Κυριακή, 10 Αύγουστος 2008

Έκκληση για αποχώρηση από τους Ολυμπιακούς αγώνες

Μια κραυγή αγανάκτησης, που σίγουρα εκφράζει όλους του Έλληνες….
Από:
www.olympia.gr

Ζοφερό έως Οργουελικό* το τοπίο, πλήρης ο εκφυλισμός. Φταίτε και εσείς αγαπημένοι μου αθλητές. Εσείς που δε μιλήσατε το 2004 και ακόμα παραμένετε σιωπηλοί, σαν τους αμνούς στο σφαγείο του αφέντη που περιμένουν τη σειρά τους. .
Το 2004 ανεχτήκατε το πογκρόμ Κεντέρη – Θάνου. Εκτός της Φανής δε μίλησε κανείς. Έπειτα 4 χρόνια ησυχία, λες και δεν υπήρχαν αθλητικά δρώμενα. Λες και το ντόπινγκ αφορά μόνο τους Ολυμπιακούς. Και ξάφνου, 4 χρόνια μετά, άρχισαν οι διωγμοί: Ομάδα άρσης βαρών. Δε μιλήσατε. Κολυμβητές. Δε μιλήσατε. Στίβος, εξακολουθείτε να σιωπάτε. .
/

Όσο για τους σπόνσορες; Φαντάζουν γίγαντες στη Ελλαδιστάν, αλλά παραμένουν παγκόσμιοι νάνοι. Άλφα Τράπεζα πίστεως (Άλφα Μπάνκ). Σε άλλο πλανήτη, βγαίνει με ολοσέλιδες στις εφημερίδες διαφημίζοντας το καμάρι της, τον Γκούση. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι το μεγάλο αφεντικό έφαγε και τον Γκούση. Οπότε κυρία Άλφα Μπάνκ, καλή η μαγκιά σας στον Έλληνα κακομοίρη δανειολήπτη που του πίνετε το αίμα, αλλά έξω από το μαντρί, σκύβετε το κεφάλι στον αφέντη. Είστε ΜΗΔΕΝ. .
Η ΔΟΕ με γελοίες αιτιάσεις αποκλείει την ΧΡΥΣΗ Ολυμπιονίκη Κατερίνα έπειτα από 30 μέρες "Γκουαντάναμο". Καπηλευόμενη πραξικοπηματικά την "ανεξάρτητη" Ελληνική δικαιοσύνη. Η ΕΟΕ βεβαίως θα σκύψει το κεφάλι όπως κάνει πάντα. .
Εσείς καλοί μου αθλητές, για πρώτη φορά στη ζωή σας έχετε την ευκαιρία να στεφθείτε Χρυσοί Ολυμπιονίκες στους πραγματικούς Ολυμπιακούς. Της ζωής, της κοινωνίας, της Υπερηφάνειας. Αποχωρίστε μαζικά από το Οργουελικό πανηγύρι της ανθρώπινης εκμετάλλευσης και των πολυεθνικών. Αποχωρίστε με το κεφάλι ψηλά και αφήστε απελπιστικά μόνους το Νικολάου, τη Ντόρα, τον Κοκό και τις λοιπές περσόνες. Έκθετους στα αφεντικά τους. .
———— .
Το δικό μου σχόλιο:

Είναι τόσο μεγάλη η διαπλοκή και η αλληλεξάρτηση σ'αυτούς που περιλαμβάνονται σε αυτό το αλλοπρόσαλλο πανηγύρι των «Ολυμπιακών», που μια τέτοια πρωτοβουλία -ομαδική αποχώρηση- θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία! Όμως, οι καιροί που οι Έλληνες θυσιάζονταν για ιδανικά, έχει περάσει ανεπιστρεπτί… Αυτό που ισχύει τώρα, είναι, το αμερικανικό δόγμα: «gets them before they get you»… Ο νόμος της Ζούγκλας δηλαδή.

Με την ευκαιρία όμως, θα ήταν καλό να ακουστεί, ότι χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα από απλά κάποιες τετριμμένες αντιδράσεις διαμαρτυρίας. Εδώ οι «εξουσιαστές» έχουν πουλήσει τα πάντα στον τόπο μας. Έχουν πέσει με τα μούτρα στην «πίτα» και τρώνε με τις χούφτες -ίσως για να προλάβουν, μη τυχόν και τους ξηλωθούν τα γαλόνια πρόσκαιρα. . Νάταν λοιπόν μόνο τα έκτροπα με τους «Ολυμπιακούς… Τι να πιάσει κανείς και τι ν' αφήσει…

Κι έρχεται τώρα, πάνω στην αναμπουμπούλα, και η Γιάννα -χορτάτη, φιλόδοξη, στα πρόθυρα της ανίας από την βαρεμάρα του πλούτου (τα έχει ζήσει πια όλα)-, που αρχίζει να ψάχνεται και για μια θέση στο …πολιτικό πάνθεον. Δεν έφτασε δηλαδή που εκμεταλλεύτηκε, πριν τέσσερα χρόνια, το πανάρχαιο έθιμο του Ελληνισμού για την προσωπική της αυτοπροβολή και την ικανοποίηση μιας υπέρμετρης ματαιοδοξίας, έρχεται τώρα, και επιζητεί να αναλάβει την κηδεμονία όλου του ελληνικού λαού, για να το παίξει ίσως …Κλεοπάτρα. . Αν αυτό δεν είναι κατάντια, τότε τι είναι; Αν στον τόπο αυτό δεν υπάρχουν ικανοί άνθρωποι για να αναλάβουν τα ινία και ο λαός επιτρέπει αδιαμαρτύρητα αυτή την κατηφόρα, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ, για μια εκ των έσωθεν ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ. Τότε θα πρέπει να πάψουμε να μιλάμε για Ελλάδα και να αρχίσουμε να προσαρμοζόμαστε σε όσα ευαγγελίζεται η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ιδέα δηλαδή του «διεθνισμού» ή αλλιώς, του «Παγκόσμιου Χωριού»! Ας ετοιμαζόμαστε λοιπόν να θάψουμε το παρελθόν και ας αρχίσουμε να αποβλέπουμε με …χαρά, στο «λαμπρό» μέλλον της παγκοσμιοποίησης. .
——-
.
* Για όσους δεν έχουν διαβάσει το «1984 του Όργουελ», που αναφέρεται στον «Μεγάλο Αδερφό», υπάρχει αυτούσιο στην αγγλική εκδοχή του εδώ: http://www.online-literature.com/orwell/1984/