Εκπαίδευση, ψήφος των ομογενών και κοινωνική πρόνοια στα σημαντικότερα θέματα της Συνέλευσης ΣΑΕ Αφρικής / Ε.Μ. Ανατολής.

Στην τελική της ευθεία βρίσκεται η Περιφερειακή Συνέλευση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Αφρικής/Εγγύς Μέσης Ανατολής, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια. Ήδη έγινε γνωστό το πρόγραμμα της Συνέλευσης, στην οποία θα γίνει προσπάθεια να συζητηθούν τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική ομογένεια τόσο στην αφρικανική ήπειρο όσο και στην Εγγύς και Μέση Ανατολή.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου παρουσία του Προέδρου του ΣΑΕ κ. Στέφανου Ταμβάκη ενώ έχει προσκληθεί να παραβρεθεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Θεόδωρος Κασσίμης.

Την επομένη 11 Οκτωβρίου θα εγκριθεί ο κανονισμός λειτουργίας της Περιφερειακής Συνέλευσης ΣΑΕ Αφρικής / Ε. Μ. Ανατολής, θα εκλεγεί το Προεδρείο της Συνέλευσης και θα παρουσιαστεί ο απολογισμός των μέχρι τώρα πεπραγμένων του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού στην σημαντική αυτή περιφέρεια από τον Συντονιστή ΣΑΕ Αφρικής / Ε.Μ. Ανατολής κ. Χάρη Γκουβέλη.

Ανάμεσα στις κατηγορίες θεμάτων όπου θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των συνέδρων βρίσκονται κρίσιμα ζητήματα όπως η παιδεία και η εκπαίδευση, το θέμα της ψήφου των αποδήμων, οι προσπάθειες του ΣΑΕ για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φροντίδα των αναξιοπαθούντων ομογενών, ενώ θα υπάρξουν και ειδικές θεματικές ενότητες για τα Δίκτυα του ΣΑΕ και τον τομέα της επικοινωνίας. Τέλος, οι σύνεδροι θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας, στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπυ και στο σπίτι και σημερινό Μουσείο του Αλεξανδρινού ποιητή Κώστα Καβάφη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ