ΕΙΡΗΣΘΩ

TΟΥ ΛΑΖΑΡΟY Α. ΜΑΥΡΟY

Τ Ε Σ Σ Ε Ρ Ι Σ ΜΕΡΕΣ πριν από τις «απευθείας διαπραγματεύσεις», ο, παρά τω κ. Χριστόφια, κ. Γ. Ιακώβου (29.8.08) δήλωνε τις ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΙΕΣ Ταλάτ: Όσα είπαν Γκιουλ-Ταλάτ από κοινού, την προηγούμενη μέρα, «δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη αυτά που έχουν συμφωνηθεί στις συναντήσεις Χριστόφια-Ταλάτ για τη βάση της λύσης», είπε ο κ. Ιακώβου. Ο ίδιος, μάλιστα, σηκώθηκε κι έφυγε από τη συνάντησή του με τον, παρά τω Ταλάτ, κ. Ναμί, όταν οι ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΙΕΣ Ταλάτ στην υπόθεση «Λιμνίτης» τούς άφησε στα κρύα του λουτρού, ξανά εξευτελισμένους. Πήγαν, ωστόσο, στην πολυδιαφημισμένη 3η Σεπτεμβρίου, της καπάλιν αυτοπαγίδευσης. Για ν' ακούσουν, διά στόματος Ταλάτ («συντρόφου και φίλου» κατά τις πάγιες ημών ψευδαισθήσεις), μία προς μία τις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, των κεμαλιστών πασάδων και των ισλαμιστών Ερντογάν-Γκιουλ. Διά των οποίων ο «προδευτικός» Ταλάτ έγραψε στα παλαιότερα του άρβυλα (που φορούσε ως μουτζαχίντ του 71 λόχου της ΤΜΤ στα νιάτα του κι εκείνα που φορούσε ένοπλος στις επιχειρήσεις του Αττίλα) όσα ο κ. Χριστόφιας ΝΟΜΙΖΕ ότι συμφώνησαν για τη «βάση της λύσης Συνεταιρισμού».

Τ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ της 11ης Σεπτεμβρίου Χριστόφια – Ταλάτ – Ντάουνερ (ΟΗΕ), περί αποφυγής δηλώσεων και «συσκότισης» των συζητουμένων, επίσης την έγραψε στις παλιές του αρβύλες ο κ. Ταλάτ. Αυθημερόν, μάλιστα, και από την κρατική ΤRT της Τουρκίας. Σαστισμένοι οι υφιστάμενοι τον εξευτελισμό. Στο αδιέξοδο της πολιτικής τους αυτοπαγίδευσης. Άλλος μουγγάθηκε πίσω από το «ασφαλώς και δεν βοηθά» (δήλωση Χριστόφια για τις «διαρροές» Ταλάτ), άλλος σκαρφίστηκε -απορία ψάλτου βηξ- ότι «δεν θα παίξουμε αυτό το παιγνίδι» (δήλωση εκπροσώπου ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού) και άλλος είχε και την… ευφυΐα να ανακαλύψει το «ειρωνικό» σε σχέση με προηγούμενες δηλώσεις Ταλάτ (υπ.Εξ. Μάρκος Κυπριανού)!

Η Θ Λ Ι Β Ε Ρ Η πραγματικότητα, γνώριμη. Ίδια και απαράλλακτη από το 1974 και εντεύθεν. Η καταστροφική Συμφωνία της 3ης Βιέννης Κληρίδη-Ντενκτάς, η ολέθρια Συμφωνία Μακαρίου-Ντενκτάς 1977, τα πεπραγμένα επί Κυπριανού, Βασιλείου, Κληρίδη, Παπαδόπουλου. Στις, πολύτιμες ΜΟΝΟ για την Τουρκία, διαδικασίες των «διακοινοτικών συνομιλιών». Με το εκάστοτε όργανο της Άγκυρας «ηγέτη των αδελφών Τ/κ», επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του Αττίλα με τις 45.000 στρατό, των πλήρους πολεμικής συνθέσεως μονάδων του 11ΣΣ . Τώρα είναι η σειρά του Χριστόφια. Να τον εξευτελίζουν όχι μόνο επί της ουσίας, αλλά και επί της διαδικασίας. Διότι έτσι συμπεριφέρεται πάντοτε η Άγκυρα στον κάθε «ξιπετσισμένο κουρκουτά» (κατά τον προσφιλή στον κ. Χριστόφια χαρακτηρισμό). Που όχι μόνο αρνείται να αποκτήσει Δύναμη και Ισχύ, αλλά καυχιέται και καμαρώνει κιόλας γι' αυτήν του την άρνηση…
Σημερινή, 14/9/2008