικίλες  δραστηριότητες της ανηψιάς του  Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (Στέφανου Τζουμάκα) κ. Ελισάβετ  Τζουμάκα.

Επίσης, αποκαλυπτική  ανάλυση με στοιχεία που σκοπίμως απέκρυψαν  στην  χαλκευμένη και διάτρητη  “αναφορά” της εξελεκτικής επιτροπής από τα οποία αποκαλύπτοναι σωρεία σκανδάλων… !  

Ακόμα όλες οι   προεκτάσεις και οι αλληλεπιδράσεις από τις αποκαλύψεις  του Greek American News Agency.   

Ακολουθεί η αποκλειστική συνέντευξη του κ. Ανδρέα Σάββα προέδρου της εξελεγκτικής επιτροπής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 1η

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η (ΔΙΑΤΡΗΤΗ Κ ΠΑΡΑΝΟΜΗ) “ΑΝΑΦΟΡΑ” ΤΗΣ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 2η 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΒΒΑ: ΝΟΜΙΚΑ ΑΚΥΡΗ Η “ΑΝΑΦΟΡΑ” ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ – ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ και ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ!  

Κε Σάββα, είστε πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής, θα ήθελα το πρώτο σχόλιο σας, διότι είδαμε όλοι έκπληκτοι ότι δεν την υπογράψατε την αναφορά αυτή…

Κοιτάξτε, υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν την υπέγραψα, και όχι ένας, είναι ότι πρώτα διαφωνώ στο ύφος και το συντακτικό και το περιεχόμενο αλλά και επί της ουσίας σε αρκετά σημεία που εμφανίζει η «αναφορά» της επιτροπής. Πρωτίστως χρησιμοποιεί το όνομα μου στην αρχή ενώ και ο κ. Βεκιαρέλης αλλά και η κ. Τζουμάκα γνωρίζουν ότι διαφωνούσα με την πρακτική που εφάρμοσαν ειδικά μετά την παραίτηση της κ. Ζηκοπούλου.  Υπάρχουν πολλά ζητήματα που καθιστούν στην έκθεση αυτή περίεργη και πολύ ύποπτη και ως προς το περιέχομενο της με το οποίο σε πολλά σημεία διαφωνώ κάθετα αλλά και ως προς τον τρόπο που διακινήθηκε μέσα στην αίθουσα κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης. Επί πλέον αυτή η «αναφορά»  πέρα από τα τυπικά  και νομικά ζητήματα που θέτει η ύπαρξη της, δημιουργεί κακό προηγούμενο. Πρώτον διότι ποτέ και καμία επιτροπή στο παρελθόν δεν βιάστηκε να βγει στην δημοσιότητα. Ποιος ο λόγος;  Γνωρίζουμε όλοι ότι αυτό γίνεται με τον πιο επίσημο τρόπο στην διήμερη γενική τελευταία συνέλευση. Ποιος ο λόγος και ποια η σκοπιμότητα να βγει τώρα; Ειδικά αυτή τη στιγμή εκμεταλευόμενοι οι συντάκτες της τι; Στο κείμενο που μοιράστηκε πουθενά δεν αναφέρει ότι είναι πρόχειρο ή έστω προσχέδιο αν και επαναλαμβάνω δεν καταννοώ την σκοπιμότητα της βιασύνης;  πολύ βιάστικαν και οι δυο (σ.σ. Βεκιαρέλης και Τζουμάκα) το γιατί μπορεί εύκολα να το συμπεράνει κάποιος αν αναλογιστεί ποιες προεκλογικές διεργασίες γίνονται αυτή την περίοδο… Ποια άτομα συμμετέχουν και περιφέρουν σχέδια και προσχέδια συνδυασμών.

Τι υπονοείτε…;

Ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ και τώρα δε θα μπω σε ονόματα εκτός αν εσείς δε ζείτε στην  ΝΥ και δεν ξέρετε ποιοι και με ποιους κάνουν συνδυασμούς; Εκλογές έχουμε στις 8 Ιουνίου, έτσι δεν είναι; Είναι τι κάνει νιάου στα κεραμίδια αν εσείς δε καταλαβαίνετε ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε… δημοσιογράφοι είστε και ξέρετε πολύ καλά τι λέω…

Ε και; Τι σχέση έχει η εξελεγκτική επιτροπή που θεωρητικά έχει αρχίσει το έργο της από την επομένη της εκλογής της;

Αυτά στα χαρτιά και στις καλές προθέσεις. Δεν έχουν γίνει έτσι τα πράγματα και τα έχω πει στο συμβούλιο αυτά πολλές φορές. Όπως δυστυχώς τίποτα δεν γίνεται σωστά τα τελευταία χρόνια εκεί μέσα. Ήμουν στο συμβούλιο και γνωρίζω από διαδικασίες όπως ήμουν και σε άλλη επιτροπή. Στην ουσία τώρα. Το κείμενο αυτό το οποίο αρνούμαι να νομιμοποιήσω γιατί υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι στο μέλλον αναλόγως ποιοι θα εκλεγούν, μπορεί να λέει ότι έγινε έλεγχος, αλλά  κανονικός και νόμιμος έλεγχος δεν έγινε ποτέ! Αυτά όλα είναι μαγειρεμένα για συγκεκριμένους σκοπούς μια ματιά στο κείμενο αρκεί για να καταλάβετε. Πώς μπορεί για παράδειγμα να αναφέρεται  στην παρέλαση του 2007 όταν το ένα μέλος της επιτροπής ήταν  μισθωτή και το 2007 και το 2008; Αν αυτό θεωρείται διαύγεια, τότε; Το πόσο νόμιμο και ορθό είναι έπρεπε να μας το πει ο νομικός σύμβουλος. Τι θα πει είναι η εταιρεία της κ. Τζουμάκα; Πού τα λέμε αυτά; Αν πάει το θέμα στην πολιτεία τι γίνεται; Δεν έγινε μια χρονιά έγινε συνεχόμενα δυο χρονιές.

Και εσείς που είστε στην επιτροπή τι κάνατε;

Το ανέφερα στο συμβούλιο πολλές φορές αλλά ποτέ δεν εισακούστηκα! Δεν θέλω να πω περισσότερα τώρα πάνω σε αυτό…

Επαναλαμβάνω ότι επί πραγματικών δεδομένων δεν έχει γίνει ολοκληρωμένος έλεγχος!  Έλεγχος δεν μπορεί  να γίνεται από τα δυο εκ των τριών ατόμων της επιτροπής. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 3:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΚΙΑΛΕΡΗΣ ΚΑΙ ΕΛΙΣΑΒΕΤ  ΤΖΟΥΜΑΚΑ  ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ “ΕΛΕΓΧΟ” – ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ – ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΠΟΤΕ!

Τι εννοείτε;

 Αυτό που ακούτε(!)  εσκεμμένα έκαναν συναντήσεις τα απογεύματα, που όλοι ξέρουν ότι εμείς που δουλεύουμε εθελοντικά είμαστε στα γραφεία μας εκείνη την ώρα, και στις δουλειές μας και ερχόμουν μετά τις 6 και μου έλεγαν «τελειώσαμε, εντάξει». Αυτό δεν είναι έλεγχος! Αν εσείς αυτό το θεωρείτε έλεγχο…

Αυτό για πόσο διάστημα συνέβαινε;

Η επιτροπή έπρεπε να συνεδριάζει σε ώρες που και οι τρεις είμαστε διαθέσιμοι και στην περίπτωση που δεν μπορεί κάποιος και έπρεπε οπωσδήποτε να κάνουν συνάντηση πιο νωρίς, τα απογεύματα για παράδειγμα, πράγμα που το θεωρώ πρωτάκουστο για την ομοσπονδία. Συνήθως οι εθελοντές, πηγαίνουν και κάνουν δουλειά στην ομοσπονδία μετά την δουλειά τους. Επειδή λοιπόν ο ένας της επιτροπής είναι συνταξιούχος και η κα Τζουμάκα είναι -δεν ξέρω πως να την ονομάσω-άνεργη ή ότι άλλο είναι, εν πάση περιπτώσει ήταν  διαθέσιμη την ημέρα, εγώ το βρίσκω παράλογο να συνεδριάζουν διαρκώς με την απουσία μου! Αυτό τι είναι ρωτώ εσάς; πώς βγαίνουν και λένε πως έκαναν έλεγχο;  

Αυτό έγινε πολλές φορές;

Όλες τις φορές! Εκτός από δυό – τρεις περιπτώσεις που συναντηθήκαμε μετά τις 6, αλλά και πάλι αντί ουσιαστικού έλεγχου, μετρήσαμε ένα ένα τα αποκόμματα του λαχείου τις παρέλασης. Που και εδώ δεν ήταν όλα ρόδινα, και δεν είδα τίποτα από τα μη ρόδινα να αναφέρονται στην πρόχειρη και δεν ξέρω πως αλλιώς να την αναφέρω  αυτό το κείμενο που περιέφεραν ως «αναφορά εξελεγκτικής επιτροπής».

Και γιατί δεν κάνατε κάτι;

Να κάνω τί;

Να κάνετε κάποια ένσταση ή να μιλήσετε με το συμβούλιο…τι ορίζει γι’αυτό το καταστατικό;

Στο συμβούλιο πήγα πολλές φορές. Θέλω επίσης να τονίσω κάτι άλλο που προηγούμενως παρέλειψα. Ας υποθέσουμε ότι ήθελαν να κάνουν συνάντηση στις 2 π.χ. το μεσημέρι για να κάνουν τον υποτιθέμενο έλεγχο, ώρα που δεν μπορούσα εγώ. Γιατί δεν κάλεσαν τον αναπληρωματικό, έστω και μια φορά στην απουσία μου;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 4η:

ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟ Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΖΟΥΜΑΚΑ!

Ποιος ήταν ο αναπληρωματικός;

Ο κ. Δρούγος. Δεν τον πήραν ούτε ένα τηλέφωνο! Πολλές φορές που συνεδριάζαν μόνοι τους, ούτε καν με ειδοποιούσαν. Πήγαιναν και έκαναν έλεγχο ή πήγαινε μόνη της η κα Τζουμάκα και έκανε έλεγχο! Με ποιο δικαίωμα; Πού αναφέρει τέτοια πράγματα το καταστατικό; Εκτός αν οι αναπληρωματικοί είναι μαριονέτες για ομορφιά. Ρωτήστε τον κ Δρούγο αν ποτέ του τηλεφώνησαν και από εκεί και πέρα θα καταλάβετε πάρα πολλά… 

Υπάρχουν πολλά σημεία στην αναφορά αυτή που χρήζουν περαιτέρω έρευνας πρώτα για το ρόλο των ατόμων αυτών που υποτίθεται έκαναν τον έλεγχο αυτό και μετά για τα οικονομικά της Ομοσπονδίας. Όχι ότι είναι όλα σωστά. Η εικόνα που έχω από τα στοιχεία δεν είναι καθόλου καλή  για πολλά ζητήματα τα οποία αυτή η «αναφορά» που έκαναν αυτά τα δυο άτομα μόνα τους, δεν είναι καθόλο μα καθόλου καλή. Το λέω και ας το έχουν υπόψη τους! 

Διαβάζοντας κανείς την αναφορά αυτό που διαπιστώνει κάποιος είναι ότι αναλώνεται  σε γενικολόγα και αοριστίες,  για παράδειγμα για την πολιτιστική επιτροπή η οποία ζημίωσε την Ομοσπονδία από ατυχείς και ανεύθυνους προσωπικούς χειρισμούς του κ. Παύλου περισσότερο από $28.000 τι στοιχεία υπάρχουν;

Ρωτήστε την κ. Τζουμάκα και τον κ. Βεκιαρέλη που έκαναν μόνοι τους τον έλεγχο! Σας είπα και πριν έχουν ζητηθεί πολλά χαρτιά για όλες τις επιτροπές με δική μου επιμονή. Ζήτησα τα χαρτιά, έχουν μάλιστα πρωτοκολληθεί τα στοιχεία που τους ζητήσαμε πολλάκις και δεν μας εδόθησαν! Η μόνη επιτροπή που παρουσιάσε παραστατικά -το γράφει και μέσα αλλά με πολύ πονηρό τρόπο- είναι η επιτροπή για το συνέδριο της Ομοσπονδίας και τα 70 χρόνια εορτασμού.  

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 5η

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΖΟΥΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ! ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ;  ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΕΚΕΙΝΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ;  

Μα το κείμενο της επιτροπής αυτή αναφέρει…

Ας αναφέρει ότι θέλει! Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και θα φανεί στην πορεία. Στο θέμα τώρα, αν η κα Τζουμάκα δικαιούται να ελέγχει την παρέλαση, είναι θέμα που θεωρώ ότι πέρα από τις όποιες νομικές  προεκτάσεις έχει  πρέπει να το αποφασίσει η Γενική Συνέλευση, διότι η Γενική Συνέλευση ήταν που την εξέλεξε. Εγώ το τόνισα σε μια από τις συνεδριάσεις της επιτροπής ότι τουλάχιστον για τα της παρελάσεως να καλείτο ο αναπληρωματικός να κάνει τον έλεγχο. Αυτό δεν έγινε ποτέ! Πώς μπορεί να κάνει έλεγχο στον εαυτό της η κ. Τζουμάκα; Πληρώθηκε ή δεν πληρώθηκε για την παρέλαση του 2007; Ήταν όλα οκ; Πώς κάνει έλεγχο και αναφέρει ότι όλα είναι καλά; Αν θυμάμαι καλά είχε ειπωθεί και στο συμβούλιο όπως με πληροφόρησαν ότι δεν θα ασχοληθεί καθόλου με τα της παρελάσεως! κι όμως το κείμενο που υπογράφει και η ίδια δεν λέει ότι εξαιρέθηκε λόγω της έμμισθης σχέσης που είχε με την Ομοσπονδία επί δυο χρόνια! Αν αυτό δεν το θεωρείτε σωστό, τότε ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι σωστό. Εκτός αν ο κ. Βεκιαρέλης τα έκανε όλα μόνος του! Και αυτό να έγινε -που δεν έγινε έτσι και το γιατί το ξέρουμε όλοι μας- τότε υπάρχει ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα.  

Ο κ. Γεωργαντζάς στην Γενική Συνέλευση έκανε μια καταγγελία-δήλωση ότι με βάση τα by laws απαγορεύεται να υπάρχει τέτοιου είδους σχέση συνεργασίας «εθελοντή», από την στιγμή που είναι έμμισθη υπάλληλος και το 2007 και το 2008. Και αυτό είναι ποινικό αδίκημα.

Από ό,τι αντιλαμβάνομαι και από ότι η ίδια είπε, είναι η εταιρεία της που προσλήφθηκε και οι επιταγές εκδίδονται στην εταιρεία της…

Μα τι θα πει είναι η εταιρεία της; Όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά η ίδια ήταν και δούλευε. Κοροϊδευόμαστε δηλαδή; Στην προκειμένη περίπτωση η ίδια ήταν που εργαζόταν, και φυσικά η εταιρεία της, γεγονός που είναι ακόμα χειρότερο, αφού τα by laws, είναι ξεκάθαρο τι λένε. Για όλα τα μέλη του ΔΣ και τα μέλη των επιτροπών.

Εγώ πιστεύω ότι θα ήταν φρόνημο ότι ειδικά τα της παρελάσεως να τα έλεγχε κάποιος άλλος. Όμως αυτό δεν έγινε και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.  

Γιατί όμως της επετράπη να τα ελέγξει;

Μα για αυτό δεν υπέγραψα την αναφορά. Και όπως είπα, Έλεγχο μπορεί να κάνει όποιο μέλος τις επιτροπής θέλει, ακόμη και μόνος του. Αλλά το να ελέγχεις τον εαυτό σου, αυτό είναι παράλογο, ύποπτο και επικίνδυνο…

Γενικότερα ο παραπέρα έλεγχος;

 Πρώτα πρώτα η “αναφορά” της εξελεγκτικής επιτροπής έπρεπε να συζητηθεί όχι σε μια καταστατική συνέλευση, όπως ήταν η προχθεσινή. Μπορεί να γίνει μια προφορική ενημέρωση στο κοινό, μέχρι πού έχουμε φτάσει, τι έχουμε ελέγξει κτλ, αλλά η επίσημη αναφορά γίνεται στο διήμερο συνέδριο πριν τις εκλογές όπως είπα και πριν.  

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ! ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΛΛΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ!

Ποια δηλαδή ήταν η σκοπιμότητα να δοθεί η αναφορά χθες;

Θέμα πολιτικής. Να περάσουν ορισμένα μηνύματα, πράγμα που το θεωρώ γελοίο. Υποτίθεται πως η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης γινόταν σε ένα πνεύμα ομόνοιας και ενότητας αλλά μάλλον αντί για ομόνοια και ενότητα, θα έχουμε εκδικήσεις και αντεκδικήσεις. Και δυστυχώς αυτό είναι που μας τρώει στην Ομοσπονδία, ότι προπαθεί ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου. Δυστυχώς απέχουμε πολύ  από το να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να λύσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν ως ομογένεια μέσω της Ομοσπονδίας. Δεν θέλω να πάρω το μέρος καμιά από τις παρατάξεις που υπάρχουν, γιατί σε κάποια ανήκα και εγώ κατά το παρελθόν. Λάθη κάνουν όλοι, αλλά από την στιγμή που λαμβάνεται  μια απόφαση για ομόνοια και να βαδίσουμε μπροστά, τέτοιες τακτικές προσωπικά τις θεωρώ εντελώς απαράδεκτες.

Θέλω να μείνουμε στην θέση σας ως πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής. Και κατά το παρελθόν σας είχαν ανατεθεί ανάλογα καθήκοντα, τα οποία τα φέρατε  επάξια εις πέρας και αναφέρομαι στη θέση του προέδρου στην συμβουλευτική επιτροπή…

Την προηγούμενη φορά είχα φέρει το θέμα των απουσιών, αλλά δεν το έλαβε κανείς υπ’  όψιν…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 7η:

ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΒΕΚΙΑΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΤΖΟΥΜΑΚΑ! ΜΕ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ!   

Αυτά που λέτε, οι καταγγελίες είναι πράγματι πολύ σοβαρές. Είτε αφορούν την κα Τζουμάκα, είτε τους υπόλοιπους. Εσείς όμως ως πρόεδρος, έχετε αυξημένες αρμοδιότητες με βάση το καταστατικό. Γιατί δεν βγήκατε νωρίτερα να καταγγείλετε όλη αυτή την πρακτική. Από αυτά που μου είπατε, σας είχαν απέξω σκοπίμως και σχεδιασμένα, γιατί δεν κάνατε μια έγγραφη αναφορά να το καταγγείλετε;

Κοιτάξτε. Έτσι πραξικοπηματικά, μόλις συναντηθήκαμε για πρώτη φορά μετά την εκλογή της κας Τζουμάκα και την αντικατάσταση της κας Ζηκοπούλου…

Αυτή έγινε στις 29 Ιανουαρίου;

Ναι. Μετά από αυτή την συνάντηση έρχεται ο κ. Βεκιαρέλης και λέει. Η σύνθεση αυτή σταματάει πλέον και θα κάνουμε καινούργια σύνθεση. Δηλαδή να μην είμαι εγώ ο πρόεδρος της επιτροπής. Θεώρησα ότι ήταν προσβλητικό για μένα και τον ρώτησα αν έχω κάνει κάτι που να ήταν μεμπτο. «Όχι» μου απαντά, «αλλά είμαστε καινούργιο σώμα». Του απάντησα όχι, με το επιχείρημα ότι ένα μέλος παραιτήθηκε, ο πρόεδρος είναι παρών, η κα Ζηκοπούλου ήταν γραμματέας και ο κ. Βεκιαρέλης αντιπρόεδρος, οπότε τη θέση της κας Ζηκοπούλου την παίρνει η κα Τζουμάκα. Επέμενε και φώναζε, επέμενα και εγώ, αφού για μένα ήταν θέμα ηθικής τάξης και δεν επρόκειτο να δεχτώ κάτι τέτοιο, και το θέμα σταμάτησε εκεί.

Ήθελε δηλαδή ο κ. Βεκιαρέλης να γίνει ή αυτός ή κα Τζουμάκα πρόεδρος;

Δεν υπήρχε άλλος για να γίνει πρόεδρος. Εφόσον είχαμε γίνει σώμα όταν μας εξέλεξε η Γενική Συνέλευση στην πρώτη μας συνεδρίαση και εγώ δεν παραιτήθηκα, δεν λέγει πουθενά το καταστατικό ότι πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία…Αλλά για μένα δεν έχει σημασία ποιος είναι πρόεδρος και ποιος όχι. Το κάθε μέλος τις επιτροπής έχει δικαίωμα να ελέγξει ό,τι θέλει και όποτε θέλει όταν μόνο είναι σε σώμα.  Αυτό επαναλαμβάνω δεν έγινε ποτέ ούτε και με τους αναπληρωματικούς! Το θεωρώ πολύ ύποπτο και επικίνδυνο για την ενότητα. Επί πλέον αυτό που με ενοχλεί είναι να χρησιμοποιείτε το όνομά μου και λένε «όλοι μαζί ελέγξαμε», χωρίς επί της ουσίας να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό είναι και παράνομο και σκανδαλώδες! Έλεγχος δεν έχει γίνει ουσιαστικός και σωστός. Όλη η βιασύνη ήταν μόνο να δουν τα οικονιμικά του συνεδρίου και όταν είδαν ότι δεν λείπει τίποτα. Ότι ζητήσαμε ο κ.Δημητρίου μας το έδωσε. Αυτό ξέρω αν και δεν έχω πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα για το όλο θέμα γιατί σας είπα δεν με καλούσαν ποτέ, αλλά  όταν είδα ότι ελέγχεται αυτό το κομάτι επιλεκτικά και κατά προτεραιότητα τότε επικοινώνησα και εγώ με τον κ. Δημητρίου και ζήτησα πολλά στοιχεία και ότι ζήτησα μου δόθηκε αν και όπως σας είπα το αναφέρει μέσα κάπου με μασημένα λόγια ότι υπάρχουν όλα τα παραστατικά εν τούτοις δε ξέρω για ποιο λόγο αναφέρουν όσα αναφέρουν αφού και δωρεές έγιναν όπως υποσχέσθηκε ο Γενικός Γραμματέας -υπάρχουν και οι σχετικές επιταγές και οι καταθέσεις – και μιλάω για αυτά που έχω δει διότι ποτέ δεν με καλούσαν για να κάνουμε έλεγχο σε λογική ώρα!

Ύστερα μιλά το κείμενο των κ. Βεκιαρέλη και Τζουμάκα για έλεγχο σε εκδηλώσεις αόριστα! Ποιες εκδηλώσεις; Πότε; ποιες αποδείξεις; Λέει για οκτώ εκδηλώσεις ποιες είναι αυτές; Σας επισημαίνω ότι το κείμενο πουθενά δεν λέει πρόχειρη αναφορά η απλή ενημέρωση ή σχέδιο λεέι «αναφορά εξελεγκτικής επιτροπής» που σημαίνει επίσημο κείμενο. Ήθελαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις εν όψει εκλογών. Αυτό είναι όλο. Όσο για έλεγχο δεν έχει γίνει κανονικός έλεγχος! Είναι τεχνάσματα όλα αυτά. Δεν μπορεί η κ. Τζουμάκα να ελέγχει τον εαυτό της και να μας λέει ότι όλα είναι καλά! Πως; Η υπήρχε περίπτωση να πει ότι δεν είναι καλά;  

Ναι όμως η εξελεγκτική επιτροπή βάζει πρώτα εσάς, μετά τον κ. Βεκιαρέλη. Στην Γενική Συνέλευση όμως, δεν αντιδράσατε…

Τα όσα γράφονται σε αυτή την αναφορά, εξαρτάται πώς θα τα διαβάζει κανείς. Επαναλαμβάνω ότι αυτή την αναφορά την θεωρώ πολύ πρόχειρη, και νομικά άκυρη για τους λόγους που σας ανάφερα.  Την είχα στείλει πίσω στην κα Τζουμάκα με την υποσημείωση ότι δεν δέχομαι να δοθεί στην Γενική Συνέλευση, απλά να την κρατήσουμε ως ένα κείμενο σαν βάση για να βγει το τελικό πόρισμα στο διήμερο της Γεν. Συνέλευσης. Την έδωσαν στην Γενική Συνέλευση και ο σκοπός ήταν απλά να δημιουργήσουν εντυπώσεις και τίποτε άλλο. Άλλωστε ούτε ως κείμενο δεν  συζητήθηκε. Γιατί;  Όπως προείπα, υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των εκλογών. 

Επί της ουσίας, αυτό το κείμενο που εμφανίζεται σήμερα σε όλον τον ομογενειακό τύπο…

Εγώ πρότεινα σας είπα κάποια πράγματα, άμα δείτε μέσα σε αυτό το κείμενο  υπάρχουν κάποια σημεία με ελαφρές υποδείξεις αυτά είναι δικές μου προσθήκες αντιθέτως σε άλλα σημεία που δεν εγκρίνω υπάρχει απαράδεκτο ύφος! Άλλωστε ο ρόλος της επιτροπής δεν είναι πειθαρχικός. Ούτε να καταδικάσει κάποιον, είναι να βρει πού υπάρχουν τρωτά σημεία,  να κάνει προτάσεις για  να διορθωθούν και να μην ξαναγίνουν πράγματα που δεν είναι σωστά. Μέσα σε αυτό το κείμενο θα δείτε κομμάτια με προτάσεις μικρές  για το τι πρέπει να γίνει στο μέλλον. Σε αυτό το πνεύμα προσπάθησα να διορθώσω αυτό το κείμενο, αλλά όπως είδατε ήταν πολύ πρόχειρο, υπάρχουν επίσης  πολλά συντακτικά λάθη. Και δεν έπρεπε κάν να κυκλοφορήσει. Από εκεί και έπειτα ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του.

Για παράδειγμα υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις χωρίς παραπομπή σε αποδείξεις ή αναφέρει θολά σε κάποιες εκδηλώσεις που ούτε καν τις αναφέρει, ενώ για παράδειγμα στο θέμα του συνεδρίου,  αναφέρει ότι τα παραστατικά είναι όλα στην θέση τους και δεν λείπει τίποτε, προσπαθεί να υπάρξει μια εικόνα στον αναγνώστη της έκθεσης ότι υπάρχουν παρανομίες, παρόλο που…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 8η

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ!   

Θα επανέλθω στο θέμα του συνεδρίου, και αυτό είναι κάτι που θέλω να το τονίσω, είχα ελέγξει τα παραστατικά, τις αποδείξεις των εξόδων και των εσόδων, μαζί με τον κ. Δημητρίου και την κα Ζηκοπούλου. Ήταν η μόνη επιτροπή που μου είχε μου δώσει κάποιον απολογισμό τουλάχιστον. Καμία άλλη επιτροπή μέχρι τότε δεν μου είχε φέρει απολογισμό. Τώρα…

Ναι, αλλά εδώ γράφονται άλλα πράγματα…

Περιμένετε, το λέει όπως σας είπα  αλλά το κρύβει σε κάποιες παραγράφους. Αυτό που προσπάθησε να γίνει θέμα είναι ποιος ήταν ο προϋπολογισμός που είχε εγκριθεί από την συνέλευση και ουσιαστικά από ότι θυμάμαι και γω από την γενική Συνέλευση, είχε προταθεί να εγκριθεί το ποσό των $15,000  και θυμάμαι καλά πως ο κ. Δημητρίου είχε πει ότι και για αυτό το ποσό θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί από δωρεές. Και επίσης θυμάμαι κάτι, που το έκανα θέμα στην Γενική Συνέλευση τότε, ήταν ότι είχαν γίνει και αγορές αντικειμένων που βελτίωναν την εικόνα του κτηρίου και της αίθουσας, αντικείμενα που θα έμεναν στην Ομοσπονδία (Capital Expenses). Δεν ήταν αναλώσιμα (κουρτίνες, μικροφωνική εγκατάσταση, καλύμματα καρέκλων). Όλα αυτά δεν μπαίνουν στην ίδια μοίρα, αλλά τα έβαλαν. Δεν έχει σημασία. Βέβαια υπήρχαν και έξοδα απρόβλεπτα, όπως ήταν το τεράστιο πρόβλημα του φωτοτυπικού μηχανήματος που όποιος και αν υπέγραψε αυτό το συμβόλαιο να χρεώνεται η Ομοσπονδία τόσο πολύ, πρέπει να πει γιατί υπέγράφη ένα τέτοιο συμβόλαιο. Αυτό όμως δεν το λέμε για να καταδικάσουμε τον άνθρωπο, το λέμε για να υπάρξει προσοχή στο μέλλον. Να προσέχουμε τι υπογράφουμε. Για το θέμα του κτηρίου, προτείνουμε να υπογράφονται συμβόλαια για όσους αναλαμβάνουν δουλειές και όσοι νοικιάζουν τις αίθουσες. Και επίσης κάτι που θέλω να τονίσω. Χρήματα δεν λείπουν. Μπορεί να άργησαν να κατατεθούν, άλλα κατατέθηκαν. Γι’αυτό είναι καλό να μην προσπαθούμε να δημιουργούμε εντυπώσεις.  Και για αυτό το θέμα προτείνουμε κάποιες τακτικές για το μέλλον, πάλι επαναλαμβάνω, όχι για να καταδικάσουμε αλλά για να αποφύγουμε τα προβλήματα στο μέλλον.

Ναι, αλλά όσα λέτε δεν υπάρχουν στο κείμενο αυτό της αναφοράς που διενεμήθη.

Αναφέρεται μέσα στο κείμενο αλλά είναι θαμμένα. Πρέπει να το διαβάσεις προσεκτικά για να το δεις. Και επαναλαμβάνω ότι δεν έπρεπε να κυκλοφορήσει. Για μένα είναι κάτι πρόχειρο, γι’αυτό και δεν το υπέγραψα. Τώρα τι θα γίνει από εδώ και στο εξής μέχρι το διήμερο συνέδριο, πρότασή μου είναι η επιτροπή από τριμελής να πλαισιωθεί και από τους αναπληρωματικούς, και γιατί όχι και με άλλα πρόσωπα, γιατί η δουλειά μας, όπως είπα, δεν είναι να καταδικάσουμε, αλλά να βρεθούν τρωτά σημεία ώστε να διορθωθούν στο μέλλον.

ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ! ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ!  

Μα έτσι είναι, η εξελεγκτική επιτροπή έχει ευτό το ρόλο. Δεν είναι πειθαρχική επιτροπή. Και το λέω γιατί πολλές φορές το κείμενο έχει έναν πειθαρχικό και πειθαναγκαστικό  χαρακτήρα.

Κακώς, κάκιστα. Το πόρισμα που θα βγει, αν τελικά μείνω, διότι σκέφτομαι να παραιτηθώ, είναι να αναφέρει τα γεγονότα όπως είναι. Ποιοι θα κρίνουν και ποιοι θα κατακρίνουν, αυτή είναι μόνο η Συνέλευση. Δεν δικαιούσαι ούτε συγχαρητήρια να δώσεις, ούτε να πεις ότι κάποιος δεν έκανε σωστά την δουλειά του. Μπορείς απλά να του πεις τι έκανε και άσε τον κόσμο να κρίνει. Μόνο έλεγχο πρέπει να κάνουμε. Τίποτε άλλο. Ορισμένοι παρεξήγησαν τους ρόλους ή δεν τους παρεξήγησαν και το έκαναν  εσκεμμένα, για να κάνουν άλλα πράγματα. Από εκεί και έπειτα, ο κόσμος θα κρίνει.

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΟΝΙΑΣΟΥΜΕ…

Ήσασταν παρών στην έκτακτη γενική συνέλευση ποια η γνώμη σας;

Θέλω να τονίσω ότι όλα αυτά δεν γίνονται στο πνεύμα της ενότητας και της ομοψυχίας και της καινούργιας αρχής. Έχω μιλήσει με αρκετούς νέους που ήταν παρόντες στην Γενική Συνέλευση, είναι αγανακτισμένοι και για τις φωνές άκουσαν, αλλά και με τον τρόπο που έγινε η ψηφοφορία για να αρθούν οι ποινές από τους δυο πρώην προέδρους. Για παράδειγμα δεν δόθηκε το δημοκρατικό δικαίωμα στον αντιπρόσωπο να εκφράσει την θέλησή του. συγκεκριμένα με το κ. Τομόπουλος, προσωπικά, αν και έκανε λάθη δεν είχα τίποτε. Και είναι χαρά μου που είναι πίσω. Γιατί ακόμα και αν έκανε λάθη, η προσφορά του είναι τεράστια, οπότε καλά έκαναν και τον έφεραν πίσω και διεγράφη η ποινή του, αλλά το γεγονός ότι έγιναν παρατυπίες, ο κόσμος πρέπει να το θυμάται για να μην ξαναγίνουν στο μέλλον. Για τον άλλο τέως πρόεδρο, αν δινόταν η ευκαιρία στον κόσμο να ψηφίσει ξεχωριστά, μακάρι να έπαιρνε δυο ψήφουν, αν ρωτάς εμένα προσωπικά. Δυστυχώς οι διαδικασίες δεν επέτρεψαν να γίνει η ψηφοφορία ξεχωριστά. Ήθελαν με το ζόρι να βάλουν και τους δυο, και ο κόσμος προκειμένου να επανέλθει ο κ. Τομόπουλος, ψήφισε και τον κ. Γεωργόπουλο που δεν είχε το θάρρος να παρουσιαστεί στην Συνέλευση. Όχι να ζητήσει συγνώμη, απλά να παρουσιαστεί. Τουλάχιστον ο κ. Τομόπουλος είχε το θάρρος και το έκανε. Είναι ορισμένα πράγματα που οι απέξω που δεν ξέρουν πράγματα και καταστάσεις τα βλέπουν, και λένε «τι κάνετε….να μονιάσουμε» και άλλα τέτοια, αλλά υπάρχουν και άλλες καταστάσεις. Ποιος μπορεί να μου πει τι έχει προσφέρει ο κ. Γεωργόπουλος; ήταν πρόεδρος για σχεδόν δυο θητείες. Στην μια αναγκάστηκε να παραιτηθεί διότι τον πήρανε χαμπάρι. Ας μου βρει κάποιος τι προσέφερε. Όσο καιρό δεν ήταν στην προεδρεία, μόνο με χλευασμούς και ειρωνεία, όχι απλώς δεν πρόσφερε τίποτα, αλλά και ζημία έκανε στην οργάνωση με τις προτροπές σε άλλους να σαμποτάρουν εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένου και τις εθνικής μας παρέλασης.

Μια και επεκταθήκατε και πέρα από την εξελεγκτική επιτροπή θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής: πώς είδατε την θητεία, αυτά τα τέσσερα χρόνια, του κ. Διαμαντίδη, για την οποία ακούω αρνητικά σχόλια, και αν νομίζετε ότι προσέφερε αυτός ο άνθρωπος στην Ομοσπονδία, και το δεύτερο, πώς βλέπετε τις εξελίξεις που θα διαμορφωθούν από εδώ και πέρα, διότι όπως είπατε αντί ομόνοιας, μάλλον εκδικήσεις και αντεκδικήσεις θα έχουμε.

Θέλω να ευχηθώ να μην επικρατήσει πνεύμα εκδίκησης στην Ομοσπονδία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πάμε ακόμη πιο κάτω. Αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να πάμε πιο κάτω, γιατί δεν υπάρχει πιο κάτω. Αν όντως θέλουμε να βοηθηθεί ο ελληνισμός και η κοινότητά μας, τότε πρέπει να αφήσουμε τον εγωισμό μας πίσω και να βάλουμε τους νέους μπροστά, και ας κάτσουν οι μεγαλύτεροι στο πλάι, να δίνουν συμβουλές αν θέλουν στους νέους, και να κάνουν οι νέοι την δουλειά. Οι νέοι είναι πάντοτε πιο δραστήριοι, πιο ενεργητικοί. Οι μεγαλύτεροι έχουν λίγο-πολύ την ιστορία τους, τα πάθη τους, τις διαφορές τους.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΕ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ!  ΝΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕ!

Σε ό,τι αφορά στον κ. Διαμαντίδη;

Θεωρώ ότι προσπάθησε να δείξει από μόνος τους ότι υπάρχει κάποιο έργο. Επίσης πιστεύω πως θα ήθελε πάρα πολύ να γίνει έργο.  Προσπάθησε να κάνει έργο αλλά δυστυχώς η νοοτροπία του δεν τον άφησε να κάνει ουσιαστικά θετικό έργο για την κοινότητα μας. Δυστυχώς το έργο έγινε μόνο από κάποιους  άλλους, όπως για παράδειγμα, αν δεν ήταν η κα Jennie Kouros, προγράμματα δεν θα είχαμε, αν δεν υπήρχαν σύλλογοι που έκαναν κάποιες εκδηλώσεις, εκδηλώσεις δεν θα γίνονταν. Και στην Γενική συνέλευση που πήρε το μικρόφωνο και έλεγε για το έργο της Ομοσπονδίας, ήθελα να σηκωθώ και να μιλήσω, γιατί δεν μπορούμε να λέμε για παράδειγμα ότι κάναμε θέατρο με τον Πέτρο τον Πετρίδη, και είχαμε συνεργασία….για όνομα του θεού!

Ή τι ήθελε να πει ότι έκανε η Ομοσπονδία έκανε διάλεξη με τον κ. Καλεντερίδη, την στιγμή που έπρεπε να βάλει τους όρους για το ποιος θα παρευρίσκεται και εννοώ τον κ. Στεφανόπουλο και όσα έκανε εις βάρος του για τα οποία πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι και ειδικά εκείνος!(σ.σ. ο Διαμαντίδης) Όταν τον πρόβαλλε και τον στήριζε έναντι των υπολοίπων το καιρό που υπόσχοταν κάθαρση στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο ή όταν έδινε συνεντεύξεις στα ελληνικά ΜΜΕ μέσω του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου τότε τι ήταν ο Στεφανόπουλος; Ήταν καλός και το σύστηνε παντού; Ή φταίει ο δημοσιογράφος;  Δεν ξέρω τι να πω… νιώθω μια μεγάλη ντροπή για όσα έχουν γίνει…