O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου , βρίσκεται  στην  Νέα Υόρκη  προκειμένου να προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ανώτατου οργάνου της Οργάνωσης,  η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου. Η συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς γίνεται στο περιθώριο της 63ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.

Τα μέλη του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μεταξύ των οποίων αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και ηγέτες σοσιαλιστικών, σοσιαλδημοκρατικών και εργατικών κομμάτων απ' όλο τον κόσμο, θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, για την παγκόσμια οικονομική κρίση, τις εξελίξεις σε περιοχές έντασης, όπως ο Καύκασος, η Βολιβία και η Μέση Ανατολή, καθώς και για την πορεία των Στόχων της Χιλιετίας του Ο.Η.Ε., και θα αποφασίσουν τις επόμενες πολιτικές προτεραιότητες της Οργάνωσης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008 στις 18:30 στο  ΧΙΩΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ (44-01 Broadway,) ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ  ΟΛΟΚΛΗΡΗ  Η ΟΜΙΛΙΑ LIVE   ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ κ.  ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

ΕΔΩ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ

Στο περιθώριο των εργασιών του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα έχει σειρά συναντήσεων με τους ηγέτες που συμμετέχουν στην συνεδρίαση, καθώς και πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα συμμετάσχει στις εργασίες της 4ης Ετήσιας Συνάντησης της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας, του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον («Clinton Global Initiative»), η οποία φέτος πραγματοποιείται παράλληλα με την 63η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (23-26 Σεπτεμβρίου).

Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, νομπελίστες, εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών και φιλανθρωπικών Οργανώσεων, θρησκευτικοί ηγέτες, αλλά και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, συγκεντρώνονται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, με στόχο την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων για την επίλυση ορισμένων από τα πιο κρίσιμα και απαιτητικά ζητήματα της εποχής μας. Στόχος του Ιδρύματος του Μπιλ Κλίντον, του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού, που ίδρυσε το 2005, είναι η δέσμευση όλων όσοι συμμετέχουν να διαμορφώσουν και να προωθήσουν πολιτικές προς όφελος ιδιαίτερα των «αδικημένων» αυτού του πλανήτη.

Στη φετινή θεματολογία της συνάντησης, εντάσσονται φλέγοντα ζητήματα, όπως η ενέργεια και η κλιματική αλλαγή, η παγκόσμια υγεία, η εξάλειψη της φτώχειας, αλλά και η εκπαίδευση στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Στις εργασίες της συνάντησης, θα συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους, μέσω δορυφορικής σύνδεσης, τόσο ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προσεχείς αμερικανικές εκλογές, Γερουσιαστής, Barack Obama, όσο και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Γερουσιαστής, John McCain.

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα μιλήσει, σε ανοιχτή εκδήλωση στην Αστόρια, προς την Ελληνική Ομογένεια της Νέας Υόρκης.

ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ και Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ