EΙΡΗΣΘΩ
 
TOY ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ

Ε Ι Ν Α Ι ενδιαφέρουσα η περίπτωση για να μελετηθεί. Πώς και γιατί η δημοσιογραφία φτάνει στο σημείο να εκθειάζει την απαγόρευση της… δημοσιογραφίας, ως «πολύ σωστή» ενέργεια!
Το εκ πρώτης όψεως εκπληκτικό αυτό «επίτευγμα» ανήκει στη δημοσιογραφία της «Χαραυγής». Εφημερίδος του κυβερνώντος ΑΚΕΛ. Η οποία χαιρέτισε, χθες, ως «πολύ σωστή» την απαγόρευση της παρουσίας των δημοσιογράφων στον χώρο των διαπραγματεύσεων Χριστόφια – Ταλάτ.

Πολύ πιο ενδιαφέρουσα όμως είναι η αιτιολογία αυτής της επικρότησης απαγόρευσης της δημοσιογραφίας: Επειδή «κάποιοι κάτω από τον μανδύα του λειτουργού των Μέσων Ενημέρωσης επιχειρούν κάθε που συναντώνται οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων να μεταδώσουν οτιδήποτε αρνητικό και οτιδήποτε που μπορεί να πυροδοτήσει κρίση στις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων», έγραψε χθες στο σχόλιό της η «Χαραυγή». Στη συνέχεια του κατηγορητηρίου εναντίον διαφόρων δημοσιογράφων, η «Χ» χαρακτηρίζει περίπου ως έγκλημα και το ότι κάποιος δημοσιογράφος, πήρε τη δήλωση Χριστόφια ότι «όπως ο κ. Ταλάτ δηλώνει δημόσια» και τη μετέτρεψε σε «όπως ο κ. Ταλάτ διατυμπανίζει»! Άλλο έγκλημα, κατά τη «Χ» ότι κάποιος δημοσιογράφος, αναφερόμενος στον Χριστόφια τον είπε «λαλίστατο»! Μετά από τέτοιες… ειδεχθείς και στυγερά εγκληματικές διαπράξεις, ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι και το «διά ταύτα» της «Χ». Δηλαδή η απειλή της ποινής σε βάρος όσων «κάτω από τον μανδύα» του δημοσιογράφου, δημοσιογραφούν κατά τρόπο που δεν εγκρίνει η κυβερνώσα «Χαραυγή» της Κρατικής Εξουσίας: «Επειδή ο κάθε εμπαθής θέλει να αντιλαμβάνεται όπως ο ίδιος θέλει τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω του, δεν σημαίνει ότι έχει και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να χρησιμοποιεί τις συχνότητες του Μέσου όπου απασχολείται, οι οποίες είναι ΚΡΑΤΙΚΟΣ πλούτος, για να παραπληροφορεί και να δημιουργεί εντυπώσεις και εικόνες που εξυπηρετούν τις δικές του σκοπιμότητες» («Χ» 19.9.08 σ.5).
Ν Α ΥΠΟΠΤΕΥΘΟΥΜΕ δηλαδή ότι η «Χαραυγή» της Κρατικής Εξουσίας απειλεί να στερήσει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ από όσους η ίδια κρίνει ως «εμπαθείς» και ως «υπό μανδύα» δημοσιογράφους; Και ότι θα τους απαγορεύσει την χρήση του «ΚΡΑΤΙΚΟΥ(!) πλούτου» των συχνοτήτων, δηλαδή τηλεοράσεων και ραδιοφώνων; Θα επιβάλει την ΚΡΑΤΙΚΗ λογοκρισία;
– Σε τέτοιες φιλοδικτατορικές τάσεις έχουμε καταντήσει;
– Λόγω της ανασφάλειας, μήπως, που μας δημιουργεί η κατάρρευση τόσων μύθων και τόσων ψευδαισθήσεων που μόνοι μας καλλιεργήσαμε, γύρω από τον «σύντροφο και φίλο» και «προοδευτικό» και «αριστερό» μας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ;


Σημερινή, 20/9/2008