Το υπό διαμόρφωση σκηνικό στη νέα προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού δεν είναι καθόλου ευοίωνο,ούτε και δικαιολογεί την τεχνητή ευφορία που απατηλά προβάλλεται.

Αυτό ισχύει διότι:

  • Η Τουρκική στάση και επιδιώξεις δεν έχουν αλλάξει ούτε κατά ένα γράμμα.
  • Οι ξένοι Μεσολαβητές εξακολουθούν να συνοδοιπορούν με την Τουρκία και τη διευκολύνουν στην επίτευξη των στόχων της , μέσα από την αναπτυσσόμενη πρωτοβουλία.
  • Οι ηγέτες μας εξακολουθούν «τυφλά» να κρατούν το Κυπριακό δέσμιο της Βρεττανοτουρκικής συνομωσίας , με την επιμονή τους να συντηρούν τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ως τη λύση του Κυπριακού .

Με  αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος κανένας Κύπριος, πόσον μάλλον να είναι και Ελληνοκύπριος πρόσφυγας.

 

Επιμένουμε ότι με τη λύση της  Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, στο όνομα της οποίας πίνουν νερό οι Ηγέτες μας, θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια στην  καταστρατήγηση τόσο  του Διεθνούς όσο και Ευρωπαϊκού Δικαίου και

Κεκτημένου  και εξηγούμαστε:

  • Θα οδηγηθούμε  στη νομιμοποίηση της σημερινής κατάστασης χωρίς να αλλάξει τίποτε στην καθημερινότητα. Θα επιβραβευθεί η  στρατιωτική εισβολή , η κατοχή και καταπάτηση των Κρατικών και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κυπριακού Λαού.
  • Θα οδηγηθούμε  στην καταστρατήγηση της βασικής αρχής Δικαίου που αφορά το Ενιαίο Κράτος όπου η πλειοψηφεία κυβερνά και τα δικαιώματα της μικρής μειοψηφίας είναι κατοχυρωμένα.
  • Θα οδηγηθούμε στη αποδοχή της αντιδημοκρατικής αρχής της πολιτικής ισότητας της συντριπτικής πλειοψηφείς του 82% με την μικρή μειοψηφία του 18%, σε επίπεδο Κοινοτήτων.
  • Θα οδηγηθούμε στον αντιδημοκρατικό ρατσιστικό διαχωρισμό του Λαού σε φυλετική και θρησκευτική βάση.
  • Οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες θα παραμείνουν για πάντα πρόσφυγες και οι Τουρκοκύπριοι και οι Τούρκοι Έποικοι θα παραμείνουν ,ως μέρος της συμφωνίας ,στα σπίτια και τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων προσφύγων. Δηλαδή, ο γεωγραφικός διαχωρισμός των Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου ο οποίος επετεύχθει με τη βία των όπλων ,θα νομιμοποιηθεί και σφραγισθεί με την υπογραφή μας. Τα περί ενός Κράτους, με μια Κυριαρχία αποτελούν συνθήματα που θα παραμένουν στα χαρτιά , για τις εντυπώσεις και την τυπική ικανοποίηση του «Ευρωπαϊκού Κεκτημένου». Θα καταστρατηγηθούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ιδιοκτησίας , επανεγκατάστασης και νομής της περιουσίας των προσφύγων μας. Δηλαδή η επιστροφή όλων των προσφύγων «πάει περίπατο». Και ας μην προσπαθήσει κανένας να μας διαψεύσει,διότι αν δεν ήταν έτσι έπρεπε μέχρι σήμερα στις οποιεσδήποτε συνομιλίες να συζητούντο πρακτικοί τρόποι εκκένωσης των περιουσιών μας από τους Τουρκοκύπριους και τους έποικους. Έπρεπε οι Τουρκοκύπριοι να προετοιμάζονται ψυχολογικά ότι θα εγκαταλείψουν τις Ελληνοκυπριακές περιουσίες και να προετοιμάζονται για τη δική τους επιστροφή στις ελεύθερες περιοχές. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Στην ημερήσια διάταξη δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αντίθετα τους καλλιεργείται η ιδέα ότι θα παραμείνουν στα σπίτια και τις περιουσίες μας για πάντα.

Με την συντήρηση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας , για  λύση του Κυπριακού και την παράλληλη σύνδεση της με αρχές Διεθνούς Δικαίου και Ευρωπαϊκού Κεκτημένου , παραβιάζεται κατάφωρα και  μια άλλη βασικότατη  αρχή Δικαίου η οποία απαιτεί από τους Πολιτικούς Άρχοντες ενός τόπου, να σέβονται τους πολίτες , να μην παραπλανούν και να μην παραπληροφορούν.

Πρέπει άμεσα να σταματήσει ο εμπαιγμός του Λαού και να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό ως θέμα εισβολής, κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ως τέτοιο,  στην ημερήσια διάταξη  του θα πρέπει να είναι:

  • Η καθημερινή καταγγελία της Τουρκίας ως εισβολέα και εγκληματία πολέμου,
  • Η απαίτηση μας από την Ευρωπαϊκή οικογένεια και τον ΟΗΕ να ενεργούν για την αποκατάσταση της Διεθνούς Νομιμότητας στην Κύπρο, η οποία επιβάλλει , (α) απομάκρυνση όλων των Τουρκικών στρατευμάτων και των Τούρκων εποίκων, (β) αποκατάσταση της κυριαρχίας και εξουσίας της Κυπριακής Κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο ,(γ) αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων, με την επιστροφή όλων των προσφύγων , Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων , Αρμενίων Μαρωνιτών και άλλων στα σπίτια και τις περιουσίες τους και (δ) την αναβάθμιση του δοτού Συντάγματος της Ζυρίχης στη βάση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.(603)

Με εκτίμηση

Για το Σωματείο

Ιωάννης Σιεκέρσαββας

Γραμματέας