Ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στην Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος,  άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει κρίση, κάποιοι δεν βλέπουν την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου και των πρώτων υλών. «Ποια υπευθυνότητα μπορούν να έχουν αυτοί που δεν βλέπουν την κρίση; Ποια αξιοπιστία μπορεί να έχουνε εκείνοι που υπόσχονται παροχές εκατομμυρίων χωρίς να λένε από πού θα βρούνε τους πόρους;» ρώτησε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε ότι «είναι μακριά από την πραγματικότητα ότι δημοκοπούν ανεύθυνα, διαστρεβλώνουν, παραπλανούν, προκαλούν ισοπέδωση, άρνηση, μηδενισμό και ακρότητες. Ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, λόγω της διεθνούς κρίσης, δεν βρίσκουν τίποτε το θετικό. Κινούνται με αφερεγγυότητα και ανευθυνότητα».

Περιγράφοντας τις προτεραιότητές του ο κ. Καραμανλής, είπε ότι η πρώτη είναι η ενίσχυση των ασθενέστερων: «Η αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ανεργίας. Η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης μέσα από την ενεργοποίηση του ταμείου για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αυτοσκοπός, ανταποκρίνεται σε ανάγκες. Γιατί να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τρία εκατομμύρια ευρώ την ημέρα για την Ολυμπιακή Αεροπορία και τον ΟΣΕ, όταν αυτά τα ποσά μπορούν να διατεθούν για να αναβαθμιστεί η παιδεία και η κοινωνική ασφάλιση, για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, ο παραγόμενος πλούτος και το κοινωνικό μέρισμα;».

Ο κ. Καραμανλής έκανε αυτοκριτική, αλλά έδωσε και οδηγίες στους υπουργούς του. «Εγιναν λάθη, υπήρξαν καθυστερήσεις, χαλάρωσε και ατόνισε η συνεργασία της κυβέρνησης με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θέλω να ακούσω τις προτάσεις και τις εισηγήσεις και τις απόψεις όλων σας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεδριάζει συχνότερα και οι υπουργοί έχουν οδηγία για συγκεκριμένη ημέρα για συνεργασία με τους βουλευτές. Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε κλειστές πόρτες, τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε, ότι οι υπουργοί θα απαντούν άμεσα σε όλους τους βουλευτές. Ολα τα υπουργεία θα κινηθούν στο δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων και θα προχωρήσουν με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη, ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και προχωρά ο διάλογος για την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα τριτοβάθμια ιδρύματα. Προχωρούμε για την τρίτη εκλογική νίκη» ανέφερε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του υπογράμμισε: «Ξέρετε τις αρχές και τις αξίες που υπηρετώ, μόνος στόχος μου είναι να προσφέρω στον τόπο, δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με κατεστημένα συμφέροντα».

Ο κ. Καραμανλής ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην επέτειο των 34 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

 
ΠΗΓΗ: FLASH

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών άφησε ο Καραμανλής
Alpha tv
Να αποκαταστήσει τη συνεργασία κυβέρνησης και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία όπως είπε, έχει χαλαρώσει, επιχείρησε ο Πρωθυπουργός μιλώντας την Δευτέρα
«Καμία ανοχή σε κλειστές πόρτες»
Nαυτεμπορικη
Αυξημένη συνεργασία μεταξύ υπουργών και βουλευτών ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας,
Εγγυάται για τις καταθέσεις ο Καραμανλής
Τα Νέα Οnline
Εγγυήσεις στους πολίτες για την ασφάλεια των καταθέσεών τους έδωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
Μήνυμα συνεργασίας
Ελεύθερος Τύπος
Για χαλάρωση της συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο ο Κ. Καραμανλής μιλώντας στη συνεδρίαση
Κ.Καραμανλής:" Η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη"
Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων
''Οι καταθέσεις είναι απολύτως εγγυημένες'', δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και πρόσθεσε ότι
Τραγάκης: «Προσήλωση στο κυβερνητικό έργο»
Η Καθημερινή
Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ είπε ότι οι πολίτες εμπιστεύθηκαν ξανά τη ΝΔ πριν από ένα χρόνο και η κυβέρνηση έχει σημαντικά αποτελέσματα.