ΚΟΠΗΚΑΝ: "ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΑΠΩ" ΚΑΙ "ΧΑΙΡΕΤΕ, ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ"

ΛΟΓΟΚΡΙΝΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΚΑ

και τα έβαλε με τον…Αρχιεπίσκοπο!

από το " ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ"

ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ, τόσο οι απόδημοι όσο και οι άλλοι παρευρισκόμενοι στο πρόσφατο Συνέδριο των Αποδήμων, άκουσαν το φασιστικό ξέσπασμα του Χριστόφια ενάντια στον Αρχιεπίσκοπο με αφορμή την ομιλία του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Στην ομιλία του Μητροπολίτη (την δημοσιεύουμε αυτούσια στην σελίδα 18 για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα) δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ που θα δικαιολογούσε αυτό το ξέσπασμα του Προέδρου.

Τι συνέβηκε όμως στην πραγματικότητα; Τι προκάλεσε αυτή τη ξαφνική οργή του…ευέλικτου;

 

Τα πράγματα έχουν τελικά την εξήγησή τους. Και είναι απλά.

Ο Πρόεδρος λίγο μετά που εισήλθε στον χώρο του Συνεδρίου έτυχε να παρει στα χέρια του το πρόγραμμα του Συνεδρίου και συγκεκριμένα το κείμενο που αναφερόταν στο αφιέρωμα στο Μάριο Τόκα.

Να σημειώσουμε ότι:

l Ο πρέσβης Σταύρος Επαμεινώνδας, θέλοντας να δώσει μια διαφορετική νότα στο συνέδριο των αποδήμων, οργάνωσε μια μικρή συναυλία με τραγούδια του αείμνηστου εθνικού μας συνθέτη, Μάριου Τόκα.

Το ρεπερτόριο περιελάμβανε 13 συνολικά τραγούδια:

1) Η δική μου η πατρίδα

2) Την Ελλάδα αγαπώ

3) Χαίρετε, Αμμόχωστος

4) Εδώ και εκεί

5) Δεν κλαίω

6) Πενταδάκτυλος

7) Τριανταφυλιά

8) Το σημάδι

9) Η νύχτα μυρίζει γιασεμί

10)  Αννούλα του χιονιά- Σ' αγαπώ

11)  Θάλασσες

12)  Σ' αναζητώ και

13)  Υψίστου Μήτηρ.

Μόλις διαβασε το ρεπερτόριο ο…ευέλικτος έγινε πυρ και μανία. Και διέταξε να λογοκριθούν δύο- από τα 13 συνολικά- τραγούδια που περιλάμβανε το πρόγραμμα. Πράγμα που έγινε.

Τα τραγούδια που λογοκρίθηκαν από το καθεστώς Χριστόφια ήταν το 2ο και το 3ο:

l Την Ελλάδα αγαπώ και

l Χαίρετε, Αμμόχωστος

Το πρώτο σε στίχους του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που περιέχει τους στίχους «την Ελλάδα αγαπώ» και το άλλο του ποιητή Κυριακου Χαραλαμπίδη.

Αυτός είναι ο Χριστόφιας! Αν ήταν στο χέρι του θα μας έβαλε να ακούμε μόνο τραγούδια για την ψευδεπίγραφη επαναπροσέγγιση! Όπως θα κάνει και με την ιστορία!

l Το ΠΟΝΤΙΚΙ εξασφάλισε το πρόγραμμα- αφιέρωμα στο Μάριο Τόκα που εξαγρίωσε τον Πρόεδρο και το δημοσιεύει…

ΤΟ ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΟ

(ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ) ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Ρώτησα τα μάτια που δακρύζουν

κάποια αλήθεια να μου πουν

κλαίνε πικρά να σ' αντικρύσουν

γιατί μπορεί να σ' αγαπούν.

Την Ελλάδα αγαπώ αλλά κι' εσένα

με έναν έρωτα μεγάλο αληθινό,

τα γαλάζια σου τα μάτια τα θλιμμένα

τον καθάριο της θυμίζουν ουρανό.

Ρώτησε εκείνη υπνωτισμένος

μη σε δουν γιατί σιωπούν

το συνιστούν κι' αυτά θλιμμένα

για να σου πουν πως σ' αγαπουν.

Την Ελλάδα αγαπώ αλλά κι' εσένα

με έναν έρωτα μεγάλο αληθινό,

τα γαλάζια σου τα μάτια τα θλιμμένα

τον καθάριο της θυμίζουν ουρανό.

Ακαδημαϊκοί του Παν/μίου Κύπρου πιέζονται να αναγνωρίσουν τα παράνομα «πανεπιστήμια» των κατεχομένων!

Το λεγαμε από παλιά! Αυτοί που συνδράμουν στην προσπάθεια των παράνομων «πανεπιστημίων» στα κατεχόμενα να αναγνωριστούν, είναι και κύκλοι από τις ελεύθερες περιοχές!

Τώρα αποδεικνύεται περίτρανα!

Κάποιοι κύκλοι, τους οποίους θα αποκαλύψουμε εν ευθέτω χρόνο, ασκούν πιέσεις σε ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Κύπρου να λάβουν μέρος σε συνέδριο για τη εκπαιδευτική έρευνα στην επιστήμη και στα μαθηματικά, το οποίο διοργανώνεται από το παράνομο «πανεπιστήμιο ανατολικής Μεσογείου», που βρίσκεται στην κατεχόμενη Αμμόχωστο!

Καθηγητές του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν λάβει προσκλήσεις και τους ασκούνται πιέσεις να συμμετάσχουν στο συνέδριο του παράνομου «πανεπιστημίου»!

Φυσικά η αντίδραση ήταν έντονη, πλην όμως δεν αποκλείεται κάποιοι φανατικοί ανανιστές να κάνουν το θαύμα τους και να πάνε!

Οι αιτήσεις λήγουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε θα ξέρουμε ποιοι ελληνοκύπριοι ή τουρκοκύπριοι ή ελλαδίτες ή και ξένοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου θα παρανομήσουν.

Για την ιστορία, βασικοί ομιλητές στο συνέδριο θα είναι δύο αμερικανοί καθηγητές και ένας σουηδός, ενώ στην επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου συμμετέχουν εκτός από τους τρεις βασικούς ομιλητές, καθηγητές του παράνομου «πανεπιστημίου  ανατολικής Μεσογείου» και ένας (το γράφουμε όπως αναγράφεται στην πρόσκληση του παράνομου «πανεπιστημίου») Costa Constantinou-ESERA, Cyprus.

Ψάξαμε και βρήκαμε ότι αυτό το ESERA είναι το European Science Education Association. Ο κύριος Κώστας Κωνσταντίνου είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ESERA και καταγράφεται στην ιστοσελίδα του ESERA ως «Κώστας Κωνσταντίνου-Πανεπιστήμιο Κύπρου».

Δεν ξέρουμε ποιος είναι και τι κάνει ο κύριος Κώστας Κωνσταντίνου, αλλά έπρεπε να γνωρίζει ότι παρανομεί με την συμμετοχή του στην επιστημονική επιτροπή συνεδρίου που οργανώνει ένα παράνομο ίδρυμα. Ο κύριος Κώστας Κωνσταντίνου έπρεπε τουλάχιστον να ξέρει ότι ο οργανισμός του οποίου είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, του ESERA δηλαδή, στο καταστατικό αναφέρει επί λέξει:

The name of the association shall be ‘The European Science Education Research Association', hereafter referred to as ‘The Association'.

‘European' shall refer to those countries which are part of Europe as defined and recognised by the United Nations.

Το ψευδοκράτος δεν είναι αναγνωρισμένο από τα Ηνωμένα  Έθνη κύριε Κωνσταντίνου. Τι λέει επ' αυτού ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο ίδιος ο κύριος Κώστας Κωνσταντίνου, όποιος και αν είναι αυτός;