Την Τρίτη 27 Μαΐου και ώρα 13.00, οι ερμηνευτές Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας και Γιώργος Ανδρέου, βρέθηκαν στους χώρους του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης, όπου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφους των ομογενειακών ΜΜΕ και ανταποκριτές ελληνικών ΜΜΕ.

 

Οι ερμηνευτές, οι οποίοι βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για να δώσουν αφιλοκερδώς συναυλία για τον εθελοντικό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM, ευχαρίστησαν τους συντελεστές του σταθμού για τη φιλοξενία που τους παρέχουν στη Νέα Υόρκη και τους συνεχάρηκαν για τις προσπάθειές τους. Παράλληλα, έκαναν ειδική μνεία στον εθελοντικό χαρακτήρα του σταθμού και αναφέρθηκαν στο ρόλο του στην προβολή του ελληνικού στοιχείου.

 Στη συνέχεια, μιλώντας για τη συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαΐου, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα και τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν.

Τέλος, μίλησαν για το ρόλο του πολιτισμού και της μουσικής στη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ομογένεια των ΗΠΑ – και ειδικότερα της Νέας Υόρκης – ενώ αναφέρθηκαν και στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι και στις προοπτικές του.