Vslogo_eletherotypia.jpg 

 

 Μεγάλη ένταση, εκνευρισμός  και  προσωπική άνευ προηγουμένου επίθεση,    με βαρείς  και   μάλλον ανoίκειους και δηλητηριώδεις χαρακτηρισμους προέρχεται κατά σύμπτωση και πάλι από τον ανταποκριτή του Alpha στις ΗΠΑ και  εκδότη της τοπικής εβδομαδιαίας ομογενειακής εφημερίδας Greek News. Στόχος αυτή τη φορά ο γνωστός συνάδελφος της Ελευθεροτυπίας Δημήτρης Δήμας ενώ τα σκάγια και τα ΚΑΡΦΙα χτυπάνε και τον ανταποκριτή  στην Νέα Υόκρη της ίδιας έγκριτης εφημερίδας κ. Θανάση Τσίτσα.  Διαβάστε και μόνοι σας και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στους κόλπους της δημοσιογραφικής κοινότητας στις ΗΠΑ. Διαβάστε λοιπόν τα σχόλια που οφθαλμοφανώς δείχνουν πολλά για την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί εδώ και καιρό στους κόλπους της δημοσιογραφικής κοινότητας στις ΗΠΑ(σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη) και μετά δώστε βάση και προσοχή στην υπόλοιπη αποκαλυπτική ανάλυση μας. Έτσι για να μη ξεχνιώμαστε… Γιατί το γεγονός, η είδηση, και κυρίως  η αλήθεια είναι μια αλλά  με πολλές διαφορετικές όψεις που ο κάθε ένας μας την προσεγγίζει…Ιδίως όταν βασικό κριτήριο  για του τι είναι είδηση; τι γεγονός; και ποια είναι η αλήθεια-που δυστυχώς πια δεν βρίσκεται κάπου στο μέσο αλλά απέχει παρασάγκας από την πραγματικότητα- και  εξαρτάται από την ρήση που πολύ απλά λέει ο λαός μας για όσους τα παίρνουν "εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν". Τώρα ποιοι και από πού τα παίρνουν; αυτό είναι ένα αίνιγμα που κάθε φορά η λύση του αλλάζει… Διαβάστε  στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ  που ακολουθεί όλα αυτά τα "απολαυστικά" που συμβαίνουν και κρύβονται πίσω από   τον λαμπερό  κόσμο (μας) των ανταποκριτών στις ΗΠΑ και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.   Πάντως το  παρακάτω   θέμα θα μπορούσε να είχε και τίτλο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ  ΣΤΙΣ ΗΠΑ Νο 2.

PRESS.GR :Ελληνικός εμφύλιος στη Νέα Υόρκη! Ξέσπασε νέος ενδοδημοσιογραφικός πόλεμος στη Νέα Υόρκη με αφορμή τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα – σκοπιανό κλπ. Στον εμφύλιο εμπλέκονται οι Ελληνες ανταποκριτές Απ. Ζουπανιώτης, Δημ. Δήμας και Θαν. Τσίτσας, όπως διαβάζουμε στο ομογενειακό greekamericannewsagency.com

 ΣχόλιαΣΧΟΛΙΟ  GREEK NEWS

ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ } ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗΣ

«Εθελοντές» και «Εργολάβοι»

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο σκοπιανό και γύρω από την ελληνο-ρωσική συμφωνία για τα ενεργειακά ζητήματα και τη στάση της αμερικανικής κυβέρνησης, ανάδειξε εκτός των άλλων και μία περίεργη δημοσιογραφία/σχολιασμό, βασικά μέσω της «Ελευθεροτυπίας» και με παράπλευρη στήριξη κάποιων δημοσιογράφων της ιδίας "οικογένειας", οι οποίοι χρησιμοποιούν τις σχέσεις τους και με άλλα μέσα, για να στηρίξουν αυτούς τους σχολιασμούς-επιθέσεις.

«Πατριάρχης» αυτής της περίεργης δημοσιογραφίας, ο επί πολλά έτη ανταποκριτής της «Ελευθεροτυπίας» στην Ουάσιγκτον, κ. Δημήτρης Δήμας, ο οποίος παρότι έχει άλλες κύριες επαγγελματικές ασχολίες εδώ και πολλά χρόνια, διατηρεί τη θέση του ανταποκριτή, γράφει συχνά πυκνά κείμενα που είναι περισσότερο αναλύσεις παρά ρεπορτάζ και έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Περιέχουν πάμπολλες ανώνυμες πηγές, αλλά σχεδόν ποτέ καμία επώνυμη. Και επιτίθεται σε κάποιους, είτε Ελληνες πολιτικούς, είτε Αμερικανούς αξιωματούχους, είτε δημοσιογράφους οι οποίοι έγραψαν κάτι με το οποίο ο κ. Δήμας κι οι ανώνυμοι πληροφοριοδότες του «διαφωνούν».

Μου είναι δύσκολο να θυμηθώ να υπήρχε φορά όπου κάτι σοβαρό γράφηκε από τις ΗΠΑ σε μία κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά θέματα το οποίο ενοχλούσε κάποια συγκεκριμένη ομάδα της ελληνικής δεξιάς, και να μην έχει πάρει επιθετική στάση ο κ. Δήμας, είτε επικρίνοντας δημοσιογράφους, είτε την κυβέρνηση (όταν η ομάδα αυτή ήταν στην αντιπολίτευση), είτε την αντίπαλη ομάδα της δεξιάς. Λες κι έχει αναλάβει εργολαβικά την προστασία κάποιων.
Με αφορμή λοιπόν τις αμερικανικές αντιδράσεις στο σκοπιανό και στην ελληνορωσική συμφωνία, ο κ. Δήμας έσπευσε με δύο τουλάχιστον δημοσιεύματα να μιλήσει για «εθελοντές» δημοσιογράφους, οι οποίοι έσπευσαν – κατά τον συμπαθή ανταποκριτή/ελαιέμπορα/εστιάτορα – με τη μέθοδο ανωνύμων και επωνύμων πηγών να προβάλλουν τις δηλώσεις Μπράιζα.
ΚΑΡ.ΦΙ.

Δηλώσεις και πηγές

Στο πρώτο δημοσίευμα μετά την ελληνορωσική συμφωνία (30/4/2008) επικαλούμενος πλήθος ανωνύμων πηγών, ο κ. Δήμας αφού κάνει μία σύγκριση μεταξύ των μεθόδων του «καλού» Τσάρλι Ρις (τέως πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα) και των «κακών» Φριντ (υφυπουργός Εξωτερικών) και Μάθιου Μπράιζα (βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος για ενεργειακά-κυπριακό), επιχειρεί να πει ότι δεν υπάρχει επίσημη αμερικανική αντίδραση κι όλα είναι κατασκευάσματα «εθελοντών» δημοσιογράφων (λίγο πολύ πρακτόρων).

«Ο έμπειρος Ρις, που έκανε ένα σωστό και ισορροπημένο μάνατζμεντ των σχέσεων με «πυροσβεστικές» προσπάθειες πολλές φορές, ήταν αρκετά έξαλλος με τις αδοκίμαστες πρακτικές Μπράιζα, ο οποίος πότε με την προσφιλή τακτική των «ανωνύμων πηγών» ή άλλοτε των επωνύμων δηλώσεων, σε ποικίλων αποχρώσεων «εθελοντές», καπέλωνε την πρεσβεία και τορπίλιζε όσα με αρκετή προσπάθεια έχτιζε ο κ. Ρις, σ' ένα εύλογα δύσπιστο για τις προθέσεις των Αμερικανών, ελληνικό πολιτικό περιβάλλον».

Και στο άλλο σημείο….

«Περαιτέρω, δε, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι προφανές ότι επαναπαύονται στους «λάτρεις, εθελοντές του εντυπωσιασμού» για την αναμόχλευση, τώρα, παλαιότερων γνωστών δηλώσεων Μπράιζα, αρμόδιου για τα ενεργειακά, περί «εκνευρισμού» των Αμερικανών και τα τοι αύτα… «Δεν θα πρέπει ν' αναμένεται κάποια δήλωση» έλεγαν νωρίτερα χθες ενημερωμένες πηγές, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα πως όλα αυτά είναι ζητήματα που ούτως ή άλλως συζήτησε ο κ. Μπράιζα λίαν προσφάτως στην Αθήνα».

KAΡ.ΦΙ.

Απόκρυψη και διαστρέβλωση

Βεβαίως την ίδια ώρα ο κ. Μπράιζα είχε κάνει δηλώσεις που μεταδόθηκαν από τουλάχιστον τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς κι αναμεταδόθηκαν από όλα σχεδόν τα έντυπα, πλην της «Ελευθεροτυπίας» και του ΣΚΑΙ, όπου οι «παπαγάλοι» του κ. Δήμα μιλούσαν επί 2-3 μέρες για αμερικανικό non-paper και επέμειναν στην μη ύπαρξη επισήμων αμερικανικών αντιδράσεων.

Έγραφε λοιπόν ο κ. Δήμας στην «Ελευθεροτυπία» της 3/5/2008, προφανώς επιτελώντας Εθνική Υπηρεσία με την Πληροφόρηση του ελληνικού κοινού:
«Οι δηλώσεις Μπράιζα για τα ενεργειακά «δεν αποτελούν επίσημη θέση» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεδομένου ότι αυτή εκφράζεται μόνο μέσα από το γραφείο του Τομ Κέισι, του αναπληρωτή εκπροσώπου, ελέχθη χθες από το γραφείο Ευρώπης του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Απλώς, ο κύριος Μπράιζα απάντησε σε ερωτήσεις «ενδιαφερθέντων» Ελλήνων δημοσιογράφων που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του».

Βεβαίως και ο κ. Δήμας είχε λάβει ανάλογη πρόσκληση να επισκεφθεί το γραφείο του κ. Μπράιζα, παρότι το απέκρυψε, κάτι τέτοιο όμως θα του χαλούσε την αρχή των «ανώνυμων πηγών» που τηρεί εδώ και χρόνια.

Τώρα το ποιός δημιουργεί ψευδή εικόνα στην Ελλάδα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις (και γιατί), το ποιός τα ρίχνει σε «κακούς αξιωματούχους» (και γιατί) και το ποιός προστατεύει τα σκοτάδια των μυστικών διπλωματικών δραστηριοτήτων των πολιτικών της γενέτειρας (και γιατί), είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Kι οπωσδήποτε, αυτή η προστασία των Πληροφοριών που κάποτε αποτελούσε Κυβερνητική Υπηρεσία, σήμερα είναι Εθνική Υπηρεσία, άρα το έθνος μας πάνω απʼ όλα, μαζί κι οι υπάλληλοί του κι άξιος ο μισθός όλων, προστατών και προστατευομένων.

ΚΑΡ.ΦΙ.

Με «γνωστή ακρισία»

Κι ενώ είχα ολοκληρώσει το σχόλιο, έλαβα το αυτοβιογραφικό βιβλίο του βετεράνου της ελληνική διπλωματίας, πρέσβη Χρήστου Ζαχαράκι «Ακρως Απόρρητο, Ειδικού Χειρισμού, Κατάθεση μνήμης και στοχασμών 1979-2004» στο οποίο περιέχεται η εξής αναφορά για το στυλ δημοσιογραφίας του κ. Δήμα, σε μία περίοδο όπου πρωθυπουργός ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου κι αρχηγός τη ΝΔ ο Μιλτιάδης Εβερτ:
«Ένα άλλο, πιο χαριτωμένο, περιστατικό, συνέβη στις 31 Μαΐου, όταν μου τηλεφώνησαν ο πρωθυπουργός και ο υφυπουργός Τύπου Τ. Χυτήρης, εμφανώς θορυβημένοι, για να με ρωτήσουν κατά πόσον αληθεύει η πληροφορία του δημοσιογράφου Δήμα στο ΑΠΕ, την Ελευθεροτυπία και τον ΣΤΑΡ ότι υπέγραψα, ή θα υπέγραφα, την επομένη, συμφωνία με τα Σκόπια, αίροντας το embargo! Τους καθησύχασα φυσικά, επισημαίνοντας τη γνωστή ακρισία του Δήμα και ο Πρωθυπουργός μου δήλωσε ότι, αν και δεν είχε αμφιβολίες, εν τούτοις ανακουφίστηκε από τις διαβεβαιώσεις μου».

 Αυτά από τον Αποστόλη Ζουπανιώτη για τον Δημήτρη Δήμα.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ  ΠΤΥΧΕΣ μιας παρόμοιας υπόθεσης  που όλως τυχαίως έχουν παλι ως βασικούς πρωταίτιους και πρωταγωνιστές τα ίδια πρόσωπα σε άλλους ρόλους…   

ΣΧΟΛΙΟ – ΑΝΑΛΥΣΗ GREEK AMERICAN NEWS AGENCY

Από αυτή εδώ την θέση{Greek American News Agency}αλλά και με σειρά άρθρα μας  στον Ελληνικό έντυπο Τύπο, δεκάδες φορές έχουμε γράψει από τότε που βρεθήκαμε στις ΗΠΑ, ότι υπάρχει πολύ μα πάρα πολύ βρομιά και δυσωδία στους κόλπους της δημοσιογραφικής κοινότητας και όσων προκλητικά έχουν παρεισφρήσει εντός της ελλείψει κανόνων και δεοντολογίας. Υπάρχουν μαγαζάκια. Trast και κλειστά  Club που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουν να ελέγξουν την πληροφόρηση προς Ελλάδα κυρίως προκατασκευασμένες "ειδήσεις" οι οποίες τελικά αποδεινύονται φρούδες και καυτές πατάτες στα χέρια όσων τις επινόησαν και τις μετέδωσαν και μάλιστα με στόμφο και το βαρύγδουπο τίτλο του αποκλειστικού, το οποίο πια ως έννοια στην δημοσιογραφική δεοντολογία έχει χάσει κάθε αίγλη. Αποκλειστικά και ειδήσεις που εν συνεχεία αν τελικώς λαμβάνονταν υπόψη από τους αρμόδιους κρατικούς παράγοντες είναι δυνατόν να έθεταν ακόμα και σε μεγάλο κίνδυνο τις διακρατικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδος και των ΗΠΑ… Αυτό είναι το πρώτο θέμα, ωστόσο μια άλλη βαθύτερη πτυχή της όλης υπόθεσης της βαθιάς εσωτερικής  κρίσης που εδώ και χρόνια διάγει η ελληνική δημοσιογραφική κοινότητα έχει να κάνει και με την γενική άποψη περί ύπαρξεως και μάλιστα έντονης δραστηριότητας του Ελληνικού Lobby  που θέλουν "περνάνε", είτε εμφανώς, είτε με την γνωστή γκρίζα προβολή προσώπων και καταστάσεων  προς την Ελλάδα, οι γνωστοί μεγάλοι αναγνωρισμένοι και διακεκριμένοι συνάδελφοι την "είδηση" περί υπάρξεως ελληνικού Lobby.

Είδηση που διακαώς κάποιοι επιθυμούν να περάσει προς την Ελλάδα και να διατηρηθεί ποικιλοτρόπως και με πολλούς τρόπους σε κάθε ευκαιρία… Και αυτό γιατί  επειδή με δεκάδες τρόπους ζουν από αυτή την άρρωστη και προσωπαγή κατάσταση που στην Ελλάδα προβάλλεται ως οργανωμένο ελληνικό Lobby. Μια κατάσταση που όπως κατ'επανάληψη έχουμε γράψει και έχουμε αποδείξει έχει να κάνει με μια χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική, χωρίς προοπτική, χωρίς συνεννόηση και επικοινωνία με όλους τους φορείς  αποσπασματική και επιλεκτική κινητικότητα προσώπων που εδώ και 30 χρόνια αυτοπροβάλλονται ως ηγέτες και lobbyίστες που μάλιστα θα πρέπει να τους έχει και υποχρέωση η Ελλάδα.  Πολλοί δε από όλους αυτούς(τους βροντόσαυρους της παροικμασμένης και προλεταρικού και γκεμπελίστικου  τύπου  δημοσιογραφίας) ζουν και θησαυρίζουν. Κερδίζουν  ακόμα και με την "πολύτιμη χρυσή σιωπή" τους προς τα  Ελληνικά ΜΜΕ που εργάζονται και συνεργάζονται ως ανταποκριτές… Το χειρότερο όλων όμως είναι -και εδώ μιλάμε για αποχρώσεις-ενδείξεις που οδηγούν σε εθνική μειοδοσία-η  κατευθυνόμενη και πλήρως ελεγχόμενη "πληροφόρηση" από τις διαπροσωπικές σχέσεις των  γνωστών και διακεκριμένων συναδέλφων που καλώς διατηρούν με γνωστά  Αμερικανικά κέντρα εξουσίας ή γνωστά think tank που δεν φείδονται χρημάτων και επιχορηγήσεων προς τους φιλα προσκείμενους Έλληνες (;) ανταποκριτές…

"Lobby" και "Think Tank"  στα οποία βεβαίως προσκαλούνται αποκλειστικά και μόνον  όλοι αυτοί οι "γνωστοί" μεγάλοι και  διακεκριμένοι "πρωτοπόροι" συνάδελφοι, αποκλείοντας παράλληλα  εδώ και χρόνια  μάλιστα με κάθε μέσο και τρόπο άλλους συναδέλφους τους. Συναδέλφους  τους οποίους είναι αδύνατον να ελέγξουν και να "καθοδηγήσουν". Καν αν τα καταφέρουν, έχει καλώς, Αν όχι, δηλαδή κάποιοι αρνούνται  να υποταχθούν και να ποδηγετηθούν και να εντάχθουν σε αυτό το "κλειστό σύστημα" που έχουν εγκαθιδρύσει κάποιοι ως παλιοί, τότε έχουμε πόλεμο, σκάψιμο, αμφισβήτηση, ψίθυρους, φήμες και χτυπήματα κάτω από τη μέση…    Πολλές φορές έχουμε  επισημάνει, αλλά και αποκαλύψει με στοιχεία το δυσώδες περιβάλλον, τις ίντριγκες, τις δολοπλοκίες, τον λυσσαλέο πόλεμο, και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση ένθεν κακείθεν μεταξύ συνάδέλφων (και μη)  με περιστατικά που καταγράφονται κατά δεκάδες.  Όταν τα πράγματα αγριεύουν σε αυτό το πόλεμο,  τότε αυτοί οι γνωστοί  ανταποκριτές ινστρούκτορες της δημοσιογραφίας θυμούνται ένα παλιό καλό άσπονδο "φίλο" που μπορεί να κάνει την βρόμικη δουλειά. Να ρίξει δηλαδή την λάσπη. Έναν παλιό  γνώριμο που ναι μεν όλοι αποστρέφονται  αλλά  όλοι στα δύσκολα χρησιμοποιούν… Ένα παλιό καλό φίλο για τον οποίο όλοι ξέρουν(…) και  με τον οποίο έτυχε ένα φεγγάρι προς δεκαετίες (τη δεκαετία του 1980) να συνεργαστούν στην ίδια εφημερίδα-και αναφερόμαστε στην ΠΡΩΙΝΗ – από την οποία σχεδόν όλοι οι ανταποκριτές έχουν περάσει…  Ένας άνθρωπος που κατά κόρον έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς δυστυχώς και γνωστούς συναδέλφους ως μέσο επίθεσης και λάσπης  είναι ο Γιώργος Λυκομήτρος.

Το Greek American News Agency και οι βασικοί  συντελεστές του ουκ ολίγες  φορές έχουν κατηγορηθεί με απίθανες βρόμικες  και πρόστυχες επιθέσεις όπως για παράδειγμα το χονδροειδές και ανόητο ψευδές  κατασκεύασμα τα περί ελέγχου των  αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εναντίον του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου   που αναφέρονται στην ιστοσελίδα ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ του γνωστού πλέον Γιώργου Λυκομήτρου.  Ανοησίες, φαντασιώσεις  και ψεύδη στα οποία υπάρχει εν πολλοίς  τεκμηριωμένη και με πολλές  αποκαλύψεις  απάντηση για τη σκοπιμότητα των όσων έχουν συνειδητά έχουν γραφεί από το άτομο αυτό.  Ωστόσο ο ίδιος   με χιλιάδες email προσπάθησε  και προσπαθεί να περάσει ως "είδηση" και γεγονός προς  στην Ελλάδα σε γνωστά Ελληνικά ΜΜΕ σε περιοδικά, εφημερίδες αλλά και με επίμονα τηλέφωνα σε εκδότες και συναδέλφους. Δυστυχώς όπως πάντα σκόνταφτε στο όνομα που δυστυχώς για εκείνον έχει δώσει τα δικά του διαπιστευτήρια στη μάχιμη και αποκαλυπτική δημοσιογραφία στην Ελλάδα εδώ και 22 χρόνια.

Γεγονός που εις πείσμα των καιρών και των επερχόμενων αποκαλύψεων   δεν τον εμποδίζει(τον κ. Λυκομήτρο) να αναπαράγει τις γνωστές παραισθησιογόνες  ιστορίες (για αγρίους και ανοήμονες) ειδικά   όποτε αναφερόμαστε στα έργα και τις ημέρες του… Έτσι  εκτός από τις λάσπες και τα ψεύδη του,  εξαπολύει ένα πόλεμο με χιλιάδες email εναντίον μας προς ανυποψίαστους.  Αυτά ως εισαγωγή στο θέμα που ακολουθεί και μάλλον φαίνεται να ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για άλλη μια φορά… Αυτή η δυσώδεις και αποπνικτική  κατάσταση στους κόλπους της ελληνικής κοινότητας των εδώ δημοσιογράφων  δεν φαίνεται να αλλάζει… Τουλάχιστον όχι ακόμα… Αυτές τις ημέρες λοιπόν η δημοσιογραφική κοινότητα στις ΗΠΑ, σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, είναι και πάλι  καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί… Έκρηξη που η εμβέλεια και τα θραύσματα της αυτή τη φορά μάλλον  θα έχει πολλά θύματα… Ένα ακόμα σοβαρότατο επεισόδιο και μάλιστα αρκετά σοβαρό, με πολιτικές και άλλες  προεκτάσεις{που εν τω μεταξύ θα διαφανούν όσον ούπω}  στον ανελέητο εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει εδώ και αρκετό διάστημα(ίσως και χρόνια) μεταξύ των ανταποκριτών στις ΗΠΑ και κυρίως στην Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες όπως ήδη είδατε στην αρχή του ρεπορτάζ με στοιχεία και ντοκουμέντα. 

Το πρώτο επεισόδιο που μια μόνο πτυχή του είδε το φως της δημοσιότητας σημειώθηκε  τον Απρίλιο του 2007. Εκείνο το "επεισόδιο" ξεκίνησε  πάλι μέσα από αυτή την ιστοσελίδα με τις αποκαλύψεις που κάναμε  αναφορικά με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας. "Ρεπορτάζ" το οποίο γράφτηκε από τον Θανάση Τσίτσα κυρίως με στόχο να προβληθεί δια ασήμαντον αφορμή μέσα από τις σελίδες της 'Ε" ο Απόστολος Ζουπανιώτης, φίλος και συνεργάτης με τον Θανάση Τσίτσα. Θέμα για το οποίο όπως και τότε γράψαμε  επί της ουσίας δεν υπήρχε λόγος να γίνει τέτοια ανοίκεια επίθεση στον εκδότη του Εθνικού Κήρυκα τη στιγμή που υπάρχουν άλλα σοβαρότερα καραμπινάτα θέματα και αποκαλύψεις που αφορούν στο ρόλο του ΕΘνικού Κήρυκα και τους εκδότη του Α. Διαματάρη. Θέματα ταμπού όπως η παιδεία, ο διχασμό και η πολυδιάσπαση της Ελληνικής κοινότητας που ωστόσο ουδείς αγγίζει πλην ελαχίστων εδώ στην Ελληνική Κοινότητα. Και δεν τα αγγίζουν  γιατί όλα αυτά είναι μια αλυσίδα με κρίκους και οργανωμένα συμφέροντα που μεταξύ τους λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία…    

Ως ανεξάρτητο και αδέσμευτο ΜΜΕ το Greek American News Agency δημοσιοποίησε  την αντιπαράθεση {μεταξύ  Εθνικού Κήρυκα & Ελευθεροτυπίας}  φέρνοτας το  στην επιφάνεια και την δημοσιότητα των Ελληνικών ΜΜΕ. Αναδεικύνοντας και προβάλλοντας τις θέσεις και των δυο πλευρών αλλά και το σχετικό παρασκήνιο της διαμάχης μεταξύ Θανάση Τσίτσα(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) και Α. Διαματάρη(ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ). Την ίδια ημέρα (26.04.2007)  η όλη ένταση και διαμάχη, μεταφέρθηκε πλέον σε άλλα πρόσωπα που είναι επίσης δημοσιογράφοι ανταποκριτές στην ΝΥ. Ένταση που  συνεχίστηκε με τον πλέον αισχρό, χυδαίο και πρόστυχο τρόπο μέσα από ένα δεύτερο σφορδρότατο επεισόδιο πάλι μεταξύ δημοσιογράφων από τις ΗΠΑ οι οποίοι  με δήθεν "ανώνυμα" σχόλια  -δυστυχώς όπως εκ των υστέρων φάνηκε μέσα από την σχετική έρευνα που έγινε-  γνωστών "συναδέλφων"  οι οποίοι καλυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία χυδαιλογούσαν και ασελγούσαν εναντίον συναδέλφων τους  μέσω του δημοφιλούς BlogSpot Press.GR το οποίο με τίτλο Δημοσιογραφικός εμφύλιος στις ΗΠΑ… αποκάλυψε όλη αυτή την ένταση προβάλλοντας όλες τις πτυχές και τις απόψεις όλων των πλευρών επί  του θέματος.  

Το τι επακολούθησε το βλέπει κανείς αν προσεγγίσει  στις βρομιές και τις χυδαιολογίες που έπευσαν να ανεβάσουν καλυπτόμενοι πίσω από την "ανωνυμία"  δυστυχώς αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που επειχειρούν να ελέγξουν την πληροφόρηση προς την Ελλάδα.  Έγραψαν "ανώνυμα" σχόλια αυτοί όλοι της αυτής κλίκας που  ολόκληρο το 2007 ξεσηκώθηκε με σχέδιο και συγκεκριμένο μηχανισμό  και εναντίον  στην διοργάνωσης του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ που οργανώθηκε και συνεχίζεται με αφορμή τα 70 χρόνια του αλληλοσπαρασόμενου ιστορικού οργανσισμού. Ξεσηκώθηκαν όλοι εκείνοι αυτή την   χρονική περίοδο {από τον Μάρτιο του 2007 μέχρι και σήμερα ακόμα}   βυσσοδομώντας εναντίον  συνειδήσεων και υπολήψεων. Λασπολογώντας εναντίον προσώπων που  εδώ και χρόνια ο ίδιος μηχανισμός  λασπολογεί εναντίον προσώπων που ωστόσο ουδέποτε ανταπάντησαν προσπερνώντας αυτή όλη τη χυδαιότητα και την προστυχία που επέδειξαν οι "γνωστοί άγνωστοι" (και θέλουν να λέγονται και συνάδελφοι)…

ΌΛΟΙ τους παροικούντες και κατοικούντες   κυρίως στην ΝΥ(Αστόρια) όπως αποκάλυψε η έρευνα μας μετά από μήνες από τα ηλεκτρονικά ίχνη όλων όσων έσπευσαν σε εκείνο το βρόμικο παιχνίδι της χυδαιότητας και της προστυχιάς… Όλοι αυτοί που έστειλαν τα βρόμικα και χυδαία πλην όμως  "ανωνυμα" σχόλια τους με λίγη βοήθεια βρέθηκαν όλοι οι αποστολείς τους! Ένας προς έναν, και μια προς μια…  Όλοι τους μας είναι γνωστοί… Στην πλειοψηφία τους όλοι  οι "ανώνυμοι" σχολιαστές έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα…εδώ και χρόνια λυμαίνονται το χώρο της επαγγελματικής δημοσιογραφίας στην Νέα Υόρκη και αλλού  αυτοδιοριζόμενοι και αυτοχρηζόμενοι ως  δημοσιογράφοι… Εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των Ομογενών  κάνοντας απίστευτες απάτες και αρπαχτές σε ανυποψίαστους Ομογενείς. 

Από εκείνο το βρόμικο και δυσώδες πόλεμο δεν θα μπορούσε να λείψει  ο γνωστός και διακεκριμένος για την γνώση και την εμπειρία του στα ομογενειακά δρώμενα της ομογένεια επί 30 χρόνια Γιώργος Λυκομήτρος ο οποίος έγραψε το 60% των ανώνυμων σχολίων στο press.gr. Γ. Λυκομήτρος   ο οποίος στους κόλπους της ομογένειας είναι περισσότερος  γνωστός ως πρώην κατάδικος και  απατεώνας του κοινού ποινικού δικαίου. Τρόφιμος  φυλακών δια μακρόν  στην πολιτεία της Φλόριδας. Γνωστός για τις  δεκάδες  διευθύνσεις και τα παρεμφερή ονόματα με διαφορετικούς χαρακτήρες -για να μπερδεύει και να εξαπατά τις αρχές  σε όλη την Αμερική  τον οποίο αναζητούν για πολλούς και διάφορους λόγους ( για αυτό και προφανώς  του έχει απαγορευτεί  έξοδος από την χώρα εδώ και χρόνια λόγω της βαριάς ποινής που  του έχει επιβληθεί)  οπότε εκ του ασφαλούς γράφει και υπογράφει  τις γνωστές   φαντασιώσεις, τα ασύστολα και κατά συρροήν  ψεύδη  του σπιλώνοντας συνειδητά συνειδήσεις και υπολήψεις. Δυστυχώς δεν είναι ο μόνος…

Όσο για τις χυδαιότητες περί έρευνας και παρακολούθησης  των αμερικανικών  αρχών εναντίον του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου από τον Φεβρουάριο του 2007 που σημειώθηκε το προβακατόρικο και στημένο επεισόδιο από τους (γνωστούς σε εμάς) σκοτεινούς και βρόμικους κύκλους που ελέγχονται από τα οργανωμένα συμφέροντα τα οποία  ενδημούν και μεγαλουργούν  στους κόλπους της Ομογένειας, στο αεροδρόμιο  του JFK -για το οποίο ακόμα για ευνόητους λόγους  δεν έχουμε αποκαλύψει τα στοιχεία όσων  έστησαν αυτή τη βρόμικη υπόθεση- ας ξέρουν οι εμπνευστές της πολύ βρόμικης υπόθεσης που στήθηκε τότε με την ενεργό συμμετοχή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο  του Γιώργου Λυκομήτρου ότι από τότε μέχρι σήμερα  οι αμερικανικές  αρχές μιλούν για 100% κατασκευασμενη ιστορία από Έλληνες! Με πλήθος  στημένων  καταγγελίων  οι  οποίες φυσικά και δεν ευσταθούν γιαυτό και ξεκίνησε έρευνα από τις αμρόδιες αμερικανικές  αρχές για αυτούς που ψευδώς κατήγγειλαν ανύπαρκτα γεγονότα και καταστάσεις… Για αυτό και μας παρέχουν κάθε δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα στοιχεία της που οι ίδιοι κύκλοι έστησαν τότε. Στοιχεία που οδηγούν  step by step στους εμπνευστές της σκοτεινής και ύποπτης υπόθεσης… Πολύ σύντομα τα στοιχεία αυτής της έρευνας θα δοθούν στην δημοσιότητα και τότε θα αποκαλυφθεί όχι μόνο  το νοσηρό κλίμα που επιβιώνουν αλλά  οι ίδιοι οι  εγκέφαλοι που έστησαν  την προβοκάτσια.