Ενημερωτική εκδήλωση των DHW και DHSG στο Ντίσελντορφ

Ντίσελντορφ, Ιούνιος 2008. Μεγάλη απήχηση είχε ενημερωτική εκδήλωση του Γερμανο/Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW και της Γερμανο-Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Εξωτερικού DHSG με θέμα το κτηματολόγιο. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο δικηγόρος του Ντίσελντορφ και Πρόεδρος της DHSG, Δημήτριος Κούρος.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση ομογενών και Γερμανών για τις αλλαγές που επιφέρει το κτηματολόγιο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Η κτηματογράφηση σε περαιτέρω 107 περιοχές της Ελλάδος θα διευκολύνει τις επενδύσεις ξένων επενδυτών στην ελληνική αγορά ακινήτων.

 

«Το πρόβλημα της αδιαφάνειας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ελληνικών ακινήτων και το συνηφασμένο με αυτήν ρίσκο που επισημαίνουν τράπεζες και επενδυτές του εξωτερικού αρχίζει πλέον να λύνεται», δήλωσε ο Δημήτριος Κούρος και συνέχισε: «Είναι σίγουρο ότι με την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης και την εφαρμογή του χωροταξικού θα αυξηθούν δραστικά οι γερμανικές επενδύσεις στην αγορά ακινήτων της Ελλάδας».

Σε ομογενείς και Γερμανούς τονίστηκε ότι πρέπει να δηλώσουν μέχρι 31.12.2008 τα ακίνητά τους στα αρμόδια τοπικά γραφεία κτηματογράφησης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ενοριακό κέντρο του Ντίσελντορφ. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το ελληνόφωνο περιοδικό ellin που εκδίδεται στο Ντίσελντορφ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ομογενείς μπορούν να απευθυνθούν στην Γερμανο-Ελληνική Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων DHSG, http://www.dhsg.eu/, τηλ. +49 211 3106240.