ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΑΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

 

Η τελική κατάρτιση του σχεδίου νόμου για την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι το Προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) με τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο πλαίσιο της 3ης τακτικής συνεδρίασης του Προεδρείου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Προεδρείου του ΣΑΕ κατέθεσαν στον Υπουργό τις θέσεις της οργάνωσης και ανταλλάχθηκαν απόψεις επί του σχεδίου νόμου.

 

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΣΑΕ και τα Μέλη του Προεδρείου για τη συνεργασία, τόνισε-μεταξύ άλλων: «Ήτανε μία πολύ γόνιμη συζήτηση. Ύστερα από την εντολή του Πρωθυπουργού, είχαμε την πρώτη συνάντηση  με το Προεδρείο του ΣΑΕ για θέματα τελικής κατάρτισης του σχεδίου νόμου ως προς την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων. Ανταλλάξαμε απόψεις που δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να υπάρξει η λύση εκείνη η οποία θα έχει βεβαίως την απαιτούμενη πλειοψηφία, όπως ορίζει το Σύνταγμα, αλλά κυρίως και την θετική  άποψη του ΣΑΕ, το οποίο έχει βαρύνοντα ρόλο στα θέματα αυτά».

Όπως συμφωνήθηκε, θα υπάρξει νέα συνάντηση μέσα στο καλοκαίρι, μετά τις επαφές που θα έχει ο κ. Παυλόπουλος με την Υπουργό Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη και τους εκπροσώπους των κομμάτων. Στόχος, όπως είπε ο Υπουργός, είναι να επιτευχθεί η απαιτούμενη συναίνεση και να εξασφαλιστούν  οι προϋποθέσεις για την ψήφιση του νόμου, καθώς, όπως ορίζει το Σύνταγμα, απαιτούνται τα δύο τρίτα των βουλευτών.

«Σήμερα, με τη συζήτηση που είχαμε, έχουμε τα πρώτα δείγματα της συναίνεσης προς αυτή την κατεύθυνση, από την πλευρά, τουλάχιστον, του ΣΑΕ», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άψογη συνεργασία και τον εποικοδομητικό διάλογο. Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών που θα έχει ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και την ενημέρωση που θα έχει το Προεδρείο του ΣΑΕ, θα ακολουθήσει εκ νέου συζήτηση με την βάση του Οργανισμού   για την εκπροσώπηση του Απανταχού Ελληνισμού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μία εκπροσώπηση, που θα είναι μόνο προς όφελος τόσο της Ελλάδας όσο και των Απανταχού Ελλήνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ!

Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ 

 ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

 Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ -ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 

 ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ : άλλα λόγια να αγαπιόματστε.. 

 ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ :ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ-ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ

-ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ? αντιδράσεις και επιδράσεις… 

 ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ;