ΑΝΑΛΥΣΗ  ΜΕΡΟΣ Α

Ή ώρα της αλήθειας που όλοι περιμέναμε έφτασε!  Μετά και τις δηλώσεις εκ μέρους και των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής ας πούμε επιτέλους  τα πράγματα με το όνομα τους αναλύοντας κάθε πτυχή ( σκοτεινή,κρυφή ή φανερή) των Εκλογών  της 15ης Ιουνίου 2008,  για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον ιστορικό οργανισμό της Ομοσπονδίας ΕλληνοΑμερικανικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκη. Πρωτίστως εισαγωγικά εκείνο που οφείλουμε να τονίσουμε εξ αρχής για την χρησιμότητα αυτής της τόσο δυεισδυτικής ανάλυσης, είναι ότι πάντα μετά από τόσο σημαντικά γεγονότα στις ευνομούμενες δημοκρατικές κοινωνίες-κοινότητες των σκεπτόμενων πολιτών οφείλει να ανοίγει ένας διάλογος όπου κατατίθενται όλες οι απόψεις και συνεκτιμώνται όλα  όσα έχουν προηγθεί και τα οποία αποτελούν την απόρροια και την συνέχεια της ιστορίας. Αποτιμώντας το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών τα πρώτα σημεία που οφείλουμε να σταθούμε  και να δούμε σημείο προς σημείο αναλυτικά και διεξοδικά είναι τα εξής:   Στο πρώτο μέρος αυτής της σε βάθος  δυεισδυτικής ανάλυσης  θα δουμε  και θα αναλύσουμε με στοιχεία και αποδείξεις από το ρεπορτάζ  μεταξύ άλλων:

  • 1. Την περιραίουσα ατμόσφαιρα και το κλίμα πριν και μετά τις εκλογές της 15ης Ιουνίου 2008
  • 2. Τους βασικούς πρωταγωνιστές
  • 3. Τον πραγματικό και αδιαμφισβείτητο νικητή αυτών των εκλογών
  • 4. Τις συνιστώσες, τους παράγοντες, και τα πραγματικά δεδομένα που συνεντέλεσαν στο εκλογικό αποτέλεσμα της 15ης Ιουνίου ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά και τις σίγουρες προβλέψεις.
  • 5. Τους λόγους που έχασε τις εκλογές ο Ντίνος Ράλλης
  • 6. Το βασικό και ουσιώδες μήνυμα αυτών των εκλογών
  • 7. Τα θετικά αυτών των εκλογών
  • 8. Το μεγάλο μήνυμα που εξάγαγεται
  • Στο δεύτερο και τελευταίο μέρος θα δούμε:  
  • ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

    Ποιο είναι όμως το μεγάλο μήνυμα αυτών των εκλογών. Ποιοι είναι οι "κερδισμένοι" και ποιοι οι χαμένοι; Τι ζήτεισε ουσιαστικά ο κάθε  εκλέκτορας-αντιπρόσωπος με την ψήφο  του από "νικητές" και «χαμένους»; Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και η μεταξύ τους χημεία… και οι μεγάλες εκπλήξεις που έρχονται… Τα νέα πρόσωπα. Οι αμετανοήτοι… Ποιοι θα παραιτηθούν και γιατί; Ποιοι εκβιάζουν και ποιους; Ο πόλεμος λάσπης.  Γιατί ο Παναγιώτης Παύλου θέλει να μπει στο Δ.Σ. και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί; Ο σκοτεινός ρόλος Διαμαντίδη και οι φόβοι που τον διακατέχουν…Οι άμμεσες  προταιραιότητες του νέου Δ.Σ. Τα σχέδια του Δ. Καλαμαρά και ο ρόλος  του Πέτρου Γαλάτουλα. ΟΙ συσχετισμοί δυνάμεων. Οι φήμες…  Η Γενική Συνέλευση του Οκτωβρίου.   Σε επόμενες συνδέσεις σας. ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΔΩ  

ΕΚΛΟΓΕΣ της 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008

Το πρώτο που θέλουμε να επισημάνουμε και να τονίσουμε σε  όλους τους αναγνώστες μας λόγω των εκατοντάδων email's που λάβαμε(είτε επιτιμητικά ή υποτιμητικά ακόμα και υβριστικά πάντα «ανώνυμα») είναι ότι για ακόμα μια φορά σας ευχαριστούμε για την υπομονή και την  ανοχή σας*.  Συνοπτικά και περιεκτικά εξηγούμε την σταθερή προσήλωση του Greek American News Agency να προτάξει ειδησεογραφικά την συνεχή παρακολούθηση του θέματος των εκλογών αλλά και των εξελίξεων στον ιστορικό οργανισμό.

Η Ομοσπονδία Ελλ. Σωματείων Μείζόνος  ΝΥ  πέρα από την χρόνια και βαθιά εσωτερική κρίση που την μαστίζει, και παρά  τα όποια λάθη ή τις μεγάλες παρανομίες που διαπράττονται συστηματικά και σχεδόν κατ' επάγγελμα,  έχει μια μεγάλη και βασική διαφορά από τους άλλους «θεσμικούς» ομογενειακούς οργανισμούς. Είναι υπαρκτός οργανισμός! Η ομοσπονδία σε καμία περίπτωση δεν είναι το Διοικητικό Συμβούλιο είναι όλοι μαζί οι αντιπρόσωποι ή καλύτερα όλοι και κανένας! Το γεγονός ότι εσωτερικά έχει ρήγματα, αντιπαραθέσεις και αρκετούς ανεύθυνους δεν σημαίνει ότι όλοι έχουν τον  ίδιο βαθμό ευθύνης ή ότι όλοι μπαίνουν στο ίδιο μέτρος κρίσης.   Έχει ιστορία, έργο και θετική δράση τα προηγούμενα χρόνια σε βάθος χρόνου(από ιδρύσεως της  το 1938 μέχρι και τη δεκαετία του 1980). Από εκεί και πέρα, εν μέσω  πάντα ίντριγγας, μηχανοραφιών, αλληλοφαγωμάρας, καταγγελιών, πειθαρχικών διώξεων, παρανομιών και παραβάσεων των By Laws και του καταστατικού, κατά περιόδους, κατά λάθος και κατά σύπτωση,  και κυρίως χάρη στην αυταπάρνηση των απλών ανώνυμων ομογενών που συνδράμουν συνολικά  το έργο και ειδικά για την οργάνωση της παρέλασης παράγει, έστω και μικρό, έργο. Και φυσικά οργανώνει -ή μάλλον καλύτερα συντονίζει- την διοργάνωση της μεγαλύτερης εκδήλωσης του Ελληνισμού εκτός Ελλάδος. Την εθνική παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Manhattan της ΝΥ.   Και το κυριώτερο:  Έχει εκλογική βάση(έστω και ασφυκτικά μικρή και περιορισμένη). Επίσης, υπάρχει σοβαρό και μεγάλο περιθώρειο βελτίωσης παρά την αναμενόμενη και νομοτελειακά πλήρη αποσύνθεση της αν δε επέλθει ανανέωση των Προσώπων και του Θεσμού. Αποσύνθεση που έρχεται με το χρόνο λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης που έχουν περιέλθει όλοι οι εθνικοτοπικοί συλλόγοι οι οποίοι από μέρα σε μέρα και από μήνα σε μήνα φθείνουν. Ένας- ένας μαραίνονται και εν τέλει κλείνουν ελείψει όχι μόνο νέων  μελών,ακριβώς διότι δεν εκδηλώνει ενδιαφέρον η νέα γενιά για την στελέχωση και συνέχεια τους, αλλά και λόγω συνηδειτής αποστασιοποιήσης από τα δρώμενα της ομογένειας. Δεν πάνε δηλαδή  στους συλλόγους οι νεότεροι και τα παιδιά των μεταναστών της πρώτης γενιάς τα οποία  δεν ενδιαφέρονται καθόλου. Αρνούνται να παραλάβουν την σκυτάλη ίσως γιατί έτσι διαμρτύρονται σιωπηλώς για όσα έχουν προηγηθεί εδώ και χρόνια…

Η Ομοσπονδία θα μπορούσε να έχει  και έργο ουσίας αν δεν υπήρχαν δυστυχώς άνθρωποι όπως ο Νικόλαος Διαμαντίδης που δίχασαν βαθιά τον Ελληνισμό και  εξευτέλισαν τον  οργανισμό την τελευταία 4αετια. Και κυρίως  αν δεν υπήρχε το γνωστό μικρόβιο της φυλής που έκανε τον Εθνικό μας ποιητή να γράψει όχι αδίκως: « Διχόνοια πο βαστάει, να σκπτρο δολερὴ,καθενς χαμογελάει,«πάρ' το», λέγοντας, «κα σ». Κειο τ σκπτρο πού σας δείχνει,χει λήθεια ραία θωριά·μν τ πιάστε, γιατί ρίχνει εσ δάκρυα θλιβερά. π στόμα πο φθονάει, παλληκάρια, ς μν πωθε, πς τ χέρι σας κτυπάει το δελφο τν κεφαλή. Μν επον στ στοχασμό τους τ ξένα θνη ληθινά: «Ἐὰν μισονται νάμεσό τους  δν τος πρέπει λευθεριά». Αν δε υπήρχαν οι εσωτερικές προστριβές, οι έριδες, τα μίση και τα πάθη, που τελικά  εστιάζονται στις προσωπικές συναλλαγές και τις δουλειές που εν συνεχεία ανοίγουν μεταξύ των συμβούλων. «Δουλειές» που για κάποιο λόγο  χαλάνε και μετά η ένταση μεταφέρεται και στο εσωτερικό του Δ. Συμβουλίου.    Το βασικό: Δεν είναι σφραγίδα ή ακόμα χειρότερα δεν αποτελεί -προς το παρόν- προσωπικό φέουδο κάποιου πλουσίου όπως λ.χ το ΕλληνοΑμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο των κ. Σπυρόπουλου και Βεληβασάκη και τώρα το ΣΑΕ Αμερικής το οποίο κηδεμονεύει και καταδυναστεύει ο πολύς «κύριος» Θ. Σπυρόπουλος και η παρέα του.   Βεβαίως και η Ομοσπονδία έχει τα δικά της μικρά προσωπικά φέουδα αλλά ευτυχώς μικρότερης  ισχύος, εμβέλειας, επιρροής,  και δυναμικής. Φέουδα και ομάδες που διαδέχονται  στην εξουσία πότε το ένα και πότε το άλλο(φέουδο) ή πότε την μια ομάδα και πότε την άλλη ομάδα. Αυτό γίνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια.

Οι αντιμαχόμενες ομάδες από το 1998 οπότε και επήλθε η πλήρης αποκοματικοποίηση του οργανισμού ο οποίος επί δυο δκεαετίες αλληλοσπαράσσονταν στη δίνη των  στείρων κομματικών αντιπαραθέσεων( μεταξύ γάλαζιων και πράσινων, ενίοτε και αριστερών αποχρώσεων από ΚΚΕ, ΚΚΕ εσωτ, μέχρι ΚΚΕ-ΜΛ. κτλ) αφού σχεδόν μονωπολιακά στην εξουσία πλέον διαδέχονται ομάδες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρόσκεινται στην  κυβερνητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Παλαιότερα από το 1970 και μετά τη μεταπολίτευση μέχρι και το 1998 υπήρχε έντονη κομματικοποιήση στους κόλπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με ότι συνεπάγεται αυτό.  Από το 1998 και εντεύθεν τα πράγματα άλλαξαν και η αντιπαράθεση είναι μεταξύ των ομάδων που στο μεταξύ διαμορφώθηκαν. Οι πιο γνωστές ομάδες που έχουν  διαδραματίσει μείζονα ρόλο και μεταξύ τους υπήρξε σκληρότατη (μέχρις άκρων) αντιπαράθεση είναι αυτές των :  Γιώργου Γεωργόπουλου-Απόστολου Τομόπουλου Vs Δημήτρη Δημητρίου-Παναγιώτη Μιχαλέα, Πέτρου Γαλάτουλα Vs Γιώργου Γεωργόπουλου.  Από το 1998 οι ίδιοι άνθρωποι όπως θα δούμε που ανήκουν ή ελέγχονται από  αυτές τις ομάδες διαδέχονται η μια την άλλη. Το ίδιο έγινε και σε αυτές τις εκλογές{της 15ης Ιουνίου 08} αν και χαρακτηρίστηκαν για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια για το ήρεμο και ήπιο κλίμα που κυριάρχησε. Το πρώτο που αξίζει να τονιστεί και να υπογραμιστεί με έμφαση είναι ότι αυτή η συγκεκριμένη εφορευτική επιτροπή όπως ορθώς διαβλέψαμε το μόνο που ήθελε ήταν να κάνει τίμιες και δίκαιες εκλογές παραμερίζοντας την νομιμότητα και εγκυρότητα. Ηθελε να αποκαταστήσει την ενότητα τις κακοδοξίες και το κακό προηγούμενο των εκλογών του 2006.  Ας δούμε λοιπόν τα βασικά  χαρακτηριστικά  των εκλογών της 15ης Ιουνίου 2008.

Καταρχήν προηγήθηκε μια έντονη και παρατεταμένη περίοδος κρίσης (από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2006)και έντασης από την επάυριον κίολας των «εκλογών» της 4ης Ιουνίου 2006. Ακολούθησαν  δυο χρόνια γεμάτα ένταση. Διαπληκτισμούς. Φασαρίες. Σε μόνιμη βάση.   Τα γεγονότα είναι γνωστά. Καταγγελίες.  Προσφυγές. Ύβρεις και δημόσιες ανταλλαγές σκληρών και βαρύτατων χαρακτηρισμών μέσω καταχωρίσεων στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο ομογενειακό Τύπο. Ύβρεις μέσω τοπικών ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Δικαστήρια και ενστάσεις που δεν τελεσφόρισαν.  Και μετά ήρθε το πολυσυζητημένο συνέδριο της Ομοσπονδίας. Από τον Φερβουάριο του 2007 -οπότε και άρχισε να σιγοψιθυρίζεται οτι κάτι ετοιμάζεται- μέχρι και την Γενική Συνέλευση τον Μάϊο του 2008 υπήρξε το μόνιμο θέμα  προστιβής και γενικής αναταραχής σε ολόκληρη την ομογένεια! Τέτοια ένταση και σε τέτοια έκταση που όμοια της δεν υπήρξε ποτέ από τα Βενιζελικά μέχρι σήμερα! Αυτοί που δεν μετείχαν στις εκλογές της 4ης Ιουνίου 2006 συνασπίστηκαν με τα οργανωμένα πολιτικά, προσωπικά, προσωποπαγή και ιδιοτελή  (μικρό) ή (μεγαλό)συμφέροντα που εξυπηρετούν υστεροβουλίες. Στην αρχή πιέζοντας για εκλογές εδώ και τώρα και μετά συστρατεύτηκαν όλα τα οργανωμένα συμφέροντα μαζί! Είναι τα ίδια οργανωμένα συμφέροντα που μετασχηματίζονται και μεταλλάσονται κάθε φορά αναλόγως κοινού εχθρού και στόχου.

Αυτοί οι ίδιοι που του είδαμε να ορθώνουν  προκλητικά ανάστημα εναντίον της Ομοσπονδίας και του αναφέραιτου  δικαιώματος της να διοργανώσει συνέδριο προβληματισμού όπως κάνει και ο τελευταίος σύλλογος! Το μεγάλο, ασυχώρητο και τραγικό λάθος των Π.Μιχαλέα Δ.Καλαμαρά και Δ.Δημητρίου(ασχέτως προς τις αγαθές προθέσεις του) είναι ότι με την τελική στάση τους απεμπόλησαν βασικά δικαιώματα του ιστορικού  οργανισμού υποκύπτοντας στα πρόσκαιρα  συμφέροντα και  δημιουργώντας ένα κακό προηγούμενο αναγνωρίζοντας δικαιώματα που δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ, σε  αυτούς  είναι που  εκμεταλεύονται την Ομογένεια, στο όνομα της οποίας διαπράττουν παρανομίες και κάθε είδους έκνομη πράξη,  ενώθηκαν  εναντίον της διοργάνωσης του συνεδρίου. Τα συμφέροντα αυτά, τα οποία στη συνέχεια θα δούμε αναλυτικότερα  και με στοιχεία πως και σε ποιους προσωποποιούνται είναι που δημιούργησαν όλο αυτό τον  τεχνητό θόρυβο, την ένταση και την οργανωμένη  αλλαλάζουσα ως κύμαβλο, αντίδραση εναντίον της διοργάνωσης του συνέδρίου ακριβώς επειδή ένιωσαν να απειλούνται «πάγια και ατύπως κεκτημένα» συμφέροντα τους…  

Μετά ακολούθησε μια παρατεταμένη περίοδος η οποία χαρακτηρίστηκε από:  Ανεύθυνα σχολία. Κατευθυνόμενη προπαγάνδα. Βρόμικου πολέμου. Υπαινιγμών.  Σκανδαλολογίας. Κιτρινισμού. Λάσπης. Εύκολων κατηγοριών. Ύβρεων. Ίντριγκας. Διαμάχης και  διαχασμού. Ίσονων και μείζονων προσωπικών και ιδιοτελών οργανωμένων ανομοιογενών και αλληλοσγκρουόμενων προσωποπαγών (μικρό) ή (μεγαλό) συμφερόντων που συνέπραξαν διότι θίγονταν τα κακώς εννοούμενα «κεκτημένα» τους. Εκβιασμών και πιέσεων προς τα πλέον ευάλωτα μέλη του Δ.Σ. και μετά προς τα μέλη  της επιστημονικής επιτροπής αλλά και προς τα Δ.Σ. τριτοβάθμιων οργανισμών και ομοσπονιδών. Και τι δεν έγινε σε όλο αυτό το διάστημα; Εκβιασμοί. Πιέσεις. Πόλεμος νεύρων. Λάσπη. Τελευταία πράξη στο συνοθύλλευμα αυτό και την καταιγίδα που έπληξε την Ομοσπονδία το άκυρο και παράνομο κείμενο πολλαπλών σκοπιμοτήτων της ημιπαράνομης σε σύνθεση εξελεγκτικής επιτροπής που κυκλοφόρεισε εσπευσμένα και βεβιασμένα την 7η Μαϊου 2008. Κείμενο το οποίο στην ουσία καταγγέλθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Επιτροπής κ.Ανδρέα Σάββα και τοποίο χαρακτήρίζοταν για τις αντιφάσεις του, την προχειρότητα, την αμετροέπεια, για αυτό και το πήραν πίσω άρον άρον αφού δεν είχε την υπογραφή του προέδρου για να φέρουν στη θέση του το δεύτερο τελικό κείμενο της 31ης Μαϊου(08) με την υπογραφή του κ. Ανδρέα Σάββα και σαφώς πιο βελτιωμένο αλλά παρολαυτά παράνομο λόγω της συμμετοχής της κ. Τζουμάκα.  Βασικό  στόχο και σκοπιμότητα-το αρχικό κείμενο της εξελεγκτικής επιτροπής-  είχε να δημιουργήσει κλίμα και εντυπώσεις εν όψει εκλογών. Εντυπώσεις  με υπαινιγμούς που στρέφονταν αλλά τελικά έπεσαν στο κενό, εναντίον α) όσων συμμετείχαν στην διοργάνωση και ειδικά  εναντίον του Γενικού Γραμματέα Δ. Δημητρίου ο οποίος πρωτοστάτησε στην διοργάνωση αυτή, ασχέτως αν στο τέλος τον πρόδωσαν οι δικοί του -Μιχαλέας και Καλαμαράς και πραξικοπημακτικά την 23η 8 2008 ανέβαλαν… και έτσι εκτέθηκε η ομοσπονδία και ο ίδιος απέτυχε να φτάσει στο τελικό  στόχο και β) όσων τελικά θα συναποτελούσαν τον αντίπαλο συνδυασμό στον κ. Ράλλη στις εκλογές της 15ης Ιουνίου, δηλαδή η ομάδα Μιχαλέα-Καλαμαρά-Δημητρίου και εν συνεχεία ο άσσος που προστέθηκε στην «ομάδα» και ακούει στο όνομα Πέτρος Γαλάτουλας. Αυτά  γενικά ως προεκλογικό κλίμα.  Πάμε τώρα στις εκλογές της 15ης Ιουνίου.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 7ης Μαϊου 2008

Επισήμως οι διεργασίες και οι ζυμώσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων και των εμπλεκομένων  της ομάδας Δημητρίου-Μιχαλέα-Καλαμαρά  ξεκίνησαν την ίδια βραδιά της Γενικής Συνέλευσης της 7ης Μαίου 2008. Νωρίτερα είχαν γίνει αρκετές βολιδοσκοπήσεις κυρίως μεταξύ της «ομάδας» την οποία εκπροσωπούσε ο κ. Μιχαλέας με τους κ. Τομόπουλο και Γεωργόπουλο οι οποίοι ως γνωστόν επι δυο χρόνια  είχαν «εκδιωχθεί και αποβληθεί»  από την Ομοσπονδία με μια θολή και ύποπτη διαδικασία παρά το σαφές και ξεκάθαρο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής του 2006. Πόρισμα σύμφωνα με το οποίο αποδίδονταν βαρύτατες ευθύνες για διοικητικές και οικονομικές ατασθαλίες και κακοδιαχείριση  στους πρώην προέδρους  κ. Απόστολο Τομόπουλο, Γεώργιο Γεωργόπουλο και Νικόλαο Διαμαντίδη. Περιέργως όμως και κάτω από αδιευκρίνιστες και σκοτεινές όσο και ύποπτες μεθοδευμένες  διαδικασίες «αποβλήθεικαν» και «εκδιώθεικαν» τον Μάιο του 2006 μόνον οι κ. Τομόπουλος και Γεωργόπουλος! Γεγονός που επί δυο χρόνια έφερε την μεγαλύτερη ένταση και αναταραχή όλων των εποχών εντός και εκτός Ομοσπονδίας.  Ένταση και όξυνση που  μοιραία οδείγησε στις «εκλογές» του 2006 με το γνωστό αποτέλεσμα…  Από τις διαπραγματεύσεις Μιχαλέα με την ομάδα Γεωργόπουλου – Τομόπουλου επήλθε η συμφωνία μεταξύ τους για ανακωχή. Έτσι φτάσαμε στην  γνωστή πρόταση -συμβιβασμού αθώωσης και απαλλαγής από κάθε ευθύνη για όσα διαδρματίστηκαν και τους απέδιδε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής των Γιάννη Σερέτη, Γιάννη Χελιώτη και Μιχάλη Τραχανή -του επίτιμου προέδρου  Βασίλη Σταθάκου στην Γενική Συνέλευση της 7ης Μαϊου(08). Μια πρόταση που υπερψηφίστηκε στο όνομα της ενότητας και της σκοπιμότητας…  Μετά οι δρόμοι χώρισαν και ο κάθε ένας έπιασε τα χαρακώματα εν όψει των επικείμενων  εκλογών. Τις επόμενες μέρες μέχρι και την προηγούμενη των εκλογών ακολούθησε ένα απίστευτο παρασκήνιο με πολλές και διαφορετικές φάσεις… 

ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 31η Μαϊου – 1η Ιουνίου 2008

31_5_08_proedreio_tzortzis_manesis_kouzilos.jpgΑπό την πρωί του Σαββάτου 31ης Μαϊου μύριζε μπαρούτι ή αίθουσαν κατά την προσέλευση των αντιπροσώπων. Το  απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και η ομάδα Μιχαλέα-Δημητρίου-Καλαμαρά μουδιασμένο ενώ σε αναμένα κάρβουνα εν εναμονή των εξελίξεων κάθοταν ο «πρόεδρος» Ν. Διαμαντίδης.  Η ομάδα Γεωργόπουλου -Τομόπουλου μετά από δυο χρόνια απουσίας δίνει δυναμικό παρόν και αυτό αντικατοπτρίζεται στην εκλογή του προεδρίου όπου εξελέγησαν με σαφή υπεροχή σε ψήφους έναντι των υποψηφίων της ομάδας Δημητρίου οι κ. Γ. Τζώρτζης, Α. Μάνεσης και Ν. Κούζιλος. Από την αρχή φάνεικε ότι υπήρξε φανερή προσπάθεια αποπροσανατολιμού και ήταν διάχυτο παντού το πνεύμα εκδίκησης και αντεκδίκησης ειδικά όταν κάποιος απευθυνόμενος στη  ομάδα Δημητρίου αναφώνησε «τώρα θα πληρώσετε όσα κάνατε!»(σ.σ. στις εκλογές του 2006). Το επίκεντρο βέβαια όλης της συζήτησης  ήταν τι άλλο από το πολυσυζητημένο συνέδριο.

Στόχος αυτού του διήμερου συνεδρίου πριν τις εκλογές  σύμφωνα με το καταστατικό είναι ο απολογισμός πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου. Απολογισμός με την έννοια του  ουσιαστικού ελέγχου  φυσικά και δεν έγινε από κανένα μέλος του Δ.Σ. πλην του προέδρου της επιτροπής παιδείας καθηγητή κ. Νικόλαου Γεωργαντζά και της Εξελεγκτικής Επιτροπής η οποία παρέδωσε μισό και ατελέσφορο έργο σύμφωνα και ομολογία του προέδρου της κ. Ανδρέα Σάββα. Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση της Εξελεκτικής επιτροπής.

31_5_08_exelektiki_savas_tzoumaka.jpgΚατά την διάρκεια της ανάγνωσης και ανάλυσης  των βασικών σημείων της τελικής έκθεσης της Εξελεκτικής Επιτροπής υπήρξαν εντονότατες εγκλήσεις και αντιπαραθέσεις με βαρείς χαρακτηρισμούς μεταξύ των Ελισάβετ Τζουμάκα(εκ μέρους της επιτροπής) και του κ. Τάκη Παύλου ως απολογούμενου από την πλευρά  την επιτροπής πολιτιστικών της οποίας υπήρξε πρόεδρος. Το κρεσέντο της αντιπαράθεσης ήταν όταν η κ. Τζουμάκα αποκάλεσε ψεύτη τον κ. Παύλου.  Όλα τα άλλα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του υποτιθέμενου απολογισμού απευθύνονταν σε ώτα μη ακούωντων και  σε άδεια αίθουσα. Ο απολογισμός σε άδεια πάντα αίθουσα   ήταν η ανάγνωση μόνο κάποιων κειμένων  με ανακρίβειες. Αοριστίες.  Ψεύδη. Αναλήθειες, «καρφιά» ένεθεν κακείθεν. Ενώ οι ερωτήσεις των αντιπροσώπων της ομάδας Τομόπουλου-Γεωργόπουλου με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Βεκιαρέλη επικεντρώνονταν στο συνέδριο. Σώνει και καλά να βρεθούν σκάνδαλα. «Μυστικά  και αόρατα κονδύλια».

 

tzortzhs.jpgΔιαρκώς ακούγονταν  υπαινιγμοί και χαρακτηρισμοί προκλητικοί ιδίως από τον κ. Τζώρτζη ο οποίος ξεπέρασε τα εσκαμένα δικαιολογώντας απόλυτα την φήμη που τον συνοδεύει…ενώ  ήταν φανερό ότι κατευθύνοταν από εξωομογενειακούς παράγοντες που έπεξαν  βρόμικο και σκοτεινό ρόλο κατά την περίοδο της διοργάνωσης του συνεδρίου και της τεχνητής έντασης(Μάρτιος 2007-Μαϊος 2008). Η προκλητικότητα του προεδρείου ήταν τέτοια που αρκετές φορές προκλήθηκε ένταση ενώ χαρακτηριστική σκηνή είναι όταν όρμησε στην έδρα εναντίον των Τζώρτζη -Μάνεση -Κούζιλου ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης απειλώντας με άγριες διαθέσεις εναντίον τους επειδή δεν του έδιναν το λόγο και τον αγνοούσαν προκλητικά και επιδεικτικά. Προς στιγμή απειλήθηκε σοβαρότατο επισόδειο αλλά αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων. Παρόμοια επεισόδια και εντάσεις κατά την προεδρεία των κ. Γ.Τζώρτζη -Α.Μάνεση-Ν. Κούζιλου το Σάββατο της 31ης Μαϊου (08) υπήρξαν πολλά.  

 

giorgos_georgopoulos.jpgΜια από τις έντονες στιγμές ήταν ο κ. Γεωργόπουλος ζήτεισε να κληθεί στο βήμα ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος που ήταν και ο βασικός εισηγητής του συνεδρίου να φωτίσει την υπόθεση και να πει όσα γνωρίζει για το θέμα αυτό… Το αίτημα αυτό επαναλήφθεικε και από άλλους συνέδρους  αλλά προσέκρουσε στην σθεναρή  άρνηση Τζώρτζη, Διαμαντίδη, Ράλλη, Παύλου οι οποίοι ζήτεισαν από τον δημοσιογράφο, επικαλούμενοι την παράνομη απόφαση του Δ.Σ. σύφμωνα με την οποία θεωρείται ανεπιθύμητος στο κτήριο της Ομοσπονδίας και σε κάθε εκδήλωση της, να εγκαταλείψει και την αίθουσα. Το  παράνομο αίτημα{με βάση τα By laws, τους νόμους της πολιτείας της ΝΥ και το αμερικάνικο σύνταγμα} έγινε παρουσία του δημοσιογράφου Σταύρου Μαρμαρινού του Εθνικού Κήρυκα  ο οποίος αντέδρασε εντονότατα  και έτσι το επισόδειο δεν έλαβε συνέχεια παρά τις συνεχείς πεισματικές προσπάθειες των Διαμαντίδη, Ράλλη, Παύλου να αποχωρήσει ο δημοσιογράφος. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος έθεσε εαυτόν στη διάθεση των συνέδρων και το θέμα για την παραμονή του στην αίθουσα  να τεθεί σε ψηφοφορία. Οι του προεδρείου συσκέφθηκαν και ύστερα από ζωηρή παρέναιση του επίτιμου προέδρου Βασίλειου Σταθάκου αλλά και των μελών της εφορευτικής επιτροπής οι οποίοι εν τω μεταξύ είχαν εκλεγεί  και άλλων αντιπροσώπων που αντελήφθεισαν τι γίνοταν  η υπόθεση έλαβε οριστικά  τέλος και έτσι ο δημοσιογράφος παρέμεινε και κάλυψες τις εργασίες μέχρι τέλους του διήμερου.  

ΚΑΙ ΕΠEΙΣΟΔΙΑ

Στο περιθώρειο όμως  του διήμερου συνεδρίου υπήρχαν όπως πάντα τα γνωστά πηγαδάκια που τράβαγαν το ενδιαφέρον και των δημοσιογράφων χωρίς να λείπουν και τα μικροεπισόδεια με ύβρεις και χαρακτηρισμούς.  Το εντονότερο επεισόδιο σημειώθηκε την Κυριακή 1η Ιουνίου λίγο μετά τις 16:30  όταν ο Νικόλαος Διαμαντίδης αντιλαμβανόμενος ότι οι συνεχείς οχλήσεις του όχι μόνο προς τους Κούζιλο, Τζώρτζη, Μάνεση και εν συνεχεία προς τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για αποκλεισμό και απομάκρυνση  του δημοσιογράφου Α.Στεφανόπουλου δεν απέδωσαν    επεχείρησε  με μάλλον αναγκαστικά  θετική διάθεση να βρει  δίοδο επικοινωνίας μαζί του για όσα έχουν γραφεί και προηγηθεί.

Ο δημοσιογράφος απέκλεισε κάθε συζήτηση με τον Νικόλαο Διαμαντίδη και έτσι άρχισε να εκστομίζει ύβρεις και χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον του Α.Σ. ενώπιον δεκάδων ομογενών. Το επισόδειο συνεχίστηκε και προσέλαβε έντονο προσωπικό χαρακτήρα όταν ο  Ν.Διαμαντίδης άρχισε να απευθύνει χαρακτηρισμούς όπως λ.χ. «είσαι παράνομος εδώ…λαθραίος… δεν έχεις θέση εδώ… να φύγεις δε σε θέλουμε…είσαι κακομοίρης…» με  ύβρεις πεζοδρομιακού χαρακτήρα και  άλλα φαιδρά ανάξια λόγου και αναφοράς. Ο δημοσιογράφος τότε αυθρόρμητα απαντώντας στις προκλήσεις  έβγαλε το social security και το διαβατήριο να το επιδείξει και ο Ν. Διαμαντίδης αιφνιδιαστικά  το άρπαξε και δεν το έδινε μέχρι που με δυναμική  παρέμβαση των  ομογενών Χ.Βουρνά, Γιώργου Αργυρού, Δημήτρη Φίλιου, Τ. Στασινού, Γ. Αγγελόπουλου,  και  άλλων γνωστών ομογενεών που κυριολεκτικά του το άρπαξαν από το χέρι και πήραν φανερά το μέρος του δημοσιογράφου  συστείνοντας παράλληλα  στον Α.Σ. να μην ξανά δώσει ποτέ και σε κανένα το ευαίσθητο αυτό  προσωπικό δεδομένο ότι και αν του λένε. Ο Διαμαντίδης φανερά απογοητευμένος και ταπεινωμένος για ακόμα μια φορά στα μάτια της ομογένειας  αποχώρησε φανερά ενοχλημένος για την έκβαση ενός ακόμα  επισοδείου που ο ίδιος δημιούργησε χάρην εντυπωσιασμού αλλά ατυχώς για εκείνον πήγε για μαλί και βγήκε γλόμπος κατά  την λαϊκή έκφραση  αντιμετώπιζοντας καθημερινά εδώ και καιρό  την χλεύη και την απαξιώση της ομογένειας…      

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΗΛΙΑ ΤΣΕΚΕΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ…

tsekeridhs.jpgΜε την προκήρυξη των εκλογών στα τέλη του Μαίου η ομάδα Γεωργόπουλου Τομόπουλου προώθησε την υποψηφιότητα του κ. Ηλία Τσεκερίδη. Ενός κατά γενική ομολογία έντιμου και καθαρού ανθρώπου ποντιακής καταγωγής  που έχει συμβάλει τα μέγιστα  στα κοινά. Ειδικά στα θέματα των ποντίων. Με δράση και αγώνες στα κοινά της ομογένειας και καλή θητεία στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Πρόκειται περί ενός    τίμιου οικογενειάρχη. Ασυμβίβαστου με την διαφθορά και την διαπλοκή για αυτό και δεν άντεξε στις πιέσεις που του ασκήθεικαν. Ο ίδιος ανακοίνωσε αθώα  περιχαρής την υποψήφιοτητα του την οποία μέρες αργότερα απέσυρε σιωπηλά  απογοητευμένος από όσα διαδραματίστηκαν τις δυο αυτές κρίσημες εβδομάδες μεταξύ 1ης και 10ης Ιουνίου.   Μέχρι την τελευταία στιγμή ο ο κ. Τσεκερίδης μαζί με τους κ. Χάρη  Κάλα και Τιμολέον  Κακούρο  συνδιαλέγονταν με τους κ. Δημητρίου-Μιχαλέα – Καλαμαρά και Π. Γαλάτουλα. Μέχρι τελευαταία ο Η. Τσεκερίδης φέρονταν ως επικεφαλής του συναδυασμού που θα ήταν απέναντι στο κ. Ντίνο Ράλλη.  Μάλιστα η απόφαση για την κάθοδο στις εκλογές ήταν τόσο σίγουρη που την ανακοίνωσαν και επισήμως στον εκδότη Αντώνη Διαματάρη οι κ. Γεωργόπουλος, Τομόπουλος, Κακούρος, Κάλλας  και Τσεκερίδης.   Όλο αυτό το διάστημα σύμφωνα με μαρτυρίες όλων των εμπλεκομένων μερών άλλα συμφωνούσαν το βράδυ στις διαδοχικές συναντήσεις τους και άλλα ακούγονταν το πρωί στα καφενεία και τους συλλόγους…  Οι θέσεις και τα αξιώματα στον υπό διαμόρφωση συνδυασμό άλλαζαν καθημερινά ώρα με την ώρα και μέρα με τη μέρα. 

Είχαν φτάσει στο παρά πέντε της επίσημης ανακοίνωσης του συνδυασμού με επικεφαλή τον κ. Ηλία Τσεκερίδη αλλά όλα άλλαξαν όταν οι κ.Γεωργόπουλος και Τομόπουλος πίεσαν αφόρητα τον κ. Τσεκερίδη και έτσι απογοητευμένος αποχώρησε από την όλη διαδικασία.  Ο κ. Τσεκερίδης κάποια στιγμή υπήρξε το μήλον της έριδος μεταξύ των  δυο συνδυασμών. Μάλιστα, ο κ. Ράλλης -και προς τιμή του –  έκανε πρόταση στον κ.Τσεκερίδη να ηγηθεί εκείνος επικεφαλής του συνδυασμού (ως πρόεδρος με τον ίδιο αντιπρόεδρο) που εν τω μεταξύ ο πυρήνας ήταν έτοιμος εδώ και μήνες. Ο κ. Τσεκερίδης όμως, για πολλούς και διαφόρους λόγους αρνήθεικε πεισματικά την θέση που του προτάθηκε… Το αλισβερίσι και το πήγαινε-έλα μεταξύ υποψηφίων στο συνδυασμό της ομάδας Μιχαλέα -Δημητρίου -Καλαμαρά κράτεισε πολλές μέρες  γεγονός που έδειχνε και την ουσιαστική κρίση προδιαγράφοντας και το τελικό αποτέλεσμα αλλά και τις εντυπώσεις υπέρ του συνδυασμού του Ντίνου Ράλλη.   Η κρίση ήταν τέτοια που έκανε πολλές φορές τους ιθύοντες να πουν «ας καταφέρουμε να σχηματίσουμε συνδυασμό να μη ξεφτιλιστούμε και ας χάσουμε παλικαρίσια» όπως χαρακτηριστικά σημείωνε ο κ. Παναγιώτης Μιχαλέας!  Ήταν κάτι περισσότερο από βέβαιο η διαφαινόμενη ήττα της ομάδας. Ουδείς, ούτε και ο Π. Γαλάτουλας πίστευε ότι θα κερδίσει τις εκλογές για αυτό και μια μέρα πριν δήλωνε ότι «από Δευτέρα θα έχουμε προβλήματα»! Όλα τα άλλα όσα  ακούγονταν και δηλώνονταν δημοσίως στα καφενεία, τα ζαζαροπλαστεία και τις δημόσιες εμφανίσεις ήταν προς κατανάλωση και ανύψωση του ηθικού της ομάδος… 

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΚΑΛΠΗ…

Ώρες πριν ανοίξει η κάλπη, η απογοήτευση ήταν διάχυτη στα πρόσωπα όλων όσων συμμετείχαν στον συνδυασμό Γαλάτουλα-Καλαμαρά. Η υπεραισιοδοξία και η σιγουριά για την πολυαναμενόμενη και πολυδιαφημισμένη «νίκη» στο στρατόπεδο Ράλλη ήταν αυτή που καταράκωνε το ηθικό της ομάδας Καλαμαρά-Γαλάτουλα-Δημητρίου. Τα στοιχείματα έδιναν και έπαιρναν. Μάλιστα γνωστός δημοσιογράφος εκδότης-ανταποκριτής με πείρα στα ομογενειακά που υποστήριζε σθεναρά  την υποψηφιότητα Ράλλη λόγο και ιδίου συμφέροντος… στα exit poles ποθ μοίραζε έδινε ποσοστό νίκης στον συνδυασμό Ράλη από 53 ως και 58%! Τόσο σίγουρο το αποτέλεσμα για την νίκη Ράλλη που «έριχνε» ηθικά  ακόμα πιο πολύ την αντίπαλη ομάδα.      Ωστόσο ο αδιαμφισβήτειτος νικήτης αυτών των εκλογών είναι η ομάδα που  υπερίσχυσε και δικαιώθηκε ηθικά και αυτή είναι η ομάδα του Πέτρου Γαλάτουλα! Είτε αρέσει είτε όχι αυτή είναι η αλήθεια. Ο άνθρωπος τον οποίο πολέμησαν με μανία οι κ.Ν. Διαμαντίδης και κ. Π.Μιχαλέας   και οι συν αυτώ  το 2006 δικαιώθηκε κυρίως  ηθικά και πανηγυρικό τω τρόπω!  Είναι αυτό που γράφαμε για την εκδίκηση της ιστορίας και όσων προηγήθεικαν στις γκρίζες και θολές εκλογές του 2006… Όμως ποιος ακριβώς είναι ο Πέτρος Γαλάτουλας θα δούμε στη συνέχεια.

Ποιος είναι όμως ο Πέτρος Γαλάτουλας; Ποιο είναι το profile του; 

galatoulas.jpgΟ κ. Γαλάτουλας είναι μετανάστης πρώτης γενιάς Χιώτης στην καταγωγή. Ήρθε το 1986 στην Αμερική και όπως όλοι οι μετανάστες πρώτης γενιάς εργάστηκε με κόπο και μόχθο και πέτυχε επαγγελματικά.  Στην Ελλάδα υπηρέτησε στην πολεμική αεροπορία και εργάστηκε στην πολιτική αεροπορία. Στην Αμερική   εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος μηχανολόγος  και πολύ γρήγορα καταξιώθηκε επαγγελματικά. Σήμερα θερείται ένας από τους καλύτερους στην ειδικότητα και την παροχή εργασίας. Με πίστη στην αγορά εργασίας και αρκετές δουλειές να τρέχουν.  Από τα πρώτα χρόνια στην Αμερική ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά της ομογένειας με ζήλο προσφορά και  πολλές φορές με περίσσια αυταπάρνηση. Εκτός από ενεργό μέλος της Ομοσπονδίας έχει διατελέσει στο Δ.Σ.του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και άλλους γνωστούς ομογενειακούς θεσμούς.  Ποτέ δεν έκρυψε  την ιδεολογική του προσύλωση στην κυβερνητική παράταξη  της Νέας Δημοκρατίας την οποία υπηρετεί  δεκαετίες με αυταπάρνηση και κομματικό σθένος. Σήμερα βρίσκεται στο υψηλότερο κομματικό αξίωμα της Ν.Δ. στο εξωτερικό έχοντας εκλεγεί πρόεδρος της Νομαρχιακής Ανατολικών Πολιτειών Αμερικής. Στην ευθύνη και την στενή παρακολούθηση του ανήκουν περισσότερες από πέντε κομματικές οργανώσεις και στόχο του όπως δηλώνει είναι όπου υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο να στηθεί και μια τοπική. Ήδη ετοιμάζει πυρετοδώς τοπική στο Σικάγο.  Δεν ανήκει σε κλίκες κομματικές και θεωρείται από πολλούς πείσμων στις αρχές του κόμματος. Δεν ανήκει ούτε στους Καραμανλικούς ούτε στους Μητσοτακικούς. Ανήκει στο κόμμα και την ιδελογία  την οποία υπηρετεί πολλές φορές με  υπερβολικό ζήλο και αυταπάρνηση σε σημείο τέτοιο που έφτασε να κινδυνεύσει η υγεία του. Στα της ομογένειας έχει αποδείξει ότι έχει πείρα και γνώσεις αλλά και πονηριά. Όπου του ζητηθεί τρέχει και βοηθά. Αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που του καταλογίζουν «μαγειρέματα» κυρίως στα της Ομοσπονδίας και προσπάθεια να καπελώνει, εν τούτοις ξέρει και ελίσσεται και σχεδόν πάντα επιτυχγάνει τους στόχους του με κάθε τρόπο έστω και αν χρειαστεί για το κοινό σκοπό να σημαχήσει ακόμα και με το διάβολο…όπως συνέβει στις τελευταίες εκλογές όπου έδωσε το χέρι στον πλέον σκληρό αντίπαλο του τον κ.Γιώργο Γεωργόπουλο χωρίς βεβαίως να βρει  την ανταπόκριση που ανέμενε… Στις εκλογές του 2006 τον κατηγόρησαν έντονα-όχι επίσημα αλλά μόνο με φήμες και διαδόσεις-  ότι ως Γενικός Γραμματέας τη περίοδο 2004-2006 είχε μαγειρέψει τις εκλογές και  έτσι εκείνοι αποφάσισαν να του τη φέρουν… Έτσι αυτοί που σήμερα(το 2008) στήριξε Δημητρίου-Μιχαλέας-Καλαμαράς-Βουρνάς στς εκλογές επέλεξαν(τότε το 2006) να βάλουν ως επικεφαλή στον συνδυασμό τους  τον τότε θανάσιμο εχθρό του τον Νικόλαο Διαμαντίδη.

Παρόλο που αυτοί που τον πολέμησαν με μανία το 2006-Διαμαντίδης-Μιχαλέας-Δημητρίου- σήμερα εξαρτώνται από αυτόν εν τούτοις προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του άνοιξε νέα σελίδα όπως λέει αλλά ποτέ δεν ξεχνά…  Είναι  εργατικός και  χαρακτηρίζεται για το  πείσμα του. Έχει δείξει ότι ξέρει που και πότε να υποχωρεί και πότε να διεκδικεί με πάθος και σθένος όσα έχει βάλει στόχο… Πολλοί του καταλογίζουν αλλαζονία και υπέρμετρη αισιοδοξία ή πλεονάζοντα εγωκεντρισμό. Ωστόσο πάντα ρωτά. Ξέρει να ανοίγει φιλίες και να βρίσκει ικανούς και άξιους συνεργάτες ή να ανακαλύπτει τα ταλέντα. Χαρακτηριστικά ηγέτου που με τους κατάλληλους συμβούλους και συνεργάτες μπορεί να σμιλευτούν και να επιφέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Εχθροί και φίλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα:Πράγματι έχει εργαστεί και έχει προσφέρει στην Ομοσπονδία πολλές φορές. Έχει ορκισμένους εχθρούς και φανατικούς υποστηρικτές, επίσης χαρακτηριστικό ισχυρής προσωπικότητας.  Σήμερα πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι αν το 2006 οι εκλογές γίνοταν τίμια ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας θα ήταν προέδρος και ίσως και σήμερα να είχε επανεκλεγεί… ή να είχε δοκιμάσει για πρώτη φορά  την μεγαλύτερη ήττα της ζωής του…Ουδείς γνωρίζει…

Πάντως σήμερα δυο χρόνια μετά τις «εκλογές» του 2006 ο κ.Πέτρος Γαλάτουλας  ηθικά δικαιώθηκε για το βρόμικο πόλεμο που δέχτεικε από την ομάδα Διαμαντίδη-Δημητρίου-Μιχαλέα το 2006!  Παραμένει ωστόσο το ερώτημα ηθικής τάξεως σε ρητορικό πια επίπεδο «πως δέχθεικε να συνεργαστεί με τους ανθρώπους που με όχι έντιμα μέσα και πρωτόγνωρες για τα δεδομένα μεθοδεύσεις τον έβγαλαν εκτός  παιχνιδιού το 2006» με την  αποφασιστική συνδρομή βέβαια του πρόεδρου εκείνης της εφορευτικής επιτροπής κ Απόστολου Ζουπανιώτη… Το πως εργάστηκε η εφορευτική επιτροπή του 2006 με την εφορευτική επιτροπή του 2008 είναι μια υπόθεση που στη συνέχεια της έρευνας μας θα δούμε step by step.  Βέβαια και τότε σε εκείνη την προεκλογική περίοδο και τι δεν είδαμε! Συνεργασίες που ουδείς ανέμενε και για τις δυο πλευρές(Γαλάτουλα-Διαμαντίδη) που τότε δικεδικούσαν την προεδρία του οργανισμού.  Ανθρώπους που δεν έλεγαν ούτε καλημέρα μεταξύ τους να συνασπίζονται εναντίον του Π. Γαλάτουλα από τη μια, και από την άλλη ανθρώπους με τους οποίους ο Π. Γαλάτουλας έχει μακροχρόνια αντιπαράθεση να τον στηρίζουν(sic) στο συνδυασμό που είχε διαμορφώσει στις εκλογές του 2006…  Και για να μη ξεχνάμε την ζώσα και πρόσφατη ιστορία που κάποιοι συνειδητά διαστρεβλώνουν συστηματικά θα πρέπει να πούμε κάτι που αξίζει να κρατείσετε στο  προσωπικό αρχείο σας.  Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι είναι που εν συνεχεία αποκόπηκαν από κάθε σχέση με τον κ. Πέτρο Γαλάτουλα καταλογίζοντας του ασυνέπεια λόγων και έργω(…) και τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα σε μια αντιπαράθεση που άνοιξαν για εκείνον Χωρίς Εκείνον. Αυτοί οι ίδιοι είναι που τον πρόδωσαν στη συνέχεια. Αντιπαράθεση που άνοιξε με τον κύκλο των δικαστηρίων μετά την ένσταση του συλλόγου «El Greco» του Κωσταντή Λαμπράκη εναντίον του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. από τις εκλογές του 2006.  Ένας κύκλος που θεωρητικά έκλεισε   δυο χρόνια μετά, με την  Γενική Συνέλευση της 7ης Μαϊου 2008. Τα όσα προηγήθηκαν μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές του 2006 -για να μη ξεχνιώμαστε- περιγράφονται συνοπτικά μέσα από μια σειρά δημοσιευμάτων και ανταποκρίσεων σε ελληνικά ΜΜΕ το διάστημα 2005-2006. Ιδού μερικά από αυτά:  

26 01.2006  02 02 2006     04 02 2006   12.02.2006    15.02.2006    25 02 2006    19 03 2006   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ     29 5 2006 

Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και της δικαίωσης… όχι όμως  για όλους…  Ο κ. Γαλάτουλας είναι αυτός που σε αυτές τις εκλογές δικαιώθηκε μόνο…   Εργάστηκε πυρετοδώς με σύστημα  και για πρώτη φορά έλαβε σοβαρά υπόψη του φιλικές συστάσεις και συμβουλές που του έλεγαν «πως τυχόν αυτόνομη κάθοδος του ως επικεφαλή συνδυασμού θα ένωνε και θα συσπείρωνε όλους εναντίον του όπως ακριβώς συνέβει και το 2006». «Συμβουλές» και «συστάσεις» τις οποίες φαίνεται πως αξιοποίησε δεόντως… Ο μεγάλος νικητής λοιπόν αυτών των εκλογών είναι ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας!

ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΑΤΟΥΝ…

kalamaras_dimitris_-_copy.jpgΦαινομενικά αυτός όμως που κέρδισε -και χωρίς να το περιμένει ή να το πιστεύει-είναι ο αμερικανοτραφείς και συμπαθείς κατά τα άλλα δικηγόρος  κ. Δημήτρης Καλαμαράς και μάλιστα με το όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό του 55%. Μεγάλο και καθοριστικό ποσοστό το οποίο προέρχεται από την συμμετοχή-για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια – στις εκλογές του 96% των αντιπροσώπων! Ποσοστό το οποίο πλέον ουδεμία αμφισβήτηση επιδέχεται! Πρωτοφανές ποσοστό για τα δεδομένα της Ομοσπονδίας τουλάχιστον για την τελευταία δεκαετία! Αν δει κανείς τα ποσοστά συμμετοχής στις εκλογές της τελευταίας δεκαετίας θα έχει την ευκαιρία να διπιστώσει αυτό και πολλά άλλα. Αυτό είναι επίσης ένα ακόμα βασικό χρήσιμο  συμπέρασμα. Κρατείστε το γιατί έχει μεγάλη σημασία και δίνει πολλές και ενδιαφέρουσες απαντήσεις σε πολλούς και διάφορους…Μέχρι την πρώτη εβδομάδα ο αδιαμφισβήτητος νικητής ήταν ο συνδυασμός του Ντίνου Ράλλη και αυτό προκύπτει από πολλά στοιχεία. Προς το παρόν θα αναφέρουμε ένα που δείχνει πολλά.. Την  διαρκώς επαναλαμβανόμενη δήλωση του Π.Μιχαλέα σε πολλές νυχτερινές συνάξεις εν όψει σχηματισμού συνδυασμού ένα πράμα   σα το γιοφύρι της Άρτας -τη μέρα το στεριώνανε τη νύχτα γκρεμιζόταν-  «ας κάνουμε συνδυασμό να μη ρεζιλευτούμε και ας χάσουμε παλικαρίσια».

Η ομάδα Μιχαλέα-Δημητρίου-Καλαμαρά όταν ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις με τον κ. Ηλία Τσεκερίδη και αντελήφθεισαν ότι πλέον κρέμονταν από τον…Πέτρο Γαλάτουλα τότε παρέδωσαν τα όπλα και άφησαν τον Π. Γαλάτουλα να βγάλει το φίδι από την τρύπα αφού εκείνοι έτσι κι αλλιώς εκλέγονταν οπότε και αν «έμενε έξω η ομάδα Γαλάτουλα ακόμα καλύτερα» όπως έλεγε χαριτολογώντας ο στρατηγός της ομάδας που τρέφει μεγάλη συμπάθεια στον Πέτρο Γαλάτουλα… Περιττό να τονιστεί ότι όλο αυτό το διάστημα πριν τις εκλογές, βασικός πρωταγωνιστής και ρυθμιστής για το ποιοι θα μπουν και ποιοι θα βγουν από τον υπό διαμόρφωση συνδυασμό  της ομάδας Μιχαλέα-Δημητρίου-Καλαμαρά, ήταν ο Πέτρος Γαλάτουλας αφού αυτός έκανε «ταμείο» βάζοντας τον κορμό του συνδυασμού με την ομάδα του. Μιλούσε με όλους και για όλα!  Ήταν ο άνθρωπος κλειδί σε όλη αυτή την πορεία μέχρι την τελική διαμόρφωση του συνδυασμού.

Μετά την πρόταση του Greek American News Agency για την υποψηφιότητα του Γιώργου Κατσίχτη άρχισε μια έντονη κινητικότητα η οποία όμως σκόνταψε στα γνωστά  παιχνίδια και την συνένωση των δυνάμεων Μιχαλέα -Δημητρίου-Γαλάτουλα η οποία ανάγκασε τον γνωστό και πετυχημένο ομογενή να μην κατέλθει στις εκλογές με το αιτιολογικό ότι δεν ήταν τίμιο να υπερκεράσει την υποψηφιότητα του Δ. Καλαμαρά με τον οποίο έχει στενή συγγένεια. Έτσι ο Γιώργος Κατσίχτης  αποσύρθηκε αθόρυβα  από την κούρσα για την διεκδίκηση του χρίσματος υποψηφίου προέδρου της Ομοσπονδίας. Σε όλο αυτό το διάστημα μεταξύ των πολλών συναντήσεων υπήρξε και η πρόταση Σταθάκου που στόχευσε στη συνένωση δυνάμεων στην κατακερματισμένη ομάδα για κοινό υποψήφιο των ομάδων Δημητρίου-Μιχαλέα -Καλαμαρά -Γαλάτουλα  από τη μια, και Τομόπουλου -Γεωργόπουλου, Τσεκερίδη από την άλλη η οποία όμως έπεσε στο κενό.

ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ  «ΧΤΙΖΑΝΕ» ΤΗ ΜΕΡΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΤΑΝ…

Το παιχνίδι για τον αμφιταλαντευόμενο  και διαρκώς αιωρούμενο συνδυασμό που ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν συνεχίστηκε με βασικό πρωτεργάτη και μοιραίο «πρωταγωνιστή»    τον κ.Πέτρο Γαλάτουλα να «λύνει» και να «δένει»…  Να βάζει και να βγάζει.  Με απλά και ξεκάθαρα λόγια: αν δεν έβαζε ο Π. Γαλάτουλας την ομάδα (του) και την υπογραφή του  συνδυασμός με το Δ. Καλαμαρά δεν θα έφτανε ως τις εκλογές!  Πάντως ανεξάρτητως του τελικού αποτελέσματος οι ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα   με την σύμπραξη Δημητρίου-Καλαμαρά-Μιχαλέα και  την «ομάδα Π. Γαλάτουλα»  ήταν  σχεδόν ανύπαρκτες όπως προείπαμε. Και αυτό τεκμηριώνεται από πολλά γεγονότα μερικά εκ των οποίων θα αναφέρουμε συνοπτικά και περιγραφικά παρακάτω.  Κατά τ' άλλα ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας είναι αυτός που εργάστηκε ανύστακτα  για αυτές τις εκλογές ξελασπώνοντας κυριολεκτικά τους κ. Καλαμαρά -Δημητρίου και Μιχαλέα. Ήταν ένα προσωπικό στοίχειμα που κέρδισε ο Π. Γαλάτουλας!   Και επειδή ίσως κάποιοι βιάστηκαν να εξάγουν συμπεράσματα ας θυμούνται ότι στην πολιτική που είναι γένους θυληκού… δεν υπάρχει ηθική και  δυστυχώς όλα επιτρέπονται… άρα όλες οι τάσεις και οι στάσεις επιτρέπονται… Αυτή είναι η αλήθεια η οποία αποδεικνύεται από τα γεγονότα και τις εξελίξεις.

Σε ότι αφορά τώρα,  την ομάδα Μιχαλέα-Δημητρίου-Καλαμαρά, αδυνατούσαν να σχηματίσουν συνδυασμό με όποιο και αν συνδιαλέγονταν!  Αν δεν συμμετείχε, αφενός η ομάδα του Πέτρου Γαλάτουλα η οποία αριθμούσε περί τα 10 άτομα καθοριστικός αριθμός που  συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάρτιση του συνδυασμού με επικεφαλής τον κ. Καλαμαρά, και αφεταίρου αν δεν βρίσκονταν  κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή δυο άνθρωρποι να στηρίξουν την σύσταση του συνδυασμού Καλαμαρά-Γαλάτουλα, συνδυασμός δεν θα υπήρχε! Και τονίζονται οι παράμετροι αυτοί γιατί θα παίξουν ρόλο στις προσεχείς εξελίξεις… Υπήρχαν σοβαρά προβήματα μέχρι το τέλος χρόνου για την   κατάθεση του συνδυασμού του κ. Καλαμαρά σε αντίθεση με τον κ.Ράλλη ο οποίος ήταν έτοιμος από καιρό και  με την άνεση και την υπεροχή του νικητή που έρχεται να σαρώσει, αμέσως μετά την εκλογή της εφορετικής επιτροπής(1η Ιουνίου 08)  κατέθεσε  το συνδυασμό του. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τα αίτια  της μη εκλογής του κ. Ράλλη.  Το τρίτο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι  μέχρι την τελευταία στιγμή κατάθεσης των συνδυασμών ούτε και τότε είχαν καταφέρει να σχηματίσουν συνδυασμό-έλειπαν δυο βασικά μέλη, για αυτό και η εφορευτική επιτροπή ανέμενε τους κ. Καλαμαρά-Δημητρίου-Γαλάτουλα επί δυοωρο  την Κυριακή 1η Ιουνίου(08) μέχρι να παραλάβουν το συνδυασμό τους! Τελικά βρέθηκαν την τελευταία στιγμή οι κ. Τάκις Νικολόπουλος-ο γνωστός επωνομαζόμενος και Κολοκοτρώνης της Ομογένειας- άρτι αφιχθείς από Ελλάδα, εκεί την ημέρα, και ο Νίκος Κωστόπουλος γνωστό κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ  στο Brooklyn που δέχθεικαν να συμμετέχουν στο συνδυασμό. Με αυτά τα δυο ονόματα «έκλεισε» ο συνδυασμός  του κ. Καλαμαρά και κατατέθηκε με δυο ώρες καθυστέρηση!  Αρχικώς είχαν κάνει κρούση στον καθηγητή Νικόλαο Γεωργαντζά ο οποίος παρά την άρνηση του να συμμετάσχει για συγκεκριμένους λόγους εν τούτοις είδε(sic) απρόσμενα το όνομα του στο συνδυασμό του κ. Καλαμαρά!  Χωρίς θόρυβο και εντάσεις ή καταγγελίες που θα δυναμίτιζαν το ήδη ταραγμένο κλίμα σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς την νεοκλεγείσα εφορευτική επιτροπή και απέσυρε την υποψήφιοτητα του αθόρυβα.  Γεγονός που ουδείς εκ των λεγομένων «ανεξάρτητων» ομογενειακών ΜΜΕ ενώ ήσαν παρόντες κατέγραψε όπως και πολλά άλλα γεγονότα σε απόλυτη συνομωσία εναντίον της αντικειμενικής  ενημέρωσης αποσιωπήθηκαν…

Εν συνεχεία  ο κ. Δημητρίου απευθύνθηκε και στον Μιχάλη Τραχανή αλλά και εκεί η «πόρτα» βρέθηκε  ερμητικά κλειστή. Και αυτό το γεγονός ουδείς το κατέγραψε όπως και πολλά άλλα… Οι λόγοι που και οι δυο αρνήθεικαν πεισματικά-παρόλο που ανήκουν ή καλύτερα συνεργάζονται  και πρόσκεινται σε αυτή την ομάδα εδώ και χρόνια – είναι καθαρά λόγοι ηθικής τάξης και συνέπειας λόγων και έργων. Θα δούμε εν συνεχεία  αναλυτικά ποιοι ήταν αυτοί οι λόγοι που οδήγεισαν και τους δυο στην πεισματική  άρνηση αυτή αν και  με τις ενστάσεις που κατεθέσαν εξάγεται ένα πρώτο συμπεράσμα.

Εύλογα με όσα κατέγραψε το ρεπορτάζ τίθεται το ερώτημα. «Δηλαδή ο Π. Γαλάτουλας θα κέρδιζε τις εκλογές του 2006»;  Η απάντηση κατηγορηματικά είναι ΟΧΙ! Όσο και αν ο ίδιος πιστεύει το αντίθετο. Και αυτό για έναν και βασικό λόγο. Αν τελικά κατέρχονταν εκείνος ως υποψήφιος πρόεδρος θα συγκέντρωνε όλους απέναντι του ακριβώς γιατί θεωρείται επικίνδυνος! Θα συνένωνε πρόσωπα και δυνάμεις που μέχρι πρότινος δεν έλεγαν ούτε καλημέρα μεταξύ τους!  Για αυτό και αυτή τη φορά  ακολούθησε μια νέα διαφορετική στρατηγική.  Μια «στρατηγική» που τον δικαιώσε και τον έβαλε ξανά στο παιχνίδι της «εξουσίας» στο μικρόκοσμο της κλειστοφοβικής και αρωστημένης    νοοτροπίας των ανθρώπων που διαδέχονται ο ένας τον άλλο στις σάπιες και σκουριασμένες καρέκλες ενός ημιπαράνομου καθεστώτος που οι ίδιοι συντηρούν με κάθε μέσο και τρόπο. Όλοι μαζί(πλην των νέων που συμμετέχουν)  είναι το ίδιο συνυπεύθυνοι για τη φθορά που έχει υποστεί  χρόνια τώρα η Ομοσπονδία.  Είναι το ίδιο συνυπεύθυνοι και συνένοχοι για την διαφθορά που έχει εισχωρήσει στα εσώτερα  και καταρώει  τον ιστορικό οργανισμό αλλά και και την απαξίωση προς το θεσμό κε μέρους της πλειοψηφίας της Ομογένειας.            

Ο  ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ» ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

rallis_dinos.jpgΜέχρι και την Κυριακή 8 Ιουνίου όλες οι προβλέψεις -και ήταν σωστές – και τα προγνωστικά έδιναν σαφές και σταθερό προβάδισμα στον συνδυασμό του Ντίνου Ράλλη! Γνωστός συνάδελφος και εκδότης εβδομαδιαίας εφημερίδας πράγματι έμπειρος περί τα ομογενειακά δρώμενα, και ως ένα μεγάλο βαθμό και καθοριστικός παράγων -είτε ως αντιπρόσωπος είτε ως ένας μικρός εκδότης που όντως επηρεάζει καταστάσεις και γεγονότα στο μικρόκοσμο της Αστόριας των ηγετίσκων και παραγοντίσκων-  ήταν τόσο βέβαιος για την νίκη Ράλλη τον οποίο υποστήριξε με σθένος {λόγω και ιδίου συφμέροντος} έδινε ποσοστό επιτυχίας 58% και έβαζε και την υπογραφή του δίνοντας τα προγνωστικά  και δικό του το exit pole σε γνωστό καθηγητή πανεπιστημίου δυο ώρες νωρίτερα πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες,  ώστε να διακριβωθεί η εγκυρότητα του. Τόσο σίγουρος ήταν ο εκδότης αλλά και σχεδόν όλοι για την νίκη Ράλλη… Αυτό ήταν το ένα γεγονός από τα πολλά που έδειχαν την σιγουριά για την διαφαινόμενη νίκη που τελικά δεν ήρθε ποτέ. Το δεύτερο αν και ήσσονος σημασία είναι το εξής εκπλητικό. Μια ώρα πριν ανοίξει η κάλπη ο κ. Φώτης Παπαγερμανός(φωτορεπόρτερ χρόνια στην Ομογένεια) σε live εκπομπή στον ΑΚΤΙΝΑ FM μετέδωσε σχόλιο του αναφέροντας ως νικητή τον κ.Ντινο Ράλλη! Και δεν είναι μόνο αυτά τα γεγονότα που πείθουν για τη σιγουρία της νίκης που δεν ήρθε ποτέ… Θα χρειάζονταν σελίδες ολόκληρες να αναφέρουμε μόνο όσα μας έχουν αναφερθεί  επωνύμως ή και ανωνύμως για ενέργειες και δράσεις που συνέντειναν σε αυτή τη σιγουριά της «νίκης» που τελικά ποτέ δεν ήρθε…  

Και πως να μην είναι τόσο σίγουροι-όλοι αυτοί-  με τόσα που μεσολάβησαν επί μήνες, και τέτοιο πόλεμο που είχε προηγηθεί εναντίον της «ομάδας Δημητρίου» με αφορμή το συνέδριο και τις εκλογές του 2006; Όπως πολύ σωστά σημείωσε ο Α. Σκοτίδας στην συνέντευξη του εδώ, στις ΗΠΑ, στα της Ομογένειας, και δει της Ομοσπονδίας Ελλ. Σωμ. Μείζονος ΝΥ ισχύει ευκρινώς το «παλαιοί εραστές είναι σημερινοί εχθροί, και σημερινοί εχθροί είναι παλιαοί εραστές».  Εξ  άλλου η ομάδα Ράλλη  εν συνεχεία μετεξελίχθηκε και σε επίσημο  συνδυασμό που εργάζονταν για αυτές τις εκλογές από τις αρχές Ιανουαρίου του 2008. Για να ακριβολογούμε ο κ. Ράλλης εργάζοταν συστηματικά για την εκλογή του από τότε που επήλθε η οριστική διάσπαση του συνδυασμού Διαμαντίδη -το καλοκαίρι του 2007. Όταν πια τα πράγματα οδηγήθηκαν στα άκρα και το άλλοτε αραγές και συμπαγές μέτωπο που κατατρώπωσε τον «πανούργο και παμπόνηρο»  Πέτρο Γαλάτουλα στις «εκλογές» του 2006 σήμερα ήταν  κατακερματισμένο με πρωταίτιο της αναστάτωσης και του διχασμού το ίδιο πάντα πρόσωπο που έφερε το μεγάλο διχασμό και την διπασπαση στους κόλπους όχι μόνο της Ομοσπονδίας αλλά και της Ομογένειας: τον Νικόλαο Διαμαντίδη. Τον αρχιερέα της διαπλοκής του ψευδούς και της ανηθικότητας.  Τον  άνθρωπο που ξεπούλησε αντί πινακίου φακής την ομάδα Γεωργόπουλου – Τομόπουλου το 2005 και  δυο χρόνια αργότερα πούλησε για λίγα ψίχουλα συναλλαγής με τα οργανωμένα συμφέροντα(Βεληβασάκη-Σπυρόπουλο) δίνοντας το χαριστικό χτύπημα στην «ομάδα Δημητρίου» το 2007 που τον εμπιστεύτηκε και τον έβαλε επικεφαλή στον συνδυασμό απέναντι στο Πέτρο Γαλάτουλα στις εκλογές της 4ης Ιουνίου 2006. Ίσως και για αυτό τους πλήρωσε ο κ. Διαμαντίδης έτσι, με αυτό το σκαιό και ιταμό τρόπο της μεγάλης προδοσίας…   

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ :ΚΑΜΙΑ  ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΑΝΑΜΕΙΞΗ  

 Ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας που συνέβαλε  τα μεγιστα σε αυτές τις εκλογές ειδικά, είναι και η κομματική  γραμμή της Ριγήλης «καμία ανάμειξη το κόμμα στις εκλογές της ομοσπονδίας στη ΝΥ» μας έλεγαν πηγές από το κόμμα ενώ σε όλους τους τόνους  διαμύνειαν  προς τον Π. Γαλάτουλα πως αν θέλει να κατέλθει ως υποψήφιος πρόεδρος θα έπρεπε μοιραία να παραιτηθεί και από πρόεδρος της νομαρχιακής της ΝΔ.  Αυτή η συνεπής και  σκληρή γραμμή εκ μέρους του μηχανισμού της ΝΔ είναι που οδείγησε τον Π. Γαλάτουλα και στην «σολωμόντειο λύση Καλαμαρά» να ενισχύσει την ομάδα Μιχαλέα-Δημητρίου με την ομάδα επιρροής του και να αποδεχθεί να μπει Γενικός Γραμματέας στο συνδυασμό. Μέχρι να φτάσουμε σε αυτή τη συμφωνία προηγήθεικαν εντάσεις και εξάρσεις… Ωστόσο σήμερα ο Π. Γ. Είναι πάλι Γ.Γ.  παλιά μου τέχνη κόσκινο δηλαδή… «Ο Πέτρος και το κρεβάτι του θα μεταφερθούν στην Ομοσπονδία» όπως έλεγε χαριτολογώντας κάποιο παλαιό στέλεχος της ομοσπονδίας για να αποτυπώσει  την εικόνα που σχηματίζεται εντός και εκτός Δ.Σ. ομοσπονδίας για τις παλιές καλές ή κακές συνήθειες του εν δυνάμει πρωταγωνιστή των εξελίξεων ο οποίος δεν είναι άλλος από τον κ. Πέτρο Γαλάτουλα. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους… ή καλύτερα ο Πέτρος Γαλάτουλας και η ομάδα νέων που το υπο-στηρίζει…

Την ίδια τακτική μη ανάμειξης στις εκλογές της ομοσπονδίας ακολούθησε και το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο με την γνωστή ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ. Ανακοίνωση που άφησε εκτεθειμενη την κ. Τζουμάκα η οποία ψευδώς  όπως αποδείχτηκε και εντελώς παραπλανητικά  διατυμπάνιζε ότι «γραμμή του κόμματος είναι να στηριχτεί ο συνδυασμός Ράλλη», ώσπου ήρθε η επίσημη ανακοίνωση και έκλεισε το θέμα οριστικά. Γενικά εκείνο που θα πρέπει να τονιστεί είναι πως τα τελευταία χρόνια  και τα  δυο μεγάλα κόμματα δεν είχαν καμία απολύτως ανάμιξη όσο και αν αυτό γράφονταν ανεύθυνα χωρίς αποδείξεις στις εκλογές της ομοσπονδίας παρά το γεγονός ότι στον συνδυασμό ράλλη συμμετείχαν περισσότερα από 6 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ Αμερικής και αντίστοιχα στον συνδυασμό Γαλάτουλα-Καλαμαρά συμμετείχαν κομματικά στελέχη της Νέας δημοκρατίας. Ο ισχυρισμός περί ανάμειξης κομμάτων καταρίπτεται και δεν ισχύει από δυο βασικά γεγονότα. Ο μεν κ. Ράλλης είναι γνωστό κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και το διατυμπανίζει άρα σε καμία περίπτωση ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ δνε είχε κανένα λόγο να στηρίξη μια τέτοια υποψηφιότητα επειδή κάποια μέλη και φίλοι του κόμματος συμμετέχουν στο συνδυασμό του. Αντιστοίχα αν ίσχυαν οι ισχυριμοί περί κομματικοποιήσης των εκλογών-κάτι που έχει πάψει να ισχύει εδώ και δέκα χρόνια- δεν θα είχε καμία  θέση σε ένα συνδυασμό δεξιών ο γνωστός αγωνιστής και σκληροπηρυνικός ΠΑΣΟΚτζής κ. Νίκος Κωστόπουλος. Γνωστό κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ  Αμερικής ο οποίος μάλιστα μέρες νωρίτερα δέχθηκε και τηλεφώνημα από μέλος του συνδυασμού του κ. Ράλλη  όπου του ετέθη το παντελώς ψευδές ότι « Νίκο, γραμμή του κόμματος είναι να στηριχτεί ο συνδυασμός Ράλλη»  έλα να συμμετέχεις και εσύ στο Συνδυασμό». Αυτά και πολλά άλλα(όπως η ανάμειξη του ονόματος της κ. Τζουμάκα στο  ηθικό και οικονομικό σκάνδαλο)  είδαν ο Σπύρος Γαρυφάλης(μέλος του Πολιτκού Συμβουλίου) και ο Γιώργος Αργυρός(κομματικό στέλεχος στη ΝΥ) και σε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα εξέδωσαν την γνωστή ανακοίνωση.

Επομένως για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους κανένα  κομματικό δεκανίκι(πράσινο ή γαλάζιο)  λοιπόν και καμία ανάμιξη των κομμάτων δεν υπάρχει στις εκλογές της Ομοσπονδίας εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή επισήμως είναι και κομματική γραμμή που σε όλους τους τόνους έχει διαμυνηθεί προς του Βουλευτές, κομματικούς και μη παράγοντες  και των δυο  μεγάλων κομμάτων από την Αθήνα «καμία απολύτως ανάμειξη στα της ομογένειας»! Όλα τα άλλα φλιναφήματα  που γράφονται εδώ και καιρό περί χουντοβασιλικών, δεξιών ή πράσινων, είναι απλά για κατανάλωση και φτηνό  εντυπωσιασμό  που προέρχονται από τους γνωστούς ανέθυνους σάτυρους της πένας ή από ανθρώπους που μπέρδεψαν την πένα με την μπατανόβουρτσα και τα υλικά οικοδομών και έτσι αντί για υπεύθυνη δημοσιογραφία (άραγε σε ποια σχολή την έμαθαν)  πετούν λάσπη μπογιατίζοντας σε κίτρινες και γκρίζες αποχρώσεις το σαθρό οικοδόμημα ατάκτως  ειρρημένων λέξεων και νοημάτων βαθιάς πνευματικής πολιτικής σύγχησης και  εμπάθειας  που καταχωρούν σε site με ανύπαρκτη αναγνωσιμότητα! 

Η ομοσπονδία και όσοι σχετίζονται με αυτήν, εδώ και χρόνια τώρα, ζουν σε ένα άλλο διαφορετικό κόσμο μακριά από κομμάτα και ιδεολογίες. Έχουν φτιάζει  ένα δικό τους κλειστό κόσμο… ένα γκέτο!  Μακριά από τον σύγχρονο κόσμο. Τι αντίφαση;  να ζουν στη χώρα της ταχύτητας και της επιστημονικής προόδου και να χαρακτηρίζονται από τον αναχρονισμό;  Με τα καλά και  τα πολλά αρνητικά.  Η μοναδική «ιδεολογία» που συνενενώνει τους πάντες σε αυτούς του δευτεροβάθμιους και τριτοβάθμιους οργανισμούς -με ελάχιστες εξεραίσεις σε πρόσωπα- είναι η συλλογική «λογική» που ακολουθούν όλοι στα σύνορα εντός  του γκέτου  και όσοι αναμειγνύονται στα κοινά της Ομογένειας -με ΕΠΑΝΑΛΜΒΑΝΟΥΜΕ με κάποιες φωτεινές εξεραίσεις- εδώ και 30 χρόνια είναι: 

Χρήμα.  Αναζήτηση αναγνώρισης και καταξίωσης. Δόξα. Λάμψη και γοητεία. Φωτογραφία. Πόζα. Σκέρτσο και νάζι. Ασυνέπεια λόγου και έργου. Προεδριλίκι. Παραγοντισμός. Φτηνός εντυπωσιασμός. Ανικανότητα που κρύβεται πίσω από την άλλη ύπουλη και σκοτεινή λογική «είμαστε εθελοντές» άρα δεν έχουμε ευθύνες. Γενικά είναι ένας κόσμος που δυστυχώς χαρακτηρίζεται από: Ανευθυνότητα. Ασχετοσύνη. Ατολμία. Ασυνέπεια. Αυταρχισμό. Αγνωσία. Αυταρχισμό. Αγνωμοσύνη. Αγραμματοσύνη.  Αμορφωσιά. Άγνοια. Αγυρτεία. Αδεξιότητα. Αδιαλλαξία. Αδιακρισία. Αδιφάνεια. Αδολεσχία. Αδράνεια. Ατολμία. Αδυναμία. Αθεοφοβία. Αθετωσύνη. Ακατάρτιστοι. Αδιανόσια. Αναποτελεσματικότητα. Ανωριμότητα (κοινωνική, πολιτική και πνευματική). Αγένεια. Αβελτηρία. Παρανομία.  Και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που δυστυχώς δεν καλοκεύουν την νεότερη γενιά μεταναστών (ειδικά αυτών που εγκαταστάθηκαν μετά το 1970). Αυτά και πολλά άλλα μπορείς να καταλογίσεις στους διάφορους ευκαιριακούς ή επαγγελματίες «ταγούς» και ηγετίσκους της Ομοσπονδίας, αλλά κομματικοποίηση σε καμία περίπτωση! Τουλάχιστον αυτή την περίοδο.     

Ο σχηματισμός συνδυασμού με επικεφαλή τον κ. Δημήτρη Καλαμαρά πέρασε από πολλά στάδια και αρκετές επικίνδυνες  και οδυνηρές  φάσεις σε αντίθεση με την άνεση που σχημάτισε συνδυασμό ο κ. Ράλλης. Ο συνδυασμός του Ντίνου Ράλλη οφείλετε κυρίως χάρη στην ουσιαστική βοήθεια καθοριστική και αποφαστική συνδρομή μήνες πριν της κ. Ελισάβετ Τζουμάκα η οποία είχε όλο το βάρος και την ευθύνη της προεκλογικής και επικοινωνιακής στρατηγικής του συνδυασμού, άρα και τις ευθύνες για το τελικό αποτέλεσμα..

ΝΤΙΝΟΣ ΡΑΛΛΗΣ: ΣΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ

Από το καλοκαίρι του 2007 σιγοψιθυρίζονταν οι προθέσεις και οι βλέψεις  του κ. Ράλλη για το προεδρικό αξίωμα. Όπερ και εγένετο με την κατάθεση του συνδυασμού του. Ουδείς πίστευε ότι με τόσα που προηγήθηκαν ότι ο συνδυασμός του Δ. Καλαμαρά θα μπορούσε να κερδίσει. Αυτά όλα μέχρι την Κυριακή 8 Ιουνίου(08).

Το κλίμα όμως άλλαξε άρδην από την Δευτέρα 9 Ιουνίου (08) όταν άρχισαν να διαμορφώνονται οι εξελίξεις  αφενός, διαμορφώνοντας το κλίμα αναγκαστικά με την πλάστιγκα τώρα πια να γέρνει υπέρ Καλαμαρά-Γαλάτουλα με τις συνεχείς αποκαλύψεις  του Greek American News Agency όπως πλέον ομολογούν νικητές και νικημένοι αλλά και ανεξάρτητοι παρατηρητές ή μέλη της εφορευτικής επιτροπής! Και αφετέρου, με τις ενστάσεις  που εν συνεχεία κατέθηκαν εναντίον του κ. Ντίνου Ράλλη  για το μεγάλο θέμα που αποκάλυψαμε με το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του και της οικονομικής σχέσης που εδώ και χρόνια διατηρεί ο ίδιος και η εταιρία του υιού του με την ομοσπονδία. Θέμα μείζονος σημασία και ηθικής τάξεως που θα πρέπει να τεθεί και να ξεκαθαριστεί από το νεοκελγέν Διοικητικό Συμβούλιο.  Οι απακαλύψεις και οι καθοριστικής σημασίας ενστάσεις που υποβλήθεικαν αλλα και οι αντίστοιχες καταγγελίες ήταν ο πρώτος και βασικός παράγων που επέδρασε καταλυτικά στην ήττα Ράλλη. Και είναι  μεγάλη και οδυνηρή  η ήττα του κ.  Ντίνου Ράλλη  και εξίσου  δυνατό το χαστούκι προσωπικά προς τον ίδιο τον  κ. Ράλλη και την παρέα του(Διαμαντίδη, Παύλου κ.τ.λ) αν σκεφτεί κανείς και συνυπολογίσει τα «πλεονεκτήματα» της ομάδας Ράλλη στα  εξής βασικά  στοιχεία:

  • 1. Η «ομάδα Ράλλη» ήταν συγκροτημένη εδώ και μήνες, με συμπαγείς πυρήνες και συγκεκριμένα πρόσωπα και μηχανισμούς που δρούσαν με σχέδιο Δεν πρέπει δε, σε αυτή την ανάλυση, να διαφεύγει της προσοχής μας ότι δυο από τα άτομα που συμμετείχαν ενεργά στι σήσιμο του συνδυασμού του κ. Ντίνου Ράλλη η κ. Ελσιάβετ Τζουμάκα και ο κ. Δ. Βεκιαρέλης (μέλη και οι δυο της εξελεγκτικής επιτροπής) συμμετείχαν η Μια ως υποψήφια στις εκλογές και ο έταιρος ως σθεναρός υποστηρικτής της εκλογής Ράλλη.
  • 2. Μήνες πριν δούλευε προεκλογικά ο κ. Ράλλης και το επιτελείο του με εκπομπές και παρουσιάσεις σε όλους τους ραδιοφωνικούς τοπικούς ομογενειακούς σταθμούς οι οποίοι είχαν αναλάβει «εργολαβικά» και με το αζημιώτο την προβολή του… Τους τελευταίους δυο μήνες όλα τα τοπικά ομογενειακά ραδιοφωνικά προγράμματα είχαν ως μόνιμο φιλοξενούμενο τον κ. Ράλλη ως περιοδεύοντα θίασσο μαζί με τον κ. Διαμαντίδη προβάλλοντας εμμέσως πλην σαφώς την υποψηφιότητα του.
  • 3. Μήνες πριν περιόδευε σε συλλόγους και σωματεία, χωρίς να χάνει δεξίωση και event μοιράζοντας υποσχέσεις και ρουσφέτια προς άγρα ψήφων των αντιπροσώπων.
  • 4. Χρησιμοποιήσε πολύ καλά και με άκρως προκλητικό τρόπο, για προεκλογικούς λόγους, όλες τις εκδηλώσεις της παρέλασης του 2008 για προσωπική αυτοπροβολή όπως και στο παρελθόν. Υπάρχουν συγγεκριμένες καταγγελίες ότι ενώ ουδείς τον εξέλεξε στην επιτροπή παρελάσεως ξαφνικά βρέθηκε με «εντολή» Γιάννη Κατσιαματίδη στην επιτροπή παρελάσεως(sic) ως co-Chairman ή ακόμα χειρότερα προβλήθηκε παρανάμως το πρόσωπο του στη New York Post αντίστοιχα και της κ τζουμάκα ως διευθύντριας παρελάσεως και εκτελεστικής διευθήντριας της Ομοσπονδίας! Κραυγαλέο σκάνδαλο και ουδείς γράφει ή αναφέρει τίποτα απολύτως από τα λεγόμενα ΟΜΜΕ που στην πλειονότητα τους είναι στο κόλπο της μίζας και της απάτης. Κι όμως η. κ. Τζουμάκα συμμετείχε στις εκλογές κανονικότατα!
  • 5. Η «ομάδα Ράλλη» δούλευε με σχεδιασμό,στρατηγική και προοπτική τις επερχόμενες εκλογές. Εξού και το τέχνασμα με το άκυρο και παράνομο βεβιασμένο πόρισμα της Εξελεγκτικής Επιτροπής της 7ης Μαϊου(08) που στόχευε σε εντυπώσεις και δημιουργία κλίματος άρα και εκμετάλευση εκλογική της όλης υπόθεσης.
  • 6. Είχε πολλούς και «ισχυρούς» συμμάχους πρόσκαιρους και μόνιμους που υποστήριζαν την εκλογή-επιλογή Ράλλη όπως : α)την μόνιμη και συνεχή υποστήριξη της Greek News και του Αποστόλη Ζουπανιώτη β) τους κ. Τομόπουλο και Γεωργόπουλο οι οποίοι για τους γνωστούς λόγους και τους ανοιχτούς λογαρισμούς με τους Μιχαλέα-Δημητρίου-Καλαμαρά και Γαλάτουλα τον στήριξαν και γ) όλους τους ευκαιριακούς συμμάχους κάθε είδους που τους ενώνει το πρόσκαιρο συμφέρον εναντίον του «κοινού εχθρού» και λυκοφιλίες που αναβιώσαν.
  • 7. Είχε μαζί του θεωρητικά και πρακτικά την Ιερά Αρχιεπισκοπή αυτοπροβάλλοντας εαυτόν περίπου ως εκλεκτό του αρχ. Δημητρίου όπως διατείνοταν σε κατ'ιδίαν συζητήσεις του ο ίδιος και υποστηρικτές του. Ενώ για χρόνια έχει -και συνεχίζει- να υπηρετεί γνωστή και μεγάλη εκκλησιαστική κοινότητα ως πρόεδρος της. Προσφάτως δε, έγινε και Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετά την δωρεά των 75.000% που προσέφερε. Το βέβαιο πάντως είναι ότι είχε την σθεναρή υποστήριξη των Επισκόπων κ.Παϊσίου και κ. Βικεντίου της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλλάντου…
  • 8. Το κυριώτερο; Ο κ. Ν.Ράλλης δούλευε για αυτές τις εκλογές από το 2005 όταν για πρώτη φορά με πρόταση Διαμαντίδη ανέλαβε πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως. Εκ τότε προκλητικά και πολλές φορές παράνομα, παραβιάζοντας το πρωτόκολο, υπερβαίνοντας πολλές φορές ευατόν και αρμοδιότητες αυτοπροβάλοταν συστηματικά βς εν δυνάμει ο «ερχόμενος Μεσσίας της ομογένειας και της Ομοσπονδίας», επιδιώκοντας την αυτό-προβολή του παντού. Άλλοστε είναι γνωστό ότι διαθέτει και προσωπικό φωτογράφο…
  • 9. Απέναντι της, η «ομάδα Ράλλη» είχε μια πολυδιασπασμένη και κατακερματισμένη ομάδα. Την ομάδα Δημητρίου -Μιχαλέα -Καλαμαρά που ηθικά εξαλθιωμένη από τον πόλεμο, τις ίντριγγες, τις διαμάχες, τις εντάσεις, τα πολλαπλά μέτωπα, και κυρίως το κόστος από την ένταση και τις αντιδράσεις για το πολυσζυτημένο συνέδριο σχεδόν «ολόκληρης» της Ελληνικής Κοινότητας και των οργανωμένων συμφερόντων -μη παρεξηθούμε όχι την αντίδραση των απλών ομογενών. Τουναντίον όπως αποδείχθηκε ο απλός ομογενής αντέδρασε σε όλο αυτό το παραλήρημα και το κατέδειξε με την επιλογή και την ψήφο του.

Μετά από όλα αυτά τα θετικά  ΣΥΝ(+) είναι ή δεν είναι οδυνηρή και μεγάλη η ήττα του  κ.Ντίνου Ράλλη κατ΄ επέκταση και όσων τον υποστήριξαν γι άλλους λόγους;

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΟΔΥΝΗΡΗΣ  ΗΤΤΑΣ ΝΤΙΝΟΥ ΡΑΛΛΗ

Οι υποστηρικτές και «επικοινωνιολόγοι» του κ. Ράλλη δεν υπολόγησαν όμως τα εξής καθοριστικά στοιχεία που επέδρασαν καταλυτικά στο αποτέλεσμα αυτό και την ψήφο διαμαρτυρίας:  Το πρώτο ήδη το αναφέραμε. Οι αποκαλύψεις του Greek American News Agency. Ο δεύτερος επίσης καταλυτικός  παράγων ήταν οι επώνυμες καταγγελίες και ενστάσεις όχι μόνο ηθικής τάξεως αλλά και ουσίας που οφείλει να διερευνήσει το παρόν νέο Δ.Σ. Και το τρίτο σημείο που θα πρέπει να σταθούν ο ίδιος ο κ. Ράλλης και το περιβάλλον  είναι το εξής βασικό: 

Ο απλός ομογενής δεν ξέχασε την συνεχή σκανδαλοδώς προκλητική αυτοπροβολή του σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε εκδήλωση της Ομοσοπονδίας. Δεν ξέχασε το καπέλωμα που έκανε προς άλλους συμβούλους αυτοπροβάλλωντας συνεχώς τον ευατό του με το πρόσχημα της παρελάσεως.  Δεν ξέχασε τη προσβλητική για τον Ελληνισμό στάση του κατά την περίοδο των εορταστικών εκδηλώσεων του 2008  όταν  την ημέρα ανύψωσης της Ελληνικής Σημαίας για τις εορτές της ειθνικής μας παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου  αγνόησε τους επίσημους αντιπροσώπους για να προσφωνήσει προκλητικά τον φίλο του Τούρκο! Δεν ξέχασε την αλαζονία και υπεροπτική στάση του.  Ο απλός ομογενής τον οποίο πολλοί υποτιμούν δεν ξέχασε τα όσα προηγήθηκαν την ταραγμένη περίοδο από τον Μάρτιο του 2007 μέχρι και τον Μάϊο του 2008. Δεν ξέχασε τον κ. Ράλλη και τις  συνεχείς  δημόσιες -πολλές φορές και ψευδείς διαστρεβλωτικού χαρακτήρα γεγονότων και αποφάσεων του Δ.Σ.- δηλώσεις του εναντίον της διοργάνωσης του συνεδρίου.  Δεν ξέχασε τον συνεχή παρασκηνιακό βρόμικο  πόλεμο εναντίον της διοργάνωσης αυτής. Δεν ξέχασε τις συνεχείς οχλήσεις του προς τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο εναντίον του συνεδρίου.  Δεν ξέχασε τις μυστικές διαβουλεύσεις του εναντίον της διοργάνωσης του συνεδρίου. Δεν ξέχασε τις παρεμβάσεις του προς τράπεζες εναντίον του συνεδρίου.  Δεν ξέχασε την συνεχή  παραβιάση  αποφάσεων του Δ.Σ και διαστρέβλωση τους… Δεν ξέχασε την αγνόηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της 31ης Μαϊου που έδωσε εντολή στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να γίνει το συνέδριο και εκείνος συνεχώς παραβιάζε αυτή την απόφαση…Δεν ξέχασε ότι συμμάχησε με πρώην φανατικούς του εχθρούς που τον ανεβοκατέβαζαν λυσασμένο ψώνιο, μωροφιλόδοξο, πολιτικό απατεώνα, και άλλα πολλά κοσμητικά επίθετα που τους φιλοτεχνούσε γνωστός περί τα ομογενειακά για την δράση…τα έργα… τις ημέρες  και κυρίως την 30ετη εμπειρία του στα ΜΜΕ… Δεν ξέχασε την αλλαζονία και την εμπάθεια που πολέμησε  όχι το συνέδριο σαν ιδέα το οποίο πολλές φορές υποστήριξε αλλά τον άνθωρπο που έφερε την ιδέα λέγοντας το φοβερό στις 7 Μαϊου 2007 «αυτό το όνομα δεν το άκουσα εγώ»… Δεν ξέχασε ο απλός ομογενής ότι συμμάχησε με αυτούς που τον αποκαλούσαν επί δυο χρόνια αυτόκλητο και αυτοδιόριστο… Και κυρίως δεν ξέχασε τους εναγκαλισμούς με τον κ. Διαμαντίδη ο οποίος στην συνείδηση της ομογένειας έχει καταδικαστεί για αυτό και από παντού εισπράττει  ειρωνία και απαξίωση… Αυτά και πολλά άλλα δεν ξέχασε ο απλός ομογενής ο οποίος προσερχομενος στην κάλπη την Κυριακή της 15ης Ιουνίου  έπραξε αναλόγως…

Αν δεν ήταν στο ψοφοδέλτιο του άνθρωποι όπως ο καθηγητής κ. Νίκος Αλεξίου ή ο γνωστός και παλαιός πετυχημένος σκηνοθέτης και καλλιτέχνης κ. Ηλίας Νοφώτιστος ο Απόστολος Σκοτίδας  αλλά και απλοί άνθρωποι σαν τον κ.Δημήτρη Κακαβά που αγωνίστηκαν και του έδωσαν ψήφους πολύ πιθανόν να μην είχε πάρει ούτε τους μισούς από τους 80 που έλαβε ο συνδυασμός. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.  

Το κρίσημο ερώτημα που μας τέθηκε πολλές φορές και από πολλούς  αναγνώστες μας  αναφορικά με την οδυνηρή ήττα Ράλλη και την πύρειο «νίκη» Καλαμαρά συμπυκνώνεται περίπου ως εξής: «γιατί στηρίξατε έμμεσα με τις αποκαλύψεις σας τον Δημήτρη Καλαμαρά και τον Δ. Δημητρίου αφού αυτοί στην ουσία ήταν που  χαντάκωσαν με τις άστοχες  και ανεύθυνες ενέργειες τους την διοργάνωση του συνεδρίου και πολεμήσατε τον κ. Ράλλη που στο κάτω -κάτω είχε να επιδείξει ένα συνδυασμό με άξιους και ικανούς  ανθρώπους και αντίστοια πολλούς νέους»; Η απάντηση μοιάζει απλή και εύκολη  αλλά δεν είναι. Θα δοθεί εν καιρό και στην ώρα της γιατί ουδείς μπορεί να προδικάσει εξελίξεις και γεγονότα που έρχονται μετά τον Σεπτέμβριο του 2008…

Εκείνο που όμως  είναι σαφές πράγματι,  είναι πως δεν υποστηρίξαμε ως Greek American News Agency  ούτε τον ένα συνδυασμό ούτε τον άλλο! Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια και δεν έχει κανείς παρά να δει τα κείμενα, τα ρεπορτάζ  και τις αναλύσεις όλη αυτή την περίοδο. Ωστόσο πράγματι είναι επίσης  αλήθεια και αδιαμφισβήτητο γεγονός -και δεν θα το αποσιωπήσουμε ούτε θα κρυφτούμε πίσω από τα γεγονότα- ότι οι αποκαλύψεις μας ευνόησαν καθοριστικά και αποφασιστικά τον συνδυασμό του κ.Δημήτρη Καλαμαρά και την ομάδα Μιχαλέα -Δημητρίου(Γαλάτουλα). Αυτό όμως είναι θέμα μιας άλλης ανάλυσης που αφορά στο μεγάλο μήνυμα των εκλογών. Ανάλυση  η οποία εν συνεχεία και θα δημοσιοποιηθεί. Κρατήσαμε  σαφείς και ίσες αποστάσεις και από τους δυο  συνδυασμούς και με την ίδια κριτική αντίληψη πολλές φορές δε, και με σκληρότερη κριτική  προς την ομάδα Καλαμαρά -Δημητρίου -Μιχαλέα και έτσι θα συνεχίσουμε α)  γιατί τώρα είναι εξουσία άρα υπόκεινται σε διαρκή έλεγχο και β) οι δυο τελευταίοι θα έπρεπε να παραιτηθούν για πολλούς άλλους λόγους που επίσης θα αναλύσουμε αλλά κυρίως  για να παραχωρήσουν τις θέσεις τους σε νεότερους. Και οι δυο αποτελούν βαρίδια για τον κ. Καλαμαρά.

Ίσως κατανοήσουν τα λάθη τους  και στο τέλος παραιτηθούν των όποιων αξιώσεων και αξιωμάτων  τους… Αυτό επιβάλει η σοβαρότητα και η αξιοπρέπεια των λόγων τους. Άλλοστε και οι δυο προεκλογικά ορκίζονταν και ορίοταν ότι δεν θα ξανά βάλουν υποψηφιότητα και ούτε και θα έβαζαν. Έλα όμως που ανάγκα και θεοί πείθονται… Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαν άτομα να συμπληρώσουν το συνδυασμό όπως είδαμε και για αυτό και «θυσιάστηκαν»… Για το καλό της «ομάδας»… Όπως πάντα άλλοστε… Ωστόσο   τώρα βοήθεισαν την «ομάδα» επανεξελέγη ο εκλεκτός των κ.κ. Δημητρίου και Μιχαλέα. Εκπλήρωσαν το καθήκον τους προς την «ομάδα» τώρα ας πράξουν και τα δέοντα σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, διακηρύξεις και υποσχέσεις τους… Ας ανοίξουν δρόμο στους νεότερους. Ας παραχωρήσουν τη θέση τους σε νέα παιδιά. Να μπει νέο αίμα στον οργανισμό. Να παραλάβουν τη σκυτάλη νέοι.  

Ας παραιτηθούν! Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα! Όμως, ας μη γελιώμαστε και ας μη τρέφουμε αυταπάτες. Είναι δυνατόν άνθρωποι που έχουν δόγμα και αξίωμα το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»  και συνειδητά επιλέγουν να στηρίξουν  έναν ανήθικο προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών στόχων και σκοπών -οι ίδιοι αποκαλούν έτσι τον Νικόλαο Διαμαντίδη ακόμα στις κατ'  ιδίαν συζητήσεις τους-  να διαφέρουν από εκείνον;  Τέτοιες πράξεις(παραιτήσεως και αναγνώρισης λαθών) είναι πράξεις ανδρείας και ευθύνης. Πράξεις που δείχνουν ηγετικές μορφές. Πράξεις που αν μη τι άλλο δείχνουν ήθος…  Πράξεις που αποδεικνύουν ότι δεν νοιάζεσαι για τις φωτογραφίες με σκέρτσο και με νάζι αλλά για την ουσία…   Στην προκειμένη περίπτωση  κυρίως είναι θέμα ήθους, ευθιξίας, σοβαρότητας, συνέπειας λόγων και έργων, προ πάντων θέμα  αξιοπρέπειας..Ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις πότε χτυπά την πόρτα σου η σηνείδηση σου; Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις και να προδικάσεις  το αποτέλεσμα της αυτογνωσίας που μπορεί να σε οδηγήσει ; Τον Ιούδα πάντως και κάθε «Ιούδα» και «Εφιάλτη» η ώρα της πλήρους αυτογνωσίας  τον οδήγεισε σε άτακτη «έξοδο»… Υπάρχουν ωστόσο και οι δρόμοι της αυτογνωσίας που οδηγούν με νηφαλιότητα στην παραδοχή του λάθος και  σε όσα δίδαξαν με το έργο και τη ζωή τους οι πρόγονοι πατέρες μας: Περικλής. Αριστοτέλης. Αμφικλής. Πλάτων. Θεμιστοκλής. Αλέξανδρος. Ιππαρχος. Δογένης. Αριστοφάνης. Σοφοκλής κ.τ.λ.  Ιδωμεν ποτέ δεν ξέρεις…

 ΟΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ των ΕΚΛΟΓΩΝ της 15ης Ιουνίου 2008    

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ποιο είναι όμως το μεγάλο μήνυμα αυτών των εκλογών. Ποιοι είναι οι "κερδισμένοι" και ποιοι οι χαμένοι; Τι ζήτεισε ουσιαστικά ο κάθε  εκλέκτορας-αντιπρόσωπος με την ψήφο  του από "νικητές" και «χαμένους»; Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και η μεταξύ τους χημεία… και οι μεγάλες εκπλήξεις που έρχονται… Τα νέα πρόσωπα. Οι αμετανοήτοι… Ποιοι θα παραιτηθούν και γιατί; Ποιοι εκβιάζουν και ποιους; Ο πόλεμος λάσπης.  Γιατί ο Παναγιώτης Παύλου θέλει να μπει στο Δ.Σ. και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί; Ο σκοτεινός ρόλος Διαμαντίδη και οι φόβοι που τον διακατέχουν…Οι άμμεσες  προταιραιότητες του νέου Δ.Σ. Τα σχέδια του Δ. Καλαμαρά και Πέτρος Γαλάτουλας. ΟΙ συσχετισμοί δυνάμεων.  Η Γενική Συνέλευση του Οκτωβρίου.   Σε επόμενες συνδέσεις σας.  

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*Απαντώντας ωστόσο σε εκείνες   τις διαμαρτυρίες σας για την μονοπώληση όλο αυτό το διάστημα της επικαιρότητας με σχεδόν αποκλειστικό θέμα τα τεκταινόμενα και διαδραματιζόμενα στην Ομοσπονδία Ελλ. Σωματείων Μείζονος ΝΥ.  Ως απάντηση στις αιτιάσεις σας  εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι  το αυτονόητο το οποίο  έχουμε ξανά πει και αποτελεί την πάγια θέση μας. Βασική μας προτεραιότητα είναι η απο-κάλυψη της επικαιρότητας με άποψη και παρέμβαση κυρίως  στα δρώμενα  της Ομογένειας και των όσων συμβαίνουν στους κόλπους της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ. Στοχευμένη προτεραιότητα ήταν και είναι η απο-κάλυψη των γεγονότων, και πολλές φορές σκοτεινών και  αθέατων  πλευρών της ζώσας πραγματικότητας εδώ στην ΝΥ. Κάλυψη και αποκάλυψη γεγονότων και καταστάσεων  πέρα και πάνω από τα γνωστά προσωπαγή μικρόνοα και ιδιοτελή οργανωμένα συμφέροντα που καπηλεύονται χυδαία το αγαθό της ενημέρωσης προς και από τους Ομογενείς της Αμερικής. Ενημέρωση Αδέσμευτη. Ανεξάρτητη. Ενημέρωση  που δεν μπαίνει σε κυκλώματα και δεν υπακούει στη λογική των συμφερόντων των συγκοινωνονούντων δοχείων «συναδελφικής» αλληλεγκύης συμφερόντων.  Δεν ακολουθούμε την  «ενημέρωση» που παρέχεται με το σταγονόμετρο και μόνο βάση Δελτίων Τύπου ή συμφερόντων που θίγονται. «Ενημέρωση» που  μεταδίδει δηλαδή μόνο  την πλασματική εικόνα όπως την θέλουν αυτοί που πληρώνουν τις καταχωρίσεις και δημιουργούν τις απόλυτες εξαρτήσεις… Έλειπε και λείπει την τελευατία δεκαετία η μαχητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία. Η δημοσιογραφία με άποψη. Η ουσιώδης  επικοιδομητική με προτάσεις κριτική πλήν ελαχίστων εξεραίσεων.Κοντολογίς. Λείπει  η υπεύθυνη και έντιμη δημοσιογραφία που υπακούει σε κανόνες και δεοντολογία. Αντιθέτως δυστυχώς στο εναπομείναντα λεγόμενο ομογενειακό έντυπο  και αισχάτως περιστασιακό ηλεκτρονικό «τύπο» που απαρτίζουν στην πλειονότητα τους: μη επαγγελματίες αλεξιπτωτιστές τυχοδιώκτες, διωκώμενοι και καταδιωκώμενοι, καταδώτες με βούλα και κουκούλα,  επαγγελματίες εκβιαστές, άτομα μειωμένου κύρους και υπολήψεως, άτομα  που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα, ελαιοχρωματιστές, contractorακταδόροι, χουλιγκάνοι,  πρώην κατάδικοι, άνθρωποι που μοναδικό κίνητρο τους είναι η έξοδος από την αφάνεια και την αποτυχία, η εκδίκηση και η εμπαθώς δολιώς κεινούμενη παραφιλολογία προς εξυπηρέτηση ιδίων και θολών και σκοτεινών συμφερόντων και φυσικά οι σουλατσαδόροι, σπαλτιμπάγκοι  κάθε είδους,  πλεονάζει: η κομπαζουσα «δημοσιογραφία» και η  κομπορησύνη. Οι ύβρεις και τα ψεύδη με το πρόσχημα της σάτυρας. Η στείρα και ανεπιτυχής σάτυρα.  Η λάσπη και οι συκοφαντίες. Η αοριστολογία. Η εύκολη και απροκάλυπτη χαρακτηριολογία με υπαινιγμούς,  άστοχους και ατυχείς επιθετικούς προσδιορισμούς και ύβρεις.  Ύβρεις και χαρακτηρισμοί  που τελικά μένουν αίωλοι, μετέωροι και χαμένοι στο κόσμο του διαδικτύου χωρίς κανένα απολύτως αντίκρυσμα στη συνείδηση αφενός της ομογένειας, και αφεταίρου, στον έστω και ερασιτεχνικά επαγγελματικό Νέο Ηλεκτρονικό Τύπο(Blog +site) της γεννέτειρας που είτε παρακολουθεί άναυδη και δικαιολογημένα αποστασιοποιημένη, είτε πολλές φορές πλέον μουδιασμένα  αναμεταδίδει και αναπαράγει  μόνο μέσα από  έγκυρη και διασταυρωμένη  πηγή τα όσα διαδραματίζονται στην ελληνική κοινότητα. Αυτά ως αναγκαία εξήγηση και επεξήγηση της επιλογής μας να ασχοληθούμε όλο αυτό το διάστημα με τον ιστορικό οργανισμό.