ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΑΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΗΕΡΑ

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης συναντήθηκε με τον Ύπατο Πρόεδρο της ΑΗΕΡΑ κ. Ιke Gulas, στο πλαίσιο του 86ου Ύπατου Συνεδρίου της οργάνωσης, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Αθήνα.

Στη συνάντηση ανταλλάχτηκαν απόψεις σε θέματα που αφορούν στον Απανταχού Ελληνισμό και εξετάστηκαν τρόποι μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ του ΣΑΕ και της ΑΗΕΡΑ. Όπως τόνισε ο κ. Ταμβάκης, οι δράσεις που αποσκοπούν στη στήριξη της ομογένειας και της πατρίδας είναι το κοινό σημείο αναφοράς για όλες τις οργανώσεις της διασποράς, τονίζοντας ότι ο ρόλος του ΣΑΕ δεν υποκαθιστά κανέναν στη νέα του πορεία, όπου «όλοι είμαστε πρώτοι μεταξύ ίσων».

Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Gulas για την συνεχή επικοινωνία και την εποικοδομητική συνεργασία που «βήμα- βήμα προσπαθούμε να αναπτύξουμε προς το όφελος του Ελληνισμού».

Ο κ. Ταμβάκης, μαζί με τη Γραμματέα του ΣΑΕ κ. Όλγα Σαραντοπούλου παρέστη στην επίσημη έναρξη των εργασιών του 86ου Ύπατου Συνεδρίου της ΑΗΕΡΑ στο Ζάππειο Μέγαρο την Τρίτη, 1η Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ ήταν ένας από τους ομιλητές στο συνέδριο της ΑΗΕΡΑ, στην ενότητα «Ο Στρατηγικός Ρόλος του Ελληνισμού στον 21ον αιώνα». Όπως τόνισε, οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν σε δύο κατευθύνσεις: τον καθορισμό γενικών και συγκεκριμένων κοινών στόχων και την προώθηση της συνεργασίας όλων των ομογενειακών φορέων, που άλλοτε από κοινού και άλλοτε αποσπασματικά, δρουν προς μία κοινή κατεύθυνση.

Επίσης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Εισηγητικό και Συμβουλευτικό ρόλο του ΣΑΕ, μία ουσιαστική προσφορά προς την Ομογένεια και προς την Ελληνική Πολιτεία, όπως και στην προσέγγιση της νέας γενιάς των απανταχού Ελλήνων.

«Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στην νεολαία του ΣΑΕ, που φέτος συγκροτεί σε όλες τις περιφέρειες τα δίκτυά της. Η νεολαία δεν είναι το μέλλον. Είναι το παρόν. Όσο πιο σύντομα το αντιληφθούμε αυτό, ο ρόλος του Ελληνισμού θα είναι ευοίωνος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ταμβάκης, ενώ όπως επεσήμανε «Οι Έλληνες, ως πολίτες του κόσμου, ασκούν πολιτική στις χώρες υποδοχής, είναι διακεκριμένοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες, παράγουν πολιτισμό. Όλη αυτή η ανάπτυξη του Ελληνισμού, μαζί με την νεολαία, αποτελούν τον Ελληνισμό του 21ου αιώνα, που αναπτύσσεται δημιουργικά».