Μάγεψε κυριολεκτικά  τους χιλιάδες υποστηρικτές, θαυμαστές  και ψηφοφόρους τους στην καταληκτήρια ομιλία του  ο έγχρωμος γερουσιαστής από το Ιλινόϊς Barack Obama στο κατάμεστο με περιο 75.000 ανθρώπους  στάδιο όπου διεξάγονταν οι εργασίες του συνεδρίου των Δημοκρατικών. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εμφανίστηκε  με αποφασιστικότητα και χολιγουτιανό style,  μέσα σε ένα αρχαιοελληνικό σκηνικό σε μια καλά στημένη φιέστα όπως μόνο Αμερικανοί γνωρίζουν να οργανώνουν. Ο Obama στην ωριαία ομιλία του η οποία αρχικά έδωσε έμφαση στα άμμεσα και εσωτερικά ζητήματα της καθημερινότητας με πρώτο στο κείμενο τις ομιλίας του την εκτενή  παράγραφο για την ανάκαμψη της οικονομίας εμφανίστηκε   για άλλη μια φορά και λόγο μεσσιανικό. Λόγο και ύφος  που δίνει ελπίδα στον μέσο αλλά απογοητευμένο  Αμερικανό πολίτη δίνοντας ελπίδα  για την επιστροφή και αναβίωση του (χαμένου πλέον εδώ και μια δεακετία) Αμερικανικού ονείρου.

Μπροστά σε ένα πλήθος που παραληρούσε ενώπιον του  Obama  αντιμετωπίζοντας τον σχεδόν  περίπου όπως τον Μεσσία που θα τον σώσει από την καταρέουσα  εδώ και μια τριετία σε ύφεση αμερικανική οικονομία ο υποψήφιος των Δημοκρατικών  μίλησε χωρίς την γνωστή και ακατάσχετη ελληνική  παροχολογία  προσφέροντας αυτό που απλά έχει ανάγκη να ακούσει ο απλό αμερικανός πολίτης. Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο ποντάροντας στο συναίσθημα περισσότερο και στον γνωστό τρίπτυχο Οικογένεια, Πατρίδα Θρησκεία κάνοντας συχνές και ειδικές αναφορές όχι μόνο στον αντιπρόεδρο του J. Biden αλλά και στην Οικογένεια Clinton και στον παλαίμαχο γερουσιαστή Κένεντυ οποίος δίνει την μάχη για την ζωή παλεύοντας την με την επάρατη νόσο εδώ και πολλούς μήνες. Ο Αφροαμερικανός υποψήφιος στο δεύτερο σκέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής με σχετικές αναφορές ακόμα στο θέμα της κρίσης που έχει ξεσπάσει στον Καύκασο χωρίς όμως να μπει στην ουσία του ζητήματος ενώ επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του για το  Ιράκ το Ιράν και το Αφγανιστάν.  

Το ερώτημα που τίθεται βεβαίως είναι αν όλη αυτή η χολιγουτιανή παράσταση αρκεί για να πείσει  και να προσελκύσει όχι τους δυσαρεστημένους της πρώην πρώτης Κυρίας αλλά το ίδιο το εκλογικό σώμα των Αμερικανών(όσων τέλος πάντων από τα 350.000.000 προσέρχονται στις κάλπες οι οποίοι είναι κάτω του 45% του εκλογικού σώματος) όπου καθημερινά βλέπουν το περιβόητο Αμερικανικό όνειρο να μετατρέπεται σε έναν εφιάλτη σε κάθε επίπεδο. Οι φτωχοί είναι ακόμα φτωχότεροι και οι πλούσιοι ακόμα πλουσιόεροι. Τα εκατομμύρια των ανέργων και των άστεγων να πολαπλασιάζονται καθημερινά ενώ το πρόβλημα της μετανάστευσης των ισπανοφώνων όλο και μεγαλώνει ανεβάζοντας τον αριθμό τους στα 48.000.000{δεν είναι τυχαίο ότι δεύτερη γλώσσα είναι τα Ισπανικά}. Την ίδια στιγμή οι νεκροί στα ανά τον κόσμο   καυτά μέτωπα του πλανήτη όπου ο  Αμερικανικός μισθοφορικός στρατός καθημερινά μετρά θύματα και φέρετρα, που έρχονται όχι μόνο από τον ανταρτοπόλεμο στο Ιράκ και στο Αφγανιστά αλλά και από άλλες περιοχές,  χάνονται μαζί με τους χιλλιάδες αθώους άμαχους χάνονται και ζωές αμερικανών πολιτών. Αυτή  δυστυχώς είναι η άλλη όψη της Αμερικής στην οποία δεν είναι εύκολο να δοθούν απαντήσεις και μάλιστα σε πλήθη που παραληρούν. Είναι το άλλο πρόσωπο της Αμερικής που εμφανίζεται όταν πέφτει το σκοτάδι και οι άστεγοι αναζητούν τροφή όπου βρουν. Είναι εκείνο το πρόσωπο που κρύβει καλά το σύστημα το οποίο ήδη δέχεται τα πρώτα πλήγματα εκ των έσωθεν. Δεν είναι τυχαία η κατάρευση γνωστών τραπεζικών κολοσσών που εν μια νυκτί διαλύθηκαν σαν χάρτινο οικοδόμημα και μαζί τους οι ελπίδες εκατομμυρίων αμερικανών που είχαν επεδνύσει τα χρήματα τους! Είναι η  άλλη πλευρά  του φεγγαριού την οποία ουδείς τολμά να κοιτάξει… Σε αυτή την πλευρά απευθύνεται υπαινικτικά κυρίως ο έγχρωμος γερουσιαστής και οι σύμβουλοι του, όπου πέρα και πάνω από τα δυο κόμματα κοινή αντίληψη και πεποίθηση είναι ότι αν σύντομα δεν κάνουν κάτι  για να λύσουν ζωτικά προβλήματα της καθημερινότητας  τότε ίσως το τέλος της θνησιγενούς αυτοκρατορίας που έφιταξαν με μέτρα και σταθμά χωρίς να υπολογίζουν ότι κάποτε όλες οι αυτοκρατορίες πέφτουν. Πέφτουν από μέσα όπως  έχει δείξει η παγκόσμια ιστορία για το τέλος των μεγάλων αυτοκρατοριών…  

Μεγάλη στιγμή για τον Ελληνισμό της Αμερικής ήταν  όταν εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ο οποίος προσευχήθηκε για την νίκη των δημοκρατικών και επικαλέστηκε την Θεία Φώτιση προς τον υποψήφιο των Δημοκρατικών. Παρόμοια προσευχή βεβαίως  θα απευθύνει  ο Αρχ. Δημήτριος και στο συνέδριο των Ρεμπουμπουμλικάνων την προσεχή εβδομάδα αφού ως γνωστόν ο Θεός και το Άγιο Πνεύμα  δεν είναι μονοπώλειο  αν και οι Αμερικάνοι ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρούν εαυτόν  ως τον νέο περιούσιο Λαό του Θεού εξου και το "ο Θεός Ευλογεί την Αμερική…"         

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΡΧ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

To view a video of His Eminence Archbishop Demetrios delivering the Invocation last night at the Democratic National Convention, please:

  1. click on this link: ΕΔΩ  
  2. go to the bottom of the screen and click on the "FULL SCHEDULE" tab
  3. go to the top of the screen and click on the "August 27" tab
  4. go to the far left column and click on the row titled "Invocation: Archbishop Demetrios"
  5. go to the top of the page and click on the box with the words "Invocation: Archbishop Demetrios" written on the bottom border

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ