Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι δέχθηκε την παραμονή 50,000 εποίκων. Αυτόματα αυτό αποτελεί νομιμοποίηση ενός εγκλήματος πολέμου (η νομιμοποίηση έστω και ενός αποτελεί νομιμοποίηση εγκλήματος πολέμου) για την οποία πράξη ο Πρόεδρος Χριστόφιας ΔΕΝ ΕΧΕΙ την έγκριση του λαού.

Αρχικά αυτός ο αριθμός μου φάνηκε μη αντιπροσωπευτικός της πραγματικότητας. Καταρχήν δεν ξεκαθαρίζει αν είναι ο ΤΕΛΙΚΟΣ αριθμός ή αν θα μεγαλώσει πέραν των 150,000 όταν προστεθούν και οι σύζυγοι και παιδιά (και οι άνθρωποι αυτοί έχουν ΠΑΙΔΙΑΑΑ!)

Όμως, με δεύτερη σκέψη ακόμα και αυτός ο αριθμός ίσως να μην είναι  αντιπροσωπευτικός! Γιατί; Επειδή αυτοί οι γύφτοι της Ανατολίας δεν παντρεύονται μία σύζυγο αλλά μέχρι και …4! Επομένως ο αριθμός μπορεί να παραφουσκώσει αφάνταστα και ο τελικός (αν μπορεί να υπάρξει τελικός) να μένει πλέον ακαθόριστος. ΄Ενα παράδειγμα δώθηκε από το ΡΙΚ. ΄Ενας φίλος θυμήθηκε πως όταν άνοιξε το Γυμνάσιο του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου το ΡΙΚ έκανε μια ανταπόκριση από εκεί και αναφέρθηκε στην περίπτωση ενός έποικου που ζει στην κατεχόμενη μας γη, έχει 4 γυναίκες και…28 παιδιά!!!!

Εν πάση περιπτώσει η παραχώρηση του αιώνα από τον κ. Χριστόφια των 50,000 εποίκων, δίχως την ΕΓΚΡΙΣΗ του λαού, κάτι που προνοούσε το Σχέδιο Ανάν και που το 76% του Κυπριακού Ελληνισμού απέρριψε,  συνιστά νομιμοποίηση του εγκλήματος του ΑΙΩΝΑ! Γιατι ο κ. Χριστόφιας δίχως την έγκριση του λαού (MANDATE αγγλιστί) που τον ψήφισε μονομερώς συμπαραστέκεται της κατοχικής Τουρκίας και των επεκτατικών της βλέψεων και σχεδίων στην Κύπρο και του εγκλήματος πολέμου (με τον εποικισμό). O κ. Χριστόφιας δεν προβαίνει σε τάχατες υποχωρήσεις για να προβάλλεται ως το καλό παιδί στους πρώην μαστόρους αποικιοκράτες και άλλους ξένους, αλλά εφαρμόζει πρόνοια με πρόνοια το έκτρωμα Ανάν και μας το πουλά ως υποχωρήσεις καλής θέλησης! Η αλλαγές στα ιστορικά βιβλία είναι μια άλλη απόδειξη της εφαρμογής του Σχεδίου Ανάν που ξεκίνησε με την 23 Μαίου όταν δέχθηκε τον "συνεταιρισμό" των "δύο συνιστώντων πολιτειών" όπως προέβλεπε το απορριφθέν τερατούργημα των Εγγλέζων (Σχέδιο Ανάν/Χάνει). Ο κ. Χριστόφιας έχει αθετήσει τις υποσχέσεις του, οφείλει να παραιτηθεί.

Ας θεωρηθεί το θέμα των 50,000 εποίκων ως ένα ξύπνημα για τον Ελληνισμό. Αλλοιώς η παρουσία του Ελληνισμού στην Κύπρο μετά από 3,000 και τόσα χρόνια αρχίζει την αντίστροφη μέτρηση…

Φανούλα Αργυρού