Το Greek American News Agency φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας μια  απίστευτη υπόθεση (την οποία έχουμε προαναγγείλει από τις αρχές Ιουνίου) που συνοδεύται από μια σειρά αποκαλύψεων-που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια- με  αλληλένδετα και αλληλοσυγκρουόμενα “οργανωμένα συμφέροντα” που μεταξύ τους συνδέονται με προσωπικά και ιδιοτελή  κριτήρια. Τα  στοιχεία  και τα ντοκουμέντα  που αφορούν στην υπόθεση είναι συντριπτικά όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης και αναφέρονται στην  μεγάλη υπόθεση  των χρημάτων του απλού Ομογενή που για ακόμα μια φορά έδωσε από το περισσεύμα της καρδιάς και της ψυχής του για τους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα που  έπληξε η καταστροφική μανία των πυρακαγιών του 2007.

Χρήματα που ως συνήθως εμπιστεύτηκαν σε συλλογικά ομογενειακά  πρωτοβάθμια(συλλόγους) και δευτεροβάθμια(Ομοσπονδίες) ή τριτοβάθμια όργανα(ΣΑΕ Αμερικής-ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ). Εδώ στο σημείο αυτό είναι και το μεγάλο πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο που αυτή τη φορά ξεπερνά κάθε όριο προκαλώντας το συναίσθημα των Ομογενών της Αμερικής!  

Ομογενείς, απλοί άνθωρποι όλοι τους,  που σηνειδητά απέχουν αηδιασμένοι από όσα γίνονται στους κόλπους της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ και  οι οποίοι άλλα ακούν και πληροφορούνται εδώ και μήνες από τα ομογενειακά ΜΜΕ για τα χρήματα που με κόπο και μόχθο συγκεντρώνουν και τα εμπιστεύονται στους “ταγούς και ηγέτες” –-για τους οποίους ήδη έχουμε γράψει και αποκαλύψει πολλά και κατ΄ επανάληψει-  και  άλλα  επισήμως λέει η ελληνική πολιτεία δια των αρμοδίων οργάνων της όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρώην υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης σε συνέντευξη του  για το τελικό ποσό που έχει φτάσει  από τους Ομογενείς όλου του κόσμου-και ειδικά εξ Αμερικής- στο ειδικό ταμείο αρωγής και υποστήριξης όπως αποκάλυψε το νέο Portal του Μάκη Τριαταφυλλόπουλου www.zougla.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕΡΟΣ Α

Η ΕΙΔΗΣΗ: Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, όπως προκύπτει από αδιάσειστα  και αδιάψευστα στοιχεία και ντοκουμέντα κατακρατά παράνομα περισσότερα από 19.000$ στο ταμείο της-για την ακρίβεια 19.610$- σε πέντε διαφορετικούς λογαρισμούς! Αυτό προκύπτει σύμφωνα με την έκθεση – αναφορά της Εξελεκτικής Επιτροπής(εσωτερικό όργανο αυτοέλεγχου του οργανισμού) η οποία όπως έχει καταγγελθεί αν και παράνομη στην σύνθεση της, εν τούτοις δεν μπόρεσε να αποκρύψει ή να συγκαλύψει το πασιφανές  μεγάλο ηθικό και πολιτικό-ένα ακόμα από τα πολλά της θητείας Νικολάου Διαμαντίδη και με ηθικό αυτουργό τον ίδιο-σκάνδαλο!

Ένα ακόμα πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο μείζονος σημασία που ταλανίζει τον πολύπαθο ιστορικό οργανισμό και το οποίο  σήμερα αποκαλύπτουμε με στοιχεία και ντουκουμέντα!

Ιδού και έγραφο ντοκουμέντο με  το σχετικό απόσπασμα και την σχετική αναφορά -παρατήρηση και προτροπή της Εξελεκτικής Επιτροπής (των κ Α.Σάββα-Δ.Βεκιαρέλη-Ε.Τζουμάκα) προς του υπευθύνους της Ομοσπονδίας ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης!   

Ο μεγαλύτερος εκτός Ελλάδος Ομογενειακός οργανισμός-όπως αυτοτιτλοφορείται-με περισσότερους από 90 ενεργούς συλλόγους και συνολικά 192 εγγεγραμένους στο δυναμικό του, ο οποίος θα περίμενε κανείς να κινητοποιήσει ολόκληρη την μείζονα περιφέρεια της Ομογένειας και να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα γιατί και την δύναμη έχει και την επιρροή άμμα θέλει. Βούληση, γνώση, σχεδιασμός, οργάνωση  και θέληση δεν υπάρχει- ώστε θα μπορούσε  να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσό από κάθε άλλο ομογενειακό οργανισμό της Αμερικής λόγω δυναμικής και επιρροής.

Εν τούτοις   μετά από μύρια βάσανα και αφού πρώτα αναγκαστήκαμε  επανηλειμένα εκείνη την περίοδο(καλοκαίρι του 2007) αφενός,  να υψώσουμε τους τόνους για την γνωστή αβελτηρία και νοθρώτητα που χαρακτηρίζει τους υπεύθυνους και κρατούντες (του προηγούμενου)  Διοικητικού Συμβουλίου ειδικά της περιόδου 2006-2008 με πρόεδρο τον Νικόλαο Διαμαντίδη, και αφετέρου να καυτηριάσουμε την εκμετάλευση του πόνου των πυροπαθών από τους κ. Διαμαντίδη και Ράλλη οι οποίοι  εκείνες τις ημέρες  της μεγάλης εθνικής κασταστροφής βρίσκοταν στην Ελλάδα και παραθέριζαν αμέριμνοι περιδιαβαίνοντας τα ελληνικά ΜΜΕ για να διαφημίσουν ψευδώς ότι μάζευουν χρήματα για τους πυροπαθείς, ενώ στην πραγματικότητα εκείνοι έκαναν διακοπές και τα χρήματα άρχισαν να μαζεύονται πολλές μερές μετά και αφού πρώτα προήγηθεικαν  οι δημόσιες καταγγελίες εκκλήσεις μας  μετά, όπως φαίνεται και από τις καταθέσεις που άρχισαν να γίνονται σε πέντε διαφορετικούς λογαρισμούς!

ΠΕΝΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ 19.610$ !!!

Πέντε διαφοετικοί λογαριασμοί για ποσό 19.610$!  Πέρα απίο το κωμικοτραγικό της καταστάσεως που διαγράφεται στο εσωτερικό του οργανισμού οι πέντε λογαριασμοί αν μη τι άλλο δείχνουν και ένα ακόμα δείγμα του μπάχαλου και της ανικανότητας του  απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης οι κεφαλές του οποίου στην πλειοψηφία τους επανεξελέγησαν στις εκλογές της 15ης Ιουνίου. Λές και είχαν τα εκατομμύρια άνοιξαν πέντε λογαρισμούς!      

 Εκείνη την περίοδο(το καλοκαίρι του 2007) αφού κυριολεκτικά δεν κινούνταν τίποτα απολύτως ξεκινήσαμε μια μεγάλη εκστρατεία με το σύνθημα Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΗΝΙΣΜΟΎ ΕΊΣΑΙ ΕΣΎ ! Ξεσηκώσαμε και επιχειρήσαμε να αφυπνίσουμε  κατά το μέτρο του δυνατού ποντάροντας στην ευαισθησία του Έλληνα μετανάστη που δυστυχώς όπως ποικιλοτρόπως αποδεικύνεται όχι μόνο δεν  εκπροσωπείτε από αυτούς που φέρονται ως ηγέτες του αλλά αυτοί οι “κύριοιόπως θα δείτε, στη συνέχεια της έρευνας μας όχι μόνο δεν σεβάστηκαν τον πόνο των πυροπαθών συμπατριωτών στην Ελλάδα αλλά καπηλεύτηκαν με κάθε μέσο και τρόπο την υπόθεση της συγκέντρωσης χρημάτων για να αυτοπροβληθούν με κούφια λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα όπως κάνουν εδώ και χρόνια οι κ. Μ.Βεληβασάκης και Θ.Σπυρόπουλος  οι οποίοι πληρώνουν αδρά  τον Εθνικό Κήρυκα και  έτσι η αλήθεια εσωκλείεται σε φακελάκια που κρύβουν χιλλιάδες δολάρια σε check με το πρόσχημα της καταχώρισης  προς την μόνη ημερησία εφημερίδα που απέμειαν στην μείζονα περιφέρεια της Νέας Υόρκης…

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ! 

Το θέμα είναι τεράστιο και μείζονος πολιτικής και ηθικής σημασίας για τα δρώμενα της Ομογένειας στην Αμερική! Οι  διαστάσεις της υπόθεσης και οι προεκτάσεις πέρα από την ηθική διάσταση του ζητήματος είναι πολλές και τις οποίες θα δούμε στη συνέχεια με την ολοκλήρωση της έρευνας μας. 

Αν υπάρχει ευαισθησία το νέο Διοικητικό Συμβούλιο άμεσα θα έπρεπε να συγκροτήσει χωρίς καθυστέρηση Εξεταστική Επιτροπή για αυτό το μεγάλο ηθικό και πολιτικό  σκάνδαλο που εκθέτει την Ομοσπονδία για ακόμα μια φορά και τους αντιπροσώπους της σε αυτήν (τους προέδρους και  τα μέλη των περίπου 90 εν ενεργεία συλλόγων που έλαβαν μέρος στις τελευταίες εκλογές) Ας λάθουν θέση και ας πράξουν αναλόγως και αντίστοιχα! Ευαισθησία χρειάζεται και κοινή διασυλλογική πολιτική ευθύνη! 

Αν υπάρχει πολιτική και κοινωνική ευαισθησία οι νέοι (σε ηλικία και στο Δ.Σ.)που εξελέγησαν με την ψήφο και την ελπίδα  ότι θα γυρίσουν σελίδα  ας πράξουν τα δέοντα χωρίς να υπολογήσουν το όποιο προσωπικό κόστος… Ας  κάνουν την αρχή με μια τολμηρή πρόταση για εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή για αυτό το νέο μεγάλο ηθικό και πολιτικό  σκάνδαλο οι διαστάσεις του οποίου εκθέτουν κάθε έναν προσωπικά μέσα στον ιστορικό οργανισμό! θα βρούν όλους μας στο πλευρό τους αρωγούς και υποστηρικτές στην πρόταση για εξεταστική επιτροπη. Έτσι θα αποδείξουν  εμπράκτως ότι δεν λειτουργούν με γνώμονα την παρεούλα και τις κλίκες αλλά με γνώμονα το κοινό πολιτικό συμφέρον και κυρίως θα δείξουν την μεγάλη διαφορά από το χτες των σκανδάλων της δυσωδίας και της διαφθοράς από τη σήμερα που προασπίζει και υπερασπίζεται το κύρος και την αξιοπρέπεια των Ομογενών και των αντιπροσώπων. Θα δείξουν με πράξεις και έργα υπεθυνότητα, σοβαρότητα και πολιτική ευαισθησία για   την προστασία των αντιπροσώπων που τους έστειλαν με την ψήφο τους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Αν θέλουν να θεωρούνται υπεύθυνα πολιτικά άτομα και θέλουν να έχει αντίκρυσμα η εμπιστοσύνη που τους έδειξαν με την ψήφος τους (έθνεν – κακείθεν) ας κάτσουν το σκαμνί όσους ολιγώρισαν και εκμεταλεύτηκαν τα χρήματα των ομογενεών!  

Αν θέλει ο επανεκλεγής και με πείρα γνωστός για τους αγώνες και τις μάχες του Γενικός Γραμματέας κ. Πέτρος Γαλάτουλας να θέσει αμέσως το θέμα στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο! Οφείλουν κάποτε να αρχίζουν να λογοδοτούν με ανεξάρτητα κριτήρια, διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες όσοι εκθέτουν ανεπανόρθωτα αυτόν τον οργανισμό! Οι υπεύθυνοι  και ηθικοί αυτουργοί του μεγάλου πολιτικού και ηθικού σκανδάλου είναι γνωστοί και οφείλουν να λογοδοτήσουν όσο ψηλά και βρίσκονται και στο νέο Δ.Σ.! 

 Έχουν όλοι συλλογική ευθύνη οι του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου! Πρωτίστως την μεγάλη ευθύνη στο ακέραιο την φέρει ο απερχόμενος πρόεδρος  Νικόλαος Διαμαντίδης, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με σκάνδαλα, αποστασίες και το μεγάλο διχασμό σε Ομοσπονδία και Ομογένεια. Εθύνες όμως φέρει και όλο το Executive Board! Ας βρούν τους ενόχους που εκθέτουν τον οργανισμό και ας τους στείλουν στο πειθαρχικό!

Ο κόσμος και η κοινωνία της Ομογένειας δεν κοιτά ποιοι είναι τώρα και ποιοι ήταν χθες, γιατί η Ομοσπονδία δεν είναι άλλη χτες, άλλη σήμερα, και άλλλη αύριο! Είναι ο ίδιος και ο Αυτός ιστορικός οργανισμός που παραπαίει εδώ και χρόνια εξ αιτίας της ανευθυνότητας κάποιων που καπηλεύονται θέσεις και αξιώματα για αυτοπροβολή, σκέρτσο και νάζι στο φακό!  Τα πρόσωπα αλλάζουν αλλά τα Πρόσωπα είναι αυτά που δίνουν Κύρος, Εγκυρότητα, και Υπόσταση στους θεσμούς! Τα πρόσωπα ωστόσο έρχονται και παρέρχονται αλλά ο θεσμός μένει. Η συνέχεια του κάθε θεμσού είναι τα Πρόσωπα που δείχνουν σοβαρότηταα. Υπεθυνότητα. Πολιτική ευθυξία. Κατάρτιση. Γνώση.     

Η δυναμική των προσώπων, η συλλογική ευθύνη και η  σοβαρότητα  είναι αυτή που κάθε φορά  διαχωρίζει τους μέν από τους δε. Το παρόν και το σήμερα, από το χθές και το παρελθόν.  Ιδού η Ρόδος Ιδού και το πήδημα!  

Η  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗΣ  ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΑΣ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΔΩ!