Πριν από λίγο ο Μιχάλης Τραχανής κατέθεσε μια εμπεριστατωμένη ένσταση κατά της υποψηφιότητας του Ντίνου Ράλλη. Η ένσταση όπως ενημερωθέκαμε εγκαίρως συνοδεύεται από επισυναπτόμενη νομολογία. Την ένταση παρέλαβε ο Δήμος Σιώκης ως εκπρόσωπος της εφορευτικής επιτροπής.  Έγκυρες πληφοροφορίες μας αναφέρουν ότι μέχρι αύριο Παρασκευή (και) 13 Ιουνίου αναμένεται να κατατεθούν και άλλες ενστάσεις ανεβάζοντας τον αριθμό των εστάσεων οι οποίες έχουν ξεπεράσει της 15. Πάντως η εφορευτική επιτροπή  ενώ ήδη εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση για τις εκλογές την Κυριακή 15 Ιουνίου, εν τούτοις  στους κόλπους της υπάρχει ένταση και αναταραχή λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Βασικός προβληματισμός των δυο τάσεων που επικρατούν είναι: είτε να αναβληθούν οριστικά για τον Σεπτέμβριο και ως τότε να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο σε όλα τα επίπεδα{έλεγχος οικονομικός, ενστάσεις κτλ} αποφεύγοντας έτσι απρόοπτα και ανεξέλεγκτες καταστάσεις σε τυχόν καταγγελία  προς τις αμερικάνικες αρχές όπως ήδη έχει προαναγγελθεί, ενώ η άλλη άποψη που μάλλον συγκεντρώνει και την προσοχή και τις  ασφυκτικές πιέσεις όλων των ενδιαφερομένων είναι “ας γίνουν εκλογές και όποιος βγει, να τελειώνουμε”.

Η εφορευτική επιτροπή όμως είναι προβληματισμένη και από την επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής κ. Αννδρέα Σάββα στις 10 Ιουνίου(08) με την οποία αφενός επισημένεται ο προβληματισμός για την υποψηφιότητα  Ντίνου Ράλλη και της Ελισάβετ Τζουμάκα και από την άλλη θέτει ξεκάθαρα  προ των ευθυνών της την εφορευτική επιτροπή σε ότι αφορά την μη ολοκλήρωση του Οικονομικού Ελέγχου-βασική προϋπόθεση με βάση το καταστατικό- παροτρύονοντας, εμμέσως πλην σαφώς, εκ νέου την επιτροπή να καλέσει Ορκωτό Λογιστή για να ολοκληρώσει τον Οικονομικό έλεγχο που δνε μπόρεσε να φέρει εις πέρας η απερχόμενη εξελεγκτική επιτροπή. Την Οριστική απόφαση για την πρόοδο ή όχι της εκλογικής διαδικασίας αναμένεται να λάβουν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής αργά το βράδυ της Παρασκευής 13/6.   

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η 2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΑ ΣΑΒΒΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΑΧΑΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΡΑΛΛΗ  

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΊΕς ΑΝΗΘΙΚΕς ΠΡΑΞΕΙς ΝΙΚΟΑΛΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η κατάθεση ένστασης από τον απερχόμενο πρόεδρο Νικόλαο Διαμαντίδη κατά της υποψηφιότητας του Χρήστου Ορφανάκου για ένα καθαρά τεχνικό θέμα ελάσονος σημασίας για αυτό και η ένταση απορίφθηκε αυτοστιγμής με τις απαραίτητες εξγήσεις που δόθηκαν προς την επιτροπή από τον ίδιο τον Χ. Ορφανάκο ο οποίος παρουσίασε τα σχετικά στοιχεία της έντασης. Η ένταση αφορούσε την έκδοση απόδειξης για την  συνδρομή  του συλλόγου στην Ομοσπονδία η οποία τελικώς επεδόθει προς την εφορευτική επιτροπή και έτσι έκλεισε το θέμα. Αυτό που έμεινε είναι πικρή γεύση που αφήνει πίσω του ο Νικόλαος Διαμαντίδης και οι βαθιές  πληγές που άνοιξε η 4αετης θητεία του. Τραύματα και διχασμοί που θα πάρουν χρόνια για να επουλώσουν τις πληγές  που άνοιξαν στο σώμα της Ομοσπονδίας και της Ομογένειας οι αμετροεπείς και ανήθικες, παράνομες και βρόμικες  πράξεις  του πιο χειρότερου ανθρώπου που πέρασε από την ηγεσία της Ομοσπονδίας στα 70 χρόνια της όπως ομολογούν όλες οι πλευρές. Ο Νικόλαος Διαμαντίδης θα μείνει στην συνήδειση της Ομογένειας ως ο εφιάλτης της Ομογένειας και ο νεκροθαύτης της Ομοσπονδίας. Ως ο πιο χυδαίος και ανήθικος άνθρωπος που πέρασε το κατώφλι αυτού του οργανισμού. Περισσότερα όμως για τα έργα…τις ημέρες…το βίο…την πολιτεία…και την δράση του Νικόλαου Διαμαντίδης τις επόμενες ημέρες σε εκτενή και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ όπου θα δούμε:

-Την μεγάλη απάτη με τα κλεμένα ανταλλακτικά η οποία διαδραματίστηκε την δεκαετία του 1980 και συντάραξε την Ομογένεια και έστειλε άδικα στη φυλακή αθώους ανθρώπους…Σήμερα χρόνια μετά μιλούν και αποκαλύπτουν πολλά… 

Την πολύχρονη  συνεργασία του τις δεκαετίες 1970-1980 με τον Σπύρο Βενέτη(Σακαφλιά) και το ρόλο του δίπλα στον πανίσχυρο και  διαβόητο άνδρα της ΕλληνοΙταλικής Μαφίας.

Την μεγάλη κομπίνα με τις επιχορηγήσεις από τον ΕΟΤ

Την υπόθεση με τα ράδια για την οποία βοά η ομογένεια ακόμα από το 2004

Την πολύκροτη  υπόθεση με την Go Dialect

Την “βιομηχανία” βεβαιώσεων εν αγνοία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας 

Την  υπόθεση με την βεβαίωση προς την κ. Μαρουλέτη και τι απέδωσε αυτή η συνεργασία….

και πολλές άλλες παράνομες και έκνομες πράξεις του κατά την περίοδο της 4αετούς θητείας του.

μείνετε εδώ η έρευνα συνέχιζεται και το ρεπορτάζ αποκαλύπτει πολλά…