Ένας από τους πλέον γνωστούς δημοσιογράφους της ΠΓΔΜ, ο Μπράνκο Γκέροσκι, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Spic», που διανέμεται δωρεάν, απολύθηκε από τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας και μεγιστάνα των μέσων μαζικής ενημέρωσης της χώρας, Βέλια Ράμκοφσκι, εξαιτίας της σκληρής κριτικής που ασκούσε στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι για τη στάση της στην εκκρεμότητα της ονομασίας. .
«Τον απέλυσα εξαιτίας των πολύ ακραίων θέσεων, που διατύπωνε για την πολιτική της χώρας έναντι της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο κ. Ράμκοφσκι.
Από την πλευρά του ο Μπράνκο Γκέροσκι αποδίδει την απόλυσή του και στο κλίμα που επικρατεί στην τοπική κοινωνία. 
 
«Θεωρώ ότι οι θέσεις μου, όχι μόνον δεν είναι ακραίες, αλλά είναι και ειλικρινά πατριωτικές, διότι για να είναι κανείς σήμερα πραγματικός πατριώτης σημαίνει ότι τίθεται υπέρ της ταχείας ένταξης της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, καθώς και υπέρ της στενής συνεργασίας με τις γείτονες χώρες. Πίστευα ειλικρινά ότι μετά από 17 χρόνια ανεξαρτησίας είμαστε μία δημοκρατική χώρα, όπου κάθε άτομο μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τη θέση του. Πίστευα ότι και το κυβερνών κόμμα δεν θα ερμήνευε την κριτική, την οποία άσκησα για την πολιτική που εφαρμόζει, ως πράξη εχθρότητας και προδοσίας. Ωστόσο, μετά τα τελευταία γεγονότα νομίζω ότι στη Μακεδονία διαμορφώνεται ένα νέο σκηνικό, ένα νέο είδος ιδεολογικο-πολιτικής διαφοροποίησης», δήλωσε ο κ. Γκέροσκι. .
Τόσο ο ίδιος ο δημοσιογράφος, όσο και η εφημερίδα Spic ασκούσαν έντονη κριτική στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, για την πολιτική του στο θέμα του ονόματος, την οποία επανειλημμένως χαρακτήριζαν «εθνικιστική πολιτική, που απομακρύνει τη χώρα από την ευρωατλαντική της πορεία». .
Ο κ. Γκέροσκι είχε, επίσης, υποστηρίξει πολλές φορές από τις στήλες της εφημερίδας, ότι ο κ. Γκρούεφσκι, με αφορμή την εκκρεμότητα της ονομασίας, καλλιεργεί στη χώρα ένα κλίμα «εθνικιστικής υστερίας και δηλητηριασμού της κοινωνίας» [παρόμοια άποψη είχα εκφράσει κι εγώ,
βλέπε εδώ].
Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Spic, Βέλια Ράμκοφσκι, είναι και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της ΠΓΔΜ, του A1, καθώς και δύο ακόμη ημερησίων εφημερίδων, της Vreme και της Koha..
ΑΠΕ – ΜΠΕ – ALKIMOS